Indien, Kerala - Yoga, ayurveda & meditation med Åsa Nyström

yogaretreat kerala indien
yoga retreat kerala indien
yoga group kerala
yogaretreat indien kerala inshape travel

Kom tillbaka till ursprunget i dig själv med yoga, ayurveda & meditation för återhämtning och mer livsbalans. Första veckan är inriktad på ayurveda & yoga, och den andra veckan sker en fördjupning inom yoga. En möjlighet att rena kropp och sinne, fundera över dina livsmål och samtidigt få ett smakprov på den mångtusenåriga färgrika sydindiska kulturen. Vila, varande, lugna promenader, sköna bad, närvaro i naturen och utflykter i behagligt klimat. Ett äventyr i det yttre och inre, i tryggt sällskap tillsammans med likasinnade.En resa för dig som vill njuta av den sydindiska kulturen och dess varmhjärtade människor i kombination med mjuk yoga, sköna ayurvediska behandlingar och varande i vacker natur.

Läs kommentarer från deltagare

Pris från:
SEK 15 900
Boka resa

Program

Ankomst på kvällen den 11 november (alt tidig morgon den 12 november). Transfer med buss från flygplatsen (ca 60 min resa) och inkvartering på vårt boende den första veckan, nära den lilla byn Kurakanni. Här bor vi lugnt och avskilt på ett s k "Homestay", där vi blir väl omhändertagna av värdfolket. Vi bor 10 minuter från stranden,10 miuter från restauranger och 10 minuter från ett 2000-årigt tempel. 

Under våra sju första dagar får vi möjlighet att njuta av sköna ayurvediska behandlingar från välutbildade och kompetenta ayurveda-mästare med mång-årig erfarenhet. Vi har Yoga, meditation och avslappning varje dag. Även information om ayurveda , meditativ vandring och någon kortare utflykt

Övrig tid kan ägnas åt vila/varande/integrering av de ayurvediska bahandlingarna, promenader och kanske ett dopp i havet. Frukost och kvällsmat äter vi på boendet. Lunch ordnar man själv på någon restaurang i närheten om man vill ha. Vi visar var det är bra att äta med tanke på magen, om man är osäker.

På den åttonde dagen hämtas vi med buss av vår indiske guide, som tar med oss på en resa ut i Det "riktiga" Indien och naturen i Keralas inland. Här får vi uppleva ett annat landskap, möta djur och människor som lever annorlunda än vi själva. Vi stiftar bekantskap med naturens element och övernattar nära ett vattenfall.

Följande dag tar vi oss med några avstickare tillbaka till kusten. Vi bor under våra fyra sista nätter på toppen av en klippa med utsikt över havet. Vi utövar nu yoga två gånger per dag, mediterar och äter frukost på boendet. Övrig tid sköter vi oss själva med vila, bad och sol samt kanske lite shopping för den som så önskar. Alla aktiviteter är frivilliga.

Transfer och hemresa den 24 november på kvällen.

Detta är en resa/grupp-process för dig som är öppen för släppa lite på kontrollen och vill följa med på ett litet äventyr i det yttre och inre utan att du måste veta exakt allting i förväg. För dig som önskar växa och prova nya saker tillsammans med andra. Du kan känna dig trygg tillsammans med oss som leder resan, då vi har lett liknande resor under nästan 20 år.

Vi tror på nyttan att träna sig att leva i nuet, eftersom som vi så ofta vill leva i det som varit eller i framtiden. Indien är fyllt av överraskningar. Det blir kanske inte exakt som man tänkt sig, men det blir bra ändå, på ett sätt som man kanske inte anat. Det är en del av tjusningen tycker vi.

Vi garanterar dig en upplyftande upplevelse i kontakt med dig själv och naturen du öppnar dig för det. Vi vill förutom den fysiska yogan och kroppsbehandlingarna ge dig en liten bit av det "riktiga" Indien, möten med dess öppen-hjärtliga invånare och den vackra naturen.

Boende

Vårt boende är förlagt till ett mindre guest-house 11 nätter, lugnt beläget bland palmerna ca 7 minuter från stranden. Du bor i dubbelrum med enkel standard. Enkelrum kan bokas mot extra avgift i mån av plats.

       

3 nätter bor vi på ett ashram i djungeln. Naturen är väldigt vacker i detta område,som ligger vid ett naturreservat med en stor vattenreservoar, som är som en sjö. Här deltar vi i yogaprogrammet, som inkluderar meditation, Hathayoga (nybörjar- och fortsättningsnivå finns), karmayoga (man hjälper till med någon enkel syssla en timme per dag), Bhaktiyoga (sångens och bönens yoga), samt Njanayoga (föreläsningar om yogan som livsväg). Vi bor i sovsal med delad dusch och toalett. 

 

 

Din lärare

Åsa Somesha är hälsovägledare, yogalärare ursprungligen utbildad inom Sivananda- traditionen, yogaterapeut genom binhar school of yoga och ayurvedisk hälsorådgivare. Hon har mångårig erfarenhet av att leda grupper, och har undervisat i yoga, hälsa och självkännedom under de senaste 17 åren. 

Under sina år som yogalärare har hon har visat att yoga är något som alla kan utöva, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Ända sen barndomen har den röda tråden i Åsas liv varit att vilja värna om vår jord och att leva i samklang med naturen. Hon brinner för att vägleda människor att komma tillbaka till sitt ursprung genom att slappna av, hitta njutningen och förstå sin uppgift i livet. 

Åsa kom till Indien första gången för 27 år sedan. 

Hon har varit ledare för 17 yogaresor till Indien hittills, och ser Indien som ett andra hemland.

 

Resefakta

Yogaform: Mjuk Hathayoga. Svenskspråkiga klasser. 

Ingår i priset: 
- Totalt 13 nätter
          - 7 nätter i 2-3 bäddsrum med halvpension
          - 1 nätter på utfärd med helpension
          - 5 nätter med frukost
- 7 dagars ayurvedabehandlingar
- Yoga varje dag, en gång per dag dom första 9 dagarna och två gånger per dag dom sista fem dagarna 
- Workshops och meditationer.
- Gemensam grupptransfer

Ingår ej i priset:
- Flygresan och dricks, som är brukligt att man ger i denna kultur.

Resväg:
- Flyg till Kerala (TRV, Trivandrum). Vi hjälper dig gärna att boka flyg (300 SEK flygbokningsavgfit) eller också kan du boka själv online
- Transfer förbokas via InShape Travel. Det tar ca 60 minuter från flygplatsen till boendet. OBS! Transfer ingår endast på satt ankomst- och avresedag och tid. Transfer andra dagar eller andra tider än dom som anges när det är dags att boka flyg medför en extra kostnad. 

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. OBS! Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. Ansök om visum på www.in.ckgs.se. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Övrigt: Internet och mobiltäckning finns, men du rekommenderas att vara frånkopplad så mycket som möjligt under din Indien-vistelse.

Denna resa är alkoholfri och vegetarisk. Du rekommenderas också att avstå från rökning om det är möjligt. 

Resan arrangeras i samarbete med Smiling Mountain, www.smilingmountain.com.

 

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-11-1113Indien, Kerala - Yoga, ayurveda & meditation
Boka innan den 15 maj och få 1000 kr rabatt!
SEK 15 900Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize