Skip to main content

Spanien, Teneriffa – Medi- & Holiyoga i underbar natur

| 2021-04-25 |


Varmt välkommen till en gedigen kurs i Medicinsk och Holistisk yoga på ett genuint yogaretreat mitt i Teneriffas vackra natur bland mäktiga berg och dalar. Det är drygt 500 meter till den lilla pittoreska bergsbyn Masca med en imponerande utsikt. Yogan är lugn och inkännande och passar alla åldrar.

Din lärare är Ullis Karlsson som är legitimerad sjukgymnast, utbildad yogalärare, medicinsk yogaterapeut samt författare.

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Ni bor på ett genuint yogaställe mitt i Teneriffas vackra natur mitt bland mäktiga berg och dalar. Det är drygt 500 meter till den lilla pittoreska bergsbyn Masca med en imponerande utsikt. Byn ligger helt magiskt till med hus som balanserar på klippbranten, intill smala bergsryggar och dramatiska klippformationer. Förr var Masca framförallt en jordbruksort men idag lever Masca på turistutflykterna eftersom den är berömd för sina fantastiska vyer. Byn har några resturanger, kafé och bar och någon souvenirbutik. Masca är också utgångspunkt för en av Teneriffas mest kända vandringsleder, "Barranco de Masca". 

Det finns 10 rum, 2 yogadäck utomhus, en fin inomhus-shala, en lounge med öppen spis, en biologisk färskvattenpool, en meditations-terass och en underbar trädgård med många växter, blommor i alla färger, palmer och fruktträd. Här kan du alltid hitta en plats för dig själv om du vill dra dig undan en stund.

Rummen består av 7 dubbelrum, 2 trippelrum och ett rum med två våningssängar för en familj eller vänner som känner varandra. Alla rum har eget badrum.

Du serveras tre måltider per dag samt tillgång till frukt, te och vatten. Maten är naturligtvis lagad på plats och mestadels organisk och alltid vegetarisk. Yogi-kocken har hämtat inspiration från många matkulturer runt världen och har skapat en smakfull retreat-meny med allt som din kropp behöver inklusive supernyttiga drinkar. 

Du har även möjlighet att boka in massage, göra utflykter, njuta vid poolen och delta i workshops.

Om din lärare och yogan

Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medi- och Holiyoga. Yogapassen innehåller andning, positioner, vila samt meditation. Passen är lugna och inkännande och passar alla åldrar, även om du känner dig stel. Men de är även utmanande och du kan själv anpassa övningarna efter dina möjligheter och begränsningar. Målet med passen är att skapa inre harmoni och lugn, att väcka din inneboende kraft och att frigöra hinder och blockeringar för att skapa ett energiflöde i dig.

Yogaklasserna hålls i en fin yogasal med stora glasfönster som gör att gränden mellan ute och inne suddas ut. Här finns yogamattor, bolster och filtar på plats, men du får självklart ta med en egen yogamatta.

Ullis Karlsson är författare, föreläsare, utbildare, yogalärare och yogaterapeut med mer än 25 års studier av olika holistiska discipliner. Hon har hela världen som arbetsfält. Ullis är utbildad hos Göran Boll på Institutet för Medicinsk Yoga samt holistisk yogalärare utbildad hos Ulrica Gulz. 

Ullis är varm och mycket kompetent med hjärtvärmande medkänsla och kunskap. Hon möter dig där du är och erbjuder vägledning för att hjälpa dig att förbättra din hälsa och ditt liv, både känslomässigt, mentalt och fysiskt. Äktheten i hennes undervisning är baserad på hennes passion för liv och människor och hennes egna erfarenheter av motgångar.

Hon ger dig verktyg för att hantera stress, oro, ilska och spänningar. Tidigare deltagare på hennes retreats har gett Ullis de bästa betyg man kan få, till exempel "en av de bästa lärarna i livet som jag har träffat". Om du vill förändra ditt liv till ett med mindre stress och större självkänsla, bör du börja yoga för Ullis.

Nyligen kom hon ut med sin självbiografi om sin inre resa. Den yogaform hon själv har utvecklat, och håller kurser, workshops och utbildningar i, är baserad på hennes egen långa erfarenhet och utforskande. Yogan är feminin, mjuk, intuitiv och ändå oerhört kraftfull. Den är särskilt utvecklat för högkänsliga, samt för människor med mycket smärta och stress i kropp och själ. Den passar dock alla oavsett erfarenhet. Ullis vision är att skapa en mer medveten, kärleksfull och friare värld för oss alla att leva i tillsammans. Och allting startar djupt inom dig själv. Det vill Ullis förmedla till dig.

Den Medicinska yogan härstammar i grunden från Kundaliniyoga men har bitar av den traditionella indiska läkekonsten ayurveda och traditionell kinesisk medicin (TCM) invävt. Övningar i den Medicinska yogan utförs långsammare än i den traditionella Kundaliniyogan. Just detta gör att den passar även dig som har långvarig, kronisk smärta likväl som fysisk, psykisk och emotionell smärta.

Holistisk Yoga är en läkande, kraftfull och varsam yogaform som passar både kvinnor och män. I Holistisk Yoga är flera kraftfulla och holistiska discipliner invävda som ayurveda, TCM ( traditionell kinesisk medicin ), röst och vibrationstekniker, flödesövningar, samt frigörande dans för att nämna några. Vila och meditation ingår alltid.

Läs mer om Ullis på ulliskarlsson.com där du även hittar en rad poddar som hon delagit i.

Se Ullis i TV4-soffan där hon bland annat talar om sömn och sina egna tidigare sömnproblem.

Program

Program

Dagarna ser normalt ut ungefär så här:
 

07.30 Kaffe, te och frukt
 
08.00 - 09.30 Medicinsk yoga för välbefinnande och balans
 
09.45 Frukost
 
  Fri tid (sol, bad, läsa, vila, promenader, utflykter etc)
 
12.30 Lunch
 
  Fri tid (sol, bad, läsa, vila, promenader, utflykter etc)
Möjlighet till enskild konsultation kl 15.00-16.30, ingår ej i priset.
 
16.45-18.45 Medicinsk yoga för kraft och välbefinnande
 
19.15 Middag
 
20.30-21.00 Tid för frågor etc. Två kvällar eventuellt föreläsning (beroende av gruppens sammansättning och önskemål) om yogans filosofi samt chakran och energi.
 


Under de båda utflyktsdagarna som ingår kommer schemat se annorlunda ut

En workshop ingår och väntar en kväll under veckan efter middagen för den som önskar, mer info kommer om denna kväll.

På ankomstdagen är det en kvällsklass för de som har anlänt.
På avresedagen är det en morgonklass om det fungerar med hänsyn till deltagarnas avresetider.

Utflykter

Dessa två utflykter ingår: 

  • Masca-klyftan: Vandringen börjar på retreatet och går genom dalen och Masca-klyftan ned till havet. Det är en spektakulär vandring på ca 3,5 timmar. På vägen ner stannar ni efter ca en timme för frukost ute i det fria. När ni är nere på stranden finns det tid för sol och bad innan ni blir upplockade av en båt som tar er till en hamn i närheten. Därifrån blir ni transporterade tillbaka till retreatet. Skönt att slippa gå hela långa uppförsbacken tillbaka!
     
  • El Medano: En spännande aktiv surf-by, perfekt för en dag på stranden, lite shopping och promenader. Kostnad 20 EUR per person för transporten betalas på plats.

    (Ändringar kan förekomma på grund av väder och andra lokala omständigheter.)

Resfakta

Ingår i priset:
- Boende i delat rum med eget badrum
- Vegetarisk helpension
- Frukt och te hela dagarna
- Ca 20-25 timmar yoga, två klasser per dag, eventuellt en klass ankomst- och avresedag beroende på ankomst- och avresetider
- All utrustning för klasserna som mattor, bolster, bälten etc. Men ta gärna med egen matta om du har en som du trivs med, och det kan även kännas mer hygieniskt.
- Två utflykter enligt beskrivning
- Grupptransfer från och till flygplatsen

Ingår inte i priset:
- Flygbiljett

Enkelrum: Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka" innan du registrerar någonting.

Resa:  Flyg till Teneriffa. Boka inte flyg innan du fått instruktion från oss att göra det. 
Flyg kan du boka själv eller med vår hjälp, vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person. 
Från och med den 21 juni 2020 har Spanien öppnat gränser utan karantänkrav och reserestriktioner för invånare i Europeiska unionen. Mer information som vi rekommenderar att du läser innan avresa finns här (sidan uppdateras kontinuerligt). 

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen). Meddela oss dina ankomsttider om du bokar ditt flyg på egen hand. 

Minimiantal: 6 personer. Boka ej flyg innan du har kollat med oss att minimiantalet är uppnått. 

WiFi: Finns, men gruppen kan välja att stänga av om så önskas

Pool: Ja

Yogautrustning: Allt som behövs finns på plats, men ta gärna med egen yogamatta om du vill. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs normalt för vanliga svenska elkontakter.

Lokal valuta: EUR

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Väderstatistik

Average min and max temperatures in Buenavista del Norte, Spain

Average percent of sunshine in Buenavista del Norte, Spain

Average rainy days (rain/snow) in  Buenavista del Norte, Spain

Covid-19

Från och med den 30 juni 2020 är Spanien ett av de länder dit UD inte avråder från att resa. Läs aktuell information på Sweden Abroad (eller i appen UDs Resklar).

Gården har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-04-258Spanien, Teneriffa – Medi- & Holiyoga i mäktig naturSEK 11 600Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY