Thailand, Hua Hin - Inspirerande yogaretreat med Karin Thyr Eriksson

Välkommen till ett unikt och inspirerande yogaretreat i en exklusiv oas i utkanten av den levande och pulserande semesterorten Hua Hin söder om Bangkok.

Här får du återhämtning, ny energi och inspiration på en magisk plats med avslappnad lyxkänsla precis vid stranden.

Vi möter ständigt nya utmaningar i vår vardag, våra relationer och vårt liv. Det är lätt att dras med i tempot, hetsen och att ständigt sträva framåt. Här får du möjlighet att släppa på prestationskrav och påminna dig om vem du är, utmana både kropp och sinne i inspirerande yogaklasser, skräddarsydda för den här veckan.

Tillsammans kommer vi röra oss, svettas, skratta och möta oss själva på mattan precis så som vi är. Utan att bli bedömda eller ifrågasatta. Släpp taget om det som håller dig fast, utforska vem du är när du förenklar din vardag och upptäck hur du får ett lyckligare liv med mer tid för det som är viktigt för dig.

Karin erbjuder en modern approach på yoga som livsstil. Hennes inspirerande synsätt på livet utanför och på mattan ger ett nytt uppfriskande perspektiv på gamla mönster och traditioner. Nya anatomikunskaper kommer transformera ditt yogautövande och ta det till en helt ny nivå. Jobba med - inte mot. Kom in och ur positionerna i ett nytt flöde med frihet och lätthet. Bygg från grunden på ett sätt som inte kräver justeringar i slutposen. Stå stadigt - grundad - i ditt unika uttryck. I en stark kropp som håller. 

Pris från:
SEK 10 600
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

The Palayana är ett litet butiquehotel med familjär känsla beläget ca 10 min med bil utanför Hua Hin.

Hotellet erbjuder shuttle till stan och det är enkelt att ta en taxi hem.

En underbar frukost och en välsmakande lunch på hotellet ingår i vårt pris.

Välj om du vill äta middag på hotellets restaurang, något av de närliggande ställena eller ta dig in till stan. En kväll tar Karin tar med dig till ett genuint thai-hak och hon tipsar gärna om restauranger och trevliga ställen då hon är väl bekant med Hua Hin.

Om yogaläraren Karin

Om yogaläraren Karin

Karin Thyr Eriksson är certifierad Core Strength Vinyasa (CSV) Yoga Instruktör, RYT 500 samt Power Vinyasa- och Yinyogainstruktör. Hon är även musiker/artist, inspiratör och skapare av "yoga för musiker" och "21 dagars yogakickstart - CSV yoga på svenska."  Karin är skandinavien-ambassadör för CSV Yoga - den nya generationens yoga och utbildad av grundaren Sadie Nardini. 

​Core Strength Vinyasa Yoga är ett nytt perspektiv på yoga, en booster som tar ditt yogautövande till en ny nivå och stärker dig från grunden och upp, inifrån och ut så att du kan tackla livets med och motgångar och stå stadigt i ditt eget unika uttryck. CSV Yoga stärker, skapar utrymme och frihet, transformerar och revolutionerar.

Program

Varje dag får du två sköna yogaklasser, den ena fysisk och dynamisk (Yang) och den andra i stillhet och medveten närvaro (Yin). I österländska traditioner pratar man om balansen mellan Yin och Yang. Dessa är motsatser till varann men båda behövs för att uppnå balans, och i vårt moderna samhälle är det kanske det som är vår största utmaning, att finna balans i livet.

Morgonklass: En dynamisk Core Strength Vinyasa-yogaklass på ca 75 min. CSV Yoga ger ett nytt perspektiv på yoga, en booster som ger ditt yogautövande en ny dimension!  
 
CSV Yoga stärker dig, inifrån och ut. 
- Stå stadigt i din sanning med ditt unika uttryck

 CSV Yoga skapar utrymme 
- Frihet att röra dig naturligt, på ett sätt som känns rätt för dig

 CSV Yoga transformerar 
- Förnyar, bygger upp och stärker hela kroppen och sinnet

Eftermiddagsklass: Yinyoga 75 min. 

Yinyoga är en passiv och meditativ yogaform som bygger på sittande och liggande positioner där man under flera minuter håller en stretch och låter kroppstyngden och gravitationen göra jobbet. Yinyogan påverkar bindväven och fascian, ligament och kroppens inre organ. Yinyogan tränar oss också i medveten närvaro, mindfulness, att stanna i en position länge och medvetet uppleva de förnimmelser som vi upplever i kropp och sinne.
 
Yinyoga är ett mycket bra komplement till andra mer fysiskt krävande träningsformer och för alla som behöver komma till ro och stilla kropp och sinne.


Vid två tillfällen under vistelsen erbjuder Karin sk. ”coresamtal” kring ett tema som integreras i yogaklassen. Samtalen ligger i samband med yogaklassen. 

Mellan yogaklasserna kan du njuta av strandliv, promenader, eller koppla av vid poolen.

Karin erbjuder också PT-yoga för dig som vill jobba på din teknik. Lär dig yoga hållbart - för livet. Nya perspektiv på traditionella asanas.

Utflyktstips
 

Det ingår ingen utflykt i priset, men om du vill se lite mer av Thailand så rekommenderar Karin dessa. Bokas och betalas på plats. Kostnaden ligger oftast runt någon eller några hundralappar (SEK) lite beroende på antal personer.

Hua Hin Hills

Det finns flera trevliga utflyktsmål i närområdet beroende på intresse, men Karin största favorit är vingården Hua Hin Hills. Thailand bjuder på rik variation i sin natur men man måste erkänna att det känds aningen surrealistiskt att efter ca 4 mil på ganska dåliga och skruttiga vägar svänga upp på en vingård och blicka ut över nejden. Otroligt vackert!
Nämner man Thailand och vin i en och samma mening rynkar de flesta på näsan och frågar. Finns det verkligen gott vin i Thailand?  Hua Hin Hills är en relativt ung vingård. Siam Winery etablerades 1986, har idag 3 vingårdar i Thailand och är sydostasiens ledande vinföretag med över 1000 anställda. På Hua Hin Hills odlas mer än 25 olika sorters druvor och en del av dessa är sk table grapes som säljs på marknader och i butiker. De skördar 1 gång per år för att hålla kvalitén på druvorna även om det i praktiken skulle gå att skörda två gånger per år.De har en fantastisk restaurang med olika gästkockar. Åker du dit på helgen får du trängas med alla Bangkokbor Väl på plats kan du ta en liten tur med jeep runt ägorna eller varför inte se plantagen från elefantryggen?

Sam Roi Yod nationalpark

En liten men fascinerande nationalpark med vacker regnskog, grottor och stränder som ligger ca 1 timme söder om Hua Hin. Parken har ett rikt fågelliv med över 300 arter. Du kan vandra längs med stigarna, göra en båtutflykt till närliggande öar och besöka grottor. Har man tur kan man till och med få se rosa delfiner (!) Om du är intresserad av natur och vill göra en dagsutflykt är parken väl värd ett besök.

Cicada Market 

Konst, mat och musik blandas på denhär populära weekendmarknaden i utkanten av Hua Hin. Till skillnad mot nattmarknaden i stan är den här lite mer organiserad och erbjuder massor av mat, lokalt hantverk och live musik i den lilla amfiteatern. 
På food courten hittar du mat från Thailand, Korea, Kina och Vietnam. I marknadsstånden blandas konsthantverk, smycken, kläder, med antik inredning, läderarbeten och konst.
Marknaden har sin egen amfiteater med flera shower under kvällen. Oftast är det kostnadsfritt men ibland behöver man köpa något, dryck eller mat i baren, för att få en sittplats.
Marknaden är öppen på fredagar, lördagar och söndagar
Karin kommer erbjuda en gemensam utflykt till självkostnadspris för de som önskar ta sig till marknaden i grupp.

Shopping

Hua Hin erbjuder mängder av shopping. Förutom Nattmarknaden mitt i stan finns två större varuhus Market Village och det nya Blue Port med ett stort utbud allt från HM till exklusivare märken och lokala designers.

Klimat

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i delat rum med WC och dusch (havsutsikt och enkelrum kan bokas mot tillägg)
- Frukost och lunch 8 dagar (vegetariskt möjligt)
- Te och kaffe på rummet
- Alla yogaklasser enligt text ovan
- Grupptransfer från och till Bangkok flygplats 

Ingår inte i priset:
- Middagar
- Eventuella utflykter
- Flyg

Enkelrum:  Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du klickar på Boka på förfrågan redan innan du fyller i några uppgifter), men om du slutligen placeras i delat dubbelrum så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delat dubbelrum om det är möjligt och om så önskas.

Resa: Flyg till Bangkok (BKK). Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Boka inte flyg innan du fått besked från oss om att minimiantalet deltagare uppnått.
Norwegian har när detta skrivs (maj 2017) bra flyg från Arlanda som kostar ca 5500 SEK med avresa 13 januari och ankomst till Bangkok 14 januari.
Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 

Antalet deltagare: Minst 8
.
Transfer: Grupptransfer på angivna datum tur och retur flygplatsen ingår i priset. Det tar ca 2,5 tim från flygplatsen till hotellet. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än övriga kan du få vänta på flygplatsen på din avgång vid hemresan. 

WiFi: Finns gratis på hotellet, även i rummen.

Pool: Det finns en ca 300 kvm stor "ocean front"-pool.

Yogautrustning: Yogamattor finns att låna på plats men kvaliteten kan vara sämre än vad du är van vid så du är välkommen att ta med din egen matta.

Dricks: Thailand har ingen lokal tradition av att ge dricks men det förväntas av dig som västerlänning att du ska ge. Men du behöver inte känna dig tvungen till det, speciellt inte om servicen varit undermålig. Beräkna lägga runt 10 % vid besök på en finare restaurang, och ingenting om man äter på ett enklare ställe. Lyxiga hotell har emellertid ofta inkluderat en 10% serviceavgift och då förväntas ingen ytterligare dricks.  Åker du taxi gäller ungefär samma regler som här hemma, man rundar upp eller lägger i bästa fall cirka 10 %.  

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

Elektricitet: 220 V. Eluttagen som finns i Thailand är av annan typ än dem vi har i Sverige men i 9 av 10 fall behöver man inte en speciell adapter. Om du hamnar på ett ställe där stickkontakten ändå inte passar finns oftast adapter att köpa på plats. 

Valuta: Thai Bath (THB). 4 THB = ca 1 SEK

Pass och visum: Svenska medborgare får stanna 30 dagar utan visum. Vi rekommenderar att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter ankomsten, även om det inte är ett uttalat krav.

Kreditkort: De vanligaste kredit- och betalkorten fungerar generellt som betalningsmedel och det finns gott om uttagsautomater när du behöver kontanter.

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-01-148Thailand, Hua Hin - Inspirerande yogaretreat med Karin Thyr ErikssonSEK 10 600Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize