Skip to main content

Sverige, Bohuslän - Yogahelg på Vann Spa med Ellinor Läth

| 2020-09-17 | Sista minuten rabatt 600 SEK, dras av vid bokning |

Inom yogan finns oändliga verktyg såsom meditation, rörelser och andningsövningar för att hjälpa dig med det detta - men var ska man börja? På detta retreat riktar vi därför in oss på yogans systervetenskap - ayurveda, och med enkla metoder får du verktyg till att upptäcka och jobba med eventuella obalanser i kroppen och sinnet.

Vann Spa Hotell ligger vackert beläget mitt i ett naturreservat vid Gullmarsfjorden i Bohuslän, drygt en timme från Göteborg. Miljön såväl inne som ute andas högsta kvalitet. Låt dig hänföras av den friska, rena luften och de vida energigivande vyerna, branta klippor som stupar ner i fjorden, flacka strandpartier, betesängar, sandstränder och den täta skogen som omfamnar denna magiska destination. Hjärtat och pulsen av Vann är den 1000 kvm stora spaanläggningen designat av Sveriges kanske störste nutida arkitekt, Gert Wingårdh. 

Välkommen till den ultimata västsvenska yoga- & spaupplevelsen!

Fritextsökning

Program

07.45 Yoga - flöde för ökad cirkulation och energi 
09.00 Frukost
10.00 Egen tid / Spa / Promenad
12.00 Endast lördag - Slow Flow och meditation
13.00 Lunch
14.00 Egen tid
17.00 Yinyoga / Restorative och meditation
18.30 Middag
19.30 Egen tid
  Godnatt


På ankomstdagen (torsdag) försöker vi börja med yogan kl 17. 

En del klasser inleds med en liten introduktion till ayurveda, hur du kan känna igen en obalans och praktiska enkla vardagstips för bättre hälsa.

På egen hand kan den som önskar ta en joggingtur eller en promenad i det fina och vackra motionsspåret, möjligheten finns också att gå en underbar sinnesrovandring i skogen, uppmärkt med skyltar med tänkvärda ord för att skapa sinnesro.

Yoga & lärare

Yoga

Inom yogan finns oändliga verktyg såsom meditation, rörelser och andningsövningar för att hjälpa dig med det detta - men var ska man börja? På detta retreat riktar vi därför in oss på yogans systervetenskap - ayurveda, och med enkla metoder får du verktyg till att upptäcka och jobba med eventuella obalanser i kroppen och sinnet.

Ayurvedan är, liksom yogan, ett flera tusen år gammalt hälsosystem som riktar sig till alla människor och vars metoder och vägar till balans aldrig går ur tiden. Du får lära dig hur du, i din vardag, kan ha koll på när kroppen och sinnet är ur balans och hur du kan göra för att upprätthålla balansen - på ett lättsamt vis. Obalans kan bero på en rad olika saker som t.ex felaktig kost eller motion för din kroppstyp, livsstilrelaterade aktiviteter samt årstid.

Under veckan ägnar vi oss åt både andningsövningar, meditation/mindfulness och såklart yoga. Klasserna kommer ibland inledas med korta föreläsningar för att förstå vad just DU gör på mattan och varför, samt lära dig vilka verktyg som är bäst för dig just nu och varför dina val idag kan komma att påverka dig längre fram. Ayurveda är ett livslångt verktyg och dessutom riktigt intressant för dig som individ.

Salen där vi i första hand håller yogaklasserna har stora fönster med utsikt över Gullmarsfjorden. Ta med egen yogamatta och eventuellt en lätt filt som sittkudde och att lägga över dig under savasana (avslappning).

Din lärare Ellinor Läth

"Jag är utbildad RYT600+timmar inom ISHTA-traditionen i Stockholm/New York med flera tusen timmars yogaundervisning i bagaget. ISHTA betyder "Integrated Science of Hatha, Tantra & Ayurveda". Med en ayurvedisk inriktning på yogan och dess metoder kan du därför lära dig hur du kan anpassa din praktik till där du är nu.

Till vardags jobbar jag med yoga och dansundervisning på heltid och håller flertalet workshops och yogaretreats året runt och undervisar människor i alla åldrar. Ayurvediska råd inom yogan är en del av både min undervisning i grupper som privat och ayurvedan spelar även en stor roll för mitt eget välmående.

Som lärare på ditt retreat är jag mån om att alla ska känna sig sedda, inkluderade, få massor av kunskap och inte minst en fantastisk upplevelse,- precis som en yogaresa ska vara!"


Från en av Ellinors tidigare retreat

Boende & mat

Boende & mat

Vann Spa Hotell ligger vackert beläget mitt i ett naturreservat vid Gullmarsfjorden i Bohuslän, drygt en timme från Göteborg. Miljön såväl inne som ute andas högsta kvalitet. Modern design genomsyrar hela anläggningen. Vann Spa står för mystik, lugn och en helt egen värld. Anläggningen är byggd och designad att vara en självklar och förenad del av det mäktiga bohuslänska granitlandskapet. Låt dig hänföras av den friska, rena luften och de vida energigivande vyerna, branta klippor som stupar ner i fjorden, flacka strandpartier, betesängar, sandstränder och den täta skogen som omfamnar denna magiska destination. Hjärtat och pulsen av Vann är den 1000 kvm stora spaanläggningen designat av Sveriges kanske störste nutida arkitekt, Gert Wingårdh. Vann är ett fyrstjärnigt hotell, miljöcertifikat och Svanenmärkt, med 156 rum, stor och ljus restaurang som är certifierad i Smaka på Västsverige.

Vann Spa Hotell ligger i ett naturvårdsområde som är kulturmärkt. Inget av naturen får förstöras, så därför är anläggningen byggd runt en stor bergsknalle. Byggnadens yttre smälter också in i omgivningen. Just därför är det naturligt för Vann att jobba mycket med miljö. Anläggningen är Svanenmärkt.

VATTNETS KRAFT
En av alla de energibesparande åtgärder som hotellet gjort är att man hämtar sin energi från fjorden. Hotellet ligger precis vid Gullmarsfjorden i Lysekils kommun. I det långsiktiga miljötänket drivs man av att överträffa alla miljökrav och med hjälp av vattnet från Gullmarsfjorden och nya bergvärmepumpar har man lyckats energitrimma anläggningen rejält.

SOLENS VÄRME
Hotellet har en solcellsanläggning på 1 200 kvadratmeter på hotellets tak och totalt är det hela 584 paneler som monterats och sedan anläggningen sattes i drift så har man sparat ca 100 ton CO2-utsläpp.

RESTAURANG
Restaurangens målsättning är att det som serveras på Vann i så stor utsträckning som möjligt ska vara ekologiskt och närproducerat. Man samarbetar med ett flertal bra lokala leverantörer som producerar ekologisk mat. Råvarorna och därmed innehållet i menyerna varierar efter säsong. 

Restaurangen är ljus med generöst tilltagna fönster. Från många av borden har du utsikt över Gullmarn och stranden nedanför hotellet. 

På Vann Spa Hotell är man smått galna i pinfärska, närodlade och kortresta råvaror. Havets stora skafferi är en självklar leverantör till de skickliga kockarna i köket. Inlandets goda härligt gröna är ett mycket uppskattat smakrikt komplement. Gemensam nämnare är högsta kvalitet och närhet till både odlare och fiskare.

Resfakta

Ingår i priset:
- 4 dagar/3 nätter
- Helpension med frukost, lunch och tvårätters-middag. Vegetariska alternativ finns.
- 2 yogaklasser per dag, totalt ca 8 timmar.
- Inträde till 1000 kvm spa och pooler alla dagar.
- Tillgång till badbrygga och strand.

Ingår ej:
- Resan
- Spa-behandlingar

Ensamresenärer: Går utmärkt att vara ensam deltagare, man placeras då i delat dubbelrum med separata sängar. 

Enkelrum: Går att boka mot pristillägg som visas när man klickar på Boka, och innan man registrerar något.

Resa:
Tåg: xxx För tågtider, besök www.sj.se. 
Bil: Vann ligger 23 km nordost om Lysekil. Från Göteborg är det ca 110 km och drygt en timmas bilresa.

Minimiantal: 10 deltagare

Yogautrustning: Ta med egen yogamatta och eventuellt en filt att lägga över dig vid avslappningarna.

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn 

Övrigt: -

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Covid-19

Hotellet begränsar antalet gäster som vistas i samma område på hotellet. Tack vare hotellets geografiska läge har man i princip enbart sina gäster och personal på anläggningen vilket innebär att det är ett begränsat antal personer i omlopp.

Följande åtgärder har vidtagits för att minska risken för smittspridning:

- Man tillhandahåller handsprit för gäster och personal som rör sig på hotellet

- Personal som har varit ute och rest utanför Sverige sätts i karantän innan återkomst till arbetet

- Rummen städas extra med desinficerande medel på metall och liknade ytor utefter myndigheternas riktlinjer och råd

- Allmänytor städas flera gånger dagligen med desinficerande medel

- Receptionen håller hög hygien på allmänna ytor såsom receptionsdisk, telefoner, ledstänger mm.

- Restaurangpersonalen både i kök och restaurang jobbar ständigt med att desinficera ytor samt att våra gäster sitter med minst 1 meters mellanrum

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY