Spanien - Yogaretreat på Mallorca med Rebecka Magnusson

Följ med på en härlig yogavecka till Puerto de Sóller på Mallorcas vackra västkust.

Under denna vecka får du ett fylligt program med 14 yoga- och meditationspass med yogaläraren Rebecka Magnusson, en utflykt med vandring i bergen, en utflykt med det berömda Sóller-tåget till Palma stad för en dag med egentid att utforska staden. Under tågresan bjuds man på fantastiska utsikter över bergen, havet och landsbygen. 

Puerto de Sóller är ett stillsamt resmål på Mallorcas västkust. Området ligger i ett vackert landskap med Tramuntanabergen, medelhavskusten och fruktodlingar. Eftersom Puerto de Sóller ligger på västkusten kan man även njuta av vackra solnedgångar. Puerto de Sóller ligger i en skyddad bukt med två mindre sandstränder, och i den norra delen ligger en småbåtshamn med fiskebåtar och lyxiga fritidsbåtar. Vid hamnen och bakom strandpromenaden finns de flesta restaurangerna och caféerna.

Pris från:
SEK 10 500
Boka resa

Yoga och din lärare

Yoga och din lärare

Hotellet är personligen utvalt på plats av yogaläraren Rebecka för detta retreat, och passar utmärkt för en yogagrupp. Yogaklasserna hålls invid poolen eller inomhus i en sal som dekoreras till en shala. 

Rebecka Magnusson är utbildad yogalärare med Ashtangayoga i grunden. Hon har över tio års erfarenhet och har undervisat i yoga sedan 2007 efter sin 200 RYT certifikation hos It’s Yoga. Rebecka har också gått TT Rocket utbildning 100 RYT (en blandning av Ashtangayogans tre första serier) samt genomfört Chakra- och Yinyoga utbildning. 

Hennes sätt att undervisa är pedagogiskt och varierande. Allt från dynamisk utmanade vinyasa flow till mjuk och avslappnande yin och harmonisk yoga.

Rebecka reser gärna världen runt för att både undervisa och undervisas. Genom resor till när och fjärran har hon tränat för erfarna yogalärare, så som Sharath Jois, Kino MacGregor, Petri Räisänen, Richard Freeman, David Swenson, Ellen Johannessen och Jörgen Christiansson.

Rebecka ser yogan som ett livselixir, ett sätt att rena kropp och sinne, lära känna sig själv, bli medveten om sin andning och acceptera tillståndet i nuet. Rebecka lär sina elever att bestrida sina rädslor, och att utvecklas både mentalt och fysiskt. I hennes klasser passar både nybörjare in, lika väl som de med mer yoga erfarenhet. Det blir en personlig praktik för alla som är med.

Förutom hennes roll som yogalärare är Rebecka diplomerad massör, ayurveda och  spaterapeut samt hälsocoach. Hon är en uppskattad terapeut som ser hela människan och ger fantastiska behandlingar som kan vara både avslappnade, djupgående och frigörande.

Program

Dag 1 ( 12 Maj)
13.00 Gemensam transfer från Palma flygplats.
14.00 Installation i rummen.
18.00 Yoga 
20.00 Middag på hotellet.

Dag 2 ( 13 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
Egen tid
18.00 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 3 (14 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
Egen tid
18.00 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 4 (15 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
11.00 Vandring ( ca 3 timmar)
Egen tid
18.00 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 5 (16 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
Egen tid
18.00 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 6 (17 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
10.30 Sóller tåget till Palma
Tid att utforska Palma
18.30 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 7 (18 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
Egen tid
18.00 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 8 (19 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
Packa ihop, checka ut och åka till flygplatsen.

Med reservation för smärre ändringar.

Boende

Boende

Vi kommer bo på Hotel Citric. Boendet ligger 1 minuts promenad från stranden. Hotel Citric Sóller ligger precis vid havet och har utsikt över Sóllers hamn och Tramuntanabergen. Hotellets rum är ljusa och de flesta har utsikt över havet eller bergen. Från Citric Sóller är det bara 100 meter till närmaste strand, medan Port de Sóllers centrum ligger 700m bort. I området kan du ägna dig åt vattensporter, vandring, bad eller cykling. Hotellets rum är funktionella och modernt inredda. Samtliga har ett eget badrum.

Palma ligger 32 km bort, och till Palma de Mallorcas flygplats är det en 40-minuters bilresa. 

Här kan du tillbringa dagen med en vandring eller löptur i de närliggande Tramuntanabergen, eller bara ta det lugnt vid poolen eller den fina stranden. Vill du besöka Palma är det bara att hoppa på tåget nere i hamnen.

Passa på att ge dig själv tid att koppla av. Sola, bada, vila eller läs en bok. Du kan även boka en massage på plats. Är du sugen på mer äventyr finns det trampbåtar att hyra, vandringsleder att utforska eller andra utflykter att ge sig ut på.

Gamla stan - Charmig atmosfär och vacker arkitektur.
Området sträcker sig från katedralen i söder till Placa Cort i norr. Det är ett lugnt område med charmiga smala, slingrande kullerstensgator och små vackra torg. Här kan man välja att bara promenera runt och njuta av den trevliga atmosfären eller så kan man besöka gallerier, museet eller någon av alla charmiga restauranger, kaféer och barer. I Gamla stan finns även många vackra kyrkor och andra äldre byggnader att studera.

Ta en glass - Mitt i Gamla stan på Calle Can Sanc 10 ligger Palmas äldsta café Ca’n Joan De S’aigo med anor från 1700-talet. Här har tiden stått stilla och inredningen är oerhört charmig med gamla möbler och kakel på väggarna. Slå dig ner och ta in atmosfären och njut av en glass eller ett glas orxata, den populära mandelmjölken på Mallorca.

Katedralen - En välkänd vy över Mallorca är den stora gotiska katedralen La Seu som är byggd på 1300-talet. Oerhört pampig står den vid Palmas hamninlopp och på kvällen är den vackert belyst. Gå in i katedralen och beundra dess vackra inredning och fönster.

Shoppa - Populära gator med många stora kedjebutiker är Passeig des Born (Zara, Zara Home, Mango, Louis Vuitton, HM mm) och Av. de Jaume III med bland annat det populära varuhuset El Corte Inglés (missa inte den härliga matavdelningen i källarplanet).  Sindicatoär en annan gata med flera spanska lågpriskedjor (Stradivarius, Pull and Bear och Berska). Sen finns det ju oerhört många härliga mindre butiker i Gamla stan, bland annat en hel del skoaffärer.


 

Klimat

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i delat dubbelrum med WC och dusch
- Frukost och middag
- 14 st yoga- och meditationspass
- Utflykt med vandring i bergen
- Utflykt med det berömda Sóller-tåget till Palma (returresa ingår ej)
- Gemensam transfer

Ingår inte i priset:
- Luncher
- Eventuella andra utflykter utöver ovanstående
- Flyg
- Hemresa från Palma vid tågutflykten. Välj mellan taxi, buss eller tåg hem tillbaka till hotellet.

Enkelrum: Kan bokas mot pristillägg i mån av plats. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delad dubbelrum om det är möjligt och om så önskas. Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan), men om du slutligen placeras i delad dubbelrum så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas.

Resa: Flyg till Palma (PMI). Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Boka inte flyg själv innan du fått information från oss.
Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 

Antalet deltagare: Minst 8 deltagare.

Transfer: Gemensam transfer kl 13.00 från flygplast till hotell ingår i priset.

WiFi: Ja

Pool: Ja

Yogautrustning: Ta med egen yogamatta.

Dricks: Fungerar ungefär som i Sverige på restauranger, är man inte missnöjd så lägger man lite dricks. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs normalt för vanliga svenska elkontakter. 

Valuta: EUR

Kreditkort: Accepteras på hotellet och på restauranger och i affärer. Vi rekommenderar att ha lite euro i kontanter för t ex dricks och småinköp. Växla hemma i Sverige eller ta ut på bankomat på flygplatsen-

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-05-127Spanien - Yogaretreat på Mallorca med Rebecka Magnusson
Sista minuten erbjudande 1000 kr rabatt!
SEK 10 500Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize