Spanien - Yogaretreat på Mallorca med Rebecka Magnusson

Följ med på en härlig yogavecka till Puerto de Sóller som ligger på Mallorcas västkust. Här kan du njuta av havet, bergen, stranden och vinden. Under veckan kommer vi yoga/meditera/filosofera morgon och kväll. Strax nedanför hotellet finns en mysig strand där vi kommer förlägga vår yoga praktik. Vi kommer vara ute och yoga hela veckan och ta del av naturens element och krafter. Så glöm ej att klä dig efter väder. Om det skulle regna någon dag söker vi skydd på ett mysigt hak och dyker in i den yogiska filosofins värld. Under veckan bjuds du även på två vandringar, en upp i bergen till den magiska fyren och en vandring till staden Sóller, där du kan shoppa och äta en god lunch. På kvällarna samlas vi på hotellets restaurang för att avnjuta en 3 rätters middag tillagade på färska lokala produkter.

Puerto de Sóller är ett stillsamt resmål på Mallorcas västkust. Området ligger i ett vackert landskap med Tramuntanabergen, medelhavskusten och fruktodlingar. Eftersom Puerto de Sóller ligger på västkusten kan man även njuta av vackra solnedgångar. Puerto de Sóller ligger i en skyddad bukt med två mindre sandstränder, och i den norra delen ligger en småbåtshamn med fiskebåtar och lyxiga fritidsbåtar. Vid hamnen och bakom strandpromenaden finns de flesta restaurangerna och caféerna.

Pris från:
SEK 9 500
Boka resa

Yoga och din lärare

Yoga och din lärare

Hotellet är personligen utvalt på plats av yogaläraren Rebecka för detta retreat.

Rebecka är utbildad yogalärare RYT 500 med Ashtanga yoga i grunden. Hon har över tio års erfarenhet och har undervisat i yoga sedan 2007. Idag undervisar hon i allt från vinyasa flow, yin och harmonisk yoga. Hennes sätt att undervisa är pedagogisk och varierande.Rebecka ser yogan som ett livselixir, ett sätt att rena kropp och sinne, lära känna sig själv, bli medveten om sin andning och acceptera tillståndet i nuet. Rebecka lär sina elever att bestrida sina rädslor, och att utvecklas både mentalt och fysiskt. I hennes klasser passar både nybörjare in, lika väl som de med mer yoga erfarenhet. Det blir en personlig praktik för alla som är med.

Förutom hennes roll som yogalärare är Rebecka diplomerad massör, ayurveda och  spaterapeut samt hälsocoach. Hon är en uppskattad terapeut som ser hela människan och ger fantastiska behandlingar som kan vara både avslappnade, djupgående och frigörande.

Rebecka reser gärna världen runt för att både undervisa och undervisas. Genom resor till när och fjärran har hon tränat för erfarna yogalärare, så som Sharath Jois, Kino MacGregor, Petri Räisänen, Richard Freeman, David Swenson, Ellen Johannessen och Jörgen Christiansson.

Program

Dag 1 ( 18 Maj)
ca 13.00 Gemensam transfer från Palma flygplats med lokal buss och byte vid Placa Espanya. Från Puerto de sóller buss hållplats till hotellet är det ca 15 min promenad. (Taxi på egen bekostnad)
14.00 Installation i rummen.
18.00 Välkomstceremoni och ett jordande yogapass
20.00 Middag på hotellet.

Dag 2 ( 19 Maj)
07.30 Good morning Yoga, Light flow.
09.00 Frukost
Egentid
18.00 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 3 (20 Maj)
07.30 Yoga med fokus på höftöppnare
09.00 Frukost
ca 11.00 Vandring - fyren (ca 3 timmar)
18.30 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 4 (21 Maj)
07.30 Yoga - Enter your spine.
09.00 Frukost
Egen tid
18.00 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 5 (22 Maj)
07.30 Yoga - Light flow
09.00 Frukost
Egen tid (Tillval - SUP)
18.00 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 6 (23 Maj)
07.30 YinYoga
09.00 Frukost
Egentid ( TIPS! Marknad i Puerto de sóller)
18.00 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 7 (24 Maj)
07.30 Yoga - Abdominal power
09.00 Frukost
ca 11.00 Vandring till Sóller centrum
18.00 Yoga/meditation
20.00 Middag på hotellet

Dag 8 (25 Maj)
07.30 Yoga -  Light flow - Closing up cirkel.
09.00 Frukost
Packa ihop, checka ut och åka till flygplatsen.

Tillval
SUP - Standing up paddle board.
Detta är för de som vill! Vi hyr en varsin bräda (på egen bekostnad) och ger oss ut på havet för att balansera, paddla och leka i vattnet. Det är super kul!

Med reservation för ändringar.

Boende

Vi kommer bo på Hotel Citric. Boendet ligger 1 minuts promenad från stranden. Hotel Citric Sóller ligger precis vid havet och har utsikt över Sóllers hamn och Tramuntanabergen. Hotellets rum är ljusa och de flesta har utsikt över havet eller bergen. Från Citric Sóller är det bara 100 meter till närmaste strand, medan Port de Sóllers centrum ligger 700m bort. I området kan du ägna dig åt vattensporter, vandring, bad eller cykling. Hotellets rum är funktionella och modernt inredda. Samtliga har ett eget badrum.

Palma ligger 32 km bort, och till Palma de Mallorcas flygplats är det en 40-minuters bilresa. 

Här kan du tillbringa dagen med en vandring eller löptur i de närliggande Tramuntanabergen, eller bara ta det lugnt vid poolen eller den fina stranden. Vill du besöka Palma är det bara att hoppa på tåget nere i hamnen.

Passa på att ge dig själv tid att koppla av. Sola, bada, vila eller läs en bok. Du kan även boka en massage på plats. Är du sugen på mer äventyr finns det trampbåtar att hyra, vandringsleder att utforska eller andra utflykter att ge sig ut på.

Besök i Palma - Dagsutflykt till Palma med berömda Sollér tåget för en dag att utforska staden. Under tågresan bjuds man på fantastiska utsikter över bergen, havet och landsbygen. Vid hemfärden kan man åka tåg, buss eller taxi.

Gamla stan - Charmig atmosfär och vacker arkitektur.
Området sträcker sig från katedralen i söder till Placa Cort i norr. Det är ett lugnt område med charmiga smala, slingrande kullerstensgator och små vackra torg. Här kan man välja att bara promenera runt och njuta av den trevliga atmosfären eller så kan man besöka gallerier, museet eller någon av alla charmiga restauranger, kaféer och barer. I Gamla stan finns även många vackra kyrkor och andra äldre byggnader att studera.

Ta en glass - Mitt i Gamla stan på Calle Can Sanc 10 ligger Palmas äldsta café Ca’n Joan De S’aigo med anor från 1700-talet. Här har tiden stått stilla och inredningen är oerhört charmig med gamla möbler och kakel på väggarna. Slå dig ner och ta in atmosfären och njut av en glass eller ett glas orxata, den populära mandelmjölken på Mallorca.

Katedralen - En välkänd vy över Mallorca är den stora gotiska katedralen La Seu som är byggd på 1300-talet. Oerhört pampig står den vid Palmas hamninlopp och på kvällen är den vackert belyst. Gå in i katedralen och beundra dess vackra inredning och fönster.

Shoppa - Populära gator med många stora kedjebutiker är Passeig des Born (Zara, Zara Home, Mango, Louis Vuitton, HM mm) och Av. de Jaume III med bland annat det populära varuhuset El Corte Inglés (missa inte den härliga matavdelningen i källarplanet).  Sindicatoär en annan gata med flera spanska lågpriskedjor (Stradivarius, Pull and Bear och Berska). Sen finns det ju oerhört många härliga mindre butiker i Gamla stan, bland annat en hel del skoaffärer.

Klimat

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i delat dubbelrum med WC och dusch
- Frukost och middag varje dag
- 14 st yoga- och meditationspass
-  En dag med vandring i bergen runt Puerto de Sóller
-  Vandring till Sóller centrum för att utforska staden
- Gemensam transfer med lokaltrafik

Ingår inte i priset:
- Luncher
- Eventuella andra utflykter utöver ovanstående
- Flyg
- Hemresa från Palma vid tågutflykten. Välj mellan taxi, buss eller tåg hem tillbaka till hotellet.

Enkelrum: Kan bokas mot pristillägg i mån av plats. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delad dubbelrum om det är möjligt och om så önskas. Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan), men om du slutligen placeras i delad dubbelrum så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas.

Resa: Flyg till Palma (PMI). Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Boka inte flyg själv innan du fått information från oss.
Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 

Antalet deltagare: Minst 8 deltagare.

Transfer: Gemensam transfer med lokaltrafik kl 13.00 från flygplats till hotell ingår i priset.

WiFi: Ja

Pool: Ja

Yogautrustning: Ta med egen yogamatta.

Dricks: Fungerar ungefär som i Sverige på restauranger, är man inte missnöjd så lägger man lite dricks. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs normalt för vanliga svenska elkontakter. 

Valuta: EUR

Kreditkort: Accepteras på hotellet och på restauranger och i affärer. Vi rekommenderar att ha lite euro i kontanter för t ex dricks och småinköp. Växla hemma i Sverige eller ta ut på bankomat på flygplatsen-

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2019-05-187Spanien - Yogaretreat på Mallorca med Rebecka MagnussonSEK 9 500Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize