Indien, Kerala - Yoga, ayurveda & meditation med Åsa Nyström

yogaretreat kerala indien
yoga retreat kerala indien
yoga group kerala
yogaretreat indien kerala inshape travel

Kom tillbaka till ursprunget i dig själv med yoga, ayurveda & meditation för återhämtning och mer livsbalans. Första veckan är inriktad på ayurveda & yoga, och den andra veckan sker en fördjupning inom yoga. En möjlighet att rena kropp och sinne, fundera över dina livsmål och samtidigt få ett smakprov på den mångtusenåriga färgrika sydindiska kulturen. Vila, varande, lugna promenader, sköna bad, närvaro i naturen och utflykter i behagligt klimat. Ett äventyr i det yttre och inre, i tryggt sällskap tillsammans med likasinnade.

Läs kommentarer från deltagare

Program

Första veckan 15-21 november (ayurveda och yoga)

Du anländer tidigt på morgonen den första dagen, och har möjlighet att vila, bli introducerad och vänja dig vid omgivningarna. Åsa berättar om grunderna i ayurveda, du får träffa de andra kurs-deltagarna och delta i ett yoga-och meditationspass, som hjälper dig att landa på indisk mark.

Här börjar vi vår resa med att ta hand om den fysiska kroppen. Vi rensar ut, balanserar och stärker vår energi. En ayurveda-mästare inleder behandlingsveckan med en konsultation för var och en.

Under sju dagar njuter vi av kroppsbehandlingar med ayurvediska oljor och lättsmält mat anpassad till behandlingen. Vissa kosttillskott ingår också för den som så önskar.
Det blir mycket utrymme för vila, så att den ayurvediska behandlingen kan integreras, och även för att göra landningen i Indien så mjuk som möjligt. Denna 7-dagars behandling är ämnad som ett smakprov på ayurveda. Om du lider av något långvarigt allvarlig problem behövs längre behandlingstid och ofta i kombination med livsstilsförändring på hemmaplan i vardagen för beständigt resultat. Vistelse i blåst eller direkt solljus mitt på dagen efter ayurvediska oljebehandlingar är inte att rekommendera. Parasoll finn s att hyra om du älskar att tillbringa tid på stranden.

 Vi har även en lugn utflykt under denna första vecka, då vi bl a besöker Keralas berömda flod-delta, som kallas backwaters. 

Ayurveda-programmet kombineras med Floweryoga, som är en mjuk yogaform med fokus på kontakt med det inre, mer än på fysisk prestation. Yoga är det äldsta systemet i världen för personlig utveckling som inbegriper kropp, sinne och själ.

Åsas Floweryoga har sin grund främst i klassisk Hathayoga. Genom en mjuk lyhördhet för den inre rörelseglädjen får utövaren möjlighet att skapa utrymme för sitt inre att blomstra. Med hjälp av mjuka kroppsövningar, andning, röstövningar och avspänning fördjupas kontakten med självet. Åsa känner in vad som är lämpligt för gruppen i stunden, och syftet är en fördjupad kontakt med vår sanna natur, och möjligheten att blomstra. Alla kan delta i denna yoga oavsett ålder och erfarenhet.  Med ayurveda, Floweryoga, meditationer och sharing i cirkelns kraft grundar vi oss under denna första vecka.

Preliminärt dagsprogram första veckan (med reservation för ev. ändringar):

06.30-08.00 Yoga
08.00    Frukost
09.00    Ayurvedabehandlingar / egen tid
12.30    Lunch
Ayurvedabehandlingar / vila
16.00-18.00    Föreläsning/workshop om ayurveda 
18.30    Kvällsmat
20.00    Kvällssamling/meditation vissa kvällar

Andra veckan 22-28 november (yoga fördjupning)

Stärkta och utvilade ägnar vi vår andra vecka åt att fördjupa oss ytterligare i yoga, meditation, sharing och den indiska kulturen. Under de två första dagarna av yoga-veckan, fortsätter morgon-yogan att vara mjuk, men är lite mer inriktad som en förberedelse inför vårt besök på yoga-ashramet. Den som redan nu önskar yoga två gånger per dag, kan delta hos indiska yogalärare i närheten. 

De fysiska yogaövningarna är endast en liten del av vad yoga är. Yogans bakgrund och förhållningssätt till livet ingår också. 

Den 24 november blir det en tågresa till huvudstaden. Därifrån åker vi vidare med buss till ett ashram i djungeln, där vi stannar i tre nätter.  Naturen är väldigt vacker i detta område,som ligger vid ett natur-reservat med en stor vatten-reservoar, som är som en sjö.

Här deltar vi i yogaprogrammet, som inkluderar meditation, fysisk hatha yoga (nybörjar eller fortsättningsnivå  två gånger per dag), karma yoga (man hjälper till med någon enkel syssla en timme per dag), bhakti yoga (sångens och bönens yoga), samt njana yoga (föreläsningar om yogan som livsväg). Vi bor i sovsalar med delade badrum. 

Att bo på ashram är en fin och för många människor ny upplevelse, där man följer ett specifikt program, som upprepas varje dag. 

Den som vill kan också besöka ett rehab-hem för elefanter under vistelsen på denna vackra plats, innan vi beger oss tillbaka till vårt boende nära stranden den 27 november, för ett par dagar vid havet, med fortsatt yoga-program, och avslutning, innan hemresan tidigt den 29 november.

Eftersom detta är en hälsoresa, rekommenderar vi att du under denna period avstår från alkohol och rökning i den mån det är möjligt, för din egen och andras skull.

Preliminärt dagsprogram andra veckan när vi inte är på ashramet (med reservation för ev. ändringar):

06.30-8.00 Yoga & Meditation
08.00    Frukost
10.00    Föreläsning/Ayurveda-behandling/egen tid
12.30    Lunch
16.00-1800 Egen tid/yoga på egen hand /föreläsning om yoga eller annat
18.30    Kvällsmat
20.00    Kvällssamling vissa kvällar

Boende

Vårt boende är förlagt till ett mindre guest-house 11 nätter, lugnt beläget bland palmerna ca 7 minuter från stranden. Du bor i dubbelrum med enkel standard. Enkelrum kan bokas mot extra avgift i mån av plats.

       

3 nätter bor vi på ett ashram i djungeln. Naturen är väldigt vacker i detta område,som ligger vid ett naturreservat med en stor vattenreservoar, som är som en sjö. Här deltar vi i yogaprogrammet, som inkluderar meditation, Hathayoga (nybörjar- och fortsättningsnivå finns), karmayoga (man hjälper till med någon enkel syssla en timme per dag), Bhaktiyoga (sångens och bönens yoga), samt Njanayoga (föreläsningar om yogan som livsväg). Vi bor i sovsal med delad dusch och toalett. 

 

 

Din lärare

Åsa Somesha är hälsovägledare, yogalärare ursprungligen utbildad inom Sivananda- traditionen, yogaterapeut genom binhar school of yoga och ayurvedisk hälsorådgivare. Hon har mångårig erfarenhet av att leda grupper, och har undervisat i yoga, hälsa och självkännedom under de senaste 17 åren. 

Under sina år som yogalärare har hon har visat att yoga är något som alla kan utöva, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Ända sen barndomen har den röda tråden i Åsas liv varit att vilja värna om vår jord och att leva i samklang med naturen. Hon brinner för att vägleda människor att komma tillbaka till sitt ursprung genom att slappna av, hitta njutningen och förstå sin uppgift i livet. 

Åsa kom till Indien första gången för 27 år sedan. 

Hon har varit ledare för 17 yogaresor till Indien hittills, och ser Indien som ett andra hemland.

 

Resefakta

Yogaform: Mjuk Hathayoga. Svenskspråkiga klasser. 

Ingår i priset: 
- 11 dagars logi i guest house i dubbel- eller flerbäddsrum, 3 nätter på ashram i sovsal (enkelrum finns inte på ashramet).
- Helpension med välsmakande vegetarisk kost, 7 dagars helpension, 4 dagar halvpension, 3 dagar endast frukost
- 7 dagars ayurvedabehandlingar i form av massage 
- Yoga varje dag. 
- Workshops och meditationer.
- Utflykt till backwaters och ashram i djungeln
- Gemensam grupptransfer

Ingår ej i priset:
- Flygresan och dricks, som är brukligt att man ger i denna kultur.
- Vi försöker i möjligaste mån placera deltagare i delat dubbelrum om så önskas, men om det inte finns någon att dela rum med tillkommer enkelrumstillägg. 

Resväg:
- Flyg till Kerala (TRV, Trivandrum). Vi hjälper dig gärna att boka flyg (300 SEK flygbokningsavgfit) eller också kan du boka själv online
- Transfer förbokas via InShape Travel. Det tar ca 90 minuter från flygplatsen till boendet. OBS! Transfer ingår endast på satt ankomst- och avresedag. Transfer andra dagar eller andra tider än dom som anges när det är dags att boka flyg medför en extra kostnad. 

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. OBS! Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. Ansök om visum på www.in.ckgs.se. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Övrigt: Internet och mobiltäckning finns, men du rekommenderas att vara frånkopplad så mycket som möjligt under din Indien-vistelse.

Resan arrangeras i samarbete med Smiling Mountain, www.smilingmountain.com.

 

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize