Italien, Lazio - Yoga i Sperlonga

Njut av yogaklasser med utsikt över Medelhavet i en pittoresk by vid Medelhavet! Den vackra vitkalkade byn Sperlonga ligger på en sluttning mot havet, med en labyrint av smala gator och gränder med pittoreska små butiker, hantverk och smyckesaffärer, färsk lokal mat, vin och grönsaker, vinbarer och caféer och bra restauranger.

Yogaklasser varje morgon med utsikt över Medelhavet, ingår söndag till torsdag. Därutöver kan du deltaga på valfria 1-timmes eftermiddagsklasser med yoga och meditation (kostar 10 EUR). Din yogalärare har över 2000 timmars erfarenhet av att lära ut flera yogaformer som samlas under Hatha-begreppet (Iyengar, Ashtanga, Yin, Vinyasa, Kundalini).

Läs recensioner från deltagare >>

Sperlonga

Denna mysiga lilla by ligger halvvägs mellan Rom och Neapel på en sluttning ner mot Medelhavet. Byn är en labyrint av smala gator och gränder otillgängligt för bilar. Inom de slingrande gatorna kommer du att kunna uppleva det dagliga livet och historia i en äkta syditaliensk by. I byn finns många pittoreska butiker, hanteverk och smyckesaffärer. Här finns mett bra utbud av restauranger där du kan prova på lokal mat och vin. 

Byn ligger mellan två stränder. Havet är mycket rent och blått och matas med friskt källvatten från de närliggande bergen. Man kan gå dirket från byn till båda stränderna. 

Sperlonga är rikt på historia och har en gång varit sommarresidens för den romerske kejsaren Tiberius, "den motvilliga kejsaren". Arkeologer har hittat skulpturer i grottan av hans villa som man kan besöka till fots på Sperlongas södra strand. 

Boende & mat

Du kommer att bo i traditionellt inredda byhus. Husen är noggrant utvalda och i dom flesta husen finns det terrass eller balkong och en fantastisk utsikt över havet eller dom karakteristiska bygatorna. 

En läcker frukost ingår i resans pris och kommer varje dag att serveras på stranden i den berömda och eleganta Il Delfino. Maten är lokal och flera hälsosamma alternativ finns. Övriga måltider kan man välja själv om man vill äta på restaurang eller om man vill handla hem råvaror och laga mat på egen hand. Det finns många bra restauranger i byn och dom små lokala butikerna har ett bra utbud av grönsaker, frukt och färsk fisk för den som vill laga sin egen mat. 

Yoga & din lärare

Amy Williams, från Storbritannien, ansluter sig till vårt team för att undervisa våra första två veckor i Sperlonga.

Amy är en erfaren yoga-lärare, massage och holistisk terapeut. Och med en kärlek till mantra och chanting kommer hon att presentera dig för den magiska världen av ljud som ett verktyg för att skapa en djupare och mer kopplad meditationsövning. Mest av allt tror hon på att ha roligt under yogaklasserna. 

Mara Blackburn, från Storbritannien, kommer att leda våra Sperlonga yoga retreats de sista två veckorna i juni.

Bland hennes erfarenheter finns: Power Yoga / Vinyasa flow; En yogastil för att värma upp kroppen och förbättra blodflödet som vanligtvis övas på morgonen för att uppmuntra och ta bort trötthet.

Aktiviteter & behandlingar

Varje vecka anordnas, om så önskas, en utflykt till termalbaden Le Terme Di Sant'Egidio som sedan länge är kända fölr sina helande effekter. Vid poolerna finns solsängar, palmer, en bar och vattnet har olika djup och temperaturer i dom olika poolerna. Poolen som har svavel källvatten har en temperatur på 38 grader och har använts till att dra ut orenheter ur huden, stimulera hudceller, reducera blodtryck och reumatism is åratal. Att kombinera svavelbad med yoga är väldigt helande för både kropp och själ. Utflykten kostar 40 EURO per person och det krävs minst två personer för att den ska genomföras. I priet ingår transport och entré till badet. 

Det finns en mängd andra aktiviteter som kan anordnas för den som så önskar bland annat ridning, cykling och vandring. 

Önskar du få någon behandling under din retreat vecka så erbjuder retreatet ett flertal holistiska behandlingar. När du ankommer får du en lista på dessa och kan sedan boka in dig på dom behandlingarna som du önskar varje morgon vid frukost. Terapeuten finns också på plats för att diskutera behandlingarna och kan även rekommedera en behandling utifrån dom behov du känner att du har. 

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 6 nätter 
- Frukost varje dag 
- Italiensk aperitivo på ankomstdagen och sista kvällen 
- 5x 90-minuters yogaklass (morgon) 
- 3x 60 minuters yogaklass (eftermiddag) 

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Luncher och middagar
- Eventuella behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Rom (FCO eller CIA)

Transfer: Från flygplatserna i Rom går det bussar och tåg, det tar ca 1 ½ timme att ta sig till retreatet (detaljerad information fås vid bokning). Ett alternativ är att hyra en bil som väntar direkt vid flygplatsen. Då har du större frihet att köra runt och titta på trakten på egen hand under veckan. Du kan också beställa transfer från flygplatserna (Rom). Från Ciampino kostar det ca 150 EURO om du kommer själv och från Fiumicino kostar det ca 180 EURO.  

WiFi: Nej, inte i boendet. WiFi finns i frukostrummet och även på två café i byn ca 2 minuters promenad från boendet. 

Pool: Nej.

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkommen att ta med din egen om du vill.

Spa: Det finns inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka holistiska behandlingar. Dessa kan bokas vid frukost varje dag.  

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela oss vid bokning om du behöver specialkost. 

Åldersgräns: Ingen åldergräns för boendet, för att delta i yogaklasserna måste man vara 16 år. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går bra att betala med kort.

Medresenär: 1000 SEK rabatt om du väljer bort  yogaklasserna.

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize