Spanien, Sitges - Yoga, meditation & Enneagrammet med Didi

Kom med på yogaresa och Enneagramkurs till det vackra Sitges utanför Barcelona. Vi startar varje morgon med en detoxprocedur följt av yoga och meditation. Efter en god vegetarisk frukost blir det kurs i Enneagrammet med Eva Ekman och Didi. På eftermiddagen är du fri till att ligga vid polen, läsa en god bok eller åka på utflykt. Vid 5-tiden sätter vi igång med yoga och meditation fram tills middagen. 

Ledare på resan är Eva och Didi. Eva är en av de första personerna att ta Enneagrammet till Sverige. Didi är yoga och meditationsnunna sedan 18 år tillbaka och har anordnat yogaresor till Europa, Borneo och Bali sedan 2010.

Vad är Enneagrammet?

Enneagrammet är en personlighetsmodell som ger oss kunskap om våra olika strategier, ofta omedvetna mönster, samt våra djupare inre drivkrafter och vad som motiverar oss till olika handlingar.  

Enneagrammet innehåller dessutom en utvecklingsdimension som hjälper oss att växa som människor och förändra oss.  I kommunikation mellan individer och i grupper är Enneagrammet ett utmärkt stöd. Det skapar förståelse för hur olika vi människor uppfattar tillvaron och hur man kan utveckla ett effektivt samarbete. 

Förståelse av Enneagrammet hjälper oss att välja våra reaktioner och hitta fram till våra verkliga resurser.  Detta ökar också förståelsen för andras sätt att vara och kommunicera.

Genom att lära oss Enneagrammet utvecklar vi förmågan att möta oss själva och andra på ett konstruktivt, respektfullt och ödmjukt sätt. Människor är inte bra eller dåliga, bara olika.

Yoga & meditation

Yoga och meditation skapar tystnad och lugn i själen. Där hittar vi in till de djupare lagren inom oss själva. Där slappnar vi av på djupet, känner inga krav, jämförs inte med andra. Vi finner möjligheten att känna hur vi är helt och fullt älskade och accepterade.

Stress kan sitta kvar i kroppen långt efter att den stressade situationen är avslutad. Bli mer medveten om din stress så att du kan släppa den. Vi använder Ananda Marga Yoga,  Terapeutisk Vini Yoga, Yin Yoga och Mediyoga samt TRE eller neurogena skakningar som det också kallas. Neurogena skakningar är kroppens naturliga, inbyggda sätt att reglera nervsystemet efter stress, spänningar eller trauma. Kroppen reagerar alltid på det som pågår och stress sätter sig ofta i kroppen. För att komma åt den stressen behövs djup avslappning och lugna rörelser i samband med andning.

Ledare

Didi

Ledaren för resan heter Didi och är svensk. Hon har sedan 2010  arrangerat resor runt om i världen och arbetat som yogisk nunna i 18 år. Hon är numera bosatt på Bali men kommer regelbundet till Sverige och Europa och arrangerar kurser och håller föredrag.

Didi är utbildad inom olika yogastilar och de internationella utbildningarna som hon är certifierad i är:

Certifierad Yoga Alliance lärare E-RYT 200
Certifierad Yogaterapeut, RYT 500
Certifierad Ananda Marga Yoga Teacher 
Certifierad Medicinsk Yoga Instruktör
Certifierad Yinyoga lärare
Certifierad Enneagram Coach

Eva Ekman

Eva driver företaget NLP Partner och efter ett långt arbetsliv som konsult, coach och utbildare inom utveckling och förändring i företag och organisationer reflekterar hon över vad som är viktigt. Kan vi acceptera att vi är olika, har olika behov och tycker olika, skapar det en förståelse där irritation får ge plats för arbetsglädje. Den modell som hon har funnit bäst tillgodoser förståelsen om att vi är olika och har olika förmågor och motiv för det vi gör är Enneagrammet.

Eva var bland de första att introducera Enneagrammet i Sverige och har hållit kurser och utbildningar i ca 17 år. Idag samarbetar hon med Nine Ways AB i Göteborg som arbetar med uppdrag och utbildning inom företagsvärlden för att utveckla ledare och team.

Eva kommer även att hjälpa till att laga maten och styra upp menyn. 

Boende & mat

Boende & mat

Du bor i en vacker nybyggd etagevilla med en total boyta på över 300 kvadratmeter (plus solterasser på över 150 kvadratmeter). Här ryms fem charmiga sovrum, två kök med mat/allrum där den fina bergväggen är framtagen i väggarna, samt två toaletter med bad/dusch, ett stort antal härliga stora terrasser med sol hela dagen och en pool (öppen april-oktober). Köken är fullt utrustade med diskmaskin, mikro, tvättmaskin och TV. 

Maten vi äter under veckan kommer att vara helt vegetarisk och även enligt yogiska principer. En del rätter kommer att vara raw food inspirerade och en del anpassade efter det Autoimmuna Protokollet som hjälper kroppen dämpa inflammation i kroppen. Men mest av allt kommer den vara supergod! Det finns chans att vara med i köket, hjälpa till, och lära sig laga nya spännande rätter.

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter
- Vegetarisk helpension
- Lakan och handdukar för inomhusbruk
- Yoga, meditation och TRE, ca 3-4 timmar varje dag
- Kurs i Enneagrammet varje förmiddag

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer
- Eventuella utflykter. 

Resa: Flyg till Barcelona

Transfer: Det går bra att beställa transfer från flygplatsen.Transfern kostar 95 EURO per bil och väg och man får plats 6 personer i bilen. Vi samordnar i möjligaste mån transfern för att deltagarna ska kunna dela på kostnaden. Det går även att ta buss och/eller tåg till Sitges och sedan ta taxi sista biten. 

WiFi: Ja, men du rekommenderas att vara frånkopplade så mycket som möjligt. 

Pool: Ja

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Nej

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning. 

Åldersgräns: Ingen åldersgräns men dom ska kunna och vilja vara med på yogan. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går inte att betala med kort på boendet.

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize