Indien, Goa - Yoga Bliss Retreat i Goa med Lou Åberg

Välkommen med på en magisk retreat i yogans hemland Indien. För Lou Åberg är det fjärde året och vi är jätteglada att vi nu kan erbjuda resan i vårt program.

Detta retreat hålls i södra Goa, där det är ett mjukare tempo än i norra Goa. Retreatet ligger längst söderut direkt på den underbara Patnem Beach på ett väletablerat och välkänt ställe som blev vald till en av de 10 bästa yogaretreaterna i världen av The Guardian 2012. Stranden är en lugn plats utan något högljutt partyliv. Någon minuts promenad bort utefter stranden finns en liten smal gata med små affärer där man hittar t.ex. tyger, kryddor, smycken, yogamattor, klangskålar och såklart kläder. 

Här kan man koppla av och glömma den dagliga stressen. Retreatet är känt för sin vänliga och välkomnande atmosfär där alla känner sig hemma. Även de som inte är erfarna yogisar känner sig bekväma.

Det finns två yoga shalas, en i den djungelliknande trädgården och den andra alldeles vid stranden och havet. Det perfekta läget gör att det ofta är en uppfriskande bris som ger svalka.

Denna retreat vill bjuda in dig till att vara i dig själv, att hitta just din väg och att helt släppa vardagens mönster.  

Sista dagen avslutar vi med en ceremoni på stranden som får oss att ta med denna ljuvliga upplevelse hem i vardagen.

Boende & mat

Boende & mat

Ni bor i bekväma bungalows med dusch, WC och bekväma sängar, några steg från stranden. Väggarna är av bambu och taket av palmblad som passar väl in i naturen och ger ett litet miljöavtryck. De byggs upp varje säsong efter monsunen  (det inte är tillåtet att bygga av tegel eller betong så nära stranden).  

Man är stolta över att allt är rent, komfortabelt men ändå enkelt och miljövänligt. 

Här strosar man med varm sand mellan tårna hela dagarna, underbart!. Mesta tiden tillbringar man utomhus, kanske i hängmattan, det perfekta stället för en bok eller för att bara se och lyssna på havet. På kvällen somnar du gott av tystnaden och ljudet från vågorna. Solnedgångarna i havet är underbara här.

Måltiderna är hälsosamma, goda och organiska. Njut av tropiska frukter, krispiga grönsaker, sallader och doftande kryddor medan du sippar på en energigivande juice eller sött ört-te. Allt är fräscht och tillrett i köket med kärlek och omsorg om detaljerna. Man fokuserar på vegetariskt, veganskt och rawfood i en lugn och skön atmosfär.

Brunch och middagar ingår. Brunchen serveras i form av en stor buffé med frukt, hemmagjord organisk yoghurt, ett stort urval av vegatariska rätter, dhal, ris, sallader, örtte och chai.

Under hela dagen kan du beställa smårätter, vitaminrika juicer och färsk frukt. Ta med till din bungalow eller koppla i loungen - det perfekta stället att slappa och träffa andra.

Yogaläraren Lou Åberg

Lou Åberg är en omtyckt lärare som undervisat i 14 år. Hon bor och har sin bas på Gotland men undervisar även i Stockholm samt på yogaresor till Indien. Hon har rötterna i såväl Hatha, Kundalini som Vinyasayoga och kompletterar ofta sina klasser med den lugna Yinyogan. Lou inriktar sig mycket på kvinnans hälsa och hormonbalans i alla skeden i livet och har även kurser i sk. Yoginiyoga.  Hon brinner för att stärka oss såväl på yogamattan som i livet.

Läs mer om Lou på www.yogabliss.se >>

Lou var veckans yogalärare i Allt om yoga i september 2016 >>
Artikel om Lous Indienresor >>
Artikel om Yogini Yoga >>

 

Yogaklasser

Yogaklasser

Det finns två yogashalas, den ena ligger precis vid stranden, finns det något mer underbart att utöva yoga med utsikt över Indiska oceanen? 

Den andra, som är något mindre, ligger i trädgården en bit bakom, även den en fin plats i lite mer skyddad omgivning.

Yogastilen är både flödande Hatha Vinyasayoga som vi gör på förmiddagarna, och mjukare inåtgående Yin- & Kundaliniyoga på eftermiddagarna. Klasserna är djupgående ur alla aspekter och vi hinner med både mer intensiv yogapraktik med alignments, teknik och kroppskännedom, samt flödande och lekfull vinyasa där vi yogar mer fritt. Det är bra om du har vissa baskunskaper i yoga men behöver varken vara supervig eller atlet för att deltaga.

Eftermiddagarna vigs åt lugn Yinyoga och Kundaliniyoga, i shalan som överblickar oceanen & standen. Mycket tid läggs också på meditation, chanting och pranayama. För att  smälta och reflektera över alla upplevelser avrundar vi ibland dagarna med samtal/sharingcirkel. Vi kommer också få ta del av föreläsningar om yogans historia, yoga-mytologi , filosofi och dynamiken mellan Shakti/Shiva och hur vi skapar ett kraftfullt och kreativt liv.

Om Goa och Patnem Beach

Om Goa och Patnem Beach

Goa är Indiens minsta delstad och ligger på sydvästra kusten och är välkänt för sina vackra stränder, goda kulinariska kök och besökare från hela världen. Här kan du trängas på marknader, shoppa eller leva ostörd som yogi på ensliga stränder. 

I södra Goa som Patnem Beach ligger har turistnäringen inte kommit lika långt som i norra Goa, och stora hotellkomplex, högljudda partyn och gågator lyser med sin frånvaro. Här i södra Goa är tempot lugnare, naturen orörd och även om Patnem Beach inte är helt folktom är så får man känslan av att ha stranden nästan för sig själv. Här får bara låga byggnader finnas, alla går till sängs tidigt och vågornas ljud vaggar dig till söms. På morgonen kan man ibland skåda delfiner lekandes i havet och överhuvud taget får man känslan av att vara i paradiset. Det perfekta stället för en riktigt återhämtande retreat.  

Maten i södra Goa är otroligt kulinarisk och givetvis med ett stort utbud av vegetarisk mat samt seafood som fiskarna drar upp varje morgon. Här finns ett fantastiskt utbud för den som vill avnjuta det vegetariska indiska köket, samt mat från världens alla hörn.

I området finns gott om mindre hindutempel där man kan beskåda de indiska gudomarna, samt om man har lite tur får man vara med på en ceremoni. Vill man åka till norra Goa för att gå på de större marknaderna i Anjuna eller Chapora tar det ca 2,5 timmar med taxi. Man kan även åka båttur för att få en närmare titt på delfinerna, eller åka på en riktig djungelexpedition. Sådana utlfykter bokas och betalas på plats.

 

Program

Dagligt schema:

07.00 Morgon-te
08.00 Morgonmeditation & flödande yoga
10.00 -11.00 Gemensam brunch
11.00 - 16.00 Fri tid till sol & bad, promenad, utflykt, vila & bara vara...
16.00 -18.00 Eftermiddagsyoga i stillhetens tecken 
18.30 - 20.00 Gemensam middag 
20.00 - 21.00 Varannan kväll yogafilosofi eller mytologi, varannan kväll chanting (yogisk mantrasång ) 
22.00 Ljuv sömn och återhämtning till vågornas brus ...

 

Klimat


 

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i delat bungalow ("hut") med WC och dusch
- Morgon-te, brunch och middag alla dagar (vegetariskt)
- Alla yogaklasser enligt text ovan
- Flygplatstransfers 

Ingår inte i priset:
- Luncher
- Eventuella utflykter
- Flyg

Enkelrum: Kan bokas i mån av plats. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delat dubbelrum om det är möjligt och om så önskas. Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan), men om du slutligen placeras i delat dubbelrum så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas.

Resa: Flyg till Goa (GOI). Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Boka inte flyg innan du fått besked från oss om att minimiantalet deltagare uppnått.
Finnair har när detta skrivs (maj 2017) bra flyg med avresa 10 januari. Ett alternativ är Qatar Airways som dock har lite sämre tider. 
Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 

Antalet deltagare: Minst 8 deltagare.

Transfer: Grupptransfer på angivna datum tur och retur flygplatsen ingår i priset. Det tar ca 90 minuter från flygplatsen till boendet. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än övriga kan du få vänta på flygplatsen på din avgång vid hemresan. 

WiFi: Finns gratis på retreatet, men räkna med lägre kapacitet än här hemma.

Pool: Finns ej.

Yogautrustning: Yogamattor och annan utrustning finns att låna på plats men du är naturligtvis välkommen att ta med din egen matta om du vill, många gånger känns det mer hygieniskt.

Dricks: På turistrestauranger är det normalt att man lägger ca 10% utöver räkningen för service. På mindre ställen är det normalt att ge lite dricks, men inte nödvändigtvis 10 %. Annars är begreppet "baksheesh" utbrett I Indien. Det innebär att man oftare betalar för att få nånting gjort än man betalar dricks. Om nånting till exempel har kommit bort, kan det snabbt dyka upp igen om man betalar "baksheesh".

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs för vanliga svenska elkontakter.

Valuta: Indiska Rupees (INR). 1 SEK = ca 7 INR

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. OBS! Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. Ansök om visum på www.in.ckgs.se. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Kreditkort: Accepteras inte på retreatet, men ibland på restauranger och i större affärer. Vi rekommenderar att ha en del rupees i kontanter för t ex dricks, luncher och småinköp. Växla hemma i Sverige eller ta ut på bankomat på flygplatsen eller på vägen därifrån. Det finns ganska gott om sådana.

Övrigt: Städning, byte av lakan och handdukar etc sker inte dagligen, men säg till personalen när du vill att det ska ske. Värdeskåp finns inte.

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize