Spanien, Ibiza - Sacred space Shamanic yoga Retreat

En vecka på magiska Ibiza. Under detta retreatet kommer ni att dyka djupt in i er själva. Upptäck dina djupaste lager genom healing och gamla shamanska verktyg. ´Ladda dina batterier på en av öns vackraste platser, där enkelhet och natur bestämmer. Börja varje dag med yoga och chanting, upplev 1:1 shamansk healing behandlingar och rena din kropp på djupet genom en Kambo ceremoni ("Kambo ceremoni" som är en antik medicin från Amazonas. Kambo är djupt rensande, fysiskt och emotionellt, men tar bort eventuella negativiteter eller "mörker" från själen. En Kambo-ceremoni kommer att låta dig känna sig öppenhjärtad, salig och tydlig. (Att delta i denna medicinska ceremoni är som allt annat i programmet helt frivilligt))

 

Boende & mat

Villas Sarahmuk är en magnifik, 500 år gammal villa som restaurerats till en lyxstandard samtidigt som många av dess ursprungliga egenskaper behållits. Villan har några av de mest pittoreska vyerna på ön och är det perfekta läget för att njuta av Ibizas berömda solnedgångar. Denna otroliga egendom ligger på den sydvästra delen av Ibiza. Villan rymmer en stor tomt med utsikt mot solnedgångar över böljande kullar, tallskogar och ut till havet, vilket gör det till ett idealiskt ställe att varva ner och koppla av på. För att njuta av en Ibiza-vibe är Ibiza Town bara 20 minuters bilresa bort, San Antonio ligger bara 10 minuter bort och du är bara 5 minuters bilresa från stranden Cala Salada. Fincan har nyligen renoverats med endast material av högsta kvalitet och har en känsla av elegant och hemtrevlig enkelhet. Det finns träbjälkar i hela huset, både kaklade golvoch trägolv, marmorytor, balinesiska plattor och tegelverk, antika asiatiska artefakter och inredning samt snygga, bekväma möbler för en drömupplevelse.

 

Under veckan serveras ni de färskaste organiska lokala läckerheterna. Alla måltider är vegetariska och vi har möjlighet att ta hand om (nästan) alla dina kostbehov. Färgglada frukter och grönsaker, soppor och sallader, nyttiga efterrätter (JA! Det finns ju ingen glädje i livet utan choklad! =) ). Du får en daglig efter-yoga-juice för att boosta din kropp med nyttigheter. Alla måltider är skapade för att öka din energi, för att avgifta kroppen och innehåller massor av näringsämnen och proteiner för att bygga muskler, förnya cellerna och ge din hud lyster.
Varje morgon börjar dagen med detox-citron-te och en liten pre-yoga-frukost. Efter två timmars yogapass blir en färskpressad juice och sedan får ni avnjuta en näringsrik brunchbuffé som tillagas av lokala kockar.  För att hålla din energi uppe under dagen serveras eftermiddagste och tilltugg dagligen. En två-rätters middag serveras på kvällarna under stjärnorna. Visst låter det underbart?

 

 

Yoga & lärare

Tänk dig själv på toppen av en kulle med utsikt över en av de vackraste vikarna på öns västkust, där gyllene solnedgångar kommer att kyssa din hud och doften av den omgivande tallskogen fyller dina lungor.

Under denna vecka kommer du dyka djupt in i dig själv, återansluta med din sanna natur och essens.

Vi börjar varje morgon med meditation. Detta för att hjälpa dig att fokusera inåt som förberedelse för vidare träning. Morgonen fortsätter med själberikande chanting och dynamisk vinyasa yoga.

I en klass med Faye kommer du att uppleva helande "magi" som känns, om det är ett litet steg eller ett steg du gör på din väg; du kommer att få exakt vad som är rätt för dig vid den tiden. Det här är ett djupgående helande som bygger på att du kommer in i ditt eget inre så att du kan möta dig själv i nuet. När du är där kan du inte misslyckas med att läka. I denna inkluderade 1: 1 helande behandling tar Faye dig genom en rensningsritual och en djup avslappning, med kristaller, hennes djupa kunskaper om shamanism och tekniker som möjliggör kanalisering av livskraftenergi. Var beredd att uppleva sann MAGI!

En eftermiddag kommer du också att erbjudas att delta i en shamansk "Kambo ceremoni" som är en antik medicin från Amazonas. Ceremonin underlättas av en av öns mest respekterade kvinnliga shaman. Kambo är djupt rensande, fysiskt och emotionellt, men tar bort eventuella negativiteter eller "mörker" från andan. En Kambo ceremoni kommer att låta dig känna sig öppenhjärtad, salig och tydlig (att delta i denna ceremoni är frivillig och ett annat alternativ / workshop erbjuds).

Under hela vecka kommer du att tas om hand av erfarna och certifierade utövare som har många års erfarenhet av att arbeta med människor och stödja dem på deras resor. Du kommer att få all support du behöver och kunna ställa frågor du känner, eller om du behöver prata med någon; det kommer alltid att finnas någon där för att vägleda dig.

Carina Bogner är utbildad Vinyasa Flow-lärare sedan 2013 efter att ha yogat sen hon var 16 år. Sedan dess har hon undervisat, delat med sig och lärt sig ännu mer.

För att fördjupa sin yogaträning bestämde hon sig för att genomgå en yogalärarutbildning på Ibiza och blev helt kär i denna magiska ön. Det stod skrivet i de vackra Ibiza stenarna att hon skulle komma tillbaka! Bara några månader senare bosatte hon sig på ön och för första gången kände hon sig som hemma. Baserat på min personliga erfarenhet delar hon med sig av sin passion och kunskap om rörelse och stödjer dig på din resa tillbaka till dig själv, din inre röst och vägledning och återupptäcka din gnista!

Vi lever i en mycket motsägelsefull tid och vi påverkas mycket av sociala medier, företag och samhälle. Å andra sidan har vi tillgång till oändlig information om vad som verkligen händer i världen, ny teknik och nya idéer. Men allt detta kan på något sätt lämna oss med känslan av att vara vilsen och olycklig. Så hur ska vi hitta riktig lycka? Var kan vi hitta vägledning för att uppleva lycka, glädje och välmående?

Carinas dharma (avsikt) är att tjäna som en guide och följa med på din resa för att återansluta till din inre lärare (atman). Genom smidiga flytande asana övningar och andningsarbete börjar du en dialog mellan dig själv och det du skapar ögonblick för ögonblick. Ibland erbjuder jag mantraer eller bekräftelser för att återställa gamla och begränsande övertygelser och ersätta dem med vad ditt hjärta önskar.

Carinas yogaklasser är inspirerade av Yinyoga, Kundaliniyoga och dans. Nyligen har Carina genomfört en shamansk kurs för kvinnors välbefinnande och för att hitta tillbaka till sina rötter.

Hennes arbete går mer och mer mot att göra det möjligt för kvinnor (och män!) från hela världen att frigöra sig från det gamla och att leva nu i sin fulla potential.

Ibizas wellness expert Faye Reason började studera Reiki energi för många år sedan och erbjuder nu en mycket speciell kunskap och mycket erfarenhet. Faye arbetar med änglar och guider för att låta den mest kraftfulla och positiva energin flyta genom henne för att stödja din healande resa genom att införliva gammal visdom, shamanisk och kristallhelande efter behov. Det är bemyndigande och upplysande - autentiskt, kärleksfullt, helande.

Fayes specialitet är hennes öppenhjärtiga omsorg och totala närvaro med varje nivå av ditt varande. Hon hjälper dig att "släppa" och dyka djupt in i behandlingen, våga vara ditt sanna jag, att öppna upp för dina önskningar, behov och drömmar. Faye kombinerar holistisk massage, Reiki och avancerad energisk och andlig läkning i din en och en halv timmes behandling med början med mild meditation och andning, för att du medvetet och omedvetet ska kunna slappna av i ett mottagligt tillstånd. Hennes händer hittar fysiska blockeringar och mjukt, men djupt, möjliggör frisläppandet, medan hon intuitivt kanaliserar grundorsakerna för fysisk eller känslomässig smärta eller obehag och uppmuntrar dig att lyssna på och lära av de inre betydelserna för att säkerställa djup och varaktig läkning.

Fayes egen resa, som tog henne in i regnskogen i Sydamerika för att rena och studera med stora shamaner, öppnade sitt hjärta och sinne till större dimensioner. Hennes intuition är mäktig och uppriktig, och hon drar från sin tid till de inhemska folken i de stora sjöarna i Kanada, där hon lärde sig om hjärtmedicin. Hennes arbete är för dem som vill söka sina sanningar, och som behöver uppmuntra sitt modiga hjärta och erfarna vård för att kunna släppa och ta emot ordentligt.
Klienterna uttrycker oftare sin uppskattning med tårar av tacksamhet - efter att ha upptäckt sanning i saken, för möjligheten att släppa ut traumor, begränsa övertygelser och försvagande rädslor. Du kommer att känna en större känsla av inre fred, fysisk avkoppling och koppling till ditt syfte och ditt hjärta. Förvänta lugnare, tydligare tankar, insikter och förmågan att vara mer "i kontakt" med dina sanna känslor efter din erfarenhet av Faye.

Program


Preliminärt dagsprogram


Dag 1 Måndag: 

1500 Ankomst och incheckning, wellness samtal

1830 Mjuk yoga och välkomstcirkel

2000 Välkomstmiddag

Dag 2 Tisdag

0800 Te & pre yoga snack

0830 Meditation & chant

0900 Vinyasa yoga med Carina

1100 Efter yoga juice bliss

1130 Brunch delights

1230 Healing behandling, wellness samtal, avslappning, pool tid etc. 

1600 Eftermiddags te & snack

1800 Workshop: Introduktion till Shamanism

1900 Middag 

 

Dag 3 Onsdag 

0800 Te & pre yoga snakc

0830 Meditation & chant

0900 Vinyasa Yoga

1100 Efter yoga juice bliss

1130 Brunch delights

1230 Fri tid, pool, behandlingar etc.

1530 Eftermiddags te & snack

1730 Yin Yoga med Carina

1900 Middag
 

Day 3 Torsdag

0800 Te & pre yoga snack

0830 Meditation & chant

0900 Kundalini Yoga & Gong bath med Trish

1100 Efter yoga juice bliss

1130 Brunch delights

1230 Fri tid. Avslappning, pool etc. 

1530 Eftermiddags te & snack

1630 Kambo Medicin Cirkel(eller yoga om du ej vill delta i cirkeln))

1900 Middag

Dag 5 Fredag

0800 Te & pre yoga snack

0830 Meditation & chant

0900 Vinyasa Yoga med Carina 

1100 Efter yoga juice bliss

1130 Brunch delights

1230 Fri tid

1530 Eftermiddagste & snack

1730 Yoga Slow Flow med Carina 

1900 Middag
 

Dag 6 Lördag

0800 Te & pre yoga snack

0830 Meditation & chant

0900 Kundalini Yoga & Gong Bath med Trish

1100 Efter yoga juice bliss

1130 Brunch delights

1230 Fri tid

1530 Eftermiddagste & snack

1730 Journeying och drumming workshop med Faye

1900 Middag
 

Dag 7 Söndag

0800 Te & pre yoga snack

0830 Avresa för yoga på stranden

0900 Yoga på stranden, snacks och simning efter

1200 Brunch Delights

1300 Fri tid

1800 Avresa till Benirras beach för dans och lyssna på trummor vid solnedgången. Därefter picknick.
 

Dag 8 Måndag

0800 Te & pre yoga snack

0830 Meditation

0900 Yoga- ta med de tfrån mattan till ditt dagliga liv

1100 Frukost

1200 Utcheckning

Avresa till flygplatsen

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter
- Helpension (vegetarisk organisk mat)
- 2 h morgonyoga varje dag
- 1 kundaliniyoga klasser
- Daglig kvällsklass eller workshop
- 1 timmes massage
- Wellness samtal
- Alla utflykter på ön (se program) 

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer från och till flygplatsen
- Eventuella andra behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Ibiza (IBZ). Vi rekommenderar att du inte bokar flyg på egen hand innan du fått mail från oss där vi bekräftat att minimiantalet är uppnått. 

Transfer: Transfer kan bokas och kostar 50 EURO per väg/bil. Vi försöker i möjligaste mån samordna transfers. 

Minimiantal: 8 personer

WiFi: Ja

Pool: Ja, öppen året runt. Ej uppvärmd

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Boendet har inget spa men det finns möjlighet att boka många olika behandlingar

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela oss vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns.

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går inte att betala med kort på boendet. 

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize