Malta - Yoga Holiday på Gozo

En underbar juvel i Medelhavet är ön Gozo utanför Malta som med underbart väder, fantastisk natur och mycket historia erbjuder en perfekt plats för en yoga holiday.

Ön är ett mästerverk skapat av naturens krafter, med vidsträckta stränder, orörd natur, barock arkitektur och 7000 år av kultur. Regeringen har ett projekt på plats för att göra ön till en eko ö, projektet beräknas vara klart 2020. 

Under veckan har du 11 st yogapass och alla nivåer är välkomna. På den fria tiden kan man passa på att resa runt och upptäcka ön. Under veckan har man antingen en dag som är helt fri eller så har man två dagar när man ena dagen bara har en morgon klass och andra dagen bara en kvällsklass så man kan åka iväg på längre utflykter. Det är både billigt och enkelt att ta sig runt med buss, det finns en busshållplats 5 minuter från boendet. Vill du inte ge dig iväg så kan man bara slappa vid poolen , njuta av en massage och bara ta det lugnt. t). 

Datum och priser för 2018 kommer inom kort.

Boende & mat

Du kommer att bo på en vacker 3* resort mellan lägenhetsbyarna Tal Fanal och Ta Frenc. Ni kommer att bo i lägenheter om 2-4 rum och kök. Komplexen ligger i utkanten av Ghasri och erbjuder en idealisk plats att koppla av och varva ner. Det finns ett stort yoga rum och utomhus utrymme att göra yoga samt stor pool och solterrass. 

Villagg Tal-Fanal ligger en 10 minuters bilresa från huvudstaden Victoria och är ett kluster av lägenheter med typisk rustik stil inredning och lantlig stil med stenvalv och träbjälkar. I hjärtat av den fredliga Gozo landsbygden, kan gästerna njuta av vackra land och/eller avlägsen havsutsikt. Det finns en liten välsorterad mini-market inom gångavstånd från byn och busshållplatsen är en 5 minuters promenad bort.

Det finns tjugosex lägenheter i alla (två, tre eller fyra sovrum), var och en har ett välutrustat kök och ett vardagsrum. Lägenheterna med 2 sovrum har två badrum, ett som är ensuite och ett som inte är det.  Alla har en stor terrass på marken eller första våningen. De lägenheter som har tre-fyra sovrum är alla på bottenvåningen med en stor terrass och de har två eller tre badrum.

En stor pool och solstolar står till förfogande för de boende. Byn är prydd med växter, och det finns en atmosfär av total avkoppling och lugn. Städning sker en gång under veckan och inkluderar byte av sängkläder och handdukar.

Villagg Tal Frenc består av 26 vackert möblerade lägenheter. Det ligger tvärs över vägen från "Villagg Tal-Fanal". Varje lägenhet består av två sovrum med vardera två enkelsängar, varav ett har ensuite badrum. Lägenheterna har  fullt utrustat kök och mycket rymligt vardagsrum / matsal med kabel-TV. Lägenheterna har antingen en terrass eller en balkong med utsikt över den stora gemensamma poolen, dom flesta har också utsikt  det fantastiska landskapet och en fjärran havsutsikt.

 

 

 

 

I resans pris ingår brunch alla dagar och middag varje kväll utom dag 4 då det är ledig tid för att kunna åka iväg på utflykter. Måltiderna har fokus på en alkalisk diet, men smaskiga samtidigt. Vi har våra egna kockar med stor erfarenhet av att skapa hälsosamma intressanta vegetariska måltider. Speciella kostbehov kan tillgodoses om vi infomeras i förhand. Varma drycker kommer att tillhandahållas i varje lägenhet och du kan använda kranvatten för dessa. Vi kommer också att tillhandahålla dricksvatten. 

Yoga & din lärare

Din lärare är Barbara Gordon som har undervisat i yoga i mer än 30 år. Hon är yogalärarinstruktör, yogalärare, massör och psykoterapeut. Hon har studerat Sivanandayoga vid The Sivananda Ashram i Val Morin i Kanada och med Swami Vishnudevananda. 1990 öppnande Barbara ett yoga- och holistiskt hälsocenter i London som erbjöd många yogastilar och alternativ medicin. Sex år senare sålde hon rörelsen och realiserade sin dröm om att leva och arbeta i solen. Hon har undervisat mer än en kvarts miljon elever och många av Londons nu ledande yogainstruktörer. Hon har certifierat mer än 250 yogalärare runt hela världen. 

Sivanandayoga är en mjuk och behaglig yogastil med fokus på andning och avslappning. Yogaklasserna (11 st under veckan) är ca 1,5 timme och innehåller övningar som förbättrar din rörlighet och styrka, skapar lugn och självförståelse, och innehåller även andningsövningar och meditation. Nivån är lugn i början för att stegvis höjas under veckan allteftersom gruppen utvecklas. 

Barbara har studerat och utövat många olika former av yoga förutom Sivananda såsom Hatha, Iyengar, Ashtanga och även Buddhist och Hindu meditation. Yogaklasserna kommer ha inslag av andra yogaformer än Sivananda yogan också men det är den huvudsakliga yogaformen. Varje klass kommer vara olik den andra beroende på nivån på eleverna i gruppen. Varje klass innehåller asanas, pranayama, stretching och meditation.

När Barbara inte har möjlighet att vara på plats har hon valt ut erfarna och duktiga yogalärare som ersättare.  

Resefakta

Resväg: Flyg till Malta.

Transfer: Transfer går att beställa från och till flygplatsen, det kostar ca 40 EURO per person och väg. Det är ca 60 minuters resa till hamnen där man tar båten över till Gozo ca 20 min och där blir du mött av en annan taxi som kör dig till boendet. Färjan kostar ca 4.70 EURO och man betalar det på hemvägen. Vill du beställa transfer så meddela oss dina flygtider och flightnummer så bokar vi det.

Ingår i resan: Boende 7 nätter, brunch varje dag, 6 middagar, 11x1.5h yogaklasser.

Ingår ej i resan: Flyg, transfer, lunch och middagar (utom ovan nämnda), utflykter eller aktiviteter som man vill göra på den fria tiden. 

Ta med egen yogamatta då det ej finns några att låna på plats. 

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize