Portugal – Nordic Light Yoga i Algarve med Shambala Gatherings

Välkommen till en djup och närande vecka där yoga och kraniosakral terapi vävs samman till en fantastisk synergi med varaktiga effekter. 

Monte Rosa Retreat Center ligger i den oförstörda delen av södra Portugal bland mandel och fikonträd och bjuder in till djup vila och inspiration. Långt från massturismen har man skapat en mysig miljö med renoverade rustika byggnader. Här har man under många år tagit emot grupper med yoga i olika former och workshops och grupper med andra inriktningar som uppskattar lugn och ro i en genuin och enkel portugisisk miljö.

Fastigheten består av 10 hektar mark med massor av mandel-, oliv- och fikonträd. Shalan där ni har yogaklasserna är en rund byggnad med panoramautsikt över landsbygdens vingårdar. Det finns även en swimmingpool på 5 x 10 meter.

Pris från:
SEK 14 200
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Boende
Retreatet Monte Rosa består av mysigt och bekvämt boende skapat i olika renoverade rustika byggnader i hjärtat av orörd landsbygd. Byggnaderna ligger i en trädgård med slingrande vägar, stigar, terrasser och sittplatser. I det gemensamma vardagsrummet hittar du spel och ett omfattande, flerspråkigt bibliotek specialiserat på böcker om personlig utveckling. Här serveras även frukost varje dag. På varma dagar äter ni ute på terrassen eller i trädgården. Du kan köpa drycker och snacks från självbetjäningsbaren.

Här finns 10 rum och lägenheter varierande i inredning och storlek. Varje rum är komplett med eget badrum med dusch eller badkar och vissa med eget kök. Alla rum har en trevlig uteplats. Detta är inte ett hotell så lakan byts en gång per vecka och handdukar två gånger per vecka. Under veckan håller man själv sitt rum rent och städat, som alternativ finns möjlighet på plats att köpa daglig städning för 10 EUR per dag. Det finns två tvättmaskiner som man kan använda för 3 EUR per gång inkl tvättmedel.

Som en del av retreatet finns ett Round House där alla klasser och andra aktiviteter hålls. Denna vackra byggnad har panoramautsikt över den portugisiska landsbygden med sina blommor, träd och vingårdar. 

Det finns även en swimmingpool på 5 x 10 meter med avkopplande solstolar och en vacker panoramautsikt. Som en del av familjen finns flera katter som husdjur och kycklingar som lägger färska ägg varje dag. 

Hållbarhet
Ägarna till retreatet försöker bidra till en positiv och hållbar framtid för planeten genom att respektera och skydda naturen och ber sina gäster att visa samma ekologiska medvetande. Det är viktigt att alla gör sin del för att stödja miljön och alla kan enkelt göra skillnad. Som ett bidrag till detta har man installerat ett solenergisystem som värmer upp vatten och har visat sig vara mycket effektivt.

Livskvalité
Det finns ett växande medvetande om att livskvaliteten inte bara är beroende av materiellt välbefinnande utan också av möjligheten att utveckla sin fulla potential och kunna göra de saker man tycker mest om. Det innebär att erkänna respektfull kontakt med medmänniskor som grund för ett fredligare liv och framtid. Det innebär även att leva i ögonblicket, uppmärksamma här och nu, göra de saker man gör med medvetenhet och nöje. Respektera och njut av dig själv och andra och vara tacksamma för alla de goda saker som jorden har gett oss.

Mat
Frukostbuffén innehåller färskt bröd med sylt och ost, yoghurt, frukt, juice, kaffe och te.
Som lunchbuffé serveras soppor, sallader, bröd, ost och snacks. Om du ska på utflykt kan du göra ditt eget lunchpaket på morgonen.
Middag består av en 2-rättersmeny tillagad med färska råvaror, många av dem plockade i den ekologiska trädgården. Det finns alltid minst ett vegetariskt alternativ. Om du har allergier eller andra specialönskemål ber vi dig att informera InShape Travel i god tid innan avresa.

I självbetjäningsbaren kostar en flaska lokalt vin ca 5 EUR eller ca 1,50 EUR per glas.

Nordic Light Yoga

Nordic Light Yoga


Nordic Light Yoga är baserad på klassisk Hathayoga kombinerad med kraniosakral terapi. Den helande aspekten av vår yoga sker under stunder av stillhet där vi ger subtil kraniosakral beröring till de som vill. Detta hjälper till skapa balans i nervsystemet samt att gå djupare in i avslappning. 

Grunden i vår yoga är att du kan vara mjuk och närvarande i varje rörelse så att du blir mer och mer medveten om vad som sker inombords.

Vår intention är att du ska finna en ny och djupare koppling till dig själv och din kropp.

 

Jenny & Johan

Jenny & Johan

Jennys andliga resa började för 8 år sen då hon mötte sin yogamästare i Mysore, Indien.
Där utbildade hon sig till lärare i Hathayoga under Atmavikasa och fortsatte sedan att bo och studera vidare både i Indien och på Bali där hennes lärare i yogafilosofi bor. För 4 år sedan började hon studera Kraniosakral terapi och väver nu samman detta med yogiska vägen. 
Jennys passion är att lära elever att låta hela nervsystemet gå in i djup avspänning med dessa fantastiska metoder.
Hon har en mjuk och närvarande stil i sin undervisning.

Johan har varit en dedikerad yoga- och meditationsutövare under 23 år. Han drev en yogastudio på Södermalm i Stockholm under 3 år och har sedan 12 år varit verksam med retreatcentret Shambala Gatherings. Johan är utbildad både inom Hatha-, Ashtanga- och Yinyoga och har sedan 11 år utövad Kraniosakral terapi. 
En av hans passioner är att hålla kirtan (chantingmeditationer).

Program

Program


Dagligt program
 

07.00    Nordic Light Yoga
09.00 Frukost
11.00 Nordic Light Healing Session
13.00 Lunch
17.00 Yinyoga
19.00 Middag


Vissa kvällar har vi kvällsprogram såsom kirtan (chanting).
Mindre ändringar kan förekomma.

Omgivning

Omgivning

Retreatet ligger ca 1,7 km från byn Barão de São João i sydvästra delen av Algarve som är den sydligaste delen av Portugal. Denna gamla autentiska portugisiska by består av små hus, ett par lokala livsmedelsbutiker med ekologiska produkter, trevliga kaféer och små restauranger.

Lagos (9 km bort) är en gammal stad med vackra stränder, trevliga marknader och massor av historiska platser. Det finns en buss som dagligen går genom Barão de São João till Lagos. Lagos har många affärer och massor av typiska portugisiska restauranger med färska fiskrätter eller "frango piri-piri" (kryddig grillad kyckling). För dem som gillar nattliv finns det gott om caféer, barer och ett par klubbar.

Längs södra kusten hittar du vackra fiskebyar som Burgau och Salema. Många tycker om att besöka Sagres som ligger 30 km bort, eftersom det är Europas sydligaste punkt och har imponerande klippformationer.

Västkusten ligger bara en halv timmes bilresa bort och är ett fint område för vandring med sina orörda steniga stränder och vacker utsikt.

Gamla stan i Silves med sin mauriska arkitektur är värt ett besök, liksom Monchique, en by uppe i bergen. Du hittar massor av intressanta vandringsleder och fantastisk utsikt i detta område.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende 7 nätter i delat dubbelrum med eget badrum
- Vegetarisk helpension exkl dryck
- Grupptransfer från och till flygplatsen i Faro
- Yogaprogram etc. enligt beskrivning i texten ovan
- Fri tillgång till te och vatten

Ingår inte:
- Flygbiljett
- Enkelrum kan bokas mot extra kostnad, men tillgången är begränsad.
- Drycker finns att köpa på plats (även vin och öl) i en självbetjäningsbar. Betalas vid avresa.

Resa: Du flyger till Faro. Vi kan hjälpa dig boka ditt flyg (adm avg 300 SEK) om du inte själv vill göra det via vår online-bokning. Vi rekommenderar att du väntar med din flygbokning tills du har fått info från oss om att det är dags att boka flyg.

Transfer: Grupptransfer från Faro flygplats ingår i priset. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga. Motsvarande gäller vid hemresan. Det tar drygt 1 timme från flygplatsen till retreatet.

Om inte grupptransfern passar dig så kan du hyra bil vilket går att göra via samma sida som flygbokningen ovan. Kontakta oss om du önskar vägbeskrivning. 

Minimiantal: 15 personer. Om minimiantalet mot förmodan inte skulle uppnås återbetalas allt som inbetalats till InShape Travel.

WiFi: Gratis WiFi finns men hastigheten kan vara dålig.

Pool: 10-meterspool finns.

Yogautrustning: Yogamattor finns att låna, men ta gärna med din egen om du har. Det finns även bälten, block, kuddar och filtar.

Spa: Finns inte, men det kommer finnas möjlighet till kroppsbehandlingar som bokas och betalas på plats.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Valuta: EUR

Kreditkort: Accepteras ej. Eventuella dryckesinköp betalas kontant vid avresa. 

Elektricitet: Ingen adapter behövs, elkontakterna ser ut som i Skandinavien.

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-10-027Portugal – Nordic Light Yoga i AlgarveSEK 14 200Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize