Portugal, Madeira – Medi- & Holiyoga med Ullis Karlsson

Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medicinsk och Holistisk yoga. Yogan är lugn och inkännande och passar alla åldrar. Din lärare är Ullis Karlsson som är legitimerad sjukgymnast, utbildad yogalärare samt medicinsk yogaterapeut. Du får även en smakbit av Madeiras underbara natur på en halvdags vandring och kan njuta av två ayurvvediska behandlingar. 

Madeira är en underbar ö med ett underbart klimat. På grund av läget i Golfströmmen blir havet aldrig kallare än 17-18 grader på vintern. En av de största sevärdheterna är öns "levadas", totalt över 200 mil vattenkanaler, de äldsta grävda och byggda på 1500-talet, som leder vatten från bergen ned till jordbruksmarker och befolkade områden. Utefter dessa små kanaler finns ett fantastiskt nät av vandringsstigar. 

Pris från:
SEK 13 150
Boka resa

Yoga & din lärare

Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medicinsk yoga. Ullis Karlsson är utbildad hos Göran Boll på Institutet för Medicinsk Yoga. Dessutom är Ullis även holistisk yogalärare utbildad hos Ulrica Gulz. 
Den Medicinska yogan härstammar från Kundaliniyoga men har bitar av den traditionella indiska läkekonsten ayurveda och traditionell kinesisk medicin (TCM) invävt. Övningar i den Medicinska yogan utförs långsammare än i den traditionella Kundaliniyogan. Just detta gör att den passar även dig som har långvarig, kronisk smärta likväl som fysisk, psykisk och emotionell smärta.

Holistisk Yoga, en läkande, kraftfull och varsam yogaform som passar både kvinnor och män. I Holistisk Yoga är flera kraftfulla och Holistiska discipliner invävda bla: ayurveda, TCM ( traditionell kinesisk medicin ), röst och vibrationstekniker, flödesövningar, samt frigörande dans för att nämna några. Vila och Meditation ingår alltid.

Yogapassen på denna resan innehåller andning, positioner, vila samt meditation. Passen är lugna och inkännande och passar alla åldrar, även om du känner dig stel. Men de är även utmanande och du kan själv anpassa övningarna efter dina möjligheter och begränsningar. Målet med passen är att skapa inre harmoni och lugn, att väcka din inneboende kraft och att frigöra hinder och blockeringar för att skapa ett energiflöde i dig. 
Yogaklasserna hålls antingen inomhus eller i trädgården. 

Program

Dagarna ser normalt ut ungefär så här:

07.00-08.30    Medicinsk yoga för välbefinnande och balans
09.00-10.00    Frukost
10.00-17.00    Fri tid (med möjlighet till enskild konsultation kl 15.00-16.30, ingår ej i priset)
17.00-18.30    Medicinsk yoga för kraft och välbefinnande
19.00-20.00    Middag
20.30-21.00    Tid för frågor etc. Två kvällar eventuellt föreläsning (beroende av gruppens sammansättning och önskemål) om yogans filosofi samt chakran och energi.

Boende & mat

Boende & mat

Du kommer att bo på Hotel Galosol som är ett fyrstjärnigt hotell som ligger vid Madeiras södra kust med en fantastisk havsutsikt. Hotellet har 123 rum och ligger precis vid kanten av havet.

Frukostbuffé varje morgon och middag varje kväll ingår. Lunch kan man äta på någon av de närliggande restaurangerna eller också väljer du något enklare på något café. 

Här finns ett fint poolområde där du kan slappna av med en bra bok mellan yogapassen. Hotellet har stora pooler, badbryggor för att ta ett dopp i havet och ett fitnesscenter med stort och välutrustat gym och gruppträningsklasser. Där finns även ett väletablerat dykcenter där du kan ta dyklektioner, hyra utrustning eller snorkla. Det finns även ett spa-center där du kan boka olika behandlingar. (Två behandlingar ingår i priset.) 

Rummen är trevliga dubbelrum, alla med balkong eller terass. I varje rum finns en minibar, tv, telefon, hårtork, vattenkokare och luftkonditionering. 

 

Att se & göra

Exempel på andra aktiviteter du kan göra när du är här:

  • Val- och delfinsafari ca 40 EUR
  • Vandra från ca 15 EUR
  • Dyka (introduktionskurs 70 EUR, 2 dyk inkluderat utrustning 80 EUR)
  • Snorkla
  • Spela golf (greenfee från ca 70 EUR)
  • Hyra mountainbike ca 25 EUR
  • Båtturer 30-80 EUR beroende på båtturens längd

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter
- Frukost och middag varje dag
- Alla yogaklasser
- 1/2 dags yoga & vandring
- 2 ayurvediska behandlingar
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Eventuella andra behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Funchal (FNC). Vi rekommenderar att du inte bokar flyg på egen hand innan du fått mail från oss där vi bekräftat att minimiantalet är uppnått. 

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår i vårt pris. Beroende på när ditt flyg ankommer kan du få invänta övriga resenärer innan transfern avgår från flygplatsen. 

Minimiantal: 6 personer

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen året runt. Ej uppvärmd

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Hotellet har spa

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks men vill man göra det uppskattas det

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela oss vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns på hotellet

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Så tycker våra resenärer

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2019-11-057Portugal, Madeira - Medi- & Holiyoga med Ullis KarlssonSEK 13 150Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize