Indien, Goa - Yogini Bliss Retreat med Lou Åberg

Välkommen med på en magisk retreat i yogans hemland Indien. För Lou Åberg är detta femte året och vi är jätteglada att vi nu för andra gången kan erbjuda resan i vårt program.

Lou visar dig en väg inom yogan där man förutom den fysiska yogan lär sig mer om yogans arketyper och mytologi och filosofi. 

Yogastilen är en mjuk och utforskande Hatha / Vinyasa/ Yinyoga. Varje dag har ett eget tema så förvänta dig en mängd olika pass och meditationer. Vissa dagar är lekfulla VinyasaFlow pass och visa dagar stilla, lugna hatha och Yin pass. Det blir även samtal i cirkel, där ni reflekterar och bara får vara. Retreaten brukar bli såväl en lugn inre resa och samtidigt en skön social närvaro utan måsten. 

Retreatet Palm Grove ligger på underbara Ashvem Beach. Det är ett väletablerat ställe som är riktigt skönt barfotalyxigt och med skön komfort. Stranden är en av Goas bästa, med oändliga vidder och man kan faktiskt gå vidare från ort till ort utmed stranden. Den fina yogashalan ligger strax ovanför stranden.

Denna retreat vill bjuda in dig till att vara i dig själv, att hitta just din väg och att helt släppa vardagens mönster.  

Sista dagen avslutar vi med en ceremoni på stranden som får oss att ta med denna ljuvliga upplevelse hem i vardagen.

(Det är möjligt att förlänga boendet om du t ex skulle vilja stanna över julen.)

Boende & mat

Boende & mat

Det finns totalt 20 bungalows. Den lilla bungalow-resorten är uppdelat i två områden, båda på stranden bara drygt 100 meter från varandra. NI bor på Palm Grove där restaurangen och de flesta bungalowsen ligger, alla med AC. Till Little Palm Grove, där yogashalan ligger, är det kort promenad utefter stranden.

Man har lagt mycket kärlek och energi i att skapa mysiga bungalows som man ska trivsas i. De är byggda av cement, bambu och grästak och inredda i vilsamma färger. Bungalowsen har ett sovrum med en king-size-säng och modernt badrum. I vissa bungalows kan det placeras en enkelsäng. Verandan är perfekt för att reflektera över dagen som gått. Oavsett vilken bungalow du bor i så är du är aldrig mer än 50 meter från stranden.

Här strosar man med varm sand mellan tårna hela dagarna, underbart!. Mesta tiden tillbringar man utomhus, kanske på stranden eller på verandan, det perfekta stället för en bok. På kvällen somnar du gott av tystnaden och ljudet från vågorna. Solnedgångarna i havet är underbara här.

Före morgonyogan finns det ört-te, chai och kaffe. Efter yogan serveras en rejäl frukost med färsk fruktjuice, kokosvatten, musli eller gröt, färsk fruktsallad och ägg (kokt, stekt eller scrambled). Middagsbuffén består av fräsch sallad, vegetarisk varmrätt, fisk m.m.

Under hela dagen kan du beställa smårätter, vitaminrika juicer, färsk frukt etc. i restaurangen/baren alldeles vid stranden. Ta med till din bungalow eller koppla av i restaurangen.

 

Yogaläraren Lou Åberg

Yogaläraren Lou Åberg

Lou Åberg är en omtyckt lärare som undervisat i 14 år. Hon bor och har sin bas på Gotland men undervisar även i Stockholm samt på yogaresor till Indien. Hon har rötterna i såväl Hatha, Kundalini som Vinyasayoga och kompletterar ofta sina klasser med den lugna Yinyogan. Lou inriktar sig mycket på kvinnans hälsa och hormonbalans i alla skeden i livet och har även kurser i sk. Yoginiyoga. Hon brinner för att stärka oss såväl på yogamattan som i livet.

Läs mer om Lou på www.yogabliss.se >>

Lou var veckans yogalärare i Allt om yoga i september 2016 >>
Artikel om Lous Indienresor >>
Artikel om Yogini Yoga >>

 

Yogaklasser

Yogaklasser

Yogastilen är både flödande Hatha Vinyasayoga som vi gör på förmiddagarna, och mjukare inåtgående Yin- & Kundaliniyoga på eftermiddagarna. Klasserna är djupgående ur alla aspekter och vi hinner med både mer intensiv yogapraktik med alignments, teknik och kroppskännedom, samt flödande och lekfull vinyasa där vi yogar mer fritt. Det är bra om du har vissa baskunskaper i yoga men behöver varken vara supervig eller atlet för att deltaga.

Eftermiddagarna vigs åt lugn Yinyoga och Kundaliniyoga, i shalan som överblickar oceanen & standen. Mycket tid läggs också på meditation, chanting och pranayama. För att  smälta och reflektera över alla upplevelser avrundar vi ibland dagarna med samtal/sharingcirkel. Du kommer också få ta del av föreläsningar om yogans historia, yoga-mytologi , filosofi och dynamiken mellan Shakti/Shiva och hur vi skapar ett kraftfullt och kreativt liv.

 

Om Goa och Ashvem Beach

Om Goa och Ashvem Beach

Goa är Indiens minsta delstad och ligger på sydvästra kusten och är välkänt för sina vackra stränder, goda kulinariska kök och besökare från hela världen. Här kan du trängas på marknader, shoppa eller leva ostörd som yogi på ensliga stränder. 

Ashvem Beach ligger i regionen Pernem i de nordliga delarna av Goa. Ashwem ligger strax söder om Mandrem Beach och norr om Morjhim Beach. Floden Chaporas mynning ligger precis söder om stranden. I närheten hittar du det eleganta templet Morjai, en historisk plats för avgudadyrkan. Du kan ta dig hit antingen med hyrcykel eller moped från Goa eller ta en taxi eller buss.

Ashvem beach har blivit känt för den som vill leva lite bohemlyxigt. Miljön är väldigt avspänd men samtidigt kan man hitta små fina boutiqer och riktigt högklassiga resorts och restauranger. Här får bara låga byggnader finnas, och vågornas ljud vaggar dig till söms. På morgonen kan man ibland skåda delfiner lekandes i havet och överhuvud taget får man känslan av att vara i paradiset. Det perfekta stället för en riktigt återhämtande retreat.

Trots mindre resorter och restauranger är stranden fortfarande förvånansvärt tom och ostörd. Om kvällen råder oljudsförbud, så vågornas skvalp dominerar i området. Ta en paus från sol och bad med en tur till Goas charmiga byar i närheten. Byarna omges av kokospalmer, skogar och fält.

För en mer autentisk miljö rekommendas att ta en promenad (eller en rickshaw) till området bakom stranden för att besöka byar och mindre hindutempel där man kan beskåda de indiska gudomarna, om man har lite tur får man vara med på en ceremoni. Vill man åka till marknaderna i Anjuna eller Chapora tar det ca 30 minuter med taxi. Man kan även ta en båttur för att få en närmare titt på delfinerna, eller åka på en riktig djungelexpedition. Sådana utlfykter bokas och betalas på plats.

Program


Dagligt schema (med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter):

07.00 Morgon-te
08.00 Morgonmeditation & flödande yoga
10.00 -11.00 Gemensam brunch
11.00 - 16.00 Fri tid till sol & bad, promenad, utflykt, vila & bara vara...
16.00 -18.00 Eftermiddagsyoga i stillhetens tecken 
18.30 - 20.00 Gemensam middag 

 

Klimat


 

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i delad bungalow med WC och dusch. De flesta bungalows har dubbelsäng (king size) men i några går det att få två separata sängar.
- Morgon-te, brunch och middag alla dagar (vegetariskt och fisk)
- Alla yogaklasser enligt text ovan
- 1 Deep Tissue Massage
- Flygplatstransfers 

Ingår inte i priset:
- Luncher
- Drycker
- Eventuella utflykter
- Flyg

Enkelrum: Kan bokas i mån av plats. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delat dubbelrum om det är möjligt och om så önskas. Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan innan du registrerar någonting), men om du slutligen placeras i delat dubbelrum så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas.

Check-in: Rummen blir tillgängliga kl 13 den 10 december. Om ditt flyg anländer tidigt på morgonen får du därför tillbringa förmiddagen i en solstol eller köp en god fruktdrink och slappa i restaurangens skugga!

Stanna längre: Det är möjligt att förlänga boendet, det kostar ca 1100 SEK per natt inkl frukost.

Resa: Flyg till Goa (GOI). Från Skandinavien flyger man nattflyg med avresa den 9 december.
Vi har fått tillräckligt många bokningar för att resan kommer att bli av men boka inte flyg innan du fått bekräftelse/faktura från oss. 
Flyg kan du boka själv eller med vår hjälp, vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person.
Finnair har passande flyg 9 december från Stockholm, Göteborg och Malmö via Helsingfors och därefter direkt till Goa. Pris från ca 6500 SEK.

Transfer: Grupptransfer på angivna datum tur och retur flygplatsen ingår i priset. Det tar ca 90 minuter från flygplatsen till boendet. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än övriga kan du få vänta på flygplatsen på din avgång vid hemresan. 

WiFi: Finns gratis på retreatet, men räkna med lägre kapacitet än här hemma.

Pool: Finns ej.

Yogautrustning: Yogamattor och annan utrustning finns att låna på plats men du är naturligtvis välkommen att ta med din egen matta om du vill, många gånger känns det mer hygieniskt.

Dricks: På turistrestauranger är det normalt att man lägger ca 10% utöver räkningen för service. På mindre ställen är det normalt att ge lite dricks, men inte nödvändigtvis 10 %. Annars är begreppet "baksheesh" utbrett I Indien. Det innebär att man oftare betalar för att få nånting gjort än man betalar dricks. Om nånting till exempel har kommit bort, kan det snabbt dyka upp igen om man betalar "baksheesh".

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs för vanliga svenska elkontakter.

Valuta: Indiska Rupees (INR). 1 SEK = ca 7 INR

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. OBS! Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. Ansök om visum på www.in.ckgs.se. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Kreditkort: Accepteras på retreatet, och ibland på restauranger och i större affärer. Vi rekommenderar att ha en del rupees i kontanter för t ex dricks, luncher och småinköp. Växla hemma i Sverige eller ta ut på bankomat på flygplatsen eller på vägen därifrån. Det finns ganska gott om sådana.

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize