Spanien, Ibiza – Free Spirit Retreat

En vecka på magiska Ibiza. Under detta retreatet kommer ni att dyka djupt in i er själva. Retreat ligger mitt i naturen bland apelsin- och citronträd. Under veckan bor ni i en typisk finca med fantastisk utsikt, ni har dagliga yoga- och meditationsklasser och njuter av ekologisk, lokal vegetarisk mat och rensar kroppen med dagliga juicer. 

Ni besöker den lokala hippiemarknaden, dom vackra stränderna och dansar till trummor i solnedgången. 

Varje dag har ni två yogaklasser och därimellan finns det tid att göra vad man vill och njuta av vacka Ibiza. 

 

Boende & mat

Villa Can Miguel är en vacker Ibizia stylad villa på den grönskande norra delen av ön. Med havsutsikt och idylliska omgivningar ligger villan mitt i nautren och är den perfekta platsen att slappna av och bli ett med anturen igen. Alla rummen är fint dekorerade, rymliga och ljusa. Det finns en pool, trädgård, stor veranda, barbequeområde, ett stort kök, vardagsrum med eldstad, matrum och en stor terrass på ovanvåninge med havsutsikt. Villan ligger en kort biltur från stranden (gratis shuttle finns) och nära byn San Miguel. 

Under veckan serveras ni de färskaste organiska lokala läckerheterna. Alla måltider är vegetariska och vi har möjlighet att ta hand om (nästan) alla dina kostbehov. Färgglada frukter och grönsaker, soppor och sallader, nyttiga efterrätter (JA! Det finns ju ingen glädje i livet utan choklad! =) ). Alla måltider är skapade för att öka din energi, för att avgifta kroppen och innehåller massor av näringsämnen och proteiner för att bygga muskler, förnya cellerna och ge din hud lyster.
Varje morgon börjar dagen med detox-citron-te och en liten pre-yoga-frukost. Efter två timmars yogapass blir en färskpressad juice och sedan får ni avnjuta en näringsrik brunchbuffé. För att hålla din energi uppe under dagen serveras eftermiddagste och tilltugg dagligen. Middag serveras på kvällarna, en kväll grillar vi och för den som vill kommer det även finnas möjlighet till att grilla färsk fisk. På söndagen blir det picknick på stranden och därefter blir det dans till trummor i solnedågngen. Den sista kvällen kommer vi äta på en av öns fantastiska restauranger (ej inkluderat). 

 

 

Yoga & lärare

Under hela vecka kommer du att tas om hand av erfarna och certifierade utövare som har många års erfarenhet av att arbeta med människor och stödja dem på deras resor. Du kommer att få all support du behöver och kunna ställa frågor du känner, eller om du behöver prata med någon; det kommer alltid att finnas någon där för att vägleda dig.

Lärarna under veckan heter Ebba och Carina. Ebba kommer från Sverige och Carina kommer från Tyskland. 

Ebba som har en 500 timmars utbildning i Indien inom Yoga Alliance som lärare inom Hatha-, Ahstanga- och Vinyasa Flow-yoga. Genom sina resor fann hon inspiration till sin egen stil; Happy Soul Yoga, baserat på glädjen i flöde och harmoni kombinerat med djupa positioner. En yoga som kommer att lämna dig fylld med ny prana (livskraft) och få dig i att njuta av nuet. Hennes yoga är lämplig för både nybörjare och erfarna.

Under veckan kommer du att bli väl introducerad till olika andningstekniker (pranayamas) och meditation, solhälsningar och kreativa Vinyasa Flow-sekvenser. Även Kundaliniyoga och Yinyoga kommer ibland att vara en del av praktiken.

Ebbas lektioner är djupa (inte bara en kroppsövning) och fulla av glädje, visdom och varm humor.

Carina Bogner är utbildad Vinyasa Flow-lärare sedan 2013 efter att ha yogat sen hon var 16 år. Sedan dess har hon undervisat, delat med sig och lärt sig ännu mer.

För att fördjupa sin yogaträning bestämde hon sig för att genomgå en yogalärarutbildning på Ibiza och blev helt kär i denna magiska ön. Det stod skrivet i de vackra Ibiza stenarna att hon skulle komma tillbaka! Bara några månader senare bosatte hon sig på ön och för första gången kände hon sig som hemma. Baserat på min personliga erfarenhet delar hon med sig av sin passion och kunskap om rörelse och stödjer dig på din resa tillbaka till dig själv, din inre röst och vägledning och återupptäcka din gnista!

Vi lever i en mycket motsägelsefull tid och vi påverkas mycket av sociala medier, företag och samhälle. Å andra sidan har vi tillgång till oändlig information om vad som verkligen händer i världen, ny teknik och nya idéer. Men allt detta kan på något sätt lämna oss med känslan av att vara vilsen och olycklig. Så hur ska vi hitta riktig lycka? Var kan vi hitta vägledning för att uppleva lycka, glädje och välmående?

Carinas dharma (avsikt) är att tjäna som en guide och följa med på din resa för att återansluta till din inre lärare (atman). Genom smidiga flytande asana övningar och andningsarbete börjar du en dialog mellan dig själv och det du skapar ögonblick för ögonblick. Ibland erbjuder jag mantraer eller bekräftelser för att återställa gamla och begränsande övertygelser och ersätta dem med vad ditt hjärta önskar.

Carinas yogaklasser är inspirerade av Yinyoga, Kundaliniyoga och dans. Nyligen har Carina genomfört en shamansk kurs för kvinnors välbefinnande och för att hitta tillbaka till sina rötter.

Hennes arbete går mer och mer mot att göra det möjligt för kvinnor (och män!) från hela världen att frigöra sig från det gamla och att leva nu i sin fulla potential.

 

Program


Preliminärt dagsprogram


 

Dag 1 Torsdag
- Check in warm welcomes
- Mjuk yoga
- Välkomstmiddag

Dag 2 Fredag
 - Yogisk frukost (te och något litet att äta)
- 2 timmars yogaklass
- After yoga juice bliss
- Brunch delights
- Fri tid för strand pool, behandlingar etc.
- Nyttiga snacks
- Yin Yoga/Yoga Nidra 
- Middag

Dag 3 Lördag
- Yogisk frukost
- 2 timmars yogaklass   
- After yoga juice bliss 
- Brunch delights
- Fri tid för strand pool, behandlingar etc.
- Andningsworkshop med Anna-Belle James
- Eftermiddags snack
- Meditation/Pranayama/Yoga Nidra
- Middag
 
Dag 4 Söndag
- Yogisk frukost
- 2 timmars kundaliniyoga
- Brunch delights
- Utflykt till Hippiemarknaden i San Juan
- Strandtid i vackra Benirras
- Picknick
- Trumritual i Benirras i solnedgången

Dag 5 Måndag
- Yogisk frukost
- 2 timmars yogaklass
- Frukt serveras på stranden efter yogan, möjlighet för lerbad om så önskas.
- Brunch delights
- Fri tid för strand pool, behandlingar etc.
- Eftermiddagssnack
- Yin/Restorative Yoga
- Middag
 
Dag 6 Tisdag
- Yogisk frukost
- 2 timmars yogaklass
- After Yoga juice bliss
- Brunch delights
- Fri tid för strand pool, behandlingar etc.
- Lättare vandring till hemlig strand 
- BBQ middag
 
Dag 7 Onsdag
- Yogisk frukost
- 2 timmar yogaklass
- After yoga juice bliss
- Brunch delights
- Fri tid för strand pool, behandlingar etc.
- Partner yoga & avslutningscermoni
- Middag på restaurang (ej inkluderat)

Dag 8 Torsdag 
- Yogisk frukost
- Sista yogaklassen 
- Check-out

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter
- Helpension (vegetarisk organisk mat) utom en middag
-Dagliga juicer
- 2 h morgonyoga varje dag
- Daglig kvällsklass eller workshop
- En lättare vandring till en hemlig strand
- Benirras trumritual
- Alla utflykter på ön (se program) 
- Transfer från flygplatsen (ej tillbaka)

Ingår ej:
- Flyg
- Transfer till flygplatsen
- Eventuella andra behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Ibiza (IBZ). Vi rekommenderar att du inte bokar flyg på egen hand innan du fått mail från oss där vi bekräftat att minimiantalet är uppnått. 

Transfer: Transfer kan bokas och kostar 50 EURO per väg/bil. Vi försöker i möjligaste mån samordna transfers. 

Minimiantal: 8 personer

WiFi: Ja

Pool: Ja, öppen året runt. Ej uppvärmd

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Boendet har inget spa men det finns möjlighet att boka några olika behandlingar

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela oss vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns.

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går inte att betala med kort på boendet. 

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize