Spanien, Teneriffa – Core Strength Vinyasa Yogaretreat med Karin Thyr Eriksson

Återställ, återvinn och återfinn den bästa versionen av dig själv!

Välkommen till ett genuint yogaretreat på Teneriffa mitt bland mäktiga berg och dalar. Låt dig inspireras och få ny energi genom yoga, samtal, kreativt skrivande och meditation.

Vi möter ständigt nya utmaningar i vår vardag, våra relationer och vårt liv. Det är lätt att dras med i tempot, hetsen och att ständigt sträva framåt. Det är lätt att tappa bort sig själv. Under den här veckan får du möjlighet att släppa på prestationskrav och påminna dig om vem du är och utmana både kropp och sinne i kreativa flödande Core Strength Vinyasa klasser och lugna Yinyogaklasser där du får utrymme att arbeta med kroppen och sinnet på olika sätt.

Tillsammans kommer vi röra oss, svettas, skratta och möta oss själva på mattan precis så som vi är utan att bli bedömda eller ifrågasatta. Släpp taget om det som håller dig fast, utforska vem du är när när du kliver upp på mattan utan krav och förväntningar Fördjupa din relation med dig själv genom meditation och kreativt skrivande. 

Sätt tonen inför sommaren och boosta kropp och själ med ekologisk närodlad mat, gröna drinkar och hälsosamma snacks. 

Pris från:
SEK 11 400
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Ni bor på ett genuint yogaställe mitt i Teneriffas vackra natur mitt bland mäktiga berg och dalar. Det är drygt 500 meter till den lilla pittoreska bergsbyn Masca med en imponerande utsikt. Byn ligger helt magiskt till med hus som balanserar på klippbranten, intill smala bergsryggar och dramatiska klippformationer. Förr var Masca framförallt en jordbruksort men idag lever Masca på turistutflykterna eftersom den är berömd för sina fantastiska vyer. Byn har några resturanger, kafé och bar och någon souvenirbutik. Masca är också utgångspunkt för en av Teneriffas mest kända vandringsleder, "Barranco de Masca". 

Det finns 10 rum, 2 yogadäck utomhus, en fin inomhus-shala, en lounge med öppen spis, en biologisk färskvattenpool, en meditations-terass och en underbar trädgård med många växter, blommor i alla färger, palmer och fruktträd. Här kan du alltid hitta en plats för dig själv om du vill dra dig undan en stund.

Rummen består av 7 dubbelrum, 2 trippelrum och ett rum med två våningssängar för en familj eller vänner som känner varandra. Alla rum har eget badrum.

Du serveras tre måltider per dag samt tillgång till frukt, te och vatten. Maten är naturligtvis lagad på plats och mestadels organisk och alltid vegetarisk. Yogi-kocken har hämtat inspiration från många matkulturer runt världen och har skapat en smakfull retreat-meny med allt som din kropp behöver inklusive supernyttiga drinkar. 

Du har även möjlighet att boka in massage, göra utflykter, njuta vid poolen och delta i workshops.

Yoga & din lärare

Yoga & din lärare

Karin Thyr Eriksson är certifierad Core Strength Vinyasayoga-instruktör, RYT 500 och utbildad av grundaren Sadie Nardini. Hon är även yinyogainstruktör, musiker, artist, inspiratör och skapare av konceptet "Yoga för musiker". Dessutom bloggar hon för tidningen Yoga World och frilansar som skribent.

Karin erbjuder en modern approach på yoga som livsstil. Hennes inspirerande synsätt på livet utanför och på mattan ger ett nytt uppfriskande perspektiv på gamla mönster och traditioner. 

Core Strength Vinyasa Yoga är ett perspektiv på yoga, en booster som tar ditt yogautövande till en ny nivå och stärker dig från grunden och upp, inifrån och ut så att du kan tackla livets med och motgångar och stå stadigt i ditt eget unika uttryck. CSV Yoga stärker, skapar utrymme och frihet, transformerar och revolutionerar. Kom in och ur positionerna i ett nytt flöde med frihet och lätthet. Bygg från grunden och stå stadigt - grundad - i ditt unika uttryck i en stark kropp som håller. 

Program

Program

Varje dag får du två sköna yogaklasser, den ena fysisk och dynamisk (Yang) och den andra i stillhet och medveten närvaro (Yin). I österländska traditioner pratar man om balansen mellan Yin och Yang. Dessa är motsatser till varann men båda behövs för att uppnå balans, och i vårt moderna samhälle är det kanske det som är vår största utmaning, att finna balans i livet.

Dagarna ser normalt ut ungefär så här:

08.30-09.40 Yoga
09.45    Frukost
  Fri tid (lunch, sol, bad, vila, promenader, utflykter etc)
17.00-18.10 Yoga
ca 19.00  Middag


På ankomstdagen är det endast en kvällsklass för de som har anlänt.
På avresedagen är det endast en morgonklass om det fungerar med hänsyn till deltagarnas avresetider.

Morgonklass: En dynamisk Core Strength Vinyasa-yogaklass på ca 70 min. 
 
Starta dagen i ett skönt flöde som stärker dig inifrån och ut. I CSV Yoga rör vi oss organiskt på ett sätt som känns naturligt och rätt för kroppen i ett starkt dynamiskt flöde där det finns utrymmet att anpassa rörelserna efter din kropp och dina förutsättningar. Kliv upp på mattan och väck kroppen, bygg styrka, öka din smidighet, svettas och ha kul i kreativa klasser utformade specifikt för den här veckan.

Eftermiddagsklass: Yinyoga 75 min. 

Yinyoga är en passiv och meditativ yogaform som bygger på sittande och liggande positioner där man under flera minuter håller en stretch och låter kroppstyngden och gravitationen göra jobbet. Yinyogan påverkar bindväven och fascian, ligament och kroppens inre organ. Yinyogan tränar oss också i medveten närvaro, mindfulness, att stanna i en position länge och medvetet uppleva de förnimmelser som vi upplever i kropp och sinne.
 
Yinyoga är ett mycket bra komplement till andra mer fysiskt krävande träningsformer och för alla som behöver komma till ro och stilla kropp och sinne.

Mala-workshop
Det ingår även en workshop då du gör ditt eget malahalsband - vi avslutar med en kort guidad meditation där du får möjlighet att lägga din egen intention eller budskap i ditt  halsband/mala.


Övrigt under veckan:


- Utflykter
Passa på att se lite mer av Teneriffa! Boka in dig på plats på någon av följande utflykter. Priserna gäller om minst 12 personer bokar respektive utflykt.

  • Mount Teide: Vulkanen Teide är med sina drygt 3700 meter Spaniens högsta berg, och landskapet runt dess bas är verkligen värt att besöka. Ni lämnar retreatet med bil runt 08.30 och tar med er frukost. Vid berget stannar ni vid en kulle överblickande vulkankratern för en stunds meditation (beroende på vädret uppe på 2400 meter). Här kan ni ta bilder och äta den medhavda frukosten. Utflykten är frivillig, kostar 20 EUR per person och betalas på plats.
     
  • Lunch på Hippy Beach: Stranden är undangömd och ligger ca 30 minuters bilväg från retreatet. Väl framme tar ni en 20 minuters promenad till denna underbara strand utan en massa folk men kanske med några "wannabee hippies". Inget annat än strand och hav. Här är det underbart att äta den medhavda picknick-lunchen. Ni stannar ca 3 timmar på stranden innan hemfärd. Utflykten är frivillig, kostar 20 EUR per person och betalas på plats. 

- Meditation & Kreativt skrivande
I den här frivilliga workshopen får du verktygen att komma igång med ditt skrivande. Alla svaren finns inom dig. Öppna kanalen och kommunikationen mellan ditt yttre och inre genom kreativt skrivande och meditation. Ingår utan kostnad.

- Workshop CSV Yoga:
Funderar du på att bli yogainstruktör eller är du yogainstruktör och nyfiken på CSV yoga? Om intresse finns i gruppen erbjuder Karin en workshop på 90 minuter utöver ordinarie pass med fokus på att lära känna stilen CSV yoga.
Du kan också boka in personlig yogaträning till en extra kostnad.

Om Teneriffa

Om Teneriffa

Teneriffa är en ö i den spanska ögruppen Kanarieöarna utanför Afrikas nordvästra kust. Ön är mycket omväxlande i geografin. Här finns spektakulära kustlandskap, sköna stränder, lummiga skogar, exotiska växter, höga berg och karga öknar.

Öns främsta kännetecken är den väldiga vulkanen Teide, 3718 meter över havet. Att ta sig upp på Teide ingår i turistmanualen för Teneriffa. Det finns både bilvägar och kabinbana på berget.

Läs mer om Teneriffa t ex här.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende i delat rum med eget badrum. Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.
- Vegetarisk helpension
- Alla yogaklasser enligt beskrivning i texten
- All utrustning för klasserna som mattor, bolster, bälten etc. Ta gärna med egen matta om du har en som du trivs med, och det kan även kännas mer hygieniskt.
- Transfer från och till flygplatsen

Ingår inte i priset:
- Flygbiljett
- Utflykter

Enkelrum: Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.

Resa:  Flyg till Teneriffa. Vi har fått tillräckligt många bokningar för att resan kommer att bli av men boka inte flyg innan du fått bekräftelse/faktura från oss. 
Flyg kan du boka själv eller med vår hjälp, vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person. 

Transfer: Transfer mellan flygplatsen och boendet ingår i priset. Meddela oss dina ankomsttider om du bokar ditt flyg på egen hand. 

WiFi: Finns, men gruppen kan välja att stänga av om så önskas

Pool: Ja, mindre biologisk pool

Yogautrustning: Allt som behövs finns på plats, men ta gärna med egen yogamatta om du vill. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs normalt för vanliga svenska elkontakter.

Lokal valuta: EUR

Klimat

Average min and max temperatures in Buenavista del Norte, Spain

Average percent of sunshine in Buenavista del Norte, Spain

Average rainy days (rain/snow) in  Buenavista del Norte, Spain

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2019-05-267Spain, Tenerife – Core Strength Vinyasa Yoga Retreat with Karin Thyr ErikssonSEK 11 400Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize