Spanien, Teneriffa – Yoga- och inspirationsresa med Karin Thyr Eriksson

| 2020-05-10 |

Lys som den stjärna du är!

Det genuina och unika retreatcentret Mandala de Masca drivs av det holländska paret Marcello och Monique. I Mascadalen har människor levt sedan urminnes tider. Runt omkring oss reser sig 600 meter höga bergsväggar och genom en öppning ser man havet. Snirkliga vägar leder över bergen och djup nere i ravinen går en stig som leder hela vägen ner till havet. Man kan känna kraften och nästan ta på energin. Den här platsen är magisk.

Under den här veckan får du möjlighet att släppa på prestationskrav och påminna dig om vem du är och utmana både kropp och sinne. Utforska yogan från ett nytt perspektiv genom kreativa flödande Vinyasaklasser, mer vilsamma Yinyogaklasser och prova på Yoga Shred som är en fusion mellan yoga och högintensiv intervall träning. Boosta kropp och sinne med yoga, naturupplevelser och fantastiskt omsorgsfull vällagad vegansk mat.
 

Pris från:
SEK 12 300
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Ni bor på ett genuint yogaställe mitt i Teneriffas vackra natur mitt bland mäktiga berg och dalar. Det är drygt 500 meter till den lilla pittoreska bergsbyn Masca med en imponerande utsikt. Byn ligger helt magiskt till med hus som balanserar på klippbranten, intill smala bergsryggar och dramatiska klippformationer. Förr var Masca framförallt en jordbruksort men idag lever Masca på turistutflykterna eftersom den är berömd för sina fantastiska vyer. Byn har några resturanger, kafé och bar och någon souvenirbutik. Masca är också utgångspunkt för en av Teneriffas mest kända vandringsleder, "Barranco de Masca". 

Det finns 10 rum, 2 yogadäck utomhus, en fin inomhus-shala, en lounge med öppen spis, en biologisk färskvattenpool, en meditations-terass och en underbar trädgård med många växter, blommor i alla färger, palmer och fruktträd. Här kan du alltid hitta en plats för dig själv om du vill dra dig undan en stund.

Rummen består av 7 dubbelrum, 2 trippelrum och ett rum med två våningssängar för en familj eller vänner som känner varandra. Alla rum har eget badrum.

Du serveras tre måltider per dag samt tillgång till frukt, te och vatten. Maten är naturligtvis lagad på plats och mestadels organisk och alltid vegetarisk. Yogi-kocken har hämtat inspiration från många matkulturer runt världen och har skapat en smakfull retreat-meny med allt som din kropp behöver inklusive supernyttiga drinkar. 

Vill man ha ett glas vin finns det ett antal restauranger som har öppet i byn fram till kl 18.00. På kvällen kan man hänga på hippiebaren Casa Riquelme och se solen försvinna bakom bergstopparna.

Du har även möjlighet att boka in massage, göra utflykter, njuta vid poolen och delta i workshops.

Yoga & din lärare

Yoga & din lärare

Karin Thyr Eriksson är certifierad Core Strength Vinyasayoga-instruktör, RYT 500 och utbildad av grundaren Sadie Nardini. Hon är även yinyogainstruktör, musiker, artist, inspiratör och skapare av konceptet "Yoga för musiker". Dessutom bloggar hon för tidningen Yoga World och frilansar som skribent.

Karin erbjuder en modern approach på yoga som livsstil. Hennes inspirerande synsätt på livet utanför och på mattan ger ett nytt uppfriskande perspektiv på gamla mönster och traditioner. Tillsammans kommer vi röra oss, svettas, skratta och möta oss själva på mattan precis så som vi är utan att bli bedömda eller ifrågasatta. 

Core Strength Vinyasa Yoga är ett perspektiv på yoga, en booster som tar ditt yogautövande till en ny nivå och stärker dig från grunden och upp, inifrån och ut så att du kan tackla livets med och motgångar och stå stadigt i ditt eget unika uttryck. CSV Yoga stärker, skapar utrymme och frihet, transformerar och revolutionerar. Kom in och ur positionerna i ett nytt flöde med frihet och lätthet. Bygg från grunden och stå stadigt - grundad - i ditt unika uttryck i en stark kropp som håller. 

Program

Program

Varje dag får du två sköna yogaklasser, den ena fysisk och dynamisk (Yang) och den andra i stillhet och medveten närvaro (Yin). I österländska traditioner pratar man om balansen mellan Yin och Yang. Dessa är motsatser till varann men båda behövs för att uppnå balans, och i vårt moderna samhälle är det kanske det som är vår största utmaning, att finna balans i livet.

Dagarna ser normalt ut ungefär så här:

07.30 Te och frukt
08.15 Yoga (70 minuter)
09.30    Frukost
  Fri tid (sol, bad, vila, promenader, utflykter etc)
13.00 Lunch
17.00 Yoga (60 minuter)
18.30 Middag


På ankomstdagen är det endast en kvällsklass för de som har anlänt.
På avresedagen är det endast en morgonklass om det fungerar med hänsyn till deltagarnas avresetider.

Morgonklass: En dynamisk Core Strength Vinyasa-yogaklass på ca 70 min. 
 
Starta dagen i ett skönt flöde som stärker dig inifrån och ut. I CSV Yoga rör vi oss organiskt på ett sätt som känns naturligt och rätt för kroppen i ett starkt dynamiskt flöde där det finns utrymmet att anpassa rörelserna efter din kropp och dina förutsättningar. Kliv upp på mattan och väck kroppen, bygg styrka, öka din smidighet, svettas och ha kul i kreativa klasser utformade specifikt för den här veckan.

Eftermiddagsklass: Yinyoga 75 min. 

Yinyoga är en passiv och meditativ yogaform som bygger på sittande och liggande positioner där man under flera minuter håller en stretch och låter kroppstyngden och gravitationen göra jobbet. Yinyogan påverkar bindväven och fascian, ligament och kroppens inre organ. Yinyogan tränar oss också i medveten närvaro, mindfulness, att stanna i en position länge och medvetet uppleva de förnimmelser som vi upplever i kropp och sinne.
 
Yinyoga är ett mycket bra komplement till andra mer fysiskt krävande träningsformer och för alla som behöver komma till ro och stilla kropp och sinne.


Övrigt under veckan:


- Utflykt till vulkanen Teide och Hippie Beach
Passa på att se lite mer av Teneriffa! Boka in dig på plats för denna heldagsutflykt. Kostnad 35 EUR som betalas kontant. Priset gäller om ni är minst 12 personer.

Vulkanen Teide är med sina drygt 3700 meter Spaniens högsta berg, och landskapet runt dess bas är verkligen värt att besöka. Vi lämnar retreatet med bil runt 08.30 och tar med oss frukost. Vid berget stannar vi vid en kulle överblickande vulkankratern och för en stunds meditation (beroende på vädret uppe på 2400 meter). Sen tar vi oss ner från bergen till havet. Det är en strapatsrik vandring, det är en stenig och brant stig, över klippor och berg ner till Hippie Beach som ligger avskilt från turismen, men kanske med några "wannabee hippies". Här badar vi och äter vår medhavda lunch. Vi är åter på retreaten i tid för en tidig middag och avslutar dagen med ett yinyogapass.

- Workshop CSV Yoga:
Funderar du på att bli yogainstruktör eller är du yogainstruktör och nyfiken på CSV yoga? Om intresse finns i gruppen erbjuder Karin en workshop på 90 minuter utöver ordinarie pass med fokus på att lära känna stilen CSV yoga. Du kan också boka in personlig yogaträning till en extra kostnad.

- Bra att veta:
Masca ligger i bergen och det är mycket branta vägar. Tag med bra skor att promenera i. Själva retreatet ligger i en mycket brant backe.
Utflykten till Hippie Beach är strapatsrik. Det är stenigt och brant.

På retreatet serveras endast te till frukosten. Sedan får man promenera ner till byn om man behöver en koffeinkick.

Vill man ha ett glas vin finns det ett antal restauranger som har öppet i byn fram till kl 18.00. På kvällen kan man hänga på hippiebaren Casa Riquelme och se solen försvinna bakom bergstopparna.

Några dagar under veckan kan du välja att ta en massage. Massagen kostar 60 EUR och 50% går till organisationen Yogini Rosa som skapar retreat för kvinnor som har haft bröstcancer. Kontant betalning.

I byn finns enklare souvernirer att shoppa. Närmsta större by är 7 km bort och det går en lokalbuss 2-3 ggr om dagen.

Flera vandringsstigar finns att utforska, tänk på bra skor och solskyddsfaktor.

Om Teneriffa

Om Teneriffa

Teneriffa är en ö i den spanska ögruppen Kanarieöarna utanför Afrikas nordvästra kust. Ön är mycket omväxlande i geografin. Här finns spektakulära kustlandskap, sköna stränder, lummiga skogar, exotiska växter, höga berg och karga öknar.

Öns främsta kännetecken är den väldiga vulkanen Teide, 3718 meter över havet. Att ta sig upp på Teide ingår i turistmanualen för Teneriffa. Det finns både bilvägar och kabinbana på berget.

Läs mer om Teneriffa t ex här.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende i delat rum med eget badrum. Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.
- Vegetarisk helpension
- Alla yogaklasser enligt beskrivning i texten
- All utrustning för klasserna som mattor, bolster, bälten etc. Ta gärna med egen matta om du har en som du trivs med, och det kan även kännas mer hygieniskt.
- Transfer från och till flygplatsen

Ingår inte i priset:
- Flygbiljett
- Utflykter

Enkelrum: Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.

Resa:  Flyg till Teneriffa. Vi har fått tillräckligt många bokningar för att resan kommer att bli av men boka inte flyg innan du fått bekräftelse/faktura från oss. 
Flyg kan du boka själv eller med vår hjälp, vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person. 

Transfer: Transfer mellan flygplatsen och boendet ingår i priset. Meddela oss dina ankomsttider om du bokar ditt flyg på egen hand. 

WiFi: Finns, men gruppen kan välja att stänga av om så önskas

Pool: Ja, mindre biologisk pool

Massage: Några dagar under veckan kan du välja att boka massage. Kostnad 60 EUR varav 50% går till organisationen Yogini Rosa som skapar retreat för kvinnor som har haft bröstcancer. Kontant betalning.

Yogautrustning: Allt som behövs finns på plats, men ta gärna med egen yogamatta om du vill. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs normalt för vanliga svenska elkontakter.

Lokal valuta: EUR

Bra att veta: Masca ligger i bergen och vägen dit är smal och slingrig men i bra skick och med spektakulära utsikter. Själva retreatet ligger i en brant backe. 
Kaffe serveras endast till frukost, inte resten av dagen.
Byn Masca promenerar man till på 5-10 minuter, här finns enklare souvenirer att shoppa, och även café.
Närmaste lite större by ligger 7 km bort och dit går en lokalbuss 2-3 ggr om dagen.
Det finns flera vandringsstigar att utforska, ta med bra skor att promenera i och solskyddsfaktor.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. En arrangör som säljer en resa utan att ha ställt resegaranti begår ett lagbrott.
Läs mer >>

Väderstatistik

Average min and max temperatures in Buenavista del Norte, Spain

Average percent of sunshine in Buenavista del Norte, Spain

Average rainy days (rain/snow) in  Buenavista del Norte, Spain

Så tycker våra resenärer

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2020-05-107Spanien, Teneriffa – Yogaretreat med Karin Thyr ErikssonSEK 12 300Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize