Nepal - Yoga i nedre Himalaya

yogaresa nepal InShape Travel
yoga retreat nepal
yoga retreat nepal InShape Travel
yoga retreat nepal
yoga retreat nepal InShape Travel
yoga holiday nepal InShape Travel

En fantastisk upplevelse i Nepal och nedre Himalaya! Förutom två 1,5 timmars yogapass per dag med en av Nepals främsta yogainstruktörer njuter du av nedre Himalayas mäktiga natur. Vi bor på stranden av en flod, omgiven av en stor vit sandstrand där vi har våra yogapass. Det finns en stor pool som du kan svalka dig i om du inte vill bada i floden. 

Du får även uppleva det fascinerande Kathmandu, en kokande kittel med intryck, full av ljud, dofter och människor. Dessutom ingår en utflykt till Chitwan National Park där vi letar vi efter noshörning, tiger, elefant, vildsvin och massvis med vackra fåglar som alla lever där.

Läs kommentarer från deltagare 

Det finns inga fasta datum för denna resa, kontakta oss gärna om du har frågor!
Pris ca 13000 SEK (11 nätter).

Yoga

Vi praktiserar Satyanandayoga under ledning av en av Nepals främsta yogainstruktörer. Satyanandayoga är en tradition som har sina rötter i den klassiska yogan. Undervisningen följer de yoga- och meditationstekniker som förmedlats av Swami Satyananda vid Bihar School of Yoga i Indien. Satyanandayoga lär ut de ursprungliga teknikerna så som de vuxit fram och använts i Indien under flera tusen år, och inkluderar alla de fem klassiska yogaformerna som var och en ger möjlighet till ett ökat medvetande och andlig mognad. Klasserna inkluderar asanas (yogapositioner / hatha yoga), pranayamas (andningsövningar), shatkarmas (yogisk rening), yoga nidra (djupavslappning) och dhayan (meditation). Satyanandayoga passar för alla åldrar och för alla nivåer och ger redskap till hälsa, sinnesro, inspiration och livsglädje. Du kan delta i yogan som nybörjare eller van utövare. 

Boende & mat

I campen bor vi i enkla bambuhyddor. Campen har toalett och utomhusdusch och en mysig ”lounge” för avkoppling och måltider. Dessutom finns en nybyggd pool. där du kan svalka dig om du inte vill bada i floden, vilket också är möjligt. Måltiderna är enkla men utsökta med råvaror från de omgivande byarna och campens egen kryddträdgård. 

Aktiviteter

Varje dag gör vi någon form av aktivitet som är frivillig att delta i, vill man kan man också naturligtvis bara koppla av på stranden. 

Mellan yogapassen tillåter campens omgivningar en mängd olika aktiviteter. Du kan paddla kajak, åka gummiflotte i floden (rafting), vandra bland raviner och vackra vattenfall, klättra, cykla mountainbike med mera. I campen finns välutbildare instruktörer för alla aktiviteter. Floden erbjuder perfekta vatten för kajakpaddling. Både nybörjare och avancerade paddlare hittar utmaningar på sin egen nivå här. Men allt är frivilligt, vill du hellre bara ta det lugnt och njuta av utsikten mot Himalayas 8000-meterstoppar i bakgrunden, eller till exempel läsa eller sola på flodstranden så går det alldeles utmärkt. 

Program

(Med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter. Alla aktiviteter är frivilliga, men det blir inget prisavdrag om man inte deltar.) 

Dag 1
Ankomst till Kathmandu. Du hämtas på flygplatsen och körs till vårt hotell. Välkomstmiddag (egen bekostad).

Dag 2 
Sightseeing i Kathmandu, vi besöker det gamla Bhaktapur, de finaste av Katmandudalens många tempel och Kathmandu Durbar Square. Vi vandrar genom gränderna med alla färgstarka butiker och kryddiga, mättade dofter tillbaka till vårt hotell. Måltider på egen bekostnad. 

Dag 3 
Vi hämtas i Kathmandu på morgonen och åker sedan buss ca 2 timmar till floden Trisuli.  Här möts vi av guider från campen. Vi raftar (forsränning i gummiflotte) under några timmar ner till campen. Floden är här lite stillsammare och vi glider igenom det vackra landskapet, barnen vinkar till oss från stränderna och aporna klättrar i träden. Emellanåt kommer det en spännande fors och vi lär oss att vara ”motor” till guiden som styr båten. Vi stannar på en vacker strand för lunch. Raften följs alltid av kajakpaddlare för ökad säkerhet. Guider och ”safety kayakers” är mycket erfarna och har River Rescue kvalifikationer. 

På eftermiddagen möter vi vår yogainstruktör och har vårt första yogapass.

Campen ligger på flodstranden omgiven av en stor vit sandstrand där vi har våra yogapass. I campen bor vi i enkla små bambuhyddor. Campen har toalett och utomhusdusch och en mysig ”lounge” för avkoppling och måltider. Allt är byggt i harmoni med naturen, av lokala material. Måltiderna är enkla men utsökta med råvaror från de omgivande byarna och vår egen kryddträdgård. 

Dagsprogram under dagarna på campen:

6.30    Morgonte
7.00-8.30    Yoga
9.00    Frukost
10.00    Dagens aktivitet. Varje dag gör vi någon annan form av aktivitet som är frivillig att delta i, vill man kan man också naturligtvis bara koppla av på stranden. Lunch serveras i campen eller så får vi med oss en picknicklunch beroende på aktiviteten för dagen.
15.30    (ca) Soppa och snacks
16.30-18.00    Yoga
19.00    Middag

Dag 4
Dagens aktivitet: Guidad vandring uppför Khatauti Khola. Vid campen rinner den lilla strömmen Khatauti Khola ut i floden Trisuli. Idag går vi på upptäcktsfärd genom ravinen som strömmen rinner genom. Vi vandrar upp till ett vackert vattenfall, ca 2 timmar från campen. Här är vi helt ute i naturen och kan njuta av ljuden från naturen och rinnande vatten. Vid vattenfallet tar vi en stund för meditation och bad innan vi återvänder till campen.

Dag 5
Dagens aktivitet: Prova forskajak! En introduktionsdag till forskajak paddling. Campens duktiga instruktörer lär oss grunderna i att paddla fors. Vi lär oss att ta oss in och ut ur kajaken, olika räddningstekniker och grundläggande paddlingsteknik. Vi övar nära campen och paddlar sedan på eftermiddagen en sträcka i floden Trisuli. Lunch i campen.

Dag 6
Dagens aktivitet: Idag vandrar vi en tur upp för kullarna och besöker de lokala byarna runt campen och ser hur människor bor och lever på landsbygden i Nepal. Det här är "off the beaten track" och tillhör inte de områden där man är vana att se mycket turister vilket gör det hela ännu roligare, då folk är lika nyfikna på oss som vi är på dem! 

Dag 7
Dagens aktivitet: Canyoning. Efter frukost ger vi oss iväg tillsammans med campens canyoning instruktörer. Vi går genom små byar och hälsar på lokalbefolkningen, ca. 1½ timme från campen, uppför kullarna för att komma till Change Canyon. Vi går ner i ravinen och går och hoppar genom vatten och små vattenfall. Vi repellerar med selar och rep nerför de större vattenfallen. Picknick lunch.

Dag 8
Dagens aktivitet: Idag kan du välja att vila i campen och ta en promenad i omgivningarna eller följa med på vår utflykt till det närliggande Manakamana templet – enligt hinduistisk tro uppfyller gudinnan Manakamana folkets önskningar. Manakmana templet ligger på toppen av en bergskedja på 1302 meters höjd och brukade vara svårt att nå. Nu finns det en linbana som går till toppen av berget och templet. Utflykten ingår inte i resans pris utan kostar 30 EUR som betalas på plats. 

Dag 9
Dagens aktivitet: Rafting (forsränning). Vi raftar denna gång nedströms från campen och får prova på lite större vatten när vi paddlar genom forsar som Ladies Delight, Monsoon och Upset.

Dag 10
Efter morgonens yogapass och frukost packar vi för att lämna campen och åker buss, ca 3 timmar, till byn Saurha, på randen till Chitwan National Park. Vi checkar in på vår djungel lodge.
 
Chitwan National Park är en World Heritage Site. Parken har en mycket rik flora och fauna. Här finns den lilla asiatiska noshörningen och vilda asiatiska elefanter. Parken är också en av de största tillflyktsorterna för den bengaliska tigern. 

Efter lunch sitter vi upp på våra elefanter som tar oss till elefantbarnhemmet där vi får lära oss allt om våra nyfunna vänner.

På kvällen besöker vi en Tharu by och upplever Tharu-folkets unika kultur och ser en fascinerande dansuppvisning. Vi övernattar på vår djungel lodge, med helpension. 

Dag 11
Vi stiger upp tidigt för att åka på safari. Tillsammans med vår guide letar vi efter noshörning, tiger, elefant, vildsvin och massvis med vackra fåglar som alla lever här. På eftermiddagen återvänder vi till Kathmandu och checkar in på vårt hotell. Avslutningsmiddag (egen bekostad).

Dag 12
Kanske har vi idag tid för lite shopping innan det är dags att åka till flygplatsen. Måltider på egen hand.

Du har upplevt fantastiska dagar i ett fascinerande land, som du kommer att ha kvar länge inom dig. 

Resefakta

Flyg kan du söka och boka via vår onlinebokning. Om du vill så kan vi hjälpa dig att söka och boka.

Klimat:Vädret i mars är varmt och skönt, i campen ca 20-25 grader på dagen, kvällar och nätter lite kyligare men inte kallt. På mornarna är det lite kyligare innan solen kommit upp över kullarna och dimman som ofta ligger i floddalen skingrats - så otroligt vackra mornar, men bra att ta med en tröja för morgonens yoga. Vädret är torrt och soligt under månaderna innan sommarens monsunregn. 

Pass och visum: Man måsta ha giltigt pass och visum till Nepal. Visumet skaffar man enkelt på flygplatsen vid ankomsten i Kathmandu. 15 dagars turistvisum kostar 30 USD och ska betalas kontant i USD. Du behöver också ta med 2 foton i passtorlek. 

Tidsskillnad: + 4 tim 45 min mot Sverige, d v s vid 12:00 i Sverige är klockan 16:45 i Nepal.

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize