Spanien, Andalusien - Yoga & ridning utanför Malaga med Pia Wallberg

Endast fyrtio minuter från Malaga ligger den fina gården från 1800-talet, vackert inramad av berget La Camorra i norr och La Sierra del Torcal i söder.

Hit välkomnar det engelska paret Christine och Paul och deras trevliga personal dig med öppna armar. Här råder en hjärtlig och personlig stämning och alla månar om att du ska få en härlig och avkopplande yoga- & ridsemester. Många återkommande gäster visar att de lyckas. Under din vistelse bjuds du på Sceniska uteritter och lektioner. Oftast rider ni ut på en härlig långritt efter frukost. Genom oliv- och vinodlingar, över floden och genom nationalparken La Camorra.. Ibland stannar ni vid en liten bar för förfriskningar. Ingen ritt är den andra lik.
På eftermiddagen efter ett uppfriskande dopp i poolen kan du få en lektion på ridbanan. Hästarna är mjuka och följsamma och utbildade upp till lätt klass samt ett par med högre utbildning.

Som ryttare har vi oftast full fokus på att våra hästar får rätt träning, mat och förutsättningar att prestera. Men vi glömmer lätt vår egen del av detta samarbete. Den här veckan kommer vi att, förutom ridningen, att fokusera på ryttarens speciella behov med hjälp av yogans fantastiska system. Att vistas här gör gott för kropp och själ. Ingen stress och press utan du får njuta av vackra uteritter och givande lektioner.

Här månar man inte bara om sina gäster utan även djuren står högt i värde. Christine och Paul brinner för att hjälpa djur som far illa. Flera av hästarna är "rescue" hästar som dom med mycket stort tålamod tränat till fina och harmoniska ridhästar. Även övergivna hundar hittar hit och flera gäster har tagit med sig en hem. 

Boende & mat

Boende & mat


Den fina gården från 1800-talet ligger vackert omgiven av oliv- och vinodlingar, inramad av berget La Comorra i norr och La Sierra del Torcal i söder. Du bor i trevliga 1-3 rums lägenheter med dusch / WC. Rummen har omsorgsfullt renoverats i traditionell andalusisk stil med bambutak och rustikt kakel.

Enkelrum går att boka i mån av plats utan extra kostnad, men det kan då exempelvis vara i en tvårumslägenhet där man får ett eget rum men delar på gemensamma utrymmen.

Handduk, poolhandduk och lakan finns på plats. Även hårfön. Det finns kylskåp och vattenkokare samt gratis Wi-Fi. 

Det ingår halvpension (frukost och middag). Lunch kan du köpa till på plats för ca 12 EUR. Kocken Diego lagar välsmakande mat och så mycket som möjligt tillagas av färska lokala råvaror och kryddas med egenodlade örter. Till frukost serveras continental buffé frukost. Till middag är det 3 rätters med kaffe. Under de varma sommarmånaderna äter man ute tillsammans på en av de mysiga uteplatserna och vid lite kyligare dagar samlas man i The chapel framför den öppna brasan innan middagen serveras.

Det finns en inglasad pool (solcellsuppvärmd) vilket gör att det går att bada i poolen i stort sett året runt (ej uppvärmd mellan nov-feb). Under sommaren skjuts hela glaspartiet åt sidan. Det finns flera sällskapsutrymmen och trevliga trädgårdar att koppla av i. Det finns även en liten shop där du kan köpa dricka, snacks och lite souvenirer.

Ridning

Ridning


Du rider ca 2-4 timmar per dag. Beroende på när du kommer på ankomstdagen går ni igenom er vistelse, vad och hur mycket ni önskar rida. Eventuellt hinner ni även med en första lektion för att se ridnivå. Oftast rider ni ut ca 2-3 timmar på förmiddagen och får en lektion på eftermiddagen. Lektionerna är ca 1 timme och delas upp efter ridvana. Man rider ca 2-5 personer/lektion. Utbildningsnivån
på hästarna är relativt hög. De passar både nybörjaren och medelryttaren som gör skänkelvikning, öppna och sluta. 

Omgivningarna är som gjorda för vackra uteritter, och det finns många härliga turer att utforska. 

Dagarna börjar oftast med en ritt genom det vackra landskapet i en takt som passar din förmåga, från 1 till 3 timmar. Turerna är väl genomtänkta och framför allt, avkopplande och trevliga. På väg tillbaka till ridcentret finns det gott om möjligheter att galoppera genom vin- och olivlunder.

På eftermiddagen en timmes lektion. 

Hästarna

Här finns ett trettiotal hästar att välja mellan. De flesta är PRE hästar ((Pura Raza Española), men även några korsningar med arabiskt fullblod, irländska sporthästar och ett antal ponnyer. Storleken varierar från 140-162 cm i mankhöjd. Utbildningsnivån är främst upp till lätt klass såsom, skänkelvikning, öppna och sluta, men ett par av hästarna är även högre utbildade.
De flesta av hästarna är så kallade Rescue horses, som av olika anledningar farit illa, och genom kunnig och tålmodig träning blivit fina ridhästar.

Hästarna har engelska sadlar. Du borstar och sadlar din egen häst. Hästarna har inga sadelväskor på uteritterna, men vill du ta med en egen så går det bra. Om du inte har en egen hjälm finns det några att låna på plats.

Yoga

Hästmänniskor/ ryttare är oftast fantastiskt duktiga på att ta hand om sin häst men glömmer lätt bort sin egen del av samarbetet. Pia förundrades över att kunskapen om ryttarens egen fysik, och hur mycket den påverkar resultatet på ridningen, var så bristfällig. Eftersom Pia arbetat med friskvård sedan 1990 och yoga i snart 15 år, och att hon har ett gediget intresse för hästar och ridning, kändes det helt naturligt för henne att skapa Sattva RyttarYoga.
Sattva RyttarYoga utgår ifrån yogans psykofysiska system och ryttarens behov av att förbättra samarbetet med hästen. En stark kropp, bra balans, god hållning, kroppskontroll, koordination, bättre andningsteknik, ökat medvetande och fokusering är några av de byggstenar vi jobbar med. Hästar är stora djur men ack så känsliga. Minsta fluga framkallar en reaktion och om vi sitter illa och ur balans kan vi bara tänka oss hur mycket det påverkar hästens hälsa och förutsättningar att prestera, oavsett om målet är ett bättre resultat på tävling, eller en skön tur i skogen.

Resefakta

Ingår i resans pris: 7 nätter, 6 dagars ridning, yoga varje dag, helpension inkl. husets vin (2 glas) till middagarna. 

Ingår ej: Flyg, transfer

Resa: Du flyger till Malaga, ca 40 minuter med bil från ridcentret.

Transfer: Vi kan boka transfer från Malagas flygplats. Du blir då mött i huvudglashallen innan Exit från ankomsthallen. En representant från ridcentret kommer att vara där, klädd i en turkos t-shirt och håller en skylt med ridcentrets namn och gästens namn. Dom måste stå utanför området med metall hindren eftersom dom inte en taxiservice. Titta framåt mot det interna Café området. Gå inte höger och ut. Om andra gäster kommer på en liknande tid - upp till en timme kommer du att bli tillfrågad att vänta på de andra.

Mellan kl. 09.00-19.00 är transferkostnad från flygplatsen till ridcentret 95 EUR tur och retur i samma sällskap/bokning (max 4 personer/bil) som betalas på plats till ridcentret. Transferkostnad mellan kl. 19.00 - 21.00 och 07.00 - 09.00 är 135 EUR/bil. Kommer man efter kl. 21.00  eller behöver åka tidigare än kl. 07.00 på avresedagen så rekommenderar vi att boka hotell vid flygplatsen i Malaga, ex. Holiday Inn Express.
Det går också att beställa transfer från Antequera tågstation för 40 EUR  /bil / tur och retur. 

Gruppstorlek: minimiantal 10 st 

Klimat: Klimatet i Andalusien är varmt på sommaren, behagligt på vår och höst och svalt på vintern. 

Övrigt: Det finns gratis Wi-fi på gården. Ridcentret accepterar kreditkort.

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize