Thailand - Koh Lanta Retreat

Välkommen till ett avbrott i vinterkylan med tio varma härliga dagar på Koh Lanta i Thailand med yoga, avslappning och äventyr. 

Under dessa underbara 10 dagar får du ett fylligt program med 20 yoga- och meditationspass med svensk yogalärare, en snorklingstur, en utflykt till Kao Mai Kaevo Cave och en thailändsk matlagningskurs! 
Frukost, välkomstmiddag och avslutningsmiddag ingår.

Koh Lanta är en enastående vacker plats bestående av två större öar på Thailands sydkust, Lanta Yai och Lanta Noi. De omges i sin tur av ett större antal mindre öar (runt 50 st), många av dem är populära utflyktsmål. Det är till Koh Lanta Yai som alla turister kommer för koppla av och njuta av den tidlösa magin och lugnet utan moderna förströelser. På den västra sidan av ön finns alla resorter och de fina stränderna. På den östra sidan har tiden stått still. Här kan du ta del av det genuina Lanta med gamla traditioner och kultur. I byarna bor sjönomader ”sea gypsys, sjö zigenare” som lever i harmoni med havet.

Pris från:
SEK 12 600
Boka resa

Yoga och din lärare

Yoga och din lärare

Din välutbildade lärare och instruktör är Rebecka Magnusson som arbetar med yoga, hälsa och inspiration. Hon har 300 timmars yogalärarutbildning och är dessutom ayurveda- och spaterapeut, diplomerad friskvårdsinspiratör och diplomerad massör både inom svensk klassisk massage och thaimasssage. 

"Yoga är för mig en livsstil som handlar om ett helhetsperspektiv, att sträva efter att skapa balans med goda vanor och tankar. För över 10 år sedan startade min yogiska resa, och över det vägvalet är jag evigt tacksam. Min inkörsport blev Ashtangayogan, en kraftfull dynamsik yogaform med sina rötter i Indien, Mysore och Pattabhi Jois. Jag började sedan undervisa i yoga år 2007, efter min utbildning. Efter det har min yogiska väg grenat ut sig till olika former och stilar. Hela tiden ser jag mig som en nyfiken yogi som suktar efter kunskap. För att utvecka mitt yogiska liv åker jag runt om för att delta på retreat, workshops och klasser för både kända och mindre kända yogalärare. Jag har rest till bl a Köpenhamn, Indien, Thailand, Sri Lanka och runt om i Sverige för att delta i workshops med internationella lärare som Sharat Jois, Kino MacGregor, Petri Räisänen, Ellen Johannesen, David Swenson, Jörgen Christiansson, Richard Feeman m fl.

Yoga för mig är livselexir. Ett fantastiskt sätt att rena kropp och sinne, lära känna sin kropp, bli medveten i sin andning och acceptera sitt tillstånd i nuet. Att få möjlighet och mod att bestrida rädslor och utvecklas både mentalt och fysiskt är för mig helt fantastiskt. Jag lär mig så mycket om mig själv genom att ständigt färdas i denna resa.

Meditation och andningsövningar hör samman med yogans åttafaldiga väg, och här kan jag ge verktyg och guidning i olika tekniker.

Spa och massage har jag praktiserat sedan 2006, min utbildning har jag bl a fått på Axelsons Gymnastiska Institut. År 2012 gick jag thaimassagekurs i Thailand hos Maneelanta på Koh Lanta. En massage- eller spabehandling är avslappnade för spända muskler, renande och cirkulationshöjande. En stund att bara få vara.

Fridans finns också med på mitt CV. För mig är detta en väldigt lyckobringande och frigörande upplevelse. Det ger frihet att vara i rörelse, precis så som kroppen vill, i egen takt i ett samspel med musiken. Låta känslorna styra, släppa på hämningar och bara låta friheten komma. ALLA kan dansa.

Kost och träning är handen i handsken, ett sätt för välmående, ett sätt för att få en kropp och sinne i balans. Jag är vegetarian, men äter allra helst veganskt. Hemma odlar vi en del annars letar jag gärna efter ekologiska, närodlade, färska råvaror. Man blir faktiskt det man äter. Jag har läst 5 steg inom Ayurveda samt lärt mig olika behandlings tekniker. 

Jag håller också hälso- inspirationsdagar och workshops. Det är fantastiskt att samlas i en grupp och dela energier med varandra. De dagar jag arrangerar kan vara yogaklasser, föreläsningar, meditation, dans, musik, rawfood m.m.

Väl mött!"

/Rebecka

Program


Dag 1. (3 Jan)
Ankomst, installation i rummet.
18.00 Yoga
20.00 Tre-rätters välkomstmiddag på hotellet.

Dag 2. (4 Jan)
7.00 Yoga
8.30 Frukost
Egentid.
18.00 Yoga/mediation
Tid för middag på någon av de mysiga restaurangerna.

Dag 3. (5 Jan)
7.00 Yoga
8.30 Frukost
10.30 Utflykt till Kao Mai Kaeo Cave 
tillbaka ca 13.30.
18.00 Yoga/meditation
Tid för middag på någon av de mysiga resaurangerna.

Dag 4. (6 Jan)
7.00 Yoga
8.30 Frukost
Egentid.
18.00 Yoga/mediation
Tid för middag på någon av de mysiga restaurangerna.

Dag 5. (7 Jan)
7.00 Yoga
8.30 Frukost
Egentid.
18.00 Yoga/mediation
Tid för middag på någon av de mysiga restaurangerna.

Dag 6. (8 jan)
7.00 Frukost
8.00 Snorklingstur
Yoga under utflykten.
Lunch, frukt och vatten ingår.
Hemma ca 17.00
18.00 Yoga/mediation
Tid för middag på någon av de mysiga restaurangerna.

Dag 7. (9 jan)
7.00 Yoga
8.30 Frukost
Egentid.
18.00 Yoga/mediation
Tid för middag på någon av de mysiga restaurangerna.

Dag 8. (10 Jan)
7.00 Yoga
8.30 Frukost.
16-21.30 Thailändsk matlagningskurs.
 (Vi äter tillsammans middagen vi lagat)
Avslutar kvällen med en Love and Kindness-meditation.

Dag 9 (11 jan)
7.00 Yoga
8.30 Frukost
Egentid.
18.00 Yoga/mediation
Tid för middag på någon av de mysiga restaurangerna.

Dag 10 (12 Jan)
7.00 Yoga
8.30 Frukost
Egentid.
18.00 Yoga/meditation
20.00 Tre-rätters avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 11 (13 jan)
7.00 Yoga
8.30 Frukost
Tid för utcheckning och hemfärd.

Med reservation för smärre ändringar på grund av orsaker utanför vår kontroll.

Boende och mat

Boende och mat

Vi kommer bo på Lanta Garden Home,  en enkel men trivsam resort som ligger längs Klong Dao Beach och mindre än 10 minuters bilresa från Saladan Pier. Det är en trevlig familjeägd anläggning där du hälsas varmt välkommen. Koppla av i solstolarna kring poolen eller på den vita sandstranden som ligger direkt utanför hotellet.

Du bor i ett trevligt dubbelrum med dusch/WC och med utsikt över trädgården. Du kan även boka enkelrum mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" (innan du registrerar något).

Restaurangen ligger med fantastisk utsikt över Klong Dao Beach, här startar du dagarna med en god frukost, och även välkomstmiddagen och avslutningsmiddagen serveras här. Restaurangen har Thai, indisk och internationell meny.

Klong Dao Beach är en favoritstrand på Koh Lanta och visst är det lätt att förstå med dess härligt gyllenbruna och lena sand. En lång och bred sandstrand där du kan kavla ut badlakanet för dagen. Vattnet är klart men kanske inte lika turkost som på de största paradisöarna. Stranden sträcker sig 2,5 kilometer och längs stranden står de grönskande träden uppradade. Stranden är långgrund och på kvällstid kan du njuta av vackra solnedgångar när du tar en promenad längs stranden.

Hotellet erbjuder:

- Beach Bar
- Tvättservice
- Massage
- Valutaväxling
- Bil- och mopeduthyrning
- Restaurant
- Swimmingpool
- Bokning av aktiviteter
- WiFi

Klimat

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i delat dubbelrum med WC och dusch
- Frukost alla dagar samt välkomst- och avskedsmiddag. Det finns gott om restauranger i närheten för luncher och middagar.
- 20 st yoga- och meditationspass
- Snorklingstur inkl lunch, vatten och frukt
- Utflykt till Kao Mai Kaevo Cave
- Thailändsk matlagningskurs

Ingår inte i priset:
- Luncher och middagar utöver nämnda välkomst- och avskedsmiddag
- Eventuella andra utflykter utöver ovanstående
- Flyg
- Flygplatstransfer

Enkelrum: Kan bokas mot pristillägg i mån av plats. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delad dubbelrum om det är möjligt och om så önskas. Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan), men om du slutligen placeras i delad dubbelrum så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas.

Resa: Flyg till Krabi (KBV). Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Boka inte flyg innan du fått besked från oss om att minimiantalet (8 deltagare) är uppnått.
Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 

Antalet deltagare: Minst 8 deltagare.

Transfer: Transfer kan förbokas via oss och kostar ca 700 SEK (2500 THB) för en bil en väg, är ni flera som kommer ungefär samtidigt så kan man dela den kostnaden. Det tar ca 2 timmar från flygplatsen til hotellet.

WiFi: Finns gratis på retreatet, men räkna med lägre kapacitet än här hemma.

Pool: Ja

Yogautrustning: Ta med egen yogamatta.

Dricks: Fungerar ungefär som i Sverige på restauranger, är man inte missnöjd så lägger man lite dricks. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs normalt för vanliga svenska elkontakter. Om behov ändå uppstår finns det adapters att köpa billigt i affärer på plats.

Valuta: Thailändska bath (THB). 1 SEK = ca 4 THB

Pass och visum: Resenärer med svenska pass som reser till Thailand för turiständamål och som önskar stanna maximalt 30 dagar samt kan uppvisa en utresebiljett inom dessa 30 dagar behöver inte söka visum inför inresa. Thailand tillämpar den internationella rekommendationen att passet ska vara giltigt i minst sex månader vid inresa. Visum kan krävas inför inresa med provisoriskt pass, kontrollera detta med en thailändsk ambassad.

Kreditkort: Accepteras på hotellet, och ofta på restauranger och i större affärer. Vi rekommenderar att ha lite bath i kontanter för t ex dricks och småinköp. Växla hemma i Sverige eller ta ut på bankomat på flygplatsen eller på vägen därifrån. 

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-01-0310Thailand - Koh Lanta RetreatSEK 12 600Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize