Spanien - Yoga & Pilates i Corralejo (Fuerteventura)

Välkommen till vår pärla på Kanarieöarna. Här möts du av vulkanlandskap, kristallklart vatten och ett milt klimat hela året. Teamet av entusiastiska och professionella lärare väntar på att få hjälpa dig att slappna av och njuta av de utmärkta lektionerna i yoga, pilates och meditation. Och det finns gott om tid för sol och strand för den som vill.

Läs kommentarer från deltagare >>

Pris från:
SEK 8 150
Boka resa

Boende & mat

Lodgen där man bor är ett lugnt boende bara tre minuters promenad från Corralejos härliga stränder, restauranger och affärer. Det ligger inbäddat i ett stillsamt område utanför turiststråken så att du kan slappna av ordentligt. Här finns även en pool att njuta av. 

Här ingår 7 nätter i enkelrum eller delat dubbelrum, 1-2 yoga, pilates och meditationsklasser per dag, frukost alla dagar och två vegetariska middagar. Du har du nära till affärer där du kan handla för att laga din egen mat i lodgens kök, samt till restauranger om du hellre vill äta ute.

Dagarna startar med en klass följt av en hälsosam frukost. 

Det finns takterass, fullt utrustat kök, vardagsrum och uteplats där du kan slappna av. På kort promenadavstånd har du sandstränder, utmärkta restauranger och bästa shoppingen på hela ön. 

Program

Program (kan ändras lite på grund av lokala omständigheter):

08.00-09.30 Beach yoga/ Pilates class

09.30-10.30 Daglig frukost

10.30-17.00 Fri tid

17.00-18.30 Yoga klass (ej onsdag)

19.00 Söndag välkomstmiddag, fredag avskedsmiddag

Det finns gott om tid för att utforska staden och ön på egen hand. En hyrbil kan vara en bra idé även om det går att ta sig runt på ön med buss eller taxi.

Surfing

Om du är intresserad av surfing kan du välja att inkludera tre dagars surfing. All utrustning till surfingen ingår samt transfer till och från stranden. 

Fuerteventura är känt som ett av världens bästa ställen för surfing och kallas för "Atlantens Hawaii", här kan du träffa surfare från jordens alla hörn. Surfingen är anpassad för alla nivåer, både nybörjare, erfarna och alla där emellan är välkomna. På Fuerteventura kan man surfa året om. Om man är van att surfa rekommenderas dock perioden mellan oktober och mars då man kan få uppleva en lite större utmaning. 

Surflektionerna ges av en surfskola som är ansluten till internationella surf-organisationer (ISA och BSA). Huvudläraren heter Tom Perry. Han har bott och surfat över 9 år på Fuerteventura. Varje surfinginstruktör har max 8 elever.

Föredrar du kite- eller windsurfing så finns det fantastiska förutsättningar för det också. 

Att se & göra

Det finns en hel del att upptäcka på Fuerteventura om man är intresserad. Om du har hyrbil blir du rörlig och kan upptäcka ön efter eget intresse. Vägarna är bra och trafiktakten lugn.

- Du kan besöka huvudstaden på ön som heter Betancuria, en historisk och originell plats.

- Gör en utflykt till den gamla kyrkan eller titta på en live-demonstration om hur lokala Aloe Vera produkter tillverkas.

- Den gamla fiskebyn El Cotillo kan också vara värd ett besök. Där kan du titta på det gamla fortet och den fantastiska fyren som ligger längst ut vid kusten. Här finns också en verkligen vacker och lugn strand för sol och bad.

- Ett besök vid de Saharaliknande sanddynerna strax utan Corralejo rekommenderas, dynerna går ända ned till den kilometerlånga stranden. 

- Vill du vara mera aktiv kan man under vissa perioder hyra mountainbike och cykla i nationalparken längs kusten eller i det vulkaniska landskapets mer dramatiska backar och stigar.

- Vill du pröva på att vågsurfa utan att köpa surfpaketet, kan du boka ett pröva på paket för 45 EUR/dag. Du bokar och betalar detta på plats.

Mer information om vilka utflykter som finns tillgängliga får du på plats.

Yoga

Yogan som praktiseras har influenser av Hatha-, Vinyasa- , Ashtanga- och Poweryoga. Alla lärare är etablerade och välutbildade. Klasserna här passar de flesta, oavsett om du är nybörjare, behöver hjälp med någon skada eller stresshantering, vill bli allmänt vältränad eller fördjupa dina yogakunskaper. 

 

Klimat

Resefakta

Resa:
Flyg till Fuerteventura, Gran Canaria (därefter inrikesflyg med Bintercanarias till Fuerteventura) eller Lanzarote (därefter färja till Fuerteventura).
Norwegian flyger nu direkt till Fuerteventura på lördagar. Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Om du vill så kan vi hjälpa dig att söka och boka.
Normal incheckningstid på ankomstdagen är från kl 14.00 och utcheckning kl 11.00.

Transfer: 

Transfer kan beställas. Kostnaden för en person är 40 EURO per väg, om man är två är kostnaden 20 EURO person och tre eller fler 15 EURO per person. Transfer samordnas i den mån det går för att hålla kostnaderna så låga som möjligt. 

Inkluderat: Boende 7 nätter, frukost varje dag, 2 middagar, alla klasser enligt program, 1x 60 min helkroppsmassage. 

Ej inkluderat: Flyg, transfer, luncher, 5 middagar, övriga behandlingar och utflykter. 

Övrigt: 
- Klimatet på Fuerteventura brukar oftast ligga på 20-28 C året runt. Vindarna kan ofta vara starka. Under december-mars är det störst risk för lite kyligare väder och för regn. 
- Kanarieöarna (Fuerteventura) ligger 1 timme efter svensk tid. 
- Kontokort VISA och Mastercard accepteras. 
- Du kan köpa tillgång till trådlöst internet om du bor i "villan" för 5 EUR per vecka. 
- Strandhanddukar kan hyras för 2 EUR/handduk.

VIP-Club-erbjudande: 
En extra timmes helkroppsmassage. 

 

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-11-177Spanien- Yoga & Pilates i Corralejo (Fuerteventura)
Fullbokad
SEK 8 150Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2018-11-247Spanien- Yoga & Pilates i Corralejo (Fuerteventura)
Fullbokad
SEK 8 150Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2018-12-017Spanien- Yoga & Pilates i Corralejo (Fuerteventura)
Fullbokad
SEK 8 150Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2018-12-087Spanien- Yoga & Pilates i Corralejo (Fuerteventura)
Fullbokad
SEK 8 150Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2018-12-157Spanien- Yoga & Pilates i Corralejo (Fuerteventura)
Fullbokad
SEK 8 150Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2018-12-227Spanien- Yoga & Pilates i Corralejo (Fuerteventura)
Fullbokad
SEK 8 150Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize