Malta - Yoga Holiday på Gozo

En underbar juvel i Medelhavet är ön Gozo utanför Malta som med underbart väder, fantastisk natur och mycket historia erbjuder en perfekt plats för en yoga holiday.

Ön är ett mästerverk skapat av naturens krafter, med vidsträckta stränder, orörd natur, barock arkitektur och 7000 år av kultur. Regeringen har ett projekt på plats för att göra ön till en eko ö, projektet beräknas vara klart 2020. 

Under veckan har du 11 st yogapass och alla nivåer är välkomna. På den fria tiden kan man passa på att resa runt och upptäcka ön. Under veckan har man antingen en dag som är helt fri eller så har man två dagar när man ena dagen bara har en morgon klass och andra dagen bara en kvällsklass så man kan åka iväg på längre utflykter. Det är både billigt och enkelt att ta sig runt med buss, det finns en busshållplats 5 minuter från boendet. Vill du inte ge dig iväg så kan man bara slappa vid poolen , njuta av en massage och bara ta det lugnt.

Pris från:
SEK 7 050
Boka resa

Boende & mat

Retreatet kommer att vara hållas på Dar Al Hena, vilket betyder "hus av lycka, lugn och ro", en vacker 300 år gammal ombyggd bondgård med alla moderna bekvämligheter i byn Ghasri. Det är helt fristående så att lugn och ro garanteras, vilket gör den till en idealisk plats för ett retreat med en fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden.

Gården har en pool, inomhus och utomhus utrymme för din yoga och ett behandlings- / meditationsrum. Huset har fyra sovrum, varav två med badrum i rummet och två med eget badrum utanför rummet. I två av sovrummen kan man sova upp till tre personer, de två andra rummen sover två personer. Ett av dessa rum är Superior med egen privat terrass (tillägg). 

Ghasri är den minsta byn på Gozo med en liten matbutik och en härlig familjedriven restaurang som serverar lokala och internationella rätter, båda ligger ca fem minuter från Dar Al Hena. Runt huset finns det vackra vandringar. Ghasri domineras av Ta Gurdan fyr som står 180 meter över havet på en platt kulle högt ovanför byn. En brant stig leder upp till fyren, belöningen att gå upp där är spektakulär 360 graders utsikt över ön. Byn ligger inbäddad mellan bergen i Zebbug och Ghammar med utsikt över Ghasri-dalen, vilket är idealiskt för vandrare och cyklister. Landskapet slutar i en vacker, stram klyfta i havet en plats populär bland dykare och idealisk för att ta ett dopp. Närmsta strand är Ghasri Gorge som ligger en 15 minuters promenad från huset. Tio minuters promenad från huset ligger Ta Pinu kyrka, känd för sin helande kraft.

I resans pris ingår brunch alla dagar och middag varje kväll utom en dag då det är ledig tid för att kunna åka iväg på utflykter. Mten kommer lagas av Philen som är fokuserad på att använda kryddor för deras olika läkande och hälsofrämjande egenskaper. Drick kryddade teér och ät en mängd spännande vegetariska måltider. låt dina smaklökar njuta av exotiska aromer och smaker; känn din kropps matsmältningssystem läka och ditt immunsystem och energi öka. Philen kommer även att hålla en en matlagningslektion för dom som önskar. Speciella kostbehov kan tillgodoses om vi infomeras i förhand. Ört teér kommer att tillhandahållas och du kan använda kranvatten till dessa. Vi kommer också att tillhandahålla dricksvatten. 

Yoga & din lärare

Dina lärare är Barbara Gordon och Jane Nayar. Barbara har undervisat i yoga i mer än 30 år. Hon är yogalärarinstruktör, yogalärare, massör och psykoterapeut. Hon har studerat Sivanandayoga vid The Sivananda Ashram i Val Morin i Kanada och med Swami Vishnudevananda. 1990 öppnande Barbara ett yoga- och holistiskt hälsocenter i London som erbjöd många yogastilar och alternativ medicin. Sex år senare sålde hon rörelsen och realiserade sin dröm om att leva och arbeta i solen. Hon har undervisat mer än en kvarts miljon elever och många av Londons nu ledande yogainstruktörer. Hon har certifierat mer än 250 yogalärare runt hela världen. 

Barbara har studerat och utövat många olika former av yoga förutom Sivananda såsom Hatha, Iyengar, Ashtanga och även Buddhist och Hindu meditation. Yogaklasserna kommer ha inslag av andra yogaformer än Sivananda yogan också men det är den huvudsakliga yogaformen. Varje klass kommer vara olik den andra beroende på nivån på eleverna i gruppen. Varje klass innehåller asanas, pranayama, stretching och meditation.

Jane undervisar dynamisk Yoga, som är ett djupt Hatha-flöde, vilket gör att rörelsen kan ta dig till en djupare nivå av din yogaträning. Förlängning, breddning och ordning samtidigt som man rör sig i ett medvetet flöde tillsammans med andetagen. Detta tillsammans ger dig möjligheten att gå djupare in i din träning genom att använda det dynamiska tillvägagångssättet och låta andetagen vara så fria som möjligt. 

Jane har hållt på med yoga i 22 år och avslutade sin utbildning i september 2013, även om hon fortsätter att träna med sina lärare så ofta det är möjligt. Du kan förvänta dig ett säkert och försiktigt tillvägagångssätt för din yoga genom hennes undervisning, med erfarenheten att veta hur man tar kroppen till en djupare medvetenhet i dom olika positionerna. 

Hon har bott på Gozo de senaste två åren och njuter av den frihet som denna vackra ö ger med sin egen unika känsla och erbjuder en perfekt miljö för att träna yoga.

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter
- Vegetarisk brunch
- 6 vegetariska middagar
- 11 yogaklasser
- Matlagningsklass
- Vatten och te

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher och en middag
- Transfer
- Eventuella behandlingar och utflykter. 

Resa: Flyg till Malta (MLA)

Transfer: Du kan beställa transfer från flygplatsen till retreatet. Du blir då mött på flygplatsen och körd till färjan när du anländer till Gozo möts du av en annan chaufför som kör dig den sista biten. Detta kostar ca 40 EURO per person och väg, färjan kostar ca 6 EURO och betalas på tillbakavägen. 

Det är möjligt att ta en shuttlebus (Shuttle Direct) om du hellre vill göra det. 

WiFi: Ja

Pool: Ja, öppen året runt.

Yogautrustning: Yogamatta behöver tas med. Block finns att låna. 

Spa: Det finns inget spa men det finns möjlighet att boka olika behandlingar under veckan. För mer information kontakta oss. 

Dricks: Man förväntas inte lämna dricks. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela helst vid bokning, dock senast 1 vecka innan avresa.

Åldersgräns: Under 16 år måste komma tillsammans med vuxen men annars finns ingen åldersgräns.

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: EURO

Kreditkort: Det går inte att betala med kreditkort på boendet. 

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-07-207Malta, Gozo - YogaholidaySEK 7 050Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2018-09-037Malta, Gozo - YogaholidaySEK 7 050Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2018-10-137Malta, Gozo - YogaholidaySEK 7 050Boka på förfrågan
DatumNätterResaPris från
2018-11-037Malta, Gozo - YogaholidaySEK 7 050Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize