Skip to main content

Spanien, Teneriffa – Mindfulnessretreat med Maria Björkman

| 2021-03-20 |

Den här veckan är för dig som vill få en inblick i mindfulness, förstå dess grunder, vill få med dig övningar att praktisera hemma eller kanske bara är lite nyfiken på ämnet.

Retreatcentret är som en annan värld. När man går in genom porten lämnar man omvärlden bakom sig och kommer in i en unik miljö med vackra, rustika handbyggda hus av trä och sten med en fantasifull och förtrollande design av arkitekten och grundaren Denis Devaris. Byggnaderna, som var och en är unik i sin utformning, har under en period av 40 år byggt upp steg för steg. Denna oas har en underbar atmosfär som gjord för total avslappning. 

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Retreatcentret är som en annan värld. När man går in genom porten lämnar man omvärlden bakom sig och kommer in i en unik miljö med vackra, rustika handbyggda hus av trä och sten med en fantasifull och förtrollande design av arkitekten och grundaren Denis Devaris. Byggnaderna, som var och en är unik i sin utformning, har under en period av 40 år byggt upp steg för steg. Denna oas har en underbar atmosfär som gjord för total avslappning. 

Det finns totalt ca 50 bäddar fördelade på 19 rum/hus, alla byggda med naturliga material med hänsyn till natur och miljö och med olika storlek, planlösning och inredning. Vissa har dusch/WC utan tak men de som vi har bokat har alla WC/dusch inomhus. Vissa rum har dubbelsäng och andra har två enkelsängar, och alla går att boka som enkelrum med ett pristilllägg som visas när du klickar på Boka men innan något registreras. Alla rum har tillgång till kylskåp och spis.

Det finns affär ca 10 minuters promenad från retreatcentret där du kan handla drycker, lunchmat etc. Där finns även uttagsautomat. 

När det gäller maten samarbetar retreatcentret med en familjegård som i över 200 år har ägt gården, genom torka och inbördeskrig fram till idag. Ursprungligen fokuserade odlingarna på bananer, cochinilproduktion och tomater men har breddat sina produkter under åren. Med en filosofi som innebär att servera sund, naturlig mat och med en policy med noll-avfall, kommer du få måltider till stor del baserad på färsk frukt och grönsaker som odlas på ön. Man skapar recept som inte bara ser bra ut utan också smakar fantastiskt. Man är specialiserade på vegansk och vegetarisk mat men kan också tillgodose alla dietbehov (informera oss i god tid innan avresa om speciell diet eller allergi). Det finns gratis tillgång till filtrerat vatten, så ta med en egen flaska. Till middagarna finns det möjlighet att beställa vin som betalas kontant på plats.

Program

Den här veckan är dels till för dig som vill få en inblick i mindfulness, förstå dess grunder, vill få med dig övningar att praktisera hemma eller kanske bara är lite nyfiken på ämnet.

Men också till för dig som behöver återhämtning, vila, en paus i vardagen och få bara vara, kravlöst, i sköna övningar!

Programmet är frivilligt för att du ska få möjlighet att öva dig i att känna efter, stund för stund, vad just du vill göra.

Preliminärt dagsprogram

08.00-08.45

Mindfulnessyoga, en mjuk strechingyoga som alla klarar av utifrån sin egen förmåga. (Alternativ visas vid behov.) Vi stannar till mellan varje rörelse för att, med de 7 grundattitydernas förhållningssätt, uppmärksamma vad som sker i kropp och sinne. 

09.00 Frukost
10.30-12.00

Kursen fortsätter med  sköna mindfulnessövningar varvat med tips och verktyg för att kunna fortsätta med mindfulness förhållningssätt hemma i vardagen, om så önskas.  (En ledig f.m., troligtvis onsdag. Tillfälle för utflykt, strand eller bara vara.)

1800-18.45

Mindfulnessmeditation. Den vanligaste är att vi följer vår andning, Andningsankaret. Men vi kommer också att prova på Kroppskanning vid ett par tillfällen.

19.00 Middag

Din ledare

”Det finns mycket man kan träna på.
Men ibland behöver man kanske också
träna på att göra ingenting.”


Maria Björkman, mer känd som MåBra-Maria, är förskollärare i grunden och har nu hunnit skaffa sig en gedigen lista på utbildningar inom stresshantering och mentalträning och är också utbildad Holistisk Stressterapeut, Mindfulnessinstruktör, Retreatledare, Spa-terapeut, Avslappningslärare, Stresshanterare, Mental tränare, Qi-gongledare, Barnmassageinstruktör och har gått kurser i en rad olika kroppsbehandlingar.
Det gör att hon kan se till varje enskild persons behov och utgå från vad just den behöver.
– "Men hennes största merit är nog ändå hennes mjuka, inkännande sätt och bemötande!”

Resfakta

Ingår i priset:
- 8 dagar/7 nätter med boende i delat rum med badrum
- Vegetarisk halvpension
- Grupptransfer från Tenerife South Airport
- Mindfulness-kurs och program enligt beskrivning

Ingår inte:
- Flygbiljett
- Luncher. Det finns super market och kafé inom 10-15 minuters promenad.

Resa: Du flyger till Tenerife South (TFS) . Vi kan hjälpa dig boka ditt flyg (service avgift 300 SEK) men du kan även boka ditt flyg på egen hand. Vi rekommenderar att du väntar med din flygbokning tills du har fått info från oss att minimiantalet deltagare för resan har nåtts.

Transfer: Grupptransfer från Tenerife South flygplats ingår i priset. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än de övrigas kan du få vänta på flygplatsen. Det tar ca en halvtimme från flygplatsen till retreatcentret.
Man kan även hyra bil. Kontakta oss om du önskar vägbeskrivning. 

Ensamresenärer/enkelrum: Pristillägget för enkelrum visas när du klickar på Boka, men innan du behöver registrera något. Om man som ensamresenär vill dela rum så hjälper vi gärna till med att hitta lämplig rumskompis och försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer tillsammans med jämnåriga och naturligtvis alltid av samma kön.

Minimiantal: 10 personer

Pool: Det finns en mindre naturpool att svalka sig i. Ej uppvärmd mer än av solen.

Yogautrustning: Yogamattor finns inte att låna, så ta med din egen.

Spa: Det finns ett brett utbud av terapier såsom massage, akupunktur, akupressur, Qi Gong-andning, Reiki, svettstuga, Sound Gong-badterapi. Bokas och betalas på plats.

Dricks: Förväntas inte på boendet, och ungefär som i Sverige på restauranter och kaféer.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Valuta: EUR

Kreditkort etc: Retreatcentret accepterar inte kreditkort. Mindre affärer och kaféer accepterar ofta heller inte kreditkort. Uttagsautomat finns inom promenadavstånd.  

Elektricitet: Ingen adapter behövs, elkontakterna ser ut som i Skandinavien.

Klimatkompensation: Hos oss kan du enkelt klimatkompensera din resa när du fyller i din resebokning. Läs mer om vår klimatkompensation här.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Väderstatistik

Average min and max temperatures in Buenavista del Norte, Spain

Average percent of sunshine in Buenavista del Norte, Spain

Average rainy days (rain/snow) in  Buenavista del Norte, Spain

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-03-208Spanien, Teneriffa - Mindfulnessretreat med Maria BjörkmanSEK 10 900Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY