Portugal - Strålande Kvinna Hormonyoga & vandring på Madeira med Ellen Engvall

Välkomna tjejer, tanter och gummor. Detta är yogan som vi kvinnor behöver ända från tonåren och under resten av livet. Våra hormoner spelar oss spratt på olika sätt under livets olika faser, är det inte PMS så kan det vara problem att bli gravid eller klimakteriebesvär. Hormonerna är nyckeln till vårt välbefinnande, de styr humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. Yogan vitaliserar och balanserar hormonsystemet och är dessutom stressreducerande. Ren och skär livskraft och livsglädje!
 
Under veckan kommer vi ha yoga varje dag, vi kommer även att göra tre vandringar i Madeiras underbara natur. Dom dagar vi vandrar har vi bara ett yogapass på kvällen och övriga dagar har vi två pass. Yogan är relativt lugn och introspektiv där vi lär oss att lyssna inåt och förstå kroppens signaler.
 

Kursen leds av Ellen Engvall som har gedigen utbildning och erfarenhet av yoga anpassad för kvinnor.

Boende & mat

Du kommer att bo på Hotel Galosol som är ett fyrstjärnigt hotell som ligger vid Madeiras södra kust med en fantastisk havsutsikt. Hotellet har 123 rum och ligger precis vid kanten av havet.

Frukostbuffé varje morgon och middag varje kväll ingår. Lunch kan man äta på någon av de närliggande restaurangerna eller också väljer du något enklare på något café. 

Här finns ett fint poolområde där du kan slappna av med en bra bok mellan yogapassen. Hotellet har stora pooler, badbryggor för att ta ett dopp i havet och ett fitnesscenter med stort och välutrustat gym och gruppträningsklasser. Där finns även ett väletablerat dykcenter där du kan ta dyklektioner, hyra utrustning eller snorkla. Det finns även ett spa-center där du kan boka olika behandlingar. (Två behandlingar ingår i priset.) 

Rummen är trevliga dubbelrum, alla med balkong eller terass. I varje rum finns en minibar, tv, telefon, hårtork, vattenkokare och luftkonditionering. 

Att se & göra

Exempel på andra aktiviteter du kan göra när du är här:

  • Val- och delfinsafari ca 40 EUR
  • Vandra från ca 15 EUR
  • Dyka (introduktionskurs 70 EUR, 2 dyk inkluderat utrustning 80 EUR)
  • Snorkla
  • Spela golf (greenfee från ca 70 EUR)
  • Hyra mountainbike ca 25 EUR
  • Båtturer 30-80 EUR beroende på båtturens längd

Yoga & din lärare

Under resan kommer ni träna två olika former av hormonyoga. Den ena formen är ett program som är en mix av Hathayoga och Kundaliniyoga med fokuseringstekniker från tibetanska munkar, detta program har Dinah Rodrigues tagit fram. Dinah Rodrigues hormonyoga är en yogaform som mestadels baserar sig på Hathayoga. Det är en fysisk yoga som bara är utveckad för att påverka körtelsystemet. Det är en yogasekvens som vi lär in under veckan med en serie övningar som sen är tänkta som egen träning hemma.

Den andra formen baserar sig på övningar och fokuseringstekniker från kundaliniyoga/medicinskyoga. Du kommer få ett smörgåsbord med yoga som påverkar ditt hormonsystem. Under veckan kommer du i många små doser även lära dig om kost och livsstil som gynnar hormonbalans.

Kvinnans välbefinnande ligger i fokus hos Ellen Engvall – leg sjuksköterska, barnmorska, lärare och terapeut i medicinsk yoga och gravidyoga, utbildad på Institutet för Medicinsk Yoga. Även utblidad hormonyoga lärare för Dinah Rodrigues. GI-coach och reflexolog, lång klinisk erfarenhet av arbete med kvinnor. 

Ellen ger kurser och individuell rådgivning vid infertilitet, graviditet och andra kvinnorelaterade besvär som PMS och klimakteriesymtom. 

Medlem i IAYT – The International Assosiation of Yoga Therapists. 

Vandring

Under veckan ingår tre vandringar i Madeiras underbara natur. Ni blir upphämtade på hotellet på morgonen och körda till ledens början. Varje vandring tar ca 4 timmar och ca 11 km långa. 

Här kommer lite mer info om respektive vandring, ordningen på vandringarna kan komma att ändras beroende på väder och vind. 

1. Rabaçal Lakes and 25 fountains. Denna vandring har området kring Paúl da Serra som utgångspunkt för leden som ger tillgång till Risco Levada och New Rabaçal Levada. Först följer vi Risco Levada till vattenfallet med samma namn, och sedan vandrar vi nerför till 900m höjd för att följa New Rabaçal Levada, som tar oss till poolen 25 Fontes, som fått sitt namn från de många vattenfallen där . Vägen är kantad med den inhemska speciella  floran på ön och det finns obeskrivlig utsikt över detta skyddade område. Återgången till den södra delen av ön är genom Cavaleiro tunneln.

2. Levada Ribeiro Frio- Portela. Ribeiro Frio är en plats som är känd för sina många olika naturupplevelser. Här kan besökaren hitta en vacker trädgård, en berömd öring damm och början av underbara vandringsleder. Denna vandring är utan tvekan en av de vackraste på Madeira. Du kan njuta av naturarvet på ön, eftersom leden är full av inhemska arter av flora och fauna. Den magnifika växtligheten fyller ögon och själ på alla vandrare och involvera dem i en lugn miljö. Den skinande solen skiner genom  växterna i detta område. Under denna lugna vandringen går ni sida vid sida med Levada som flyter långsamt längsmed leden. Om du har tur kan du se en öring som simmar och sedan döljer sig när den känner vår närvaro. Här och där kan det dyka upp en bofink som väntar på en generös vandrare.

3. Levada do Rei (Kungens vandring). Denna vandring leder djupt in i Laurel skogen där du befinner dig mitt i ett av Unescos världsarv Laurissilva regnskogen. En tät skog med Laurel, ljung och ormbunkar bland annat. Vid slutet av denna vandring (i mitten, eftersom du kommer att gå samma väg tillbaka) hittar du en vacker lagun.

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter
- Frukost och middag varje dag
- 10 yogaklasser
- 3 vandringar
- Spa-behandling (Honey-Salt back peeling och Back-fit- massage)
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Eventuella andra behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Funchal (FNC). Vi rekommenderar att du inte bokar flyg på egen hand innan du fått mail från oss där vi bekräftat att minimiantalet är uppnått. 

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår i vårt pris. Beroende på när ditt flyg ankommer kan du få invänta övriga resenärer innan transfern avgår från flygplatsen. 

Minimiantal: 6 personer

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen året runt. Ej uppvärmd

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Hotellet har spa

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela oss vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns på hotellet

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort. 

 

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize