Spanien - Yoga & Wellbeing i Alicante

Välkommen till att må bra på detta fina yoga- och wellnessretreat vid Costa Blanca-kusten utanför Alicante. Yogaklasserna hållas på takterassen med en underbar utsikt över havet, eller invid poolen.

Här kan du välja mellan flera program med yoga kombinerat med andra aktiviteter.

Yogan som praktiseras lägger tonvikten på flödande dynamisk Vinyasayoga, Yin och Hathayoga, meditation och djup avslappning.

På alla programmen finns tid för utflykter, cykelturer, promenader med mera. Det finns även en innehållsrik meny med spa- och kroppsbehandlingar (som bokas och betalas på plats). 

Läs synpunkter från deltagare

Boende & mat

Boende & mat

Hotellet ligger bara en kort promenad från havet, drygt 200 m. Alldeles invid hotellet finns en stenstrand där det går att bada, vill man hellre ha sandstrand kan man låna en cykel, närmsta sandstrand är ca 4 km från hotellet. På hotellet finns 33 rum och alla rum har utsikt över landskapet, poolen, havet eller trädgården. Alla rummen har AC, eget badrum, hårfön, tv och litet kylskåp. 

På hotellet finns ett mindre gym, bastu och jaccuzzi. Det finns även WiFi som fungerar utmärkt i lobbyn och oftast även på rummet. I Denia (7 km) som ligger 15-20 minuter bort med cykel finns det mesta, många restauranger, barer, marknader, affärer och flera sevärdheter. Vill man inte cykla eller promenera dit går det också att ta taxi, det kostar ca 8 EURO enkel väg. Det finns också en del restauranger längs med strandpromenaden.

Måltiderna serveras i hotellets restaurang. Du serveras frukost/brunch där du kan välja från buffén, till lunch serveras det en vegetarisk måltid, juice och något rawfood snack och på kvällen vegetarisk middag, oftast 3- rätters, med ett glas vin om du önskar. Allt te, kaffe och vatten är inkluderat och det finns gott om färsk frukt tillgänglig.

Program

De fem huvudingredienser i retreatets filosofi är:
 

1. Träning - massor av fantastisk, stressreducerande träning för att hålla dig stark, smidig och levande.

2. Total avkoppling - i denna värld av 24-timmars uppkoppling behöver vi tid att bara vara mer än någonsin. Inget att göra, bara vara.

3. Näringsrik kost - inga modenycker, inga gifter, bara en välsmakande diet av sagolikt läckra, säsongsbetonad och näringsrik vegetarisk mat.

4. Korrekt andningsteknik - stress och    åldrande påverkar också andningsorganen så ta tid att lära dig att andas bättre, öka energin och hålla sinnet alert.

5. Positivt tänkande - en positiv person återhämtar sig lättare från motgångar. Bli den bästa versionen av dig själv, vidga dina vyer och få bättre kontakt med andra.

En vistelse ser normalt ut såhär: 
 

Dag 1:
14.00  Incheckning

Dag 2:     
Frukost och därefter fri tid till
15.00 Vegetarisk lunch
16.00 Promenad
17.30-19.00 Yoga 
20.00    Middag
      
Dag 3:     
07.45 Detoxdrink och personligt schema kommer till ditt rum
08.00 Guidad meditation
08.30 Yogaklass. På stranden, terrassen eller inomhus beroende på väder
09.30 Brunch
11.00- 12.30 Cykeltur eller promenad
14.00    Lunch & Juice Break
15.00- 17.30 Fri tid, kanske för någon kroppsbehandling?
17.30- 19.00 Yogaklass.
20.00    Middag
      
Dag 4:    
07.45 Detoxdrink och personligt schema kommer till ditt rum
08.00 Guidad meditation
08.30 Yogaklass. På stranden, terrassen eller inomhus beroende på väder
09.30 Brunch
Därefter fri tid

Dag 5: 
Frukost och fri tid
Utcheckning senast 12.00

Med reservation för smärre ändringar på grund av lokala omständigheter.

Instruktörer

Nicola och Jessica är de som driver retreatet. Nicola (Nikki) är en erfaren, inspirerande lärare med mer än 4000 timmars erfarenhet av att lära ut yoga. Hon är registrerad som yogalärare hos International Yoga Teachers Association (IYAT). Förutom att undervisa i yoga så genomför Nikki reiki-behandlingar på nivå 2 och är utbildad inom indisk huvudmassage. Innan hon flyttade till Spanien jobbade hon som fitnesstränare. Yogan som utövas på retreatet är en blanding mellan vinyassa, yin och poweryoga. 

Jessica (Jess)har jobbat inom den internationella hälso- och spaindustrin där hon har samlat på sig kunskaper om näring, ayurveda och makrobiotisk matlagning. Jess är mycket bra på att blanda fantastiska juicer och smoothies och fixar alla möjliga hopkok till gästerna. Hon är även en van yogautövare. Innan livet tog henne in på detta spår så tog hon en spanska och ekonomiexamen och jobbade inom bank och finans. 

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 4 nätter
- 2 dagars vegetarisk helpension, övriga dagar endast frukost
- Rawfood snacks
- Alla yogaklasser
- Vatten, te och frukt. 

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Eventuella behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Alicante (ALC)

Transfer: Du kan beställa transfer från flygplatsen till hotellet (lite drygt 1 timme), kostnaden varierar beroende på hur många som delar men om du kommer själv och det inte finns någon att dela med är kostnaden 130 EURO. Vi försöker att para ihop resenärer så att dom kan dela transfer utan att vänta på flygplatsen allt för länge. 

Det är möjligt att ta en shuttlebus (www.beniconnect.com) , den tar ca 2 timmar och kostar ca 27 EURO per väg. Du hoppar på shuttlebussen på flygplatsen och hoppar av vid La Jara (Ia Xara) där du blir mött och skjutsad sista biten till hotellet. 

Det går även tåg från Alicante till Denia. Det går långsamt men är en väldigt vacker tågresa längs kusten. Du tar då en taxi från flygplatsen till tågstationen som ligger i utkanten av Alicante där du hoppar på tåget till Denia.

Extra nätter: Det är möjligt att boka extra nätter. Kontakta oss för mer information. 

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen året runt. Ej uppvärmd

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka behandlingar av skönhets- och massageterapeuter som kommer till hotellet.

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. Ni kommer även få ett pre-arrival formulär att fylla i. 

Åldersgräns: Under 16 år måste komma tillsammans med vuxen men annars finns ingen åldersgräns.

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort. 

 

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize