Skip to main content

Spanien, Teneriffa – Yoga Bliss Retreat med Lou Åberg

| 2021-10-09 |

Varmt välkommen på ett av Lou Åbergs många utlandsretreat, denna gång fokuserar vi på återhämtning och kraft på ett underbart retreatcenter på Teneriffa, så långt söderut i Europa som man kan komma, utanför Afrikas västkust. Här är det varmare i oktober än svensk högsommar.

Retreatcentret är som en annan värld. När man går in genom porten lämnar man omvärlden bakom sig och kommer in i en unik miljö med vackra, rustika handbyggda hus av trä och sten med en fantasifull och förtrollande design av arkitekten och grundaren Denis Devaris. Byggnaderna, som var och en är unik i sin utformning, har under en period av 40 år byggts upp steg för steg. Denna oas har en underbar atmosfär som gjord för total avslappning. 

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Retreatcentret är som en annan värld. När man går in genom porten lämnar man omvärlden bakom sig och kommer in i en unik miljö med vackra, rustika handbyggda hus av trä och sten med en fantasifull och förtrollande design av arkitekten och grundaren Denis Devaris. Byggnaderna, som var och en är unik i sin utformning, har under en period av 40 år byggt upp steg för steg. Denna oas har en underbar atmosfär som gjord för total avslappning. 

Det finns totalt ca 50 bäddar fördelade på 19 rum/hus, alla byggda med naturliga material med hänsyn till natur och miljö och med olika storlek, planlösning och inredning. Vissa har dusch/WC utan tak men de som vi har bokat har alla WC/dusch inomhus. Vissa rum har dubbelsäng och andra har två enkelsängar, och alla går att boka som enkelrum med ett pristilllägg som visas när du klickar på Boka men innan något registreras. Alla rum har tillgång till kylskåp och spis.

Det finns affär ca 10 minuters promenad från retreatcentret där du kan handla drycker, lunchmat etc. Där finns även uttagsautomat. 

När det gäller maten samarbetar retreatcentret med en familjegård som i över 200 år har ägt gården, genom torka och inbördeskrig fram till idag. Ursprungligen fokuserade odlingarna på bananer, cochinilproduktion och tomater men har breddat sina produkter under åren. Med en filosofi som innebär att servera sund, naturlig mat och med en policy med noll-avfall, kommer du få måltider till stor del baserad på färsk frukt och grönsaker som odlas på ön. Man skapar recept som inte bara ser bra ut utan också smakar fantastiskt. Man är specialiserade på vegansk och vegetarisk mat men kan också tillgodose alla dietbehov (informera oss i god tid innan avresa om speciell diet eller allergi). Det finns gratis tillgång till filtrerat vatten, så ta med en egen flaska. Till middagarna finns det möjlighet att beställa vin som betalas kontant på plats.

Schema

Dagligt schema (med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter):

07.00 Morgon-te
08.00 Morgonmeditation & flödande yoga
10.00 -11.00 Gemensam brunch
11.00 - 16.00 Fri tid till sol & bad, promenad, utflykt, vila & bara vara...
16.00 -18.00 Eftermiddagsyoga i stillhetens tecken 
18.30 - 20.00 Gemensam middag 


 

Yogaprogram

Fokus under retreaten kommer ligga på att få återhämning och frid.

Yogastilen är både flödande Hatha Vinyasayoga som vi gör på förmiddagarna, och mjukare inåtgående Yin- & Kundaliniyoga på eftermiddagarna. Klasserna är djupgående ur alla aspekter och vi hinner med både mer intensiv yogapraktik med alignments, teknik och kroppskännedom, samt flödande och lekfull vinyasa där vi yogar mer fritt. Det är bra om du har vissa baskunskaper i yoga men behöver varken vara supervig eller atlet för att deltaga.

Eftermiddagarna vigs åt lugn Yinyoga och Kundaliniyoga. Mycket tid läggs också på meditation, chanting och pranayama. För att  smälta och reflektera över alla upplevelser avrundar vi ibland dagarna med samtal/sharingcirkel. Du kommer också få ta del av föreläsningar om yogans historia, yoga-mytologi , filosofi och dynamiken mellan Shakti/Shiva och hur vi skapar ett kraftfullt och kreativt liv.

I Hatha Vinyasa får du påminna dig om din egen inneboende styrka och dina möjligheter, samtidigt som du får möta utmaningar och kanske reflektera över ditt förhållningssätt. Detta blir också en inbjudan till att släppa taget och återhämta dig med yogans tekniker. Att andas och att både stå i kraft men ändå hitta vilan. Lekfullt, svettigt, dynamiskt och roligt. 

I yin-klasserna jobbar vi med kroppens parasympatiska nervsystem och meridianerna. En djup återhämtande metod som verkligen kan rena såväl de inre organen, som sinnet från överbelastning. Vilande, återhämtande och fridfullt.

Lou kommer även guida dig i olika djupavslappningar och meditationstekniker som får dig att gå ännu djupare in i din egen kraft och stillhet.

Lou Åberg är en omtyckt lärare som undervisat i 14 år. Hon bor och har sin bas på Gotland där hon är delägare till Yogastudion Loma i Visby, men undervisar även i Stockholm samt på yogaresor till Indien och andra länder. Hon har rötterna i såväl Hatha, Kundalini som Vinyasayoga och kompletterar ofta sina klasser med den lugna Yinyogan. Lou inriktar sig mycket på kvinnans hälsa och hormonbalans i alla skeden i livet och har även kurser i så kallad Yoginiyoga. Hon brinner för att stärka oss såväl på yogamattan som i livet. Lou är även en av lärarna på Inbalance Yogalärarutbildning där hon undervisar i Yogisk Mytologi, Mantras & Mudras betydelse. Lou skriver även en yogakrönika för tidningen Inspire och har nyligen gett ut sin nya bok ”Yogini Yoga - Shaktis väg till kraft”.

Läs mer om Lou på www.yogabliss.se >>

Lou var veckans yogalärare i Allt om yoga i september 2016 >>
Artikel om Lous Indienresor >>
Artikel om Yogini Yoga >>

Resfakta

Ingår i priset:
- 8 dagar/7 nätter med boende i delat rum med badrum
- Vegetarisk halvpension
- Grupptransfer från Tenerife South Airport
- Yogaklasser etc. enligt beskrivning

Ingår inte:
- Flygbiljett
- Luncher. Det finns supermarket och kafé inom 10-15 minuters promenad.

Resa: Du flyger till Tenerife South (TFS). Du bokar ditt flyg på egen hand, det finns många flygbokningssiter att välja mellan. Vi rekommenderar att du väntar med din flygbokning tills du har fått info från oss att minimiantalet deltagare för resan har nåtts, då kan du även få tips på passande flyg.

Transfer: Grupptransfer från Tenerife South flygplats ingår i priset. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än de övrigas kan du få vänta på flygplatsen. Det tar ca en halvtimme från flygplatsen till retreatcentret.
Man kan även hyra bil. Kontakta oss om du önskar vägbeskrivning. 

Ensamresenärer/enkelrum: Pristillägget för enkelrum visas när du klickar på Boka, men innan du behöver registrera något. Om man som ensamresenär vill dela rum så hjälper vi gärna till med att hitta lämplig rumskompis och försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer tillsammans med jämnåriga och naturligtvis alltid av samma kön.

Minimiantal: 10 personer

Pool: Det finns en mindre pool att svalka sig i. Ej uppvärmd mer än av solen.

Yogautrustning: Yogamattor finns inte att låna, så ta med din egen.

Spa: Det finns ett brett utbud av terapier såsom massage, akupunktur, akupressur, Qi Gong-andning, Reiki, svettstuga, Sound Gong-badterapi. Bokas och betalas på plats.

Dricks: Förväntas inte på boendet, och ungefär som i Sverige på restauranter och kaféer.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Valuta: EUR

Kreditkort etc: Retreatcentret accepterar inte kreditkort. Mindre affärer och kaféer accepterar ofta heller inte kreditkort. Uttagsautomat finns inom promenadavstånd.  

Elektricitet: Ingen adapter behövs, elkontakterna ser ut som i Skandinavien.

Klimatkompensation: Hos oss kan du enkelt klimatkompensera din resa när du fyller i din resebokning. Läs mer om vår klimatkompensation här.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoClimateNeutral och beloppet går till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Väderstatistik

Average min and max temperatures in Buenavista del Norte, Spain

Average percent of sunshine in Buenavista del Norte, Spain

Average rainy days (rain/snow) in  Buenavista del Norte, Spain

Covid-19

Gården har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

UD avråder inte från resa till Spanien. Om en avrådan skulle återinföras återbetalas allt som inbetalats för resan till InShape Travel.

Innan du reser, ta reda på senaste pandemi-informationen för resor till Spanien.

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-10-098Spanien, Teneriffa – Yoga Bliss Retreat med Lou ÅbergSEK 10 500Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY