Italien, Abruzzo - Mindfulness & Mediyoga bland italienska vingårdar med Marie Androv

abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
yogaresa inshape travel italien
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga

Följ med på en underbar vecka på en underbar plats i ett underbart land.

Det finns knappast ett bättre ställe att koppla bort vardagen och bara njuta av fullständig avkoppling och hämta ny energi än i denna vackra omgivning i den italienska regionen Abruzzo. 

Här kommer du få en gedigen kurs i Mindfulness och mjuk och stillsam Medicinsk yoga med den svenska yogaläraren Marie Androv. Veckan innehåller även fina utflykter till berg och hav så du får uppleva regionens bästa sidor.

Det nybyggda lilla hotellet är något alldeles speciellt, ett "semi-earth house" format i en båge, halvt inbyggt i en sluttning och helt osynligt från vägen. Modernt, bekvämt och samtidigt mysigt. Ljust med en fantastisk utsikt. Stora terasser och en stor swimmingpool.

Värdpar är svenska Ingrid och Pelle som letade länge efter den perfekta platsen för att skapa sitt paradis. De välkomnar dig med värme, generositet och med kvalitet i allt.

 

Boende & mat

Boende & mat

Huset
Utsidan av hotellet domineras av den svepande fasaden inbyggd i backen, de stora fönstren som ger alla rum massor av ljus och två stora terrasser, där du man se ut över en lantlig dal med olivlundar och vingårdar med Adriatiska havet i bakgrunden (3-4 kilometer). Du kommer in i trädgården på taket av huset och när du går ner för trappan kommer bli förvånad över att hitta huset bakom dig och under fötterna.

Huset har två våningar och på den stora terrassen serveras frukost, lunch eller middag, varje dag om vädret tillåter. Terrassen fungerar också som en utomhuslounge. 

Till den närmaste byn Villalfonsina är det ca 1,5 kilometer. Närmaste stad heter Casalbordino, dit är det ca 35 minuters promenad. Det går även att få skjuts om det är något viktigt som du behöver. Eller också lånar du en cykel, det är gratis och ganska trevligt. Till närmsta strand är det 10 minuter med bil. 

Åtta rum
Alla åtta rum är moderna och stilfulla och har egna badrum av hög klass i lite olika stil. De är alla på samma "terassvåning" och med olivlunden, poolområdet och dalen nedanför. Välj antingen dubbelsäng eller två enkelsängar. Rummen har golvvärme. Gemensamt kylskåp finns om du vill kyla något speciellt. Hårfönar finns att låna.

Måltider
Du serveras vällagade och smakfulla måltider baserad på i möjligaste mån lokala råvaror. Vegetarisk helpension ingår som ibland kompletteras med lokalt fångad fisk och/eller skaldjur för de som så önskar. Vatten och vin ingår vid lunch och middag. Vattnet här är gott och riskfritt att dricka direkt ur kranarna. Te och vatten finns fritt tillgängligt under hela dagarna. Vid utflykter ingår inte mat eller dryck.

Byggt för grupper och med en hemma-känsla
Den gemensamma våningen domineras av den stora matsalen och loungen. Målet har varit att skapa en familjär känsla där alla umgås och äter tillsammans. 

Hållbarhet, design och komfort
Ingrid och Pelle har försökt att konstruera ett miljövänligt hus och endast tillåta kompromisser när det gäller utformning eller komfort. Bara genom att bygga huset till hälften nedgrävt i marken dra man nytta av jordens svalka på sommaren och värme på vintern. Genom att göra detta har man undvikit luftkonditionering, något som de aldrig varit angelägna om. I stället har man installerat luft-värmeväxlare för att spara energi och ändå alltid hålla luften fräsch. Hela huset värms upp med golvvärme, så att du alltid får ett mysigt inomhusklimat.

Gym-/yogasal med utsikt
Från den 45 kvadratmeter stora gym- och yogasalen ser man ut över trädgårdens olivlund och morgnarnas soluppgång. Salen har utrustning för yoga / pilates / qigong (mattor, block, bälten, filtar, kuddar) och även för funktionell träning såsom fria vikter, kettlebells, pilatesbollar etc. Som i resten av huset är det golvvärme här.

Gratis tvättmaskiner
Här finns ett separat rum med tre tvättmaskiner som är gratis att använda inklusive ekologiskt tvättmedel. Visst är det skönt att kunna packa lite snålt.

Hälsa morgonsolen på toppen av huset
Ovanpå huset (på taket faktiskt) under olivträden, har man en vidsträckt utsikt över dalen, olivodlingar och med Adriatiska havet i bakgrunden. Här på gräset kan vara är ett fint ställe att hålla morgonklasser och meditationer vid soluppgången.

Förbättra din simteknik eller ta bara ett dopp
25 meters-poolen ger ovanligt bra möjligheter till motionssimning eller seriös simträning. Denna stora pool är byggd på grund av det faktum att Pelle är en före detta tävlingssimmare och OS-medaljör. Vill du förbättra din simteknik så fråga Pelle om några tips, han visar dig gärna. Men det går naturligtvis lika bra att bara plaska runt lite, leka och svalka av sig.

Trädgård
Känn dig hemma att strosa runt i trädgården. Det är en pågående process att utveckla den och Pelle och Ingrid har precis börjat här.

Program

Mindfulness och MediYoga

I ett samhälle som ständigt är uppkopplat, ständigt i rörelse bombarderas vi av intryck och dras lätt in i stress, oro, måsten och krav. Med tiden byggs spänningar upp i kroppen och vi får allt svårare att slappna av och sova. Mindfulness och MediYoga ger dig verktygen att hitta tillbaka till den där lugna platsen i dig. 

Yogaretreatet ger dig tillfälle att fördjupa dig i Mindfulness, och fylla på med energivande MediYogapass två gånger om dagen. Vi går på en mindfulnessvandring i vacker miljö och praktiserar mindful eating en dag. Allt för att integrera medveten närvaro i din vardag.

Yogapassen är mjuka men dynamiska och passar alla, oavsett ålder, stela leder eller tidigare erfarenhet. Ett pass består av andning, mjuka rörelser, vila och meditation med fokus på att fördjupa och förlänga medveten andningen även i rörelse. Mindfulnessteknikerna och reflektioners som vävs in i passen hjälper dig att uppfatta kroppens signaler och känna om du behöver utmana dig själv eller anpassa övningarna efter kroppens begränsningar eller dagsform. 

Syftet med passen är att skapa lugn, frigöra energin och lusten i vardagen genom att ge verktyg att lyssna på och hand om kroppens behov.

Utflykter

En tredjedel av Abruzzo består av nationalparker. Vi kommer att göra dagsutflykter för vandringar vid havet och i naturreservatet i bergen, och för de som vill även till en eller två närbelagda byar/städer. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltidsstaden Vasto, som ligger vackert vid havet. Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Preliminärt dagsprogram: 
 

07.00-08.30 Mindfulness och MediYoga
09.00 Frukost
10.00-17.00 Fri tid för sol, bad, egna aktiviteter, utflykter, lunch 
17.00-18.30 Mindfulness och MediYoga
19.00 Middag

 

Din kursledare Marie Androv

Marie är MediYoga-terapeut och lärare med mindfulnessinriktning utbildad av Göran Boll vid MediYoga Institutet i Stockholm, där hon leder klasser och utbildar yogalärare i MediYoga vid Depression. Hon har fördjupat sig i andningstekniker (pranayama) för lärare från Indiens främsta Yogainstitut, Kaivalyadhama.
Marie har genomgått Power of Awareness-programmet i mindfulness och självmedkänsla för Jack Kornfield och Tara Brach och går nu deras två-åriga mindfulnesslärarprogram vid The Awareness Training Institute och UC Berkeley’s Greater Good Science Center. Hon är även ayurvedisk livsstilscoach utbildad i Sverige, Indien och USA.  Balans i hela människan är Maries utgångspunkt. Marie är medlem i IAYT, International Association of Yoga Therapists.  

Marie grundade företaget Själ i kropp efter det att hon som kommunikationsansvarig hade begravt sig själv och sina drömmar under stress och måsten.

"En dag insåg jag att jag ville leva ett annat liv. Nära naturen och mig själv. Jag började studera och integrera ayurveda, MediYoga och mindfulness för att hitta tillbaka min väg i livet. Min vision med Själ i kropp är att hjälpa människor att återfinna själen och glädjen  i vardagen genom att ge verktyg att lyssna och ta hand om kroppens behov. I min praktik utgår jag ifrån tre flertusenåriga kunskaper: ayurveda – MediYoga (Medicinsk yoga) – och Mindfulness. "

Läs mer om Marie här >>

Om Abruzzo

Berg möter hav i den italienska regionen Abruzzo. Själva delar abruzzeserna in sitt landskap i tre nivåer – havet, kullarna och bergen, alla med olika kök, mentalitet och natur, trots omedelbar närhet till varandra. Det är svårt att förstå att Abruzzo inte hamnat i fokus för den breda turismen. Denna mellanitalienska region ligger på samma soliga, varma breddgrader som Rom och det tar bara ett par timmar att korsa halvön med bil eller buss över till östkusten. Bland regionens kullar framställs det traditionella vita Trebbiano-vinet och det röda Montepulciano.

För den som söker storslagna naturupplevelser är Abruzzo något alldeles speciellt, hela 30 procent av regionens yta lyder under naturskyddslagar. Regionen ligger i mellersta Italien, vätter ut mot Adriatiska havets sandstränder och stoltserar med spektakulära bergsmassiv i sitt inre, där topparna ofta når över 2.000 m . Där vildmarken inte dominerar är det genuina jordbruksbygder, och herdemarker. De huvudsakliga grödorna är vin, oliver och spannmål.  En lite udda men inte oviktig produkt är dessutom saffran. Badorter såväl som historiska centrum har en avspänd lugn karaktär. Vid kusten ligger regionens största stad, Pescara. Det är en hamnstad med fiskeflotta, turisthamn och färjetrafik mot bl a Kroatien, och som också har långa sandstränder. 

Vågorna skummar kring traboccon, den rangliga fiskebryggan som löper rakt ut i Adriatiska havet. Här är den hetaste platsen för en middagsträff där himmel möter hav. Traboccon, byggd på klipporna, är länken mellan land och hav. Den uppfanns av förfäderna som var fåraherdar så att de kunde fiska utan att behöva släppa markkontakten. Någon meny finns inte, det är kvällens rätt som gäller, fångsten man hittar i näten.

Klart är att utflyktsmöjligheterna är oändliga. Om man hyr bil kan man ge sig in bland kullarna. I saffransbyn Navelli färgas fälten lila när kryddan blommar. I konfektbyn Sulmona kantas huvudgatan av blomsterskulpturer av mandelgodis. Dessutom är vitlöken röd. Uppe i bergen ståtar många byar med stupande, vindlande gator.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende i delat dubbelrum med eget badrum
- Vegetarisk helpension inkl vatten eller vin till lunch och middag
- Grupptransfer från Rom
- Yoga- och mindfulnessprogram enligt beskrivning
- Två utflykter med vandring vid havet och i bergen. Eventuellt fler utflykter beroende på gruppens önskemål.
- Fri tillgång till te och vatten

Ingår inte:
- Flygbiljett
- Måltider under utflykter
- Beroende på gruppens storlek kan det finnas möjlighet till något enstaka enkelrum mot pristillägg som visas när du fyller i din bokningförfrågan här nedan. Om de åtta rummen blir fulla reserverar vi oss för att enkelrum inte blir möjligt även om du bokat det. I sådant fall återbetalas enkelrumstillägget.

Resa: Du flyger till Rom dit det finns många alternativ. Vi kan hjälpa dig boka ditt flyg (adm avg 300 SEK) om du inte själv vill göra det via vår online-bokning. Vi rekommenderar att du väntar med din flygbokning tills du har fått info från oss att minimiantalet deltagare för resan har nåtts.

Ett alternativ är att flyga tilll Pescara. Det är närmare boendet (ca 45 minuter), men med sämre flygförbindelser från Skandinavien.

Transfer: Grupptransfer från Rom Fiumicino flygplats ingår i priset. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga. Motsvarande gäller vid hemresan. Det tar ca 2,5 timmar från flygplatsen till boendet.

Om inte grupptransfern från Rom passar dig så kan du hyra bil vilket går att göra via samma sida som flygbokningen ovan. Kontakta oss om du önskar vägbeskrivning. 

Transfer från Pescara ingår inte i priset men kan arrangeras, kontakta oss om du vill flyga till Pescara.

Minimiantal: 10 personer

WiFi: Bra gratis WiFi finns men täckningen är dålig på vissa platser och i vissa rum.

Pool: Stor 25-meterspool öppen under vår, sommar och höst. Ej uppvärmd mer än av solen.

Yogautrustning: Yogamattor finns att låna, men ta gärna med din egen om du har. Det finns även bälten, block, kuddar och filtar.

Spa: Finns inte

Dricks: Förväntas inte på boendet, och ungefär som i Sverige på restauranter och kaféer.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Valuta: EUR

Kreditkort etc: Mindre affärer och kaféer accepterar ofta inte kreditkort, så vid utflykter kan kontanter behövas. Till närmaste bankomat är det ca 35 minuters promenad. Eller också lånar du en cykel, det är gratis och ganska trevligt. Om det är något som behöver betalas på boendet behövs kontanter eller så går det bra med Swish. 

Elektricitet: Ingen adapter behövs, elkontakterna ser ut som i Skandinavien.

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize