Skip to main content

Spanien – Bliss and Beyond Retreat med Ulrica Norberg


| 2021-09-26 |


Följ med yogamaster Ulrica Norberg på en kvalitetsvecka med avkoppling, reflekterande, rörelse, meditation, andning och nedvarvning.

Kursen hålls i Spanien utanför Malaga på en vacker spansk finca som uteslutande tar emot yogagrupper från hela världen. Den stora moderna yogasalen är något alldeles extra, en av snyggaste vi har sett. Gården har stora ytor både inom- och utomhus och även yogasalens storlek gör det lätt att hålla avstånd. Man har dessutom vidtagit många åtgärder för att minimera risken för virusspridning och göra vistelsen lugn och trygg.

Dagarna startar med en mjuk Flowyoga baserad på "alignment" samt meditation, och eftermiddagen avslutas med med en återuppbyggande Restorative-klass innan middagen.

Om du skulle vilja fördjupa dig mer finns det möjlighet till ytterligare klasser med pranayama, d v s andningsövningar. Så om du är nyfiken på att lära dig mer om fysilogi, andningstekniker, och hur du stärker ditt energisystem, då är detta något för dig. 

Njut av poolen, solen och den vackra miljön mellan yogapassen.

Alla deltagare får en kostnadsfri Covid-försäkring som bl a täcker hemtransport och extrakostnader vid karantän m.m. om man mot förmodan skulle bli smittad under veckan. Läs mer längre ned på sidan.
 


 “A finca-style hotel in the hills above Malaga that has, incongruously perhaps, one of the flashiest yoga studios I have come across”

 
“There are excellent retreats in southern Spain but this one near Málaga, has a new shala with a yoga wall allowing for a rare level of precision and teaching”

 

Fritextsökning

Om Ulrica Norberg och undervisningen

Om Ulrica Norberg och undervisningen

Ulrica Norberg har mer än 25 års erfarenhet av hur man arbetar med att integrera och individualisera människors inre potential genom att plocka fram kroppens, sinnets och själens kapacitet och potential. Fysiskt, mentalt, själsligt. Ulrica grundar sig i att hälsa, lycka och styrka kommer från reflektion, meditation och rörelse, med en uppriktig önskan att lära känna sig själv. 

Hon har skrivit mer än ett dussin böcker om hälsa och medvetenhet, och har även undervisat privata elever, företag och grupper över hela världen i medvetenhet, kreativtet, innovation, meditation, mindfulness, hälsa och yoga.

Mer info om Ulrica: 
Ulrica blir Årets yogi 2018 
Intervju i magasinet Yoga World  2018
Intervju i magasinet Yoga för dig 2016 

Retreatet passar dig som vill fördjupa din yogapraktik, koppla av, ta det lugnt och fylla på eller få tillbaka din energi. 
Dagarna startar med en mjuk Flowyoga baserad på "alignment" samt meditation, och eftermiddagen avslutas med med en återuppbyggande Restorative-klass innan middagen.

Om du skulle vilja fördjupa dig mer finns det möjlighet till en ytterligare klass med pranayama, d v s andningsövningar. Så om du är nyfiken på att lära dig mer om fysilogi, andningstekniker, och hur du stärker ditt energisystem, då är detta något för dig. Se separat flik om pranayama-modulen.

I den moderna yogashalan finns allt man behöver, men om du har en yogamatta du trivs med så är du naturligtvis välkommen att ta med den.

Klasserna lägger tonvikten på att bygga inifrån. Fokus lgger på att skapa en praktik som bygger och stärker din praktik långsiktigt och inte bara för stunden. Ulrica kommer ge stöd och hjälp både till dig som vill komma vidare i din praktik såväl som till dig som inte har så mycket erfarenhet och behöver en solid grund att stå på. Alla är välkomna och tas väl om hand.

Välkommen till en underbar vecka!

Boende & mat

Boende & mat

Gården ligger lantligt och avskilt, i ett andalusiskt paradis där tystnad råder och naturen dominerar. Den ligger omgivet av bergets tystnad och med havet skymtande i fonden där dalen öppnar sig mot Medelhavet ca 3 km bort. Gården består av totalt ca 3 hektar på den spanska landsbygden, och ligger bara ca 20 minuter från Malaga flygplats.

Atmosfären är familjär, servicen av hög kvalitet, och trädgården med små hörn och olika "rum" gör detta till en idealisk plats för ett yogaretreat. Gården är enormt omtyckt bland internationella yogalärare och är nästan fullbokad med yogaretreats två år framåt.

Det finns ingen affär inom gångavstånd så vi rekommenderar att ni gör nödvändiga inköp innan ni kommer fram till gården.

Det finns 20 rum vissa med dubbelsäng och vissa med två separata sängar. Vart och ett har individuell inredning med särskild tanke på färg, harmoni och balans med miljön. Alla rum har eget badrum, hårtork och välkomstprodukter, luftkonditionering och värme, och vart och ett med privat uteplats, antingen veranda eller terrass/balkong med underbar utsikt över trädgården, omgivande kullar eller ner i dalen mot det skymtande havet, beroende på rummets läge i huset.

Måltiderna, som är medelhavs-, vegetariska och veganmåltider, är baserade på ekologiska produkter som odlas under den spanska solen, från den egna trädgåren, lokala jordbrukare, fruktträd och örtträdgård.Du erbjuds frukost, lunch och middag eller tidigt på morgonen frukt och te eller lätta snacks, brunch samt middag.

Kockarna på retreat älskar att dela med sig av sin spansk-influerade hälsosamma medelhavsmat, men kan också tillgodose vegetarianer, veganer och råa dieter och även matallergier och intoleranser, såsom glutenfritt och mejerifritt. 

Här finns frigående höns, så färska ägg finns normalt tillgängliga dagligen.

Massage

Det finns en bred och prisvärd meny av massage och andra kroppsbehandlingar, passa på att bli ompysslad ordentligt! Bokas och betalas kontant på plats. Se menyn >>

Dagsschema

Dagsschema

Preliminärt dagsprogram (kan komma att ändras på grund av lokala omständigheter eller gruppens önskemål):

Ankomstdag 26 sept: Check-in från kl 15.30

Dagligen 27 sep-1 okt:
Morgon-te eller kaffe
07.00-09.00 Yogaklass
09.00 Frukost, därefter fri tid (sol & bad, pool etc.)
11.00-12.30 Pranayama-klass (valfritt tillval)
13.00 Lunch
15.00-16.00 Pranayama-klass (valfritt tillval)
17.00-18.30 Yogaklass
19.00 Middag 

Avresedag 2 okt: Check-out senast kl 12.00

Pranayama-modul

Välkommen till en fördjupning i andningsträning med Ulrica Norberg, som bland annat hållit i Andningsskolan på TV4 Nyhetsmorgon under 2020. 

Under tre dagar har du möjlighet att deltaga på tre skräddarsydda workshops i hur du kan arbeta med andningstekniker för att både förebygga stress, spänning och dålig hållning samt kunna påverka matsmältning, cirkulation, mental styrka och fysisk kraft med hjälp av en mer väl fungerande andhämtning. Om du är nyfiken på att lära dig mer om fysilogi, andningstekniker och hur du stärker ditt energisystem, då är detta något för dig. 

Det är max 10 deltagare i gruppen så först till kvarn råder. Här har du möjlighet att få mer individuell hjälp och andningträningsanpassning av Ulrica. 

Du får med dig ett häfte samt mycket värdefull kunskap om andning, fysiologi, anatomi och psykologi. 

Pris för hela workshop-modulen är 2750 SEK. För att modulen ska genomföras krävs minst 6 deltagare. Om du bokar in detta tillval och antalet deltagare inte når upp till 6 st så återbetalas hela beloppet. 

Covid-försäkring

Regionen Andalusien ger alla utländska besökare som bor på ett registrerat hotell under 2021 en kostnadsfri Covid-försäkring.

Försäkringen täcker sjukhuskostnader, hemtransport och kostnader för extranätter på grund av karantän om man blivit smittad av Covid-19 under vistelsen.

Läs mer detaljer här >>

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 6 nätter i enkelrum med privat badum
- Vegetarisk helpension (frukost, lätt lunch och middag)
- Alla yogasessioner
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tdigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Utflykter och aktiviteter
- Pranayama-klasser, se separat text

Resa: Flyg till Malaga (AGP). Du bokar ditt flyg själv men gör inte det innan du fått information om att minimiantalet deltagare (15 st) är uppnått. Då kan du också få tips av oss på lämpligt flyg. 
Alla resenärer till Spanien måste fylla i Spanish Health Service’s electronic form. Det är ett elektroniska formulär som fylls i tidigast 48 timmar före avresan, och som genererar en QR-kod. Med QR-koden i handen (tryckt i papper eller i appen) kan man gå igenom den sanitära kontrollen vid gränsen, vid ankomst till Spanien. Mer information finns här. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Check-in från kl 15.30 den 26 september.
Check-out senast kl 12.00 den 2 oktober.

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. När det är dags att boka flyg informerar vi om lämpliga flyg och därefter bestäms transfertiden.

WiFi: Ja, finns på hela gården, men det kan vara svag signal i vissa rum.

Pool: Ja. Ej uppvärmd utöver solinstrålningen. 

Covid-19: Läs separat informationsflik här nedan.

Yogautrustning: Yogamattor och all övrig yogautrustning finns att låna på plats, men du är välkomen att ta med din egen matta om du vill.

Spa: Det finns under veckan möjlighet att boka massage, se fliken Boende & mat.

Dricks: Dricks förväntas inte. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på gården.

Väderstatistik

Klimatkompensation

Covid-19

UD avråder inte från att resa till Spanien. Läs aktuell information på Sweden Abroad (eller i appen UDs Resklar).

Gården ligger lantligt och har vidtagit många åtgärder för att minimera risken för virusspridning.

- Alla får enkelrum med privat badrum utan extra kostnad.
- Rummen desinficeras mellan varje gäst.
- Det finns rengjorda och paketerade yogaprops för varje deltagare.
- Alla måste ha med sig en egen handduk för att täcka t ex bolsters.
- Om man använder retreatets yogamattor måste man dessutom ha med sig en egen stor handduk eller liknande för att täcka mattan, samt rengöra mattan efter varje klass. Ta gärna istället med en egen matta hemifrån.
- Yogasalens storlek och de stora ytorna i trädgården gör att det är möjligt att hålla avstånd.
- Alla måste tvätta händerna med handsprit innan man går in i matsalen. Handsprit finns tillgängligt på många ställen på gården.
- Man har anpassat salthalten i poolen för att hindra virusspridning, och salthalten mäts flera gåpnger per dag.
- Informationsbladet i rummen ersätts med en QR-kod så man kan läsa bladet på sin mobil.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-09-267Spanien - Moving into Stillness - The Body, Breath and Beyond RetreatSEK 11 300Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY