Spanien – Stärk din inre kraft och glädje med Fia Aunsmo

Exklusivt yogaretreat i genuin, rustik och lantlig miljö utanför Malaga

Välkommen till en underbart rustik och genuin yogagård utanför Malaga som uteslutande tar emot grupper med yoga, mindfulness och liknande från hela världen. 

Vi har exklusivitet till hela stället under denna vecka. Njut av saltvattenpoolen, vårsolen, den lantliga och lugna omgivningen och april månads underbart blommande bergsluttningar mellan yogapassen varje morgon och kväll.

Din lärare Fia Aunsmos devis är att yoga passar alla i alla åldrar, hon vill sprida kunskapen om hur bra man kan må av yogans enkla verktyg. Fia är certifierad yogalärare med 13 år i branschen.

Pris från:
SEK 11 500
Boka resa

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. En arrangör som säljer en resa utan att ha ställt resegaranti begår ett lagbrott.
Läs mer >>

Boende & mat

Boende & mat

Den lilla retreatgården ligger lantligt och avskilt där tystnad råder och naturen dominerar.

Denna idyll är det perfekta stället för en yogaretreat.

Retreatet grundades redan 2004 och ligger i hjärtat av en avskild grön dal och omgiven av de vackra och dramatiska Andalusiska bergen. Här är man långt från stadens burs och tempo. När de engelska ägarna först upptäckte skönheten i denna dal inspirerades de av känslan av lugn och ro. Sedan dess har de ägnat sig åt att ge bygga upp gården och ge andra möjligheten att uppleva samma sak.

Gården består av 7 hektar oförstörd mark, och man är mån att bevara den opåverkad och i harmoni med naturen. För att komma hit kör man 4 km på en krokig väg som slingrar sig genom apelsin- och citronlundar, här är man omgiven av hisnande vyer, livlig flora och fauna, grottor, bäckar, källor och till och med ett vattenfall.

Förutom det spanska landskapet och yoga, kan du också njuta av behandlingar från en av retreatets handplockade terapeuter, inklusive healern Robi Persad, en av Londons ledande osteopater och ägare till en populär och respekterad Londonmottagning sedan 25 år.

Retreatets egen mark är tillräckligt stor för att man kan vandra runt på men man vill ha kvar känslan av rymd genom att begränsa antalet till maximalt 20 gäster. Huvudhuset är en vackert restaurerad traditionell andalusisk finca med plats för 13 gäster i 6 twin-/dubbelrum och ett enkelrum. Här finns även ett stort kök och vardagsrumsdel med en enorm vedeldad eldstad som används under de kallare månaderna. För de gäster som vill komma ännu närmare naturen finns några stora teepes och några stora solida murade kupoler, alla mysigt och bekvämt inredda.

Teepees och kupolerna är rymliga och bekväma med klinkergolv, el och fina sängkläder, perfekta för dig som vill leva i naturen men som inte vill kompromissa med komforten. Här finns plats för totalt 14 personer. Boende i tepee är supermysigt men kan vara lite väderberoende på vår och höst så kontakta oss i samband med din bokning om du vill bo i tepee.

Mellan boendena löper stigar som slingrar sig mellan mandel- och olivlundar. De har alla vacker utsikt över dalen, stjärnorna glittar på natten, en spansk nattbris viskar genom träden, ljudet från syrsor och cikador skapar ett underbart lugn som hjälper dig att somna.

Det skiljer sig en hel del här från att bo på ett hotell. Här hjälps man åt att duka av till exempel. Det finns poolhandduk och duschhandduk till hands så du behöver inte ta med det, men du får inga nya varje dag utan de ska räcka hela veckan.

Det finns 5 duschrum och WC som delas med övriga deltagare.

Två gånger under veckan värms bastun upp, det är en skön känsla att hoppa i poolen efteråt!

Det finns en stor filmduk ute i trädgården vid poolen som gruppen kan använda en kväll under veckan efter mörkrets inbrott. Ta med en film på en USB-sticka i ett vanligt filformat om ni vill nyttja detta. 

På retreatat finns hundar och katter, alla snälla och vänliga.

Maten som serveras är fräsch och lokalt tillagad på plats med kärlek av en duktig kock, i möjligaste mån med lokala råvaror, det kommer serveras både vegetariska mål och fisk och kyckling. Informera oss i god tid om eventuella allergier etc.

 

Yoga & din lärare

Yoga & din lärare

Det finns två fina platser för yoga:
- en stor utomhusplattform byggd i trä på en sluttning 
- en mer skyddad inomhus-studio med öppningsbara dörrar så man kan få in en svalkande bris vid behov. Här finns även elektrisk värme om det skulle vara kyligt (inte troligt i april).

Varje morgon startar vi med en härlig morgonyoga, därefter avnjuter vi en mysig frukost. Under dagarna kommer du få möjlighet till aktiviteter som vandring, bad, egentid, tid till  meditation och tysthet. Dagarna avslutas med en kvällsyoga eller meditation. 

Din lärare

Fia Aunsmo driver sitt hälsoföretag Yoga with Fia i fantastiska Åre, där hon erbjuder yoga klasser och personlig träning i yoga. Fia skräddarsyr yogaklasser för grupper som t ex skidåkare, vandrare och cyklister i yogasalen med magisk utsikt mot fjället. Hon har också hela Årefjällen som sin yogasal där hon erbjuder skidyoga i backen, vandringsyoga till en bergstopp och stand-up-paddelingbord (SUP-yoga) på Åresjön.

Fia arrangerar också yogaretreats både i Sverige och i Spanien. Digitala träningstjänster distribuerar hon genom MyMowo så som ”Stark Mamma”  ”Viktig Mamma”.

Fias devis är att yoga passar alla i alla åldrar hon vill sprida kunskapen om hur bra man kan må av dessa enkla verktyg. Fia är certifierad yogalärare med 13 år i branschen.

Klimat

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter i delat twin-/dubbelrum/dome med delade badrum. Om du vill bo i tepee kontakta oss.
- Helpension (vegetariskt, fisk, kyckling)
- Alla yogasessioner
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du kan få invänta andra resenärer vid ankomsten eller att du får åka tdigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Vi har valt att inte inkludera utflykter och aktiviteter på plats för att inte skapa avbrott i programmet och din utveckling under veckan. Det finns dock möjlighet till vandring runt gården och även någon mindre utflykt som ni i så fall bestämmer, bokar och betalar på plats.

Ensamresenärer: Om du är beredd att dela rum så behöver du inte betala enkelrumstillägg om du ändå blir placerad i eget boende.

Resa: Flyg till Malaga (AGP). Du kan boka flyg själv, men vi hjälper dig gärna om du vill. Vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person. Boka inte flyg innan du fått information om att minimiantalet deltagare (8 st) är uppnått.

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. När det är dags att boka flyg informerar vi om lämpliga flyg och därefter bestäms transfertiden.

WiFi:  Nej, men numera kostar det inte mer med mobilsurf i Spanien än hemma i Sverige. Mobilsignlaen kan dock vara svag.

Pool: Ja. Saltvattenpool uppvärmd med solvärmare.  

Yogautrustning: Yogamattor och all övrig yogautrustning finns att låna på plats, men du är välkomen att ta med din egen matta om du vill.

Spa: Det finns under veckan möjlighet att boka massage. 

Dricks: Dricks förväntas inte. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall. Meddela vid bokning.

Kreditkort: Retreatet accepterar inte kreditkort, så ta med lite kontanter i EUR för extrautgifter som massage, utflykt etc.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2020-04-217Spanien – Stärk din inre kraft och glädje med FiaSEK 11 500Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize