Skip to main content

Sverige, Västmanland – Soul Space med Josefine Bengtsson

| Juni-juli 2020 |


Välkommen till en härlig yogaretreat på en makalös plats – Schenströmska Herrgården i Ramnäs - ett ståtlig gods från 1700-talet som ligger 90 minuter från Stockholm och bara tre mil från Västerås. Här omges vi av pampiga vattenfall, stora inbjudande skogar och en vacker sjö som längtar efter att omfamna din kropp. Herrgården erbjuder vackra enkel- eller dubbelrum, alla med egna badrum.

Vi yogar i det gamla stallet - en enorm sal på 800 kvm där det är enkelt att hålla SPACE. Självklart tar vi med våra soul space-kockar som med varje måltid ger näring till kropp och själ med den ljuvligaste vegetariska maten du kan tänka dig.

Du är nu bara några andetag från att boka in dig på en underbar yogavecka med oss i sommar. Vi längtar efter att yoga med dig!

Fritextsökning

Program

Program

Klangskålen vibrationer väcker våra kroppar till liv och vi får en stund att mjukt börja sträcka på oss. I tystnad smyger vi över trädgårdens daggiga gräsmatta för att landa på yogamattan. Vi möter morgonen med vår mjuka morgonsekvens som övergår i en härlig meditation. Därefter står frukosten redo för att ge oss energi till dagens mest flowiga yogaklass. Fram tills nu har vi njutit av varandras närvaro under tystnad – så som dagen alltid inleds hos The Soul Space Family. Till härlig musik låter vi kroppen andas, shaka, dansa, flowa och mjukas upp för att sedan smälta ner i djup vila. Tystnaden bryts och vi skuttar bort för att inta vår hemlagade lunch av nyplockade råvaror från granngården. Vi smälter maten vid bryggan eller njuter av det idylliska landskapet under en promenad i den vackra skogen som omgärdar herrgården. Innan middagen landar vi åter i kroppen med en lugnare klass som leder oss hela vägen in på djupet. Medan solen sakta börjar gå ner möts vi på herrgårdens ståtliga terrass för att tillsammans njuta av vegetariska läckerheter från granngården innan vi somnar till ljudet av stillhet.

Retreatet inkluderar boende i vackra herrgårdsrum (vi sprider ut oss i enkel- eller dubbelrum och med egna badrum), 6-8 timmar instruktörsledda yoga- & meditationsklasser samt ljuvliga måltider tillredda av vegetariska råvaror från granngården. ​

Klasserna är en blandning av dynamisk Vinyasayoga, Kundaliniyoga, stretchande Yinyoga samt både aktiv och stilla meditation. 

Vi börjar på lördagseftermiddagen med en härlig yogaklass runt kl 17 men du är välkommen att checka in i ditt rum från kl 15. Själva avslutningen på retreaten är på fredagen men vi serverar givetvis en härlig frukost även på lördagsmorgonen innan vi gör oss redo för att åka hem till nära och kära.

Boende & mat

Boende & mat

Vårt sommar Soul Space finns i ​utkanten av Ramnäs, en liten oas beläget 90 minuter från Stockholm, omgivet av pampiga vattenfall, vackra skogar och en stor vacker sjö som längtar efter att omfamna din kropp. Här kan vi låta tystnaden ta över. Du tar dig hit på ett nafs, antingen med egen bil eller tåg via Västerås. Från Västerås är det endast 30 minuter till vårt nya herrgårdsbubbla.

Rum med herrgårdskaraktär

På Schenströmska Herrgården bor ni i ombonade rum med bibehållen herrgårdskaraktär. Eftersom detta är en anläggning med gamla anor skiljer sig rummen en del från varandra – alla med sin egen karaktär. Något rum har öppen spis, ett annat har kakelugn eller sänghimmel, vissa har badkar.

Sov gott i Hästens

De flesta rum har Hästenssängar och självklart har alla rum dusch och toalett. Vissa har även badkar eller bubbelbadkar.  Rummen är fördelade på fyra hus utöver herrgårdsbyggnaden, de tre flyglarna på gården och villan nere mot vattnet knappt 100 meter från huvudbyggnaden.

Om Josefine Bengtsson

Om Josefine Bengtsson

Josefine Bengtsson vurmar för personlig utveckling, meditation och yoga, som hon de senaste tio åren ägnat sig åt. Genom det egna företaget The Soul Space anordnar hon yogaretreats runt om i hela världen.

Josefine älskar att vara barfota i naturen, andas på sin yogamatta och sitta i meditation. Under många år har hon gjort just detta, och hållit i massor av yogaretreats i Sverige och runt om i världen. Med en bakgrund från Handelshögskolan och jobb som strategikonsult har Josefine nu dedikerat sig till att guida dig in i din kropp, hjärta och själ. I hennes klasser blandar hon det lekfulla med det djupa.

Josefine håller huvudklassen varje dag, men det finns även andra lärare på plats som kan komma att hålla vissa klasser.

Resfakta

Ingår i priset:
- 8 dagar / 7 nätters boende i delat herrgårdsrum med badrum och separata sängar
- Vegetarisk helpension
- Program enligt beskrivning

Ingår ej:
- Resan 

Ensamresenärer: Går utmärkt att boka ensam, man placeras då normalt i delat dubbelrum med separata sängar. Enkelrum går att boka med pristillägg som visas när du klickar på Boka men innan du behöver registrera något.

Resa:
Tåg: Tåg till Västerås. För tågtider, besök www.sj.se. Om du kommer med tåg från Stockholm rekommenderar vi tåg 40199 som avgår från Stockholm Centralstation kl 15.14, med byte i Västerås till tåg 8070 kl. 16.28 och ankomst till Ramnäs station kl 16.57. Härifrån kan ni antingen ta en promenad på cirka 30 minuter, eller dela en taxi till oss. Taxi Västerås: 021-18 50 00 eller Taxi Kurir: 021-12 22 22. 
Bil: Herrgården ligger ca 90 minuter från Stockholm och tre mil från Västerås. Sök efter Schenströmska herrgården i din GPS/navigationsapp. Adressen är Schenströms väg 1, 730 60 Ramnäs. 

Minimiantal: 10 deltagare

Yogautrustning: Vi rekommenderar att du tar med en egen yogamatta av hygienskäl.

Specialkost: Inga problem att få specialkost i de flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn 

Övrigt: Vi förespråkar avstängda mobiler.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2020-07-118Soul Space med Josefine BengtssonSEK 11 950Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY