Grekland - Yoga & Pilates på Santorini med Alex Estornel

Unna dig en högklassig yoga- och pilatesvecka på en av världens vackraste öar. Santorini anses ha de vackraste solnedgångarna i hela Medelhavet, och de vita husen på de branta klipporna ned mot det turkosa havet är verkligen något speciellt. Ofta blå himmel och skönt klimat gör Santorini till en ännu mer perfekt plats för en vecka med utvecklande klasser med yoga och Pilates.

Boende och mat

Boende och mat

Det lilla boutique-hotellet ligger ca 4 minuters promenad från havet där en fin och lugn strand väntar, ibland är den i det närmaste folktom. Om du föredrar att slappa vid poolen så är den ca 20 meter lång, med andra ord perfekt för dig som vill simma några längder som motion. Med boende i superfina "bungalows" med badrum och litet minipentry kommer du stortrivas här. Vänligheten hos personalen sticker ut från det normala, här möts man alltid av ett leende och bli inte förvånad om hotellpersonalen kan ditt namn redan första dagen.

Det finns en stor och rymlig shala på drygt 100 kvm där många får plats. Shalan är täckt av en stor tältduk så att ni kan ha era klasser i skydd av solen. Allt som behövs för klasserna finns på plats så det enda du behöver ta med dig är kropp & själ. Naturligtvis kan du ta med din egen matta om du vill, kanske för att du trivs bäst med den eller för att det kan kännas mer hygieniskt.

Man bor i fina och fräscha rum med dubbelsäng eller enkelsängar. I några rum finns det möjlighet att bo tre personer. Alla rum är olika men alla är ljusa och rymliga och har kylskåp, eget badrum, hårfön, telefon, AC, safebox, tv och terrass eller uteplats. Det finns WiFi på retreatet.    

Brunch serveras efter varje dags morgonklass. Till middag serveras hälsosamma organiska måltider som delvis kommer från retreatets egna trädgård. Middagen består av förrätt och huvudrätt, alltid vegetariskt men ibland finns även fiskalternativ. Lunch kan man köpa på retreatets restaurang om man inte vill utforska utbudet i den närliggande byn.

Det finns även möjlighet att boka olika typer av massage på plats.

 

Lärare/instruktörer

Lärare/instruktörer

Under veckan kommer du öka din hälsomedvetenhet genom nyttig mat, högklassiga yogaklasser och klassisk Pilates.

Instruktörerna är extremt begåvade yoga- och Pilateslärare med lång erfarenhet och tillsammans skapas något alldeles speciellt. De kommer ursprungligen från olika delar av världen och var och en har tagit med sig stor medvetenhet och kunskap inom sitt respektive område som man fått genom erfarenhet och kontinuerlig utbildning.

Alex Estornel är sammanhållande länk och ansvarig för programmet. Han är en högklassig, passionerad och mycket väletablerad Pilatesintruktör och är certifierad av Equinox Piltates Training som leds av master instructor Carie Macy samt utbildad av International Sports ans Sciences Association. Hans kärlek till autentisk klassisk Pilates startade 1998 när han tränade för sin professionella danskarriär i Los Angeles.

Han dansade med flera världskända artister som Cher, Britney Spears, Jennifer Lopez, Gloria Estefan, och i många filmer och reklamuppdrag. Alex levde med konstant smärta och rehabiliteringen med Pilates förlängde hans danskarriär, det var så hans insikt om och kärlek till Pilates föddes.

Alex brinner för att sprida Joseph Pilates tankar och idéer till så många som möjligt runt om i världen. Hans sätt att lära ut är en kombination av klassisk Pilates och progressiva metoder med den entusiasm och livlighet som Joseph Pilates hade. Alex klasser kommer återuppbygga din kropp och ge dig nya insikter om vad som är viktigt i din träning.

Yogaklasserna leds av lärare som handplockats av Alex. Alla är vältubildade och har stor erfarenhet att leda internationella klasser. Yogaklasserna varieras på ett väldigt bra sätt mellan klassisk Hathayoga, Vinyasainspirerade flödande klasser och lugn Yinyoga.

 

Program

I programmet ingår 2-3 klasser per dag med yoga, Pilates och meditation med välutbildade lärare/instruktörer med lång erfarenhet. Allt finns på plats såsom mattor, bälten, blocks, bolster etc.
En dag blir det en guidad promenad till Ois som förmodligen är den vackraste staden på ön, och den som syns på de flesta bilderna man sett från Santorini.

Som valfri extra utflykt finns möjlighet att följa med på en 5-timmars seglingstur med en trygg katamaran. Här kan du simma i varma källor, snorkla vid vackra rev och besöka två av Santorinis vackraste stränder. Utflykten avslutas med en middag ombord med oslagbar utsikt över Santorinis berömda solnedgång. Utflykten kostar ca 90 EUR (beroende på antal deltagare.)

Det finns även möjlighet att hyra mountain bikes, mopeder och fyrhjulingar för utflykter ensam eller i grupp för att utforska ön.

Veckans program brukar normalt se ut som schemat nedan. Klicka på det så kommer du till en större bild.

Santorini

Santorini

Santorini är utan tvekan Greklands, och kanske till och med en av världens, mest spektakulära öar. Landskapet är så dramatiskt och vackert att man häpnar och tappar hakan. Lite grovt kan man beskriva den norra delen som exploaterad och den södra halvan som lagom turistanpassad och på sina ställen helt genuin. Ön lämnar ingen oberörd, det går inte att blunda för det magiska och spännande landskapet. Solnedgången på ön är känd för att vara en av de vackraste i hela världen och är även orsaken till att så många blivit förälskade i denna ö. 
Sagt om Santorini: "Det är omöjligt att låta bli att knockas av Santorinis skönhet, dag efter dag, under besöket på ön."

Klimat

Graferna visar den närliggande ön Naxos.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende i delat rum med WC och dusch. Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på Boka på förfrågan innan du registrerar någonting.
- Brunch och 3-rätters vegetarisk middag varje dag inkl vatten. 
- All utrustning för klasserna som mattor, bolster, bälten etc.
- Transfer från och till Santorini flygplats
- Guidad promenad till den vackra staden Oia som ligger osannolikt vackert på öns klippkant.
- Strand- och poolhanddukar

Ingår inte i priset:
- Flygbiljett
- Drycker
- Luncher (kan köpas på hotellet)

Enkelrum: Kan bokas mot pristillägg i mån av plats. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delad dubbelrum om det är möjligt och om så önskas. 

Resa:  Flyg till Santorini. Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Boka inte flyg innan du fått besked från oss om göra det.
Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 

Transfer: Transfer mellan flygplatsen och hotellet ingår i priset. Meddela oss dina ankomsttider om du bokar ditt flyg på egen hand. 

WiFi: Finns gratis på hotellet.

Pool: Ja, ca 20 meter

Yogautrustning: Allt som behövs finns på plats, men ta gärna med egen yogamatta om du vill. 

Dricks: Fungerar ungefär som i Sverige på restauranger, är man inte missnöjd så lägger man lite dricks. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs normalt för vanliga svenska elkontakter.

Lokal valuta: EUR

Pass: Passet bör vara giltigt i minst sex månader vid inresa. 

Kreditkort: Accepteras på hotellet, och på de flesta ställena på ön. Det finns även uttagsautomater om behov av kontanter uppstår.  

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize