Indien, Goa - Yoga Bliss Retreat i Goa med Lou Åberg

Välkommen med på en magisk retreat i yogans hemland Indien. För Lou Åberg är det fjärde året och vi är jätteglada att vi nu kan erbjuda resan i vårt program. 

Tänk dig att bo på toppen av ett berg som överblickar Indiska oceanen och att i lugn och avskildhet få yoga och meditera. Du hittar både lugnet där du vaggas till söms av havets brus, samt ny energi i den magiskt vackra naturen i södra Agonda. Här är lugnt och ljuvt och Agonda Beach inbjuder till fridfulla soltimmar och promenader utmed den 3 km långa stranden. Vi bor avskilt på toppen av en kulle med milsvid utsikt och ca 10 min promenad ner till Agonda Beach. Naturlivet är magiskt på denna plats och ofta ser vi både delfiner leka i havet och majestätiska fåglar flyga över vår yogashala. 

Denna retreat vill bjuda in dig till att vara i dig själv, att hitta just din väg och att helt släppa vardagens mönster.  

Vi äter oftast på retreatet, men i mitten av retreaten tar vi som vill en avstickare till närbelägna Palolem för lite shopping och äta ute.

Sista dagen avslutar vi med en ceremoni på stranden som får oss att ta med denna ljuvliga upplevelse hem i vardagen.

Pris från:
SEK 11 700
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Stället vi bor på är en nyuppförd liten yogaresort som är byggt av yogis för yogis. Total barfotalyx med den mest magiska utsikten...

Vi bor i ljusa luftiga tälthus med fräscha badrum och naturmaterial.

Maten är vegetarisk och lagas naturligtvis på plats av i möjligaste mån lokala råvaror. Dagen börjar med morgonte före morgonens yogaklass. Därefter blir det en underbar brunch som du står dig länge på. Kanske blir du trots det sugen på något runt lunchtid, då kan du köpa det nere på stranden, och kanske köpa med dig lite snacks. Efter eftermiddagsklassen njuter ni av middagen i loungen med en helt fantstisk utsikt över Indiska oceanen. 

Yogaläraren Lou Åberg

Lou Åberg är en omtyckt lärare som undervisat i 14 år. Hon bor och har sin bas på Gotland men undervisar även i Stockholm samt på yogaresor till Indien. Hon har rötterna i såväl Hatha, Kundalini som Vinyasayoga och kompletterar ofta sina klasser med den lugna Yinyogan. Lou inriktar sig mycket på kvinnans hälsa och hormonbalans i alla skeden i livet och har även kurser i sk. Yoginiyoga.  Hon brinner för att stärka oss såväl på yogamattan som i livet.

Läs mer om Lou på www.yogabliss.se >>

Lou var veckans yogalärare i Allt om yoga i september 2016 >>
Artikel om Lous Indienresor >>
Artikel om Yogini Yoga >>

 

Yogaklasser

Yogaklasser

Yogashalan är välutrustad med bolster och yogamattor, med mjukt trägolv och stråtak. Och utsikten talar för sig själv....

Yogastilen är både flödande Hatha Vinyasayoga som vi gör på förmiddagarna, och mjukare inåtgående Yin & Kundaliniyoga på eftermiddagarna. Klasserna är djupgående ur alla aspekter och vi hinner med både mer intensiv yogapraktik med alignments, teknik och kroppskännedom, samt flödande och lekfull vinyasa där vi yogar mer fritt. Det är bra om du har vissa baskunskaper i yoga men behöver varken vara supervig eller atlet för att deltaga.

Eftermiddagarna vigs åt lugn Yinyoga och Kundaliniyoga, i shalan som överblickar oceanen & standen. Mycket tid läggs också på meditation, chanting och pranayama. För att  smälta och reflektera över alla upplevelser avrundar vi ibland dagarna med samtal/sharingcirkel. Vi kommer också få ta del av föreläsningar om yogans historia, yoga-mytologi , filosofi och dynamiken mellan Shakti/Shiva och hur vi skapar ett kraftfullt och kreativt liv.

Om Goa och Agonda Beach

Om Goa och Agonda Beach

Goa är Indiens minsta delstad och ligger på sydvästra kusten och är välkänt för sina vackra stränder, goda kulinariska kök och besökare från hela världen. Här kan du trängas på marknader, shoppa eller leva ostörd som yogi på ensliga stränder. 

I södra Goa som Agonda ligger har turistnäringen inte kommit lika långt som i norra Goa, och stora hotellkomplex, högljudda partyn och gågator lyser med sin frånvaro. Här i södra Goa är tempot lugnare, naturen orörd och även om de tre större stränderna (Agonda, Patnem och Palolem ) är välbesökta får man känslan av att ha stranden för sig själv. Den 3 km långa Agonda Beach är ett naturskyddsområde pga att jättesköldpaddorna lägger ägg här, och här får bara låga byggnader finnas, eventuell musik tystnar senast 22.00 och vågornas ljud vaggar dig till söms. På morgonen kan man ofta skåda delfiner lekandes i havet och överhuvud taget får man känslan av att vara i paradiset. Det perfekta stället för en riktigt återhämtande retreat. Vill man ha det ännu lugnare finns ljuva Khola Beach strax norr om Agonda. Och ca 30 min i riksha eller taxi tar dig till livliga Patnem & Palolem där det finns gott om shopping & restauranger. Även Agonda har en lång gata som följer stranden där det finns gott om shopping av tex. tyger, kryddor, smycken, yogamattor, klangskålar och såklart kläder. Shopping är roligt i Indien och du ska alltid pruta!

Maten i södra Goa är otroligt kulinarisk och givetvis med ett stort utbud av vegetarisk mat samt seafood som fiskarna drar upp varje morgon. Här finns ett fantastiskt utbud för den som vill avnjuta det vegetariska indiska köket, samt mat från världens alla hörn.

I området finns gott om mindre hindutempel där man kan beskåda de indiska gudomarna, samt om man har lite tur får man vara med på en ceremoni. Vill man åka till norra Goa för att gå på de större marknaderna i Anjuna eller Chapora tar det ca 2 timmar med taxi. Man kan även åka båttur för att få en närmare titt på delfinerna, eller åka på en riktig djungelexpedition. Sådana utlfykter bokas och betalas på plats.

Program

Dagligt schema:

07.00 Morgon-te
08.00 Morgonmeditation & flödande yoga
10.00 -11.00 Gemensam brunch
11.00 - 16.00 Fri tid till sol & bad, promenad, utflykt, vila & bara vara...
16.00 -18.00 Eftermiddagsyoga i stillhetens tecken 
18.30 - 20.00 Gemensam middag 
20.00 - 21.00 Varannan kväll yogafilosofi eller mytologi, varannan kväll chanting (yogisk mantrasång ) 
22.00 Ljuv sömn och återhämtning till vågornas brus ...

 

Klimat


 

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i delat rum (fint tält med klinkergolv, WC och dusch)
- Morgon-te, brunch och middag alla dagar (vegetariskt)
- Dricksvatten
- Alla yogaklasser enligt text ovan
- Flygplatstransfers 

Ingår inte i priset:
- Luncher
- Eventuella utflykter
- Flyg

Enkelrum: Kan bokas i mån av plats, det finns totalt 8 rum (tält) med 2 sängar i varje. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delat dubbelrum om det är möjligt och om så önskas. Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan), men om du slutligen placeras i delat dubbelrum så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas.

Resa: Flyg till Goa (GOI). Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Boka inte flyg innan du fått besked från oss om att minimiantalet deltagare uppnått.
Finnair har när detta skrivs (maj 2017) bra flyg som kostar ca 6000 SEK med avresa 10 januari. Ett alternativ är Qatar Airways som dock har lite sämre tider och f.n. är något dyrare. 
Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 

Antalet deltagare: Minst 8 och högst 15 deltagare.

Transfer: Grupptransfer på angivna datum tur och retur flygplatsen ingår i priset. Det tar ca 90 minuter från flygplatsen till boendet. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än övriga kan du få vänta på flygplatsen på din avgång vid hemresan. 

WiFi: Finns gratis på retreatet, men räkna med lägre kapacitet än här hemma.

Pool: Finns ej.

Yogautrustning: Yogamattor, block, bälten och bolsters finns att låna på plats men du är naturligtvis välkommen att ta med din egen matta om du vill.

Dricks: Förväntas ej på retreatet. På turistrestauranger är det normalt att man lägger ca 10% utöver räkningen för service. På mindre ställen är det normalt att ge lite dricks, men inte nödvändigtvis 10 %. Annars är begreppet "baksheesh" utbrett I Indien. Det innebär att man oftare betalar för att få nånting gjort än man betalar dricks. Om nånting till exempel har kommit bort, kan det snabbt dyka upp igen om man betalar "baksheesh".

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Barn passar inte här bland annat på grund av branta sluttningar framför retreatet ned mot havet. Om du har svårt att gå kan det vara besvärligt upp från stranden.

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs för vanliga svenska elkontakter.

Valuta: Indiska Rupees (INR). 1 SEK = drygt 7 INR

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. OBS! Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. Ansök om visum på www.in.ckgs.se. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Kreditkort: Accepteras inte på retreatet, men ofta på restauranger och i större affärer. Vi rekommenderar att ha lite rupees i kontanter för t ex dricks och småinköp. Växla hemma i Sverige eller ta ut på bankomat på flygplatsen eller på vägen därifrån. Det finns ganska gott om sådana.

Övrigt: Städning, byte av lakan och handdukar etc sker normalt varannan eller var tredje dag. Värdeskåp finns, ta med eget mindre hänglås.

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-01-1111Indien - Yoga Bliss Retreat i Goa med Lou ÅbergSEK 11 700Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize