Skip to main content

Spanien, Teneriffa – Lugn stärkande yoga i mäktig natur

| 2022-04-24 |

Stilla stress, värm ditt hjärta, och stärk din kropp med lugn stärkande yoga.


Varmt välkommen till ett genuint yogaretreat mitt i Teneriffas vackra natur bland mäktiga berg och dalar. Det är drygt 500 meter till den lilla pittoreska bergsbyn Masca med en imponerande utsikt.

På denna reteat sår vi frön för en varm kärleksfull känsla till oss själva och våra fantastiska kroppar..precis som vi är. Kärnan i dessa stunder är att öva att vara närvarande i stunden, i kroppen, med en varm, nyfiken och kärleksfull känsla sprungen ur hjärtat. Finns där kanske något vi är tacksamma för?

Vi övar att vara vänliga mot oss själva ..i ord tanke och handling.

Vi landar i oss själva och stunden här och nu. Med lugna mjuka rörelser som hjälper oss att släppa spänningar på djupet väver vi samman dessa stunder med mer kraftfulla rörelser för kraft, balans och fokus. Med förståelse för hur vi reagerar på stress och vad som kan ligga bakom, får vi med oss kraftfulla redskap för återhämtning. Med ökad självkänsla , tacksamhet , och för vad som är viktigt på rikitigt kan vi guida oss själva till ett lugnare skönare liv.
 

Fritextsökning

Boende & mat

Boende & mat

Ni bor på ett genuint yogaställe mitt i Teneriffas vackra natur mitt bland mäktiga berg och dalar. Det är drygt 500 meter till den lilla pittoreska bergsbyn Masca med en imponerande utsikt. Byn ligger helt magiskt till med hus som balanserar på klippbranten, intill smala bergsryggar och dramatiska klippformationer. Förr var Masca framförallt en jordbruksort men idag lever Masca på turistutflykterna eftersom den är berömd för sina fantastiska vyer. Byn har några resturanger, kafé och bar och någon souvenirbutik. Masca är också utgångspunkt för en av Teneriffas mest kända vandringsleder, "Barranco de Masca". 

Det finns 10 rum, 2 yogadäck utomhus, en fin inomhus-shala, en lounge med öppen spis, en biologisk färskvattenpool, en meditations-terass och en underbar trädgård med många växter, blommor i alla färger, palmer och fruktträd. Här kan du alltid hitta en plats för dig själv om du vill dra dig undan en stund.

Rummen består av 7 dubbelrum, 2 trippelrum och ett rum med två våningssängar för en familj eller vänner som känner varandra. Alla rum har eget badrum.

Du serveras tre måltider per dag samt tillgång till frukt, te och vatten. Maten är naturligtvis lagad på plats och mestadels organisk och alltid vegetarisk. Yogi-kocken har hämtat inspiration från många matkulturer runt världen och har skapat en smakfull retreat-meny med allt som din kropp behöver inklusive supernyttiga drinkar. 

Du har även möjlighet att boka in massage, göra utflykter, njuta vid poolen och delta i workshops.

Om din lärare och yogan

Om din lärare och yogan

Bilden på Ia Engström är inte från detta resmål

Ia Engström berättar om sig själv:
"Jag var vid mitt första möte med yogan 18 år och fann en bok om yoga i en närbutik. Väl hemma gjorde jag tappra försök att lära mig några positioner men tålamodet tröt och jag lade boken åt sidan. 
Jag har varit nyfiken på kropp och själ och på kraften i våra tankar och hur det påverkar oss, så länge jag kan minnas, och så småningom utbildade jag mig till Naturterapeut med fokus på Zonterapi vilket senare ledde mig in på vägen till Massageterapeut.
Efter en tid i livet där stress och press blivit alltför tung att bära ville jag lära mig hur jag bättre kunde ta hand om mig. Jag utbildade mig inom stresshantering, något som ligger mig så varmt om hjärtat då så många idag känner sig utmattade. 
Här fann jag själv också yogan som en kärleksfull väg att hitta hem till mig själv igen. 
Jag ville dela med mig av yogans magiska värld och gick min första utbildning hos Ulrika Norberg i det som då gick under namnet Poweryoga och som senare blev Vinyasayoga.
Därefter forsatte jag att utbilda mig i Hathayoga i Indien, YinYoga, Restorative, MediYoga och Rehabyoga i Sverige.

Jag har nu undervisat i yoga i ca 12 år och håller klasser för ca tio grupper under höst- och vårterminerna. Den yngsta deltagaren är 18 år och den äldsta har fyllt 90 år.
 
Alla klasser har en gemensam röd tråd. Vi börjar alltid med att "landa & andas" och vi övar på att se på oss själva & vår kropp med varm och kärleksfull blick. Många har ont på grund av spänningar så vi börjar samtliga klasser med mjuka rörelser för rygg, axlar, nacke och bröstkorg innan vi fortsätter, och där är det varierande beroende på yogaklass. Samtliga klasser avslutas också med guidad avslappning eller vila till mantra.
Det är en gåva att få förtroendet av följa andra människor på deras väg...att få vara en tråd i en annan människas väv.

Jag håller också workshops och föreläser och läser för tillfället en kurs i "Placebo and power of mind".
Jag är tacksam för så mycket och vansinnigt nyfiken på livet, älskar att resa, och har enligt min son ett stort barnasinne."

Program

Program

Dagarna ser normalt ut ungefär så här:
 

07.30 Kaffe, te och frukt
 
08.00 - 09.30

Morgonyoga
Vi hittar våra andetag och landar i hjårtat med varm och kärleksfull blick till oss själva och kroppen. Vi väcker kroppen mjukt och övergår till en stund av dynamiska rörelser innan vi återigen stillnar i lugnare rörelser och till sist skön stärkande djupavslappning, guidad eller till mantra.
Den mer dynamiska delen har alltid alternativ och vi gör inga avancerade rörelser, men dock stärkande på djupet. Fokus ligger på att väcka varje liten del av kroppen med kärlek i sinnet, att stärka och släppa spänning i såväl kropp som sinne.

09.45 Frukost
 
  Fri tid (sol, bad, läsa, vila, promenader, utflykter etc)
 
12.30 Lunch
 
  Fri tid (sol, bad, läsa, vila, promenader, utflykter etc)
 
16.45-18.45

Yoga
Dessa stunder blir ofta mer vilsamma med skön stärkande Yin och Restorative där olika teman får stå i fokus.
Min önskan med kvällarnas tema är att de ska ge dig något av värde i din vardag , små frön som påminner om att du är värdefull och som hjälp att se vad som är viktigt... på riktigt.
Meditation avslutar dessa stunder.

19.15 Middag


Under de båda utflyktsdagarna som ingår kommer schemat se annorlunda ut

En workshop ingår och väntar en kväll under veckan efter middagen för den som önskar, mer info kommer om denna kväll.

På ankomstdagen är det en kvällsklass för de som har anlänt.
På avresedagen är det en morgonklass om det fungerar med hänsyn till deltagarnas avresetider.

Utflykter

Dessa två utflykter ingår: 

  • Masca-klyftan: Vandringen börjar på retreatet och går genom dalen och Masca-klyftan ned till havet. Det är en spektakulär vandring på ca 3,5 timmar. På vägen ner stannar ni efter ca en timme för frukost ute i det fria. När ni är nere på stranden finns det tid för sol och bad innan ni blir upplockade av en båt som tar er till en hamn i närheten. Därifrån blir ni transporterade tillbaka til retreatet. Skönt att slippa gå hela långa uppförsbacken tillbaka!
     
  • El Medano: En spännande aktiv surf-by, perfekt för en dag på stranden, lite shopping och promenader. Kostnad 20 EUR per person för transporten betalas på plats.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende i delat rum med eget badrum. Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.
- Vegetarisk helpension
- Frukt och te hela dagarna
- Ca 20-25 timmars yoga, två klasser per dag
- All utrustning för klasserna som mattor, bolster, bälten etc. Ta gärna med egen matta om du har en som du trivs med, och det kan även kännas mer hygieniskt.
- Två utflykter enligt beskrivning
- Transfer från och till flygplatsen

Ingår inte i priset:
- Flygbiljett

Enkelrum: Enkelrum är möjligt mot pristillägg som du ser när du klickar på "Boka på förfrågan" innan du registrerar någonting.

Resa:  Flyg till Teneriffa. Boka inte flyg innan du fått instruktion från oss att göra det. 
Flyg kan du boka själv eller med vår hjälp, vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person. Från och med den 21 juni 2020 har Spanien öppnat gränser utan karantänkrav och reserestriktioner för invånare i Europeiska unionen. Mer information som vi rekommenderar att du läser innan avresa finns här. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Transfer: Transfer mellan flygplatsen och boendet ingår i priset. Meddela oss dina ankomsttider om du bokar ditt flyg på egen hand. 

WiFi: Finns, men gruppen kan välja att stänga av om så önskas

Pool: Ja, mindre biologisk pool

Yogautrustning: Allt som behövs finns på plats, men ta gärna med egen yogamatta om du vill. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs normalt för vanliga svenska elkontakter.

Lokal valuta: EUR

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Väderstatistik

Average min and max temperatures in Buenavista del Norte, Spain

Average percent of sunshine in Buenavista del Norte, Spain

Average rainy days (rain/snow) in  Buenavista del Norte, Spain

Covid-19

Från och med den 30 juni 2020 är Spanien ett av de länder dit UD inte avråder från att resa. Läs aktuell information på Sweden Abroad (eller i appen UDs Resklar).

Gården har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2022-04-248Spanien, Teneriffa – Lugn stärkande yoga med Ia EngströmSEK 10 900Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY