Skip to main content

Sverige, Skåne - Ashtangayoga & meditation i Åhus

| 2020-08-27 |

Följ med oss under fyra sommardagar då vi dyker ner i Ashtangayoga och meditation i Åhus vackra omgivningar av hav och skog. Vi yogar i en fin yogastudio och bor precis invid naturreservatet Kronoskogen. Åhus havsstränder breder ut sig ca 700 meter gångväg från huset. Om vädret tillåter blir det kvällsmeditation här en av kvällarna. 

Ann Svärdfelt är en av få auktoriserade Ashtangayogalärare i Sverige. Ann kommer hålla i yogan och hjälpa dig komma djupare in i ställningarna. Ann är även ayurvedisk rådgivare.

Mimi Gall har praktiserat zenbuddhistisk meditation och mindfulness i många år och brinner för att föra dessa läror vidare till andra. Mimi kommer hålla i retreatets meditationer. 

Varmt välkomna till Åhus, till yoga, till här och nu!
 

Fritextsökning

Program

Program

Följ med oss under fyra sommardagar då vi dyker ner i Ashtangayoga och meditation i Åhus vackra omgivningar av hav och skog. Vi yogar i Åhus Finest Yogas lokaler och bor precis invid naturreservatet Kronoskogen. Åhus havsstränder breder ut sig ca 700 meter gångväg från huset. Om vädret tillåter blir det kvällsmeditation här en av kvällarna. 

Under detta retreat kommer vi fokusera på att under en längre tid vara här och nu. I varje andetag, i varje rörelse. Vi kommer utforska sätt att integrera det vi lär oss i övningarna in i vår vardag, i hur vi interagerar med våra medmänniskor och oss själva i alla situationer. 

Det här retreatet är för alla, även om du är nybörjare när det kommer till yoga och meditation, men också för dig som är mer erfaren. Det som är betydelsefullt är att du kommer med en aspiration att vara med dig själv på djupet. 

Vi har skapat det här retreatet för att stödja dig i denna osäkra tid. Om det är något den pågående pandemin ber av oss alla så är det att vara med oss själva precis där vi är. Har du en önskan om att utforska detta djupare i en avkopplande retreatmiljö så är detta för dig. 

Ashtanga yoga är en dynamisk form av yoga som funnits i tusentals år. Den bygger styrka likasom flexibilitet. Meditationerna kommer vara guidade där vi framförallt kommer fokusera på kärleksfull närvaro. 

Vi bjuder på god, näringsrik och vegetarisk Raw Food av Cecilia Andris för att stötta dig på bästa sätt under retreatet. 
 

Planerat schema:

Torsdag  
17.00 Välkomstsamling
17.30 Ledd yogaklass
19.00 Välkomstmiddag
   
Fredag  
08.00 Mysore Yoga 
10.00 Brunch
13.00 Föreläsning i ayurveda
14.00 Egen tid t ex för att utforska Åhus, strand och omgivningar
17.00 Meditation
19.00 Middag
   
Lördag  
08.00 Mysore Yoga
10.00 Brunch
13.00 Yinyoga.
14.00 Egen tid t ex för att utforska Åhus, strand och omgivningar
17.30 Meditation på stranden
19.00 Middag
   
Söndag  
08.00 Mysore Yoga
09.30 Avslutningsbrunch


Det kommer finnas frukt och annat tilltugg tillgängligt mellan måltiderna.

Yoga & lärare

Yoga & lärare

Miljön och naturen runt Åhus är magisk, och som gjord för att yoga och meditera i. Havet och Kronoskogen inbjuder till eftertanke och kontemplation.  

Ann är en av få auktoriserade Ashtangayogalärare i Sverige och har dedikerat de senaste 18 åren av sitt liv åt yoga på heltid. Yoga är så mycket mer än bara dom fysiska övningarna vi gör och Ann brinner för att förmedla transformationens kraft i yogan. Hon kommer från Östersund, men har bott i Skåne de senaste 9 åren. Efter universitetsstudier och en karriär inom telekombranschen, kände Ann att hon ville satsa på sin egen hälsa. Steget blev att byta livsstil. Under sina år inom yogan har hon lärt upp många ledare i både Ashtangayoga och även Yinyoga, som hon var en av de första i Sverige att undervisa i. Ann följer Ashtangayoga-traditionen och försöker fortsatt träffa och öva för sin lärare Sharath Jois i Mysore, Indien på regelbunden basis. 

Anns specialitet är att möta de utövare som tror att de inte kan öva yoga på grund av skador eller på grund att de är stela. Många utövare har kommit till Ann genom åren för att rehabilitera sig. Ann undervisar med andningen i fokus vilket ger en djup mental avslappning och skön må bra-känsla.

Mimi Gall har praktiserat Zenbuddhistisk meditation inom den japanska traditionen Rinzai Zen i många år och brinner för att föra dessa läror vidare till andra. De senaste sex åren har hon årligen suttit i tysta sesshiner och utforskat sitt eget medvetande, besökt den peruanska djungeln för att delta i inhemska ceremonier och samtidigt praktiserat Yin- och Ashtangayoga. Det som intresserar Mimi är hur mindfulness och meditation kan guida varje individ mot att bli mer fri i sig själv. Åhus är hennes hemtrakter, men hon har även bott i Berlin och Malmö. Mimi har nu återvänt hem till Åhus igen. 

Vi yogar i en ljus yogasal med plats för upp till 18 deltagare. Yogamattor och filtar finns, men ta gärna med din egen yogamatta om du har. 

Boende & mat

Boende & mat

I priset ingår boende med helpension. Du blir serverad vegetarisk Raw Food och du kan få mjölk- och glutenfria alternativ om du så önskar. Man kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

I priset ingår 3 bruncher och 3 kvällsmåltider samt mellanmål med frukt, kaffe och te. 

Det finns olika boenden att välja mellan. Man kan bo på Åhusgården precis vid vackra Kronoskogen, 500 meter från havet med 15 minuters gångavstånd från yogasalen. Eller i ett eget dubbelrum på ett B&B med 10 minuters promenad från yogasalen.

Priserna för de olika boendealternativen ser du när du klickar på "Boka på förfrågan" men innan du behöver registrera något.

Resfakta

Ingår i priset:
- 4 dagar/3 nätter 
- Brunch, lätt mellanmål och middag, vegetarisk Raw Food
- Program enligt beskrivning

Ingår ej:
- Resan 

Ensamresenärer: Går utmärkt att vara komma utan sällskap. 

Resa:
Tåg: Tåg till Hässleholm Centralstation, därefter byter du tåg till Kristianstad Centralstation. Byt sedan till buss (se här nedan). För tågtider, besök t ex www.sj.se.
Buss. Buss från Kristianstad Centralstation till Åhus, Bussnr: 551. Hoppa av på hållplatsen Åhus Rönnowskolan. Sök din resa på Skånetrafiken.
Bil: Du kan även åka med egen bil, be oss i så fall om vägbeskrivning.

Minimiantal: 8 deltagare

Yogautrustning: Vi rekommenderar att du tar med en egen yogamatta av hygienskäl.

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning. Du kan få mjölk- och glutenfria alternativ men man kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

Åldersgräns: Inga barn 

Övrigt: -

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Covid-19

Retreatet följer de riktlinjer och direktiv som utfärdats av FHM och andra myndigheter.

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY