Skip to main content

Sverige, Dalarna – Tyst retreat i Älvdalen

Meditation på brygga

 

Inspirerande föreläsningar, skön yoga, vego-mat och meditation

Denna retreat har fokus på återhämtning, självstudie, tystnad, medveten närvaro med känslodetox med yogapsykologi & yogafilosofi. Dagarna är designade efter ayurvedisk livgivande livsrytm för att stödja kontakten med sig själv, sin egen rytm och varande och varvas med naturupplevelser, yogaövningar, meditationer, samtal i grupp, vila och vegetariska matstunder.

Hit ska du åka om du vill fördjupa kontakten med dig själv och uppleva transformation. Du får dessutom med dig kunskaper inom yogatraditionen vilket innebär att du får ett ramverk, kopplat till dina upplevelser, att vila på.

  • Släpp bagaget - frigör gamla mönster, negativa laddningar i relationer
  • Lär dig verktyg för effektiv känslodetox
  • Ladda batterierna - fylla kropp, tanke och känsla med ny frisk energi
  • Få tid för att vara här och nu i tystnad. I stillhet och närvaro klarnar mycket upp. Bara genom att vara upplöses illusioner och mer frihet finns tillgänglig inom oss.
  • Lär dig att vara tillåtande. Du behöver inte acceptera, men väl vara i tillåtande av det du upplever i livet.
  • Få tid för reflektion och att se dig själv och välja vad du vill skapa


Upplägget är designat för att ge både den erfarne och oerfarne yogautövaren en fördjupning och en kraftfull kurs. Du behöver inte vara fysiskt stark eller vältränad för att vara med.

Retreatet leds av Minanda Fritz som har en mycket lång och gedigen erfarenhet av att vägleda personlig utveckling för grupper och individer sedan mer än 30 år. Det unika med Minanda är att hon kombinerar sin akademiska utbildning i psykologi och som terapeut inom KBT/DBT med en djupgående kunskap och erfarenhet inom alternativmedicin, personlig utveckling och yoga. Om du vill ha ytterligare information om programinnehåll etc, kontakta oss så får du kontaktuppgifter till Minanda.

Fritextsökning

Om Minanda Fritz

Minanda arrangerar varje år retreats på egna kursgården Levagården i Dalarna.

1995 grundade Minanda MySpiritYogan och startade dess lärarutbildning 2003.

Minanda har undervisat och väglett i tanke- och känslohantering samt traumabearbetning under mer än 20 år och använder även detta under retreat på Levagården. Hon förmedlar kunskapen om vad känslor och tankar verkligen är och inspirerar till att förändra det du verkligen vill förändra och skapa i livet.

Minanda har en gedigen akademisk utbildning med en magister inom ergonomi med fokus på stressprevention, en fil. kand. i psykologi och är KBT-terapeut med missbruk som inriktning. Minanda Fritz har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med individer och grupper samt 25 års klinisk erfarenhet av klienter i individuell rådgivning och ca 10 000 timmar empirisk erfarenhet av terapi.

Minanda har en förkärlek för att arbeta med helheten runt individen och har under åren byggt upp stor erfarenhet och bra resultat inom bl a livskriser, traumabearbetning, sorgeprocesser, par-terapi, utbrändhet, ångestproblematik och missbruk.

Boende & mat

I närheten av Älvdalen ligger Levagården omringad av sjö och skog och välkomnar mindre grupper. Här arrangeras retreat med yoga & detox, tysta retreat, yoga & golf och återhämtningsretreat. Gården är privatägd med fokus på livshälsa, medvetenhet och hållbarhet. Här ges möjlighet för återhämtning och stillhet samt inre och yttre rening i en idyllisk miljö.

Levagården ligger ljuvligt intill den vackra Nässjön. Gården är en lugn oas med trevligt stugboende, det finns fyra mindre bostadshus och särskilda hus för yoga, meditation, film och undervisning.. Här hålls retreat med fokus på att du ska hitta tillbaka till dig själv, din livskraft och kreativitet.

Man bor i trevliga och mysiga stugor på gården och delar på fräscha badrum. Vegetarisk helpension ingår.

Tidningsartiklar om Minanda Fritz

Fakta

Ingår i priset:
- Boende i delade rum i stugor
- Vegetarisk helpension
- Program enligt separat beskrivning
- Kursdokumentation

Ingår ej:
- Resan
- Sänglinne och handduk. Kan hyras på plats för 250 SEK.
- Städning av boendet. Går att köpa på plats för 500 SEK.

Ensamresenärer: Går utmärkt att boka ensam, man placeras då normalt i delat dubbelrum med separata sängar. Det finns något enstaka enkelrum som går att boka med pristillägg som visas när du klickar på "Boka på förfrågan" men innan du behöver registrera något.

Resa:
Tåg eller buss till Älvdalen. Hämtning från Älvdalens centrum ingår.
Bil: Levagården ligger ca 5 mil norr om Mora. Kontakta oss för vägbeskrivning.
Check-in på Levagården ca kl 16, check-out ca kl 13.

Minimiantal: 6 deltagare

Specialkost: Inga problem att få specialkost i de flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn 

Övrigt: Vi förespråkar avstängda mobiler. Det finns hund och häst på gården. Det finns en liten butik på gården med yogamattor, yogakläder, kosttillskott med mera.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om arrangemanget ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY