Italien, Sicilien - Hatha- & Yinyoga med Ingela Karlander

italien yogaresa sardinien
italien yogaresa sardinien inshape travel
italien yogaresa sardinien
italien yogaresa sardinien
italien yogaresa sardinien

Ladda med energi och närvaro i vacker och vilsam miljö, sol och bad.

”Festina Lente” skynda långsamt – en vecka fylld av yoga, positiv energi och glädje där ert välmående är vår inspiration. Kursen hålls på Sicilien precis vid havet i närheten av Cefalú. En underbar plats för en veckas avkoppling med yoga, sol, bad och god mat. För de mer aktiva erbjuder ön många utomhusaktiviteter som cykling, fina vandringar mm.

Njut av stranden, solen och omgivningen mellan yogapassen varje morgon och kväll. En vecka att återhämta sig, få ny energi och inspiration. 

Under veckan kommer vi att fokusera på att stressa ner, bara vara, andas och njuta, en chans till att verkligen ha tid för återhämtning i en fantastisk miljö. Med två yoga/ meditation lektioner per dag antingen i det fina yogarummet eller på en av terrasserna med utsikt över havet kommer vi att återhämta och läka kropp, sinne och själ med hjälp av den lugna atmosfären.

Någon av dagarna ger vi oss ut på en morgonpromenad till "La Rocca" och upplever den fantastiska utsikten och har vi krafter kvar gör vi ett lättare yogapass eller en stunds tyst meditation.

På den här resan har du möjlighet att ta med dig dina barn då yogalärarens dotter följer med och gärna passar barnen under yogapassen, se mer under Yoga & din lärare. 

Yoga & din lärare

Yoga

Veckans yogapass kommer att varieras mellan Hathayoga-flow, Yinyoga och Restorative Yinyoga med Mindfulness.

Vi startar dagarna med 1,5 timmes lite lugnare Hathayoga för att väcka kroppen på ett behagligt sätt. På eftermiddagen är det 1,5 timmes Yinyoga med en stunds meditation och reflektion. 

Vi yogar med glädje och på morgonyogan presenteras ett vardagligt filosofiskt tema som ger en tanke för själen och som förhoppningsvis kan stärka och inspirera oss till en ny spännande dag “att skynda långsamt”. Yogan anpassas utefter gruppens erfarenheter och förutsättningar och Ingela tror på vikten av att kunna utvecklas på alla plan med entusiasm och lätthet. Därför använder hon sin egen personlighet, kreativitet, inspiration, fantasi och humor för att ge sina elever en härlig yogaupplevelse. 

Yinyoga är en meditativ yogaform som passar alla med fokus på att slappna av i musklerna och låta andetagen bli lugna och mjuka. Alla positioner i Yinyoga är enkla att utföra och strävar efter att hitta ett avslappnat läge där vi befinner oss en längre stund – mellan 3 -5 minuter för att komma åt bindväven i kroppen. De enkla positionerna utförs liggande eller sittande. Vi strävar efter att hitta ett lugnt andetag och samtidigt praktisera medveten närvaro - mindfulness.

Yinyoga stillar vårt sinne och kan ses som en lång och härlig meditation. En träning i att vara här och nu. Att utöva Yinyoga minskar stress och oro, stillar sinnet och bidrar till större medvetenhet. De lugna ställningarna, med fokus på andningen, hjälper oss att släppa på fysiska, mentala och emotionella spänningar och leder till en öppenhet i både kropp och sinne.

Din lärare

Ingela är godkänd Viryayoga-lärare. Viryayoga är en dynamisk hathayogaform med fokus på biomeknik. Hon är internationellt godkänd (RYT 200) av Yoga Alliance. Ingela har även utbildning inom Yinyoga för Ulrica Norberg och inom Yinyoga & Mindfulness för Magdalena Mcweld. Ingela blandar Yinyogan med avspänningsmassage och positiva tankar till ett underbart bara vara. 

Några omdömen från hennes elever låter så här:

“Ingela är en duktig och välorganiserad instruktör. Mycket god kunskap och kännedom om vad hon instruerar. Alltid go och glad, mån om alla, både i och utanför träningslokalen.“ Marcus 

“En underbar och glad tjej som lyssnar på andra och är otroligt duktig på att visa och lära ut yoga. Man känner sig bekväm och att man duger även om man är stel och nybörjare.” Ylva 

“Hon får till ett tillåtande klimat och hon är närvarande, bekräftande och positiv. En solstråle.” Gunnar

“Inspirerande, lugn och ger tydliga instruktioner.” Petra

Barn välkomna!
På den här resan har Ingela med sig sin dotter Filippa som studerar träning och ledarskap. Vill ni ta en löptur i området så är det henne ni ska vända er till. Om ni behöver barnpassning under yogan så hjälper Filippa mer än gärna till. Hon har stor erfarenhet av barn då hon är utbildad simskollärare. Hon har även praktiserat på förskola och är en populär barnpassare.

Så här säger en glad mamma som tar hjälp av Filippa ibland:
"Filippa är en tjej du tryggt kan lämna dina barn till. Hon är omtänksam, självständig, driftig, snäll och väldigt kärleksfull mot barn. Jag känner mig alltid trygg att lämna min 4 åring och min 1 åring till henne och dessutom tycker de att det är så roligt när hon kommer." Julia Glutz. 

Program/schema

Preliminärt dagsprogram (kan komma att ändras på grund av lokala omständigheter eller gruppens önskemål):

07.30-09.00 Yoga
09.00 Frukost därefter fri tid (sol & bad, pool, promenad intill Cefalu etc.)
13.30 Lunch därefter fri tid
17.00-18.30 Yoga
19.30 Middag 

Boende & mat

Hotellet ligger vid en av de vackraste bukterna på Siciliens nordkust - "Calura" - vid den förtjusande lilla staden Cefalú som ligger i skuggan av ett mäktigt klippmassiv som kallas för Rocca, stadens symbol som är synlig på långt håll. På grund av det gynnsamma klimatet och den unika naturskönheten och konstskatterna hör staden till de turistiska "pärlorna" i den palermitanska provinsen. Förutom turismen har fiske och jordbruk stor betydelse för Cefalù.

Hotellet, som är trestjärnigt, har 72 rum (5 enkel- och 56 dubbelrum och 11 sviter) varav många har havsutsikt. Alla rum är smakfullt inredda i mediterran-stil och utrustade med dusch/WC, fön, telefon, satellit-teve och luftkonditionering/värme. I många dubbelrum står en dubbelsäng och en extrasäng. 

Dubbelrummen, som är 20 - 24 kvadratmeter stora ligger på översta våningen - på begäran med en sagolik utsikt över hela Caldura-bukten. Alla rum har balkong, inredningen är enkel och trevlig. Här kan du verkligen koppla av. Från rummen med havsutsikt kan du se långt ut över Medelhavet och den östra kustremsan i riktning mot Messina. Den andra mindre delen av rummen vetter mot den gröna sidan av ön. 

I receptionen kan du boka utflykter, köpa bussbiljetter, hyra en bil, växla pengar med mera. 

Hotellet öppnades i början på 1960-talet och har nu varit i familjen Curcios ägo i över fyrtio år. Inte bara läget och den personliga atmosfären och det rika sport- och fritidsutbudet efterlämnar bestående intryck - det är framför allt den förstklassiga sicilianska och lokala maten som ger en oförglömlig vistelse.

Terrassen är en av de vackraste delarna på hotellet - bara 98 trappsteg skiljer dig från stranden. Det är en fantastisk utsikt över hav och kust österut från Cefalù i riktning mot Messina. Över 500 kvadratmeter står till förfogande för en långvarig frukost eller en "candle light dinner" en gång i veckan. Också baren ligger på detta plan där pianisten skämmer bort dig två till tre gånger i veckan med diskret musik. 

På hotellområdet hittar du restaurang, terrassbar med panorama, frukostrum, konferenssal, pianobar, swimmingpool, hotellstrand, tennis-, basketball- och liten fotbollsplan.

Strand & pool

Det är bara ett stenkast från hotellrummet till havet. Där ligger en 450 kvadratmeter stor stenplattform med parasoller och vilstolar med den lilla strandbaren precis intill. På ena sidan av plattformen ligger den omtyckta sand- och kiselstensstranden. 

Badbukten med sina klippor är idealisk för snorkling och dykning - det är inte av en slump som hotellet har haft ett professionellt dykcentrum i över tio år (normalt stängt jan-feb). 
Badmästaren Sergio skämmer bort dig med en drink eller kanske en glass vid strandbaren och har under lunchen också en del smårätter från köket i beredskap. Du kan låna surfpaddlar och båtturer för sightseeing som går längs kusten startar härifrån. 

Lite stolta är man över sin sportsimbassäng som är utrustad med fem banor. Parasoller och vilstolar står till förfogande runt poolen utan extra kostnad. 

Allmän info om omgivningen

Vandra

På våren och hösten, om vädret står sig även på vintern, är den rätta tiden att vandra på Sicilien. Det finns många vackra vandringsleder runt om Cefalù. Hotellet står gärna till tjänst med att ge förslag till sevärda turer runt staden, man har även en egen guide.

Kaféer och barer

En italiensk bar eller ett kafé kan inte jämföras med en lokal med samma namn på andra ställen i Europa. Italienaren älskar sin bar på många sätt: Även om han har ont om tid offrar han gärna några minuter för att dricka en snabb kopp kaffe. Kanske också äta en tugga torr, söt kaka och så försvinner han igen. Eller han har tid att sätta sig ner i den varma solen och diskutera med vänner och då naturligtvis dricka en kaffe. Om det är riktigt varmt och vår vän har gott om tid kommer han också säkert att njuta av en härlig "granita", en halvfrusen glass som är typisk för denna region. Och ännu en egenhet för italienska barer och kaféer: Allt som man konsumerar stående (al banco) är billigare än om man tar plats vid ett bord - extraservice och längre vägar kostar mer. 

Marknad 

Veckomarknaden i Cefalù äger under vintermånaderna rum varje lördag från kl 8.00 till 13.00 på strandpromenaden, Lungomare. Under högsäsongen äger marknaden rum vid samma tider ovanför stationen i Cefalù, ett sevärt spektakel med många prisbilliga fynd. Tillströmningen av ortsbor visar ofelbart rätta vägen till den äkta italienska marknaden. 

Mat och dryck 

För alla vänner av italiensk och i detta fall siciliansk mat finns det otaliga restauranger i alla kategorier. Mer information om detta får du i bokningsbekräftelsen.

Vinkännare kommer att bli förtjusta i de underbara, torra vinerna på Sicilien; världsberömda namn som Donnafugata, Cusumano och Planeta producerar här sina viner som fått internationella utmärkelser. Alldeles i närheten av Cefalù, på vägen till Castelbuono, ligger avtagsvägen till vingodset Abbazia Santa Anastasia, som gjort sig känt internationellt och där du kan provsmaka viner. På talrika enotecas i Cefalu kan man provsmaka och köpa de delikata vinerna. Ett tips: Pröva vinet från Etna! 

Dricks

"Mancia", som dricks heter på italienska, är en viktig del i det dagliga turistlivet inom service och anses som mycket välkommen, ja till och med livsviktig. På hotellet betalar man dricksen direkt till rumsstäderskan och hovmästaren. För det mesta har hotellen en gemensam fond för dricksen och delar sedan upp den men detta kan man inte vara riktigt säker på. Vid ett restaurangbesök är ca 10 procents påslag på notan vanligt. 

Läkare och första hjälpen 

Första Hjälpen på det statliga sjukhuset i Cefalù är kostnadsfri eller i nödfall kan du tillkalla en läkare via receptionen. Behandling av en läkare måste i regel betalas kontant. Se till att du efter behandlingen alltid får en detaljerad faktura som du kan skicka in till din sjukkassa resp din utlandssjukförsäkring (rekommenderas, är inte alls dyrt!) för ersättning.

Kriminalitet 

I motsats till alla hårdnackade fördomar är kriminalitetstalet på Sicilien i sin helhet och även i dess större städer inte högre än i andra europeiska länder - snarare lägre. Men som överallt annars är det tillfället som gör tjuven, speciellt ficktjuvar. I Cefalù själv kan besökaren känna sig trygg, här kommer han eller hon knappast att konfronteras med någon som helst kriminalitet. 

Taxi 

I Cefalù ligger taxistationen direkt vid stationen. Taxibilarna har inte någon taxameter, taxiföreningen har emellertid gjort upp fasta priser. Från stationen till hotellet kostar resan till exempel ca 10 EUR.

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter
- Frukost och middag varje dag
- Alla yogaklasser
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du får invänta andra resenärer eller att du får åka tdigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Andra utflykter och aktiviteter
- Deposit 20-40 EURO för yogautrustningen (sätts upp på rummets räkning och dras bort igen när man återlämnar utrustningen)

Resa: Flyg till Palermo (PMO)

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. När minimiantalet är uppnått och det är dags att boka flyg rekommenderar vi lämpliga flyg och därefter sätts transfertiden.

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen från tidig vår till sen höst dagligen 07.00-20.00. Ej uppvärmd. 

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats (mot deposit) men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka massage. 

Dricks: Dricks förväntas inte men uppskattas. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall dock har dom ej möjlighet att servera vegansk kost. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort. 

Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbel, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize