Reseberättelser

Vi får in många reseberättelser och minnen från våra yogalärare. Här nedan kan du läsa ett urval av dom.

 

Mindfulness & Mediyoga bland italienska vingårdar 23-30 september 2017 

Här är det som att vara hemma, ombäddad i vinodlingarna. Rufus hälsar godmorgon med viftande svans. Vi hade kunnat suttit kvar vid middagsbordet inpå nattimmarna och småpratat med vårt varma och spännande värdpar, om det inte varit för morgonmeditationen som flera av oss vaknade i gryningen för. Följt av Mindfulness och MediYoga till de första solstrålarna.


Underbara mornar på terrassen med färsk frukt, ost, bröd från det lokala bageriet och utsikt över havet.Efter frukost bar det iväg på vandring längs havet i vildsvinens spår eller utmed bergkammen. Besök till pittoreska kustbyar. Street food på färskfångad fisk, och äkta italiensk glass förstås. För den som föredrog, bara vila och vara i det stora vardagsrummet eller hänga vid polen.

//Marie Androv, yogalärare

Medi- & Holiyoga på Madeira 24-31 oktober 2017

Jag har nyligen kommit hem från min 15:e magiska Yogaresa på Madeira. Jag älskar skönheten och de olika skiftande landskapen på Madeira, och närheten till det alltid skimrande havet gör Madeira till min favoritplats! 
Fantastiskt hotell med bra service och utmärkt mat.
Underbara ayurvediska behandlingar och en Yogastudio med utsikt över det skimrande havet möjliggör även magiska förutsättningar för Yogan. Jag älskar verkligen hur alla dessa förutsättningar hjälper oss att dyka djupt in i Yogan och öppna våra Hjärtan. Jag kommer snart tillbaka!”

/Ullis Karlsson, yogalärare och yogaterapeut, ägare och grundare till Plainyoga.

Yogaresa till Spanien, Estepona 7-14 oktober 2017

Sattva Yogas tredje resa bar av till Estepona i södra Spanien i oktober 2017. Dagarna ser ganska likadana ut på vår resa. När det fortfarande är mörkt ute kliver vi upp och gör yoga inomhus och ser solen gå upp. På morgonen gör vi pranayama och lite lugnare yoga som mjukar upp och väcker kroppen till liv. Efter yogan går vi och äter frukost, och vilken frukost! Färsk frukt i mängder, färskpressade juicer av olika slag och ostar, skinka, grönsaker, omelett, bröd, ja det mesta man kan önska sig till frukost. Deltagarna var oerhört nöjda med maten på hotellet. Sedan är dagen ledig för egna aktiviteter, många tycker om att promenera längs stranden, ligga och läsa en bok vid poolen, bada mm. En av dagarna åkte vi in till gatumarknaden i Estepona som var full av liv och rörelse. När eftermiddagen blivit sen yogar vi vårt eftermiddagspass utomhus på gräsmattan vid hotellet. Där använder vi tex muren istället för väggar som hjälp vid huvudstående. Vi hinner med att vila lite och duscha innan vi äter den gemensamma middagen som även den är fantastiskt god. God natt! 
Repeat!
På det hela taget var det en fantastisk resa, vad gäller maten och vädret, men även deltagarna som ju är fundamentet för resan. Oerhört trevliga och vänliga och modiga och omtänksamma och fina människor(som de flesta yogamänniskor ) som jag är oerhört tacksam att fått spendera en vecka tillsammans med.
Vår nästa resa blir i vår, då åker vi till Sicilien. Du är varmt välkommen att följa med! / Sofia

Nästa resa med Sofia går den 12-19 maj 2018.

Yogaresa till vackra Sardinien 20-27 maj 2017

För 4 året i rad arrangerar jag (Ebba) mitt retreat på vackra Sardinen. Stället där vårt retreat är beläget ligger 2 minuters promenad från en vacker sand-strand. Väldigt lugna och vackra miljöer med mycket tid för att låta det kristall klara vattnet rensa dig från stress och solen fylla på med ny energi. Eftersom jag själv nästan var i 8:onde månaden av min graviditet så hade jag hjälp av min kollega och vän Rebecka som höll i mer dynamiska Vinyasa Flow pass på morgonen och jag undervisade Yin, Kundalini och Meditation på kvällspasset. En kombination som var väldigt uppskattad!

Under en dag åkte vi iväg på en äventyrlig vandring längs med kusten och absorberade naturen och all naturlig livskraft som fanns där…

Vi åkte även på en båtutflykt där fick se de fantastiska formationerna av klippor och grottor längs med kusten, besökte paradisstränder som endast kan nås med båt, gjorde Kundalini Yoga i en grotta och avslutade med att gå ut och äta på en mysig restaurang!

En av höjdpunkterna på veckan var för mig den fina stunden under avslutnings ceremonin som slutade i en uppsluppen dans av ren kärlek och glädje. Jag längtar redan till nästa retreat! //Ebba

Nästa resa till Sardinien med Ebba 12-19 maj 2018.

Yogaresa till magiska Ibiza 6-13 maj 2017

Ibiza är känt för många som den ultimata party-destinationen. Men det inte alla vet är att Ibiza har en djupt spirituell sida och healers, yogis och sökare har vallfärdat till Ibiza under många århundraden. Ön sägs stå under beskydd av gudinnan ”Tanit”, fertilitet, dansens, krigar och kreations gudinnan. Många tror att det är just därför alla känner sin inre Tanit-gudinna väckas till liv på Ibiza. Den där vilda och fria som kanske inte fått ta plats på länge! Här hyllas livet och får alla att vibrera på en lite högre frekvens. Den speciella röda jorden, Ibizas magi, all yoga, meditation, super-food, fullmoons-ritualer, dans och healing gjorde att alla fullkomligt strålade efter en vecka.

Alla var väldigt öppna och bjöd verkligen på sig själva vilket gjorde veckan ännu mer magisk! Mycket glädje och ett härligt minne som kommer finnas kvar hos mig länge, länge! // Ebba

Detox, yoga & meditation på magiska Bali 22-29 januari 2017

När deltagarna kommer till Santi Mandala, så hörs det små lustiga läten här och där; oh! Nämen! Titta där! Oooh, wah, wow, oj!

Dom flesta är inställda på ett ashram-stil ställe och så hamnar dom på ett lyxigt men trivsamt vackert beläget hotell med en flod som flyter genom Santi Mandala. De traditionella villorna man bor i är byggda i riktig Balinesisk stil med vackra sniderier och stora och bekväma ytor. Rummen har charmiga badrum med utomhus dusch och stora badkar. Det är verkligen en plats att bara njuta, varva ner och ta det lugnt. Det finns ingen som rusar någonstans, inga bilar som tutar. Personalen rör sig i lugn mak runt på hotellet, antingen arbetandes eller uppslukade i den dagliga bönen. 

Sedan kommer nästa utbrott av läten när deltagarna får syn på poolen. En stor infinity pool som hänger på kanten precis vid floden. 

Under veckan gör vi även ett lerbad där alla deltagare får smörja in hela kroppen i lera och sedan skölja av det under ett litet vattenfall som finns i ett hörn av området.

Efter en vecka av lugn, avslappnande yoga och meditation, härliga bad, god vegetarisk detox mat, detox varje morgon, spännande utflykter i Balis kulturliv så har du blivit en ny människa. Eller ja, kanske inte ny, bara hittat hem till dig själv och den du verkligen är allra längst inne! 

Didi, yogalärare

Didi har flera resor till Bali planerade 2018. Läs mer här >> 

Strålande kvinna på Madeira 5-12 december 2016

Yogaretreat strålande kvinna var en helt fantastisk vecka. Madeira är en magisk ö, grön, blommor överallt, dramatisk natur, lugn miljö och trevliga människor. Vi bodde med utsikt över havet och de branta klipporna. Dagarna varvades med yoga för hormonsystemet och vandringar längs med levador uppe i bergen och egen tid för reflektion och promenader. På resan var det bara kvinnor med, härliga kvinnor i olika åldrar. För mig som ledare är det som att vara ute och resa med ett tjejkompis gäng där alla är inkluderande, bjuder på sig själva och är närvarande i aktiviteterna. Samtidigt finns det respekt för egen tid och om man vill vara tyst för sig själv.
Jag kommer definitivt återvända till denna fantastiska plats och fortsätta att resa med kvinnogrupper där vi kan dela med oss av allt vad det innebär att vara kvinna idag.

Ellen Engvall, yogalärare

Yoga, ayurveda & meditation i Kerala 17 november- 1 december 2016

Vi tillbringade två november-veckor tillsammans, med morgon-yoga uppe på taket och frukost med utsikt över havet. Gruppen var fantastiskt fin, med samstämmighet och utrymme för blandade behov.  Skickliga massörer behandlade trötta kroppar, som blommade upp, och njöt av vila, god mat och sköna bad. Det som var nytt på denna resa var en tre dagar lång ashram-vistelse i djungeln. Vi åkte tåg och buss, tog dagen som den kom, och deltagarna lärde sig snabbt att man inte kan kontrollera eller planera allt i detta spännande land, där allt ordnar sig, men kanske inte på det sätt som man har tänkt sig. Så underbart roligt att få bjuda in folk från Sverige att besöka denna grönskande oas, så färg-rik, varm och frodig med sin röda jord och sina öppna, kärleksfulla invånare.

/ Åsa, yogalärare

Detox, yoga & meditation på magiska Bali 23-30 oktober 2016

Jag funderade en hel del innan yogaresan på hur det skulle bli att hålla yogaklass för döva. Dom hade ju tolk med sig så det fanns medel att förmedla det jag ville säga, men jag var ändå lite nervös. Men det här var en av de underbaraste grupper jag har haft!!  Vi hade så roligt och jag lärde mig teckenspråk och vi hade bara så kul. Det kändes som en otrolig gåva och en ynnest att få vara med denna grupp döva där det fanns lite av en öppenhet, glädje och kämparanda utöver det vanliga. Tolkarna var även dom helt fantastiska och gjorde det hela så smidigt för oss. 

Bali där det är evig sommar, lummigt och grönt och vackert, visade sin bästa sida som vanligt. Deltagarna njöt av att bo på det vackra Santi Mandala med sina traditionella villor och att få bada i den stora infinity poolen. Yoga och meditation varvades med god vegetarisk mat, massage, spännande utflykter, vila och avslappning och föredrag om yoga, meditation samt kost och detox. Sakta men säkert ser jag deltagarna förändras, leendena blir större, ansiktena mer avslappnade och samtalsämnena cirkulerar nu runt hur man skall kunna fortsätta med allt det vi gör här när vi kommer hem! Jaaa, det är verkligen en gåva att få vara yogalärare och yoganunna och att få hålla sådana här resor här på Bali! Tack!

//Didi, yogalärare

Nästa resa till Bali går den 22-29 januari, 9-16 april och 29 oktober- 5 november 2017. Läs mer här>>

Hathaflowyoga på Zanzibar 5-15 november 2016

Det är eftermiddag och förväntansfulla möts vi på vårt första yogapass. Solen håller på att gå ner i havet och det är galet vackert. Jag leder gruppen, som detta år består av nästan lika många män som kvinnor, genom ett mjukt pass för att mjuka upp våra resestela kroppar. Efter yoga och middag somnar vi gott.

Vi stiger upp med solen till morgonens yoga (mer fysiskt krävande). På kvällen är passen lugna och jag blandar teori, andningsövningar och meditation.

Tiden mellan passen spenderar alla som de vill. Solen, det tukosa vattnet, den kritvita sanden och goda maten gör det lätt att leva. Tempot är lugnare här, personalen är vänlig och efter 10 dagar har samtliga deltagare fått ett lugn och en balans som är fantastisk att se. Tacksam och varm i hjärtat återvänder jag till mörkret i Stockholm. Vi ses igen Zanzibar, Hakuna Matata!

/Pia Wallberg, yogalärare

 

Yoga & ridning i Portugal 23-29 oktober 2016

Tillbaka till härliga Monte Vehlo med ridning och SattvaRyttarYoga. Det är en ynnest att få jobba på denna vackra plats med min ryttaryoga tillsammans med personal, hästar och alla härliga deltagare. De har kämpat och ambitiöst tagit till sig det jag sagt för att deras ridning ska bli bättre.

Klockan ringer tidigt och vi börjar dagen när det fortfarande är mörkt för att tillsammans med solen väcka upp våra något stela kroppar. Frukosten smakar ljuvligt och sedan är det dags för första gänget att rida. Dagen löper på med ridpass om vartannat. Några rider ut, några trimmar dressyr och några gör både och. 

Hästarna håller högsta klass och trots att deltagarna ligger på olika nivå så finns det hästar som passar alla ryttare.

Mellan passen gör man som man vill,  går en promenad, läser en bok, solar eller tittar på de som rider. Stämningen är varm och vi hjälps åt att fota och filma varandra.

Vi avslutar dagen med ett lugnt yogapass och/eller föreläsning innan den goda middagen. Tacksamt somnar jag med ett leende på läpparna, vilket underbart gäng -som vi har skrattat! 

/Pia Wallberg, yogalärare

Nästa års yoga & ridning är den 2-8 juli och 22-28 oktober Läs mer här>>

Hatha- & Yinyoga i Kroatien 1-8 oktober 2016

Känslan sitter kvar efter en veckas "bara vara" trots att vardagen är densamma så känns den annorlunda. Ett härligt lugn har satt sig i kroppen. Just hemkommen från  en underbar resa till Ciovo, en magisk ö med turkost vatten, omväxlande natur och vänliga människor. I hela 7 dagar har vi  yogat, andats, solat, badat, cyklat mm.

Sela och Serdan har med varm hand tagit hand om oss med lika mycket kärlek till matlagningen som att ta hand om sina gäster. Den fantastiska maten har inbjudit till härliga samtal. Att få möjligheten att få lära känna alla härliga deltagare som lyssnar med de allra vackraste öronen är underbart och jag känner mig så previligerad varje yogapass.

Att bara vara en hel vecka är verkligen ett perfekt sätt att rusta sig för och fylla på med massor av ny energi inför en lång mörk vintern. Tack alla som var med och gjorde resan så skön. 

Namaste Ingela

Yoga & Meditationsretreat till Spanien 9-16 april 2016

Där sitter vi alla samlade på terassen högt uppe i bergen på Hidden Paradise i Las Alpujarras i Spanien med den vidunderliga utsikten framför våra fötter. Vi har lagt ut filtar och kuddar på den solvarma marken. Solen håller på att gå ner och vyn är oändligt vacker. Våra kroppar har fått mycket träning i alla olika yogaövningar som vi utövar morgon och kväll och inte minst den 5 timmar långa vandringen till det buddhistiska klostret Oseling högt uppe i bergen. Vårt mind har fått mycket träning i olika meditationsövningar och i den formella tystnad vi varit i under två dagar. Där vi fått möta tankar och känslor som vi annars lätt kan fly ifrån genom olika flyktvägar som finns i samhället. Vi är samlade på en yoga- och meditationsretreat där vi kan slippa olika distraktioner som är vanliga i vår stressade vardag.

Så där, i solnedgången tonar vi in oss på tystnaden och smälter tillsammans sakta in i meditation. Allt får förenas, vi släpper alla meditationstekniker och bara är.
Då, helt otippat, börjar åsnan där i bakgrunden att bröla, inte bara en gång utan flera gånger! Inte diskret utan riktigt kaxigt och högt. Några i gruppen frustar av skratt. Jag börjar också skratta hejdlöst så tårarna rinner. Kanske en vanlig tanke i ett sånt här ögonblick är ”Sånt här får inte hända nu, det är ju typiskt, nu när vi ska meditera för att kunna släppa på tankar så att vi ska kunna må bra och slappna av”.
En metafor för hur det är i livet. Helt otippat händer det saker som vi omöjligt kan veta om i förväg. Ibland vill vi tolka det som negativt, ibland som positivt. Men tänk om det bara får lov att vara som det är, utan att vi ska gå in och göra tolkningar av det som sker? Tänk om åsnan spelade oss detta spratt, tänk om brölet stod för ”Herregud, ta inte det här så himla allvarligt, livet, Meditation kan vara allt möjligt och är bara en metafor för livet i sig självt”.

Det vi i gruppen entusiastiskt kunde enas om är att Hidden Paradise är väldigt charmigt, maten osedvanligt god och vällagad med inhemska närproducerade råvaror, paret som driver stället gör det med hjärtat, utsikten är mer än fantastisk och yogashalan helt magisk.
Med en vidunderligt utsikt över bergen, brasan som sprakade i bakgrunden och värmde deltagarnas ryggar och solen på väg upp, det var så, just så, med yoga-, andnings- och meditationsövningar vi började våra morgnar.  Kvällarna avslutades på samma sätt fast då utan öppen brasa.

Dagarna kunde användas till promenader till grannbyn, få massage av de mer än skickliga och inkännande massörerna, vila, bada i poolen, titta på utsikten, klappa den snälla (och stora) hunden eller bara vara.
På onsdagen gjorde vi den där långa vandringen till det buddhistiska klostret. Naturen talade med oss kontinuerligt, med sina glimrande silver- och guldstensskatter, olika sorters träd, olika mer eller mindre branta lutningar, nya åsnebröl och den holländska guiden med sin glada skuttande hund som ledde oss. Och så vår medhavda hemmalagade picnic med en chokladbit som pricken över i:et.
Ofattbart. Vackert. Glad och oändligt tacksam är jag, väl hemma igen. Livet, vardagen, med alla beståndsdelar tar vid. Nästa års retreat till samma plats är 21-28 april 2017. Du är varmt välkommen! Namaste Eva-Lotta Runfors, yoga- och mindfulnessinstruktör från Skåne.

Nästa års retreat är den 21-28 april. Läs mer här>>
 

Yoga & Surfing i Portugal 14-21 maj 2016
 

Vårens premiärresa till surfparadiset Baleal i Portugal toppade alla förväntningar. Vår aktivitetsfyllda vecka precis vid atlantkusten bjöd på livsglädje och rörelse i alla dess former.  Vi inledde våra dagar tillsammans med Yoga och meditation, för att sedan direkt efter frukost byta om till våtdräkt och promenerat ner till havet med en surfbräda och ngra timmars surflektioner bland på Baleals inbjudande och nybörjarvänliga vågor. Lagom efter lunch och lite vila väntade sedan en eftermiddagsyoga som rundande av dagens aktiviteterna. Till kvällen stod en hemlagad 3-rätters middag serverad. Detta välkomponerade paket av upplevelser hade inte blivit sådan oerhörd succé utan värdparet Linda och Nelson som såg till att vi kände oss hemma och omhändertagna under hela veckan. Förutom att de skämde bort oss fullständigt med sin utsökta mat och grymma surflektioner tog de med oss på två utflykter i närheten som visade mer av Portugals historia och surfliv. Resan blev en upplevelse som kommer leva vidare länge. Jag är oerhört tacksam för InShape som arrangerade denna resa, för alla positiva människor som åkte med och gjorde veckan till ett unikt minne och för Nelson och Linda som delade med sig av sig själva och livet i Baleal från hjärtat. 

Nästa år åker vi igen, 6-13 maj 2017. Läs mer här>>

Yogalärare Mariell Ehlin

Yogaresa till vackra Sardinien 14-21 maj 2016
 

Ännu en härlig resa till Sardinien är nu avklarad. Jag brukar alltid säga att varje grupp som kommer på mina retreat har något slags tema, som om universum har verkat för att sammanstråla alla dessa olika människor från olika bakgrunder, åldrar och länder av en speciell anledning. Detta året blev temat för veckan gemenskap. Alla blev så otroligt tajta, hjälpte varandra genom många givande samtal, healing och skratt som blandades med svettiga Vinyasapass med mig, Ebba och lugnare meditativ yoga med min kollega Ghita på eftermiddagen. Under veckan åkte vi på två utflykter till national parken Cala Gonone. En 2 timmars vandring längs med kusten till grottan Blue Marino och kanske veckans höjdpunkt; båtutflykt längsmed kusten som avslutades med kraftfull kundaliniyoga i en grotta på stranden och pizza party i charmiga byn Cala Gonone. Under mina resor balanseras allt det goda i livet, yoga, gelato, gott vin, pizza, vila och äventyr. Min filosofi i livet och också under mina resor är att "lite av allt är det bästa" eller som vi säger i Sverige "lagom". Det tycker jag vi lyckades med denna veckan. Tårar av sorg och spänningar som släpper under yogan har balanserats upp av många skratt och nya vänner. Vila vid poolen och beachen, massage och healing har blandats med vandring och äventyr. God italiensk mat och vin har vi svettats ut i vår "yoga-yurt". Lite av det bästa av allt det goda helt enkelt. Att vi dessutom fick uppleva fullmånen under vår resa gjorde verkligen att det kändes som att vi all var på väg till en nystart, fyllda med ny energi.

Yogalärare Ebba Knutsson

Nästa resa till Sardinien går den 20-27 maj och 16-23 september 2017. Läs mer här>>

Mediyoga & mindfulness på Sicilien 16-23 april 2016
 

17 frusna själar landar på klipporna ovanför det Tyrrenska havet. Turkost, genomskinligt vatten hela vägen till botten. Rum med milsvid utsikt över hav och berg. Värmen hos personalen får oss att tina upp redan vid ankomstmiddagen. Under vistelsen möter de allas behov av vegetarisk, gluten eller laktosfri kost med ett leende. Vi njuter alla av den magiskt färska och tillagade fisken. Solen vid frukost. Så många förlösande skratt: ”Sååå roligt vi hade i gruppen och under middagarna,” skriver en av deltagarna vid hemkomst. Varje morgon och kväll möts vi på mattan. Fördjupar andetaget, mjukar upp stela leder, släpper spänningar i kropp och sinne, mediterar och reflekterar över viktiga frågor i livet. Alla vandrar vi var för sig men ändå tillsammans på balansens väg. En deltagare delar sin känsla efter veckans slut: ”Jag har landat i kropp o själ och känner mig i balans, jag har hittat en plattform att gå vidare med.” På dagarna strosar vi i den pittoreska staden Cefalú, smakar pizza, pasta och gudomlig glass. Eller tar tillfället i den ännu inte för heta solen att njuta av den färgsprakande vårnaturen i bergen, till fots eller på hyrd cykel. En dag tar hotellets guide Bernt med oss på en vandringen i bergen. Han han visar och berättar om sällsynta orkidéer, hur man utvinner kork på träden och tar oss till en utsiktspost över staden och havet. Vi doftar, känner, ser och hör naturen i en mindfulnessövning. Vi njuter eftermiddagarna på nästan folktom strand eller vid polen. Några tar sig ett uppfriskande dopp i det det klara, sverige-sommar-tempererade havet.

Yogalärare Marie Androv

Nästa resa till Sicilien med Marie går 27 maj-3 juni 2017. Läs mer här>>

Detox, yoga & meditation på magiska Bali 20-27 mars 2016
 

Att få bo och hålla yogaresor på Bali när det är vinter hemma i Sverige är en otrolig gåva och dessutom väldigt tacksamt :) Deltagarna kommer trötta, bleka och hängiga. Sedan tar det ett par dagar och jag ser ljuset tändas i deras ögon, ansiktet slappna av, mer och mer skratt och leenden bjuds generöst överallt. Ja det är helt fantastiskt! Vi hade en superfin vecka i mars på Bali med 14 underbara kvinnor. Vanligtvis är det alltid en eller två män med men denna gången var det bara kvinnor och det blev fint och speciellt. Eftersom hotellet där vi bodde håller på att starta upp ett "wellness center", ungefär som ett hälsohem fick vi prova på några av behandlingarna. Så det blev lerbad och fotbad och ryggradsbad med mera som uppskattades. Och förstås även härliga massager! Ja det är verkligen fint att se hur yogan, meditation, maten, utflykterna, värmen, solen och en härlig gemenskap och nya vänner påverkar och får folk att må så bra, slappna av så djupt, känna sig glada och dessutom bli av med småkrämpor i kroppen som varit med ett tag. Tack alla som var med!

Yogalärare Didi

Nästa resa till Bali går 16-23 oktober 2016 och därefter den 22-29 januari 2017 och 9-16 april 2017. Läs mer här>>

Yoga, ayurveda & meditation i Goa 16-30 mars 2016
 

Vårens retreat-resa i mars, med yoga, ayurveda, meditation och livsstilsinspiration i Indien gick denna gång till Goa. Sju trötta kvinnor, som längtade efter vila, återhämtning och att bara vara, anlände tidigt en morgon. De var alla mycket öppna för att ta dagen som den kom, och det var lätt för dem att lära känna varandra. Under sju dagar fick kvinnorna njuta av ayurveda-behandlingar, yoga, meditation, sol och bad, samt ta emot tips kring ett vardagsliv med mer balans. Vi lyssnade på live-musik, besökte en marknad och badade i en pool tillsammans med handikappade indiska barn. Vi fick uppleva den hinduiska högtiden "Holi", då folk kastar färg på varandra och dansar på gatorna. Vi besökte också en kryddplantage och gjorde en båttur, där vi tittade på delfiner. Trots dessa aktiviteter, så hade vi varandet i fokus. Att lära sig mer om att känna vad man verkligen önskar och behöver i stunden, var något som vi tränade på.  Att det bara var kvinnor med på denna resa var ovanligt. Ofta brukar det vara åtminstone 2-3 män. Jag har fått förfrågningar om en resan bara för män också. Kanske blir det en sån framöver.☺  Det är nu en tid sen hemkomsten från denna resa, men den finns kvar inombords. Precis som ett par av deltagarna berättar nedan, så finns mötena, de nya erfarenheterna och upplevelserna kvar, och värmer fortfarande i hjärtat när jag tittar tillbaka..." 

Yogalärare Åsa Nyström

Nästa resa till Goa blir den 13-27 mars 2017. Läs mer här>>

Kommentarer från deltagare: 

Hej Åsa!
Hoppas allt är bra med dig. Goa-resan kommer följa (och leda) mitt hjärta så länge jag lever.
Jag är tillbaka till vardag och bestyren som hör därtill. Har avverkat tre veckor på nya jobbet med massa nya intryck, människor och nytt att lära sig, så att få möjligheten att då och då drömma sig tillbaka till Goa har aldrig varit mer passande!
Jag tycker resan har fått mig att känna vad mina faktiska behov är för stunden och det betyder jättemycket. Meditationen följer med mig så gott som dagligen. Jag har också funderat på att börja någon yogakurs men vet inte riktigt vilken som skulle passa mig. Du kanske har något förslag? 
Det jag gillade med yogan var att känna mig 'ett med min kropp', mer medveten om den och att jag inte bara är ett huvud med massa tankar. Det känslan har jag aldrig känt förut.
Kortet jag fick/drog sista dagen på vår lilla avslutningsceremoni med kreativa projekt-inspirationen har verkligen fått mig att tänka till. Jag älskar att vara kreativ men får sällan utlopp för det.
Stort Tack för en inspirerande och givande resa på så många sätt! För mig går det jättebra att använda bilder och dylikt för framtida resor!
Varma vårkramar Anna

Hej Kära Yogavänner 
Hoppas allt är väl med er. Jag tycker resan suttit kvar mer i mig än trodde, så mycket vardag och saker som hänt sedan jag kom hem. och ändå finns mycket minnen kvar. Resan gjorde stora avtryck på mig på olika sätt, olikt andra resor jag gjort. Jag håller kvar vid alla minnen och kokar min gröt, gör mandelmjölk och tvättar inte min sjal som luktar Indien.
Kanske gör vi om några år en återresa !
Kram Ulrika

Medcinsk- & holistisk yoga på Madeira 1-8 februari 2016
 

Jag har nyligen kommit hem från min 6:E Yogaresa på fantastiskt vackra Madeira! Denna vecka är som en lisa för kropp och själ! Den fantastiska miljön och naturen erbjuder ett överflöd av blommor och grönska, och närheten till det ständigt närvarande havet gör sig påmind. Det är en sån vacker natur att det stundtals tar andan ur mig. Det 4-stjärniga Hotellet vi bor på är beläget i en lugn by precis vid havet och erbjuder fantastisk mat och underbara välgörande ayurvediska behandlingar bland annat. En vecka med yoga här är djupt välgörande och transformerande och det är därför jag återkommer hit, gång efter gång! Min kropp och själ längtar hit, att bara få insupa alla färger, all skönhet, att få ta del av allt det Madeira har att erbjuda. Det är magiskt!! Kanske ses vi där nästa gång? 

Yogalärare Ullis Karlsson

Nästa resa till Madeira går den 7-14 november 2016. Läs mer här>>

Yoga, ayurveda & meditation i Kerala 18 november- 2 december 2015
 

Omvälvande att resan mellan olika världar i det yttre och inre. Från Kerala, det gröna, gröna landet, till ett vitt Sverige. Så underbart att spendera tid i Indien med fina yogisar, i sökandet efter att komma närmare oss själva på djupet.  Kontakten med oss själva via mjuk hatha-yoga och grundläggande livsstilstips från bl a ayurveda, i kombination med sköna ayurveda-behandlingar känns helt rätt. Dessutom möjlighet att rensa kroppen med renande mat, och kontakt med underbara varmhjärtade indiska människor och deras exotiska kultur m.m.

Yogalärare Åsa Nyström

Nästa resa till Kerala är den 17 november- 1 december 2016 och sedan den 25 januari- 8 februari 2017. Läs mer här >>

Hathaflowyoga på Zanzibar 7-17 november 2015
 

Hej! Just hemkommen från ännu en underbar resa till Zanzibar, denna magiska ö med turkost vatten, kritvit sand, god mat och vänliga människor. I tio dagar har vi mediterat, yogat, andats, solat, badat, haft djupa samtal och skrattat om vartannat. Det är verkligen ett perfekt sätt att rusta sig för och fylla på med energi inför vintern. Sist men inte minst så är nog mötet med alla härliga deltagare det som berikar mig mest! 

Vi ses snart igen! 

Yogalärare Pia Wallberg

Nästa resa till Zanzibar går 5-15 november 2016. Läs mer här>>

 

 

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize