Skip to main content

Sverige, Dalarna – Retreat på fridfulla Levagården

| 2020-09-26 |

I närheten av Älvdalen i Sjurby ligger Levagården som är omringad av sjö och skog och välkomnar mindre grupper. Gården är privatägd med fokus på livshälsa, medvetenhet och hållbarhet. Här ges möjlighet för återhämtning och stillhet samt inre och yttre rening i en idyllisk miljö.

Levagården ligger ljuvligt intill den vackra Nässjön. Gården är en lugn oas med trevligt stugboende.

Här erbjuder Minanda Fritz regelbundna retreat där hon förmedlar kunskapen om vad känslor och tankar verkligen är och inspirerar till att förändra det du verkligen vill förändra och skapa i livet. Minanda har undervisat och väglett i tanke- och känslohantering samt traumabearbetning under mer än 20 år.

Fritextsökning

Om Minanda Fritz

Minanda är expert på känslohantering och tankereglering och har klinisk erfarenhet sedan 1995 och arbetar dagligen med EMC, KBT, funktionsmedicinsk analys, kvantmedicin och näringsmedicin. Minanda har undervisat och väglett i tanke- och känslohantering samt traumabearbetning under mer än 20 år och använder även detta under retreat på Levagården. Hon förmedlar kunskapen om vad känslor och tankar verkligen är och inspirerar till att förändra det du verkligen vill förändra och skapa i livet.

Minanda har en gedigen akademisk utbildning med en magister inom ergonomi med fokus på stressprevention och det agila arbetssättet, en Fil. kand. i psykologi och Steg-1 KBT-terapeut (KI) med missbruk som inriktning. Hon är även utbildad inom mentalisering MBT, AFT och DBT samt diplomerad inom näringsmedicin och kvantmedicin. 1995 grundade Minanda MySpiritYogan och startade dess lärarutbildning 2003. Hon är Oneness Trainer (utbildad på Oneness University i Indien under 10 år), och utbildad inom Access 10 år och C.F.M.W. Cert. Access Facilitator. Minanda Fritz har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med individer och grupper samt 25 års klinisk erfarenhet av klienter i individuell rådgivning och ca 10 000 timmar empirisk erfarenhet av terapi. Minanda har en förkärlek för att arbeta med helheten runt individen i sin kliniska verksamhet och har under åren mycket erfarenhet och bra resultat inom bl a livskriser, traumabearbetning, sorgeprocesser, par-terapi, utbrändhet, ångestproblematik och missbruk m.m.

Minanda arrangerar varje år retreats på egna kursgården Levagården i Dalarna, detta är 48e retreaten! 

Återhämtningsretreat 26 sept-4 okt 2020

Denna retreat har fokus på på återhämtning, självstudie, tystnad, medveten närvaro med känslodetox och yogapsykologi & -filosofi. Dagen är designad efter ayurvedisk livgivande livsrytm för att stödja kontakten med sig själv, sin egen rytm/varande och varvas med naturupplevelser, yogaövningar, meditationer, samtal i grupp, vila och vegetariska matstunder.

Hit ska du åka om du vill fördjupa kontakten med dig själv och få återhämtning. Du får dessutom med dig kunskaper inom yogatraditionen vilket innebär att du får ett ramverk, kopplat till dina upplevelser, att vila på.

Retreaten leds av Minanda Fritz som är både är grundare av MySpirit ”sound” yogan (MSY) och Emotional Memory Clearing-terapin (EMC). Hon har 27 års klinisk erfarenhet av att leda grupper till högre medvetande. 

Fokus under denna återhämtningsretreat:

  • Släppa bagaget - frigöra gamla mönster, negativa laddningar i relationer
  • Ladda batterierna - fylla kropp, tanke och känsla med ny frisk energi
  • Tid för att vara här och nu. I stillhet och närvaro klarnar mycket upp. Bara genom att vara upplöses illusioner och mer av frihet finns tillgänglig för oss.
  • Lära sig att vara tillåtande. Du behöver inte acceptera, men väl vara i tillåtande av det du upplever och som du har svårt att acceptera i livet.
  • Självstudie -  tid för reflektion och att se dig själv och välja vad du vill skapa


Upplägget är designat för att ge både den erfarne och oerfarne yogautövaren en fördjupning och en kraftfull kurs. Du behöver inte vara fysiskt stark eller vältränad för att vara med.

Boende & mat

Boende & mat

Kursgården ligger stillsamt och ljuvligt intill den vackra Nässjön och består av fyra mindre bostadshus och särskilda hus för yoga, meditation, film och undervisning.

Ni bor i trevliga och mysiga stugor på gården, vegetarisk helpension ingår. Ni delar på fräscha badrum.

Tidningsartiklar om Minanda Fritz

Resfakta

Ingår i priset:
- 4 dagar / 3 nätters boende i delade rum i stugor
- Vegetarisk helpension
- EMC-kurs (se beskrivning i texten)*
- Kursdokumentation

Ingår ej:
- Resan
- Sänglinne och handduk. Kan hyras på plats för 250 SEK.
- Städning av boendet. Går att köpa på plats för 500 SEK.

Ensamresenärer: Går utmärkt att boka ensam, man placeras då normalt i delat dubbelrum med separata sängar. Enkelrum går att boka med pristillägg som visas när du klickar på Boka men innan du behöver registrera något.

Resa:
Tåg eller buss till Älvdalen. Hämtning från Älvdalens centrum ingår.
Bil: Levagården ligger ca 5 mil norr om Mora. Kontakta oss för vägbeskrivning.
Check-in på Levagården ca kl 16, check-out ca kl 13.

Minimiantal: 6 deltagare

Specialkost: Inga problem att få specialkost i de flesta fall. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Inga barn 

Övrigt: Vi förespråkar avstängda mobiler. Det finns hund och häst på gården. Det finns en liten butik på gården med yogamattor, yogakläder, kosttillskott med mera.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om arrangemanget ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Covid-19

Levagården följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för spridning av Covid-19. Levagården rekommenderar att:

1. Man kommer inte om man känner minsta sjukdom.

2. Man tvättar händerna hela tiden och spritar.

3. Man använder gärna utedasset för att minska trängsel vid toaletterna.

4. Man badar i sjön 50 m från huset för att minska trängsel och smittrisk. 

5. Man håller avstånd.

Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY