Skip to main content

Portugal, Madeira – Medi- & Holiyoga med Ullis Karlsson

| 2020-11-17 |


Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medicinsk och Holistisk yoga. Yogan är lugn och inkännande och passar alla åldrar. Din lärare är Ullis Karlsson som är legitimerad sjukgymnast, utbildad yogalärare samt medicinsk yogaterapeut. Du får även en smakbit av Madeiras underbara natur på en halvdags vandring och kan njuta av två ayurvediska behandlingar.

Madeira är en underbar ö med ett underbart klimat. På grund av läget i Golfströmmen blir havet aldrig kallare än 17-18 grader på vintern. En av de största sevärdheterna är öns "levadas", totalt över 200 mil vattenkanaler, de äldsta grävda och byggda på 1500-talet, som leder vatten från bergen ned till jordbruksmarker och befolkade områden. Utefter dessa små kanaler finns ett fantastiskt nät av vandringsstigar. 

Fritextsökning

Yoga & din lärare

Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medicinsk yoga. Yogapassen innehåller andning, positioner, vila samt meditation. Passen är lugna och inkännande och passar alla åldrar, även om du känner dig stel. Men de är även utmanande och du kan själv anpassa övningarna efter dina möjligheter och begränsningar. Målet med passen är att skapa inre harmoni och lugn, att väcka din inneboende kraft och att frigöra hinder och blockeringar för att skapa ett energiflöde i dig.

Yogaklasserna hålls i en fin yogasal med stora glasfönster som gör att gränden mellan ute och inne suddas ut. Här finns yogamattor, bolster och filtar på plats, men du får självklart ta med en egen yogamatta.

Ullis Karlsson är författare, föreläsare, utbildare, yogalärare och yogaterapeut med mer än 25 års studier av olika holistiska discipliner. Hon har hela världen som arbetsfält. Ullis är utbildad hos Göran Boll på Institutet för Medicinsk Yoga samt holistisk yogalärare utbildad hos Ulrica Gulz. 

Ullis är varm och mycket kompetent med hjärtvärmande medkänsla och kunskap. Hon möter dig där du är och erbjuder vägledning för att hjälpa dig att förbättra din hälsa och ditt liv, både känslomässigt, mentalt och fysiskt. Äktheten i hennes undervisning är baserad på hennes passion för liv och människor och hennes egna erfarenheter av motgångar.

Hon ger dig verktyg för att hantera stress, oro, ilska och spänningar. Tidigare deltagare på hennes retreats har gett Ullis de bästa betyg man kan få, till exempel "en av de bästa lärarna i livet som jag har träffat". Om du vill förändra ditt liv till ett med mindre stress och större självkänsla, bör du börja yoga för Ullis.

Nyligen kom hon ut med sin självbiografi om sin inre resa. Den yogaform hon själv har utvecklat, och håller kurser, workshops och utbildningar i, är baserad på hennes egen långa erfarenhet och utforskande. Yogan är feminin, mjuk, intuitiv och ändå oerhört kraftfull. Den är särskilt utvecklat för högkänsliga, samt för människor med mycket smärta och stress i kropp och själ. Den passar dock alla oavsett erfarenhet. Ullis vision är att skapa en mer medveten, kärleksfull och friare värld för oss alla att leva i tillsammans. Och allting startar djupt inom dig själv. Det vill Ullis förmedla till dig.

Den Medicinska yogan härstammar i grunden från Kundaliniyoga men har bitar av den traditionella indiska läkekonsten ayurveda och traditionell kinesisk medicin (TCM) invävt. Övningar i den Medicinska yogan utförs långsammare än i den traditionella Kundaliniyogan. Just detta gör att den passar även dig som har långvarig, kronisk smärta likväl som fysisk, psykisk och emotionell smärta.

Holistisk Yoga är en läkande, kraftfull och varsam yogaform som passar både kvinnor och män. I Holistisk Yoga är flera kraftfulla och holistiska discipliner invävda som ayurveda, TCM ( traditionell kinesisk medicin ), röst och vibrationstekniker, flödesövningar, samt frigörande dans för att nämna några. Vila och meditation ingår alltid.

Läs mer om Ullis på ulliskarlsson.com där du även hittar en rad poddar som hon delagit i.

Se Ullis i TV4-soffan där hon bland annat talar om sömn och sina egna tidigare sömnproblem.

Program

Dagarna ser normalt ut ungefär så här:

07.00-08.30    Medicinsk yoga för välbefinnande och balans
09.00-10.00    Frukost
10.00-17.00    Fri tid (med möjlighet till enskild konsultation kl 15.00-16.30, ingår ej i priset)
17.00-18.30    Medicinsk yoga för kraft och välbefinnande
19.00-20.00    Middag
20.30-21.00    Tid för frågor etc. Två kvällar eventuellt föreläsning (beroende av gruppens sammansättning och önskemål) om yogans filosofi samt chakran och energi.

Boende & mat

Boende & mat

Du kommer att bo på Hotel Galosol som är ett fyrstjärnigt hotell som ligger vid Madeiras södra kust med en fantastisk havsutsikt. Hotellet har 123 rum och ligger precis vid kanten av havet.

Frukostbuffé varje morgon och middag varje kväll ingår. Lunch kan man äta på någon av de närliggande restaurangerna eller också väljer du något enklare på något café. 

Här finns ett fint poolområde där du kan slappna av med en bra bok mellan yogapassen. Hotellet har stora pooler, badbryggor för att ta ett dopp i havet och ett fitnesscenter med stort och välutrustat gym och gruppträningsklasser. Där finns även ett väletablerat dykcenter där du kan ta dyklektioner, hyra utrustning eller snorkla. Det finns även ett spa-center där du kan boka olika behandlingar. (Två behandlingar ingår i priset.) 

Rummen är trevliga dubbelrum, alla med balkong eller terass. I varje rum finns en minibar, tv, telefon, hårtork, vattenkokare och luftkonditionering. 

Att se & göra

Exempel på andra aktiviteter du kan göra när du är här:

  • Val- och delfinsafari ca 40 EUR
  • Vandra från ca 15 EUR
  • Dyka (introduktionskurs 70 EUR, 2 dyk inkluderat utrustning 80 EUR)
  • Snorkla
  • Spela golf (greenfee från ca 70 EUR)
  • Hyra mountainbike ca 25 EUR
  • Båtturer 30-80 EUR beroende på båtturens längd
     

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter
- Frukost och middag varje dag
- Alla yogaklasser
- 1/2 dags yoga & vandring
- 2 ayurvediska behandlingar
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Eventuella andra behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Funchal (FNC). Vi rekommenderar att du inte bokar flyg på egen hand innan du fått mail från oss där vi bekräftat att minimiantalet är uppnått. 
Läs aktuell information här vad som gäller för resor inom EU med tanke på pandemisituationen. Sidan uppdateras regelbundet.​​​​​​​

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår i vårt pris. Beroende på när ditt flyg ankommer kan du få invänta övriga resenärer innan transfern avgår från flygplatsen. 

Minimiantal: 7 personer

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen året runt. Ej uppvärmd

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Hotellet har spa

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela oss vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns på hotellet

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimat

Covid-19

Från och med den 30 juni 2020 är Portugal ett av de länder dit UD inte avråder från att resa. Läs aktuell information på Sweden Abroad (eller i appen UDs Resklar).

Hotellet har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

Läs även denna info från Madeira Tourist Board

Ta del av denna video som visar hur ankomsten till Madeiras flygplats går till.

Så tycker våra resenärer

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2020-11-178Portugal, Madeira - Medi- & Holiyoga med Ullis KarlssonSEK 11 950Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY