Indien, Kerala - Floweryoga, ayurveda & the Miracle of voice

yogaretreat kerala indien
yoga retreat kerala indien
yoga group kerala
yogaretreat indien kerala inshape travel

Kom tillbaka till ursprunget i dig själv med yoga och andra verktyg för återhämtning, livsbalans och inre utveckling. De första dagarna är inriktade på avspänning och rening med hjälp av ayurveda & yoga. Därefter öppnar vi upp för att hitta vår naturliga röst med hjälp av yoga och andra verktyg såsom chi gong, mantra-sång, sacred song, toning och olika meditationer. 
Resan är en möjlighet att rena kropp och sinne, möta dig själv och samtidigt få ett smakprov på den mångtusenåriga färgrika sydindiska kulturen. Vila, varande, lugna promenader, sköna bad, närvaro i naturen och utflykter i behagligt klimat. Ett äventyr i det yttre och inre, i tryggt sällskap tillsammans med likasinnade. En resa för dig som vill njuta av den sydindiska kulturen och dess varmhjärtade människor i kombination med mjuk yoga, sköna ayurvediska behandlingar och varande i vacker natur och släppa fram din naturliga röst. 

Läs kommentarer från deltagare

Pris från:
SEK 17 000
Boka resa

Program

Ankomst på kvällen den 11 november (alt tidig morgon den 12 november). Transfer med buss från flygplatsen (ca 60 min resa) och inkvartering på vårt boende den första veckan, nära den lilla byn Kurakanni. Här bor vi lugnt och avskilt på ett s k "Homestay", där vi blir väl omhändertagna av värdfolket. Vi bor 10 minuter från stranden,10 miuter från restauranger och 10 minuter från ett 2000-årigt tempel. 

Under våra fem första dagar får vi möjlighet att njuta av sköna ayurvediska behandlingar från välutbildade och kompetenta ayurveda-mästare med mång-årig erfarenhet. Vi utövar yoga, meditation och avspänning varje dag. Även lektion i ayurveda , meditativ sång, vandring och någon kortare utflykt.

Övrig tid kan ägnas åt vila/varande/integrering av de ayurvediska behandlingarna, promenader och kanske ett dopp i havet. 
Första veckan är helpension anpassad till ayurvediska principer. 
Den andra veckan inleds med att vi hämtas vi med buss av vår indiske guide, som tar med oss på en resa ut i det "riktiga" Indien och naturen i Keralas inland. Här får vi uppleva ett annat landskap, möta djur och människor som lever annorlunda än vi själva. Vi stiftar bekantskap med naturens element och övernattar nära ett vattenfall.

Följande dag tar vi oss med några avstickare tillbaka till kusten. Vi bor under våra fyra sista nätter på toppen av en klippa med utsikt över havet. 
Transfer och hemresa den 24 november på kvällen.

Detta är en resa/grupp-process för dig som önskar växa och prova nya saker tillsammans med andra och som vill våga släppa lite på kontrollen under trygga former och följa med på ett äventyr i det yttre och inre, utan att du måste veta exakt allting i förväg. Vi som leder resan har lett liknande resor under nästan 20 år.
Vi tror på nyttan att träna sig att leva i nuet, eftersom som vi så ofta vill leva i det som varit eller i framtiden. Indien är fyllt av överraskningar. Det blir kanske inte exakt som man tänkt sig, men det blir bra ändå, på ett sätt som man kanske inte anat. Det är en del av tjusningen tycker vi.

Boende

Vårt boende är förlagt till ett så kallat homestay åtta nätter, sedan ett hotell för indiska turister samt fyra nätter på ett mindre guest-house. Du bor i dubbelrum med enkel standard. Enkelrum kan bokas mot extra avgift i mån av plats.     

 

 

Dina lärare

Åsa Somesha är hälsovägledare, yogalärare ursprungligen utbildad inom Sivananda- traditionen, yogaterapeut genom Binhar school of yoga och ayurvedisk hälsorådgivare. Hon har mångårig erfarenhet av att leda grupper, och har undervisat i yoga, hälsa och självkännedom nästan 20 år. 
Under sina år som yogalärare har hon har visat att yoga är något som alla kan utöva, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Ända sen barndomen har den röda tråden i Åsas liv varit att vilja värna om vår jord och att leva i samklang med naturen. Hon brinner för att vägleda människor att komma tillbaka till sitt ursprung genom att slappna av, hitta njutningen och förstå sin uppgift i livet. 
Åsa kom till Indien första gången 1991. Hon har varit ledare för 18 yogaresor till Indien hittills, och ser Indien som ett andra hemland.
Se Floweryoga.nu

Jennifer Ferguson kommer från sydafrika och är bosatt i Sverige sedan 2008. Hon är verksam som sångpedagog, körledare, life-coach och singer-songwriter och varvar sitt artisteri med stort samhälls-engagemang.  ‪
Jennifer har tränat under Tai Chi Mästaren Edward Jardine (Sydafrika) i över 25 år och är utbildad i Metamorphoses Technique under Gaston St. Pierre i London. Jennifer har tränat under många år i olika former av yoga bl.a kundalini yoga, hatha yoga, Sat Nam Rasayan och Qi Qong.
Hennes metod är tvärvetenskaplig och kombinerar röst-befrielse, rörelse, fri-dans, toning, meditation och cirkeldans. 
Hon har lång erfarenhet av att arbeta med kvinnogrupper med sång, musik, dans och rörelse. Hon har regelbundet haft fri-gör-ande röst’ grupper och även lett retreater på ’Berget’ i Rättvik.
Jennifer tjänstgjorde i styrelsen för ”The Forgotten Angle Theater Company”, baserad i Johannesburg och arbetade mycket med kulturella insatser bland ungdomar kring HIV + aids. 
Hon har också arbetat med ”simma med delfiner– kurser”  vid Moçambiques kust. Hon har skapat ”Song Safaris”  i Sydafrika.‬
Jennifer bor nu i Falun, men arbetar också i Tyskland och Sydafrika och skriver just nu på en bok. 
Se även www.peaceofmusic.com

 

Resefakta

Yogaform: Mjuk Hathayoga. Svenskspråkiga yogalärare
Kursen hålls på både svenska och engelska. 

Ingår i priset: 
- Totalt 13 nätter
          - 8 nätter i 2-3 bäddsrum med helpension
          - 1 nätter på utfärd med helpension
          - 4 nätter med frukost
- 5 dagars ayurvedabehandlingar
- Yoga varje dag
- Workshops och meditationer.
- Gemensam grupptransfer

Ingår ej i priset:
- Flygresan och dricks, som är brukligt att man ger i denna kultur.

Resväg:
- Flyg till Kerala (TRV, Trivandrum). Vi hjälper dig gärna att boka flyg (300 SEK flygbokningsavgfit) eller också kan du boka själv online
- Transfer förbokas via InShape Travel. Det tar ca 60 minuter från flygplatsen till boendet. OBS! Transfer ingår endast på satt ankomst- och avresedag och tid. Transfer andra dagar eller andra tider än dom som anges när det är dags att boka flyg medför en extra kostnad. 

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. OBS! Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. Ansök om visum på www.in.ckgs.se. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Övrigt: Internet och mobiltäckning finns, men du rekommenderas att vara frånkopplad så mycket som möjligt under din Indien-vistelse.

Denna resa är alkoholfri och vegetarisk. Du rekommenderas också att avstå från rökning om det är möjligt. 

 

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-11-1113Indien, Kerala - Yoga, ayurveda & meditationSEK 17 000Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize