Kroatien - Hathayoga på Cíovo med Liat Michaeli

yogaresa Kroatien
yoga holiday Croatia InShape Travel
yoga retreat Croatia InShape Travel
yogaresa Kroatien InShape Travel

En vecka fylld med yoga och sol! Kursen hålls med svensk yogalärare på ön Cíovo vid havet endast 15 min till Trogir och 30 minuter till Split. Det råder en lugn atmosfär i fiskebyn Slatine där det finns restauranger, bageri och båtförbindelser till öarna runt omkring. En underbar plats för en veckas avkoppling med yoga, sol, bad och god mat. För de mer aktiva erbjuder ön många utomhusaktiviteter som cykling, kajakturer, dykning, fina vandringar mm.

Ön Ciovo är otroligt vacker. Vegetationen är typiskt för medelhavsområdet. Berg, olivlundar, blommor, fruktträd, klippor, vita sandstränder och kristallklart vatten. Njut av stranden, solen och omgivningen mellan yogapassen varje morgon och kväll. En vecka att återhämta sig, få ny energi och inspiration. 

Med två yoga/ meditation lektioner per dag (på svenska) i den nybyggda yogapaviljongen kommer vi under veckan fokusera på rörelse, andning och närvaro så vi hittar balansen i kroppen och i sinnet.

Mellan yogalektioner har du chans att koppla av på de många stränderna som finns på gångavstånd, ta långa promenader i varierande landskap eller varför inte cykla längs kusten till någon av de andra byarna på ön som alla erbjuder mysiga restauranger och fina stränder. Det tar ca 20 minuter att cykla till den gamla stadskärnan i Trogir som finns med på Unescos världsarvslista och kan erbjuda ett stort utbud av mysiga restauranger, butiker och även en liten marknad där man kan hitta det mesta.

Man kan lätt spendera ett par timmar med att bara njuta av gamla byggnader och kloster som ligger inklämda längs trånga kullerstensgator. Nere längs med strandpromenaden trängs turister och båtfolk. 

Då högsäsongen ännu inte börjat så har vi öns skönhet bara för oss och vi kan undvika de stora massorna av turister som kommer hit under sommaren. 

Yoga & din lärare

Yoga & din lärare

Yoga

Denna vecka innehåller Hathayoga – en yogaform där man jobbar med hela kroppen för att få en starkare och friskare kropp. Med fokus på rörelse, andning och närvaro hittar vi balansen i kroppen och i sinnet. Du yogar alltid utifrån dig själv, din kropp och där du befinner dig just nu. Yogautövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. Dessutom ingår ett antal meditationsklasser.

Vi yogar i i yogashalan som ligger i anslutning till boendet. Det kan även vara möjligt att ha klasser på strandområdet. Efter morgonpasset kan man doppa sig i det ljumma havet för att sedan njuta av en härlig frukost. Vi har en del tid för att ”bara vara” och njuta av tillvaron vid havet för att sedan komma tillbaka och yoga och meditera mera.

Stillsamma dagar för att helt varva ner och dyka djupare in i din yoga, få ny energi inför nya utmaningar och nya krafter för att komma igång samt prioritera din egen hälsa och välbefinnande.

Följ med och unna dig att må bra!

Din lärare

Liat Michaeli är en svensk licensierad yogalärare inom Yoga Alliance. Liat brinner för att sprida vidare glädjen i yogan och inspirera andra till att hitta kraft och motivation för att kunna påverka och förbättra sin egen hälsa.

Hon började med yoga 2001 och har praktiserat yoga sedan dess. Under alla dessa år har hon utövat många olika typer av yoga, men i dag undervisar hon främst klassisk Hathayoga.

"Min yogalärarutbildning gick jag i Indien och fokuserat mest på Hatha- och Ashtangayoga, men även andra yogastilar (Sivananda- och Yinyoga m.m.). Vissa klasser kan bli mer intensiva än andra, allt beror på hur gruppen känns. Jag ger alltid alternativ under klassens gång, ifall man vill underlätta för sig eller utmana sig själv. Det är yogans fina sida att man alltid utgår ifrån sin egen kropp."

För närvarande undervisar Liat på yogastudios i Stockholm, samt för privata företag.

Förutom yoga leder Liat även Singing Bowl meditationklasser, och Zen-meditation.

Beroende på vad gruppen vill så kan några yogaklasser bytas ut mot eller extra klasser hållas i: 

  • Partner-yoga (som man gör i par)
  • Zen Meditation 
  • Hjärt chakra meditation (med musik och rörelse)
  • Do-In massage (en form av självmassage)
  • Thai massage (som man gör i par)

Program

Program

Preliminärt schema (med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter).

Lördag:   Ankomstdag. Om tid finns blir det ett yogapass även den dagen och sedan blir det gemensam middag på kvällen. 
Söndag- fredag:  07.30- 09.00 Yogaklass med uppiggande och stimulerande positioner
  09.00 Frukost. Därefter fri tid för utflykter, sol, bad mm. 
  17.30-19.00 Yogaklass med lugnande och avslappnande positioner samt Meditation och andningsövningar. 
  20.00 Middag
Lördag:   Hemresedag. Frukost och eventuellt en yogaklass beroende på avresetider och transfer till flygplatsen. 
     

Tiderna är preliminära och kan komma att ändras efter gruppens önskemål

Boende & mat

Boende & mat

Huset som ni kommer bo i under veckan ligger på den kroatiska ön Ciovo. Huset ligger ca 1 km från byn Slatine. I Slatine finns några få restuaranger och affärer. Närmsta bankomat finns ca 3 km från huset. Närmsta större stad är Trogir som ligger ca 9 km från boendet och där finns det många resturanger, affärer och marknader. 

Lägenheterna är i klassisk kroatisk stil och värdparet som lagar mat sköter den stora trädgården tar hand om alla gäster med varm hand. Det är endast 150 meter till stranden. Det är inte sandstränder utan klippor och stenstränder. 

Huset består av 6 lgh á 60 m2 vardera. I varje lägenhet finns två sovrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning samt wc/dusch och AC. Lakan, handdukar (för inomhusbruk), hårfön och kylskåp finns också i varje lägenhet. Lägenheterna är fräscha, moderna med alla faciliteter men i enkel stil. 

Två av lägenheterna ligger på markplan. Kring de fyra återstående lägenheterna löper balkonger hela vägen runtom och man når de olika våningarna via trappor på utsidan av huset. Ena sidan av huset vetter inåt mot land där man har en vacker utsikt över den vackra naturen. Den andra sidan vetter mot havet och man får då en underbar havsutsikt - främst från lägenheterna överst (3:e vån). De löpande balkongerna runt huset samt omgivningen kring marklägenheterna gör att gränsen mellan utom - och inomhus blir flytande på ett underbart sätt.  

Maten som serveras är vegetarisk och har smaker och råvaror tillhörande det traditionella kroatiska köket. Råvarorna är i största möjliga mån ekologiska och mycket hämtas från den egna trädgården.

 Har du allergier så meddela oss gärna i god tid!

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter 
- Vegetarisk halvpension 
- Alla yogaklasser 
- En båtutflykt 
- Grupptransfer från och till flygplatsen

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Eventuella behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Split (SPU)

Transfer: Transfer till ön Cíovo, i resans pris ingår gemensam grupptransfer vilket innebär att du kan få vänta in övriga resenärer. När minimiantalet för resan är uppnått kommer vi att meddela tid för transfer och även rekommendera flyg 

WiFi: Ja, men endast i gemensamma utrymmen

Pool: Nej

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkommen att ta med din egen om du vill.

Spa: Det finns inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka behandlingar så som aromaterapi massage, raindrop technique+ vitaflex och även hot stone massage. 

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela oss vid bokning om du behöver specialkost. 

Åldersgräns: Ingen åldergräns, det är upp till respektive yogalärare att bestämma om dom vill ha barn med eller inte. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Kuna

Kreditkort: Det går inte att betala med kort på boendet, endast kontanter. 

 

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize