Italien, Abruzzo – Iyengaryoga bland italienska vingårdar

abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
yogaresa inshape travel italien
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
| 2020-05-02 |

Följ med yogaläraren Sofia Bergström på en underbar yogavecka på en underbar plats i ett underbart land.

Det finns knappast ett bättre ställe att koppla bort vardagen och bara njuta av fullständig avkoppling och hämta ny energi än i denna vackra omgivning i den italienska regionen Abruzzo. 

Iyengaryoga är en yogaform som inte bara fysiskt utmanande utan även meditativ. Den är lämplig för både den otränade och den vältränade, den som har skador samt för den som vill ha en kraftfull yogaträning. Iyengaryoga lägger uppmärksamhet på detaljer, disciplin, fysisk hållning kombinerat med, medkänsla, lärande och förståelse.

Veckan innehåller även fina utflykter till berg och hav så du får uppleva regionens bästa sidor.

Det lilla hotellet är något alldeles speciellt, ett "semi-earth house" format i en båge, halvt inbyggt i en sluttning och helt osynligt från vägen. Modernt, bekvämt och samtidigt mysigt. Ljust med en fantastisk utsikt. Stora terasser och en stor swimmingpool.

Värdpar är svenska Ingrid och Pelle som letade länge efter den perfekta platsen för att skapa sitt paradis. De välkomnar dig med värme, generositet och med kvalitet i allt.


Pris från:
SEK 12 950
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Huset
Utsidan av hotellet domineras av den svepande fasaden inbyggd i backen, de stora fönstren som ger alla rum massor av ljus och två stora terrasser, där du man se ut över en lantlig dal med olivlundar och vingårdar med Adriatiska havet i bakgrunden (3-4 kilometer). Du kommer in i trädgården på taket av huset och när du går ner för trappan kommer bli förvånad över att hitta huset bakom dig och under fötterna.

Huset har två våningar och på den stora terrassen serveras frukost, lunch eller middag, varje dag om vädret tillåter. Terrassen fungerar också som en utomhuslounge. 

Till den närmaste byn Villalfonsina är det ca 1,5 kilometer. Närmaste stad heter Casalbordino, dit är det ca 35 minuters promenad. Det går även att få skjuts om det är något viktigt som du behöver. Eller också lånar du en cykel, det är gratis och ganska trevligt. Till närmsta strand är det 10 minuter med bil. 

Åtta rum
Alla åtta rum är moderna och stilfulla och har egna badrum av hög klass i lite olika stil. De är alla på samma "terassvåning" och med olivlunden, poolområdet och dalen nedanför. Välj antingen dubbelsäng eller två enkelsängar. Rummen har golvvärme. Gemensamt kylskåp finns om du vill kyla något speciellt. Hårfönar finns att låna.

Måltider
Du serveras vällagade och smakfulla måltider baserad på i möjligaste mån lokala råvaror. Vegetarisk helpension ingår som ibland kompletteras med lokalt fångad fisk och/eller skaldjur för de som så önskar. Vatten och vin ingår vid lunch och middag. Vattnet här är gott och riskfritt att dricka direkt ur kranarna. Te och vatten finns fritt tillgängligt under hela dagarna. En lunch vid en utflykt samt en middag ute på restaurant ingår inte.

Byggt för grupper och med en hemma-känsla
Den gemensamma våningen domineras av den stora matsalen och loungen. Målet har varit att skapa en familjär känsla där alla umgås och äter tillsammans. 

Hållbarhet, design och komfort
Ingrid och Pelle har försökt att konstruera ett miljövänligt hus och endast tillåta kompromisser när det gäller utformning eller komfort. Bara genom att bygga huset till hälften nedgrävt i marken dra man nytta av jordens svalka på sommaren och värme på vintern. Genom att göra detta har man undvikit luftkonditionering, något som de aldrig varit angelägna om. I stället har man installerat luft-värmeväxlare för att spara energi och ändå alltid hålla luften fräsch. Hela huset värms upp med golvvärme, så att du alltid får ett mysigt inomhusklimat.

Yogaplattform vid poolen eller inomhus gym-/yogasal med utsikt
Nere vid poolen finns en underbar yogaplattform med tillhörande lounge där man kan slappa mellan yogaklasserna. Om vädret skulle vara kyligt kan ha klasserna i den 45 kvadratmeter stora gym- och yogasalen där man ser ut över trädgårdens olivlund och morgnarnas soluppgång. Det finns utrustning för yoga / pilates / qigong (mattor, block, bälten, filtar, kuddar) och även för funktionell träning såsom fria vikter, kettlebells, pilatesbollar etc. Som i resten av huset är det golvvärme i yogasalen.

Gratis tvättmaskiner
Här finns ett separat rum med tre tvättmaskiner som är gratis att använda inklusive ekologiskt tvättmedel. Visst är det skönt att kunna packa lite snålt.

Hälsa morgonsolen på toppen av huset
Ovanpå huset (på taket faktiskt) under olivträden, har man en vidsträckt utsikt över dalen, olivodlingar och med Adriatiska havet i bakgrunden. Här på gräset kan vara är ett fint ställe att hålla morgonklasser och meditationer vid soluppgången.

Förbättra din simteknik eller ta bara ett dopp
25 meters-poolen ger ovanligt bra möjligheter till motionssimning eller seriös simträning. Denna stora pool är byggd på grund av det faktum att Pelle är en före detta tävlingssimmare och OS-medaljör. Vill du förbättra din simteknik så fråga Pelle om några tips, han visar dig gärna. Men det går naturligtvis lika bra att bara plaska runt lite, leka och svalka av sig.

Trädgård
Känn dig hemma att strosa runt i trädgården. Det är en pågående process att utveckla den och Pelle och Ingrid har precis börjat här.

Video

Program

Yoga

När Iyengaryoga utövas på ett korrekt sätt är den här yogaformen inte bara fysiskt utmanande utan även meditativ. Den är lämplig för både den otränade och den vältränade, den som har skador samt för den som vill ha en kraftfull yogaträning. Iyengaryoga lägger uppmärksamhet på detaljer, disciplin, fysisk hållning kombinerat med, medkänsla, lärande och förståelse. 

Klasserna under veckan kommer att ge deltagarna en fördjupad erfarenhet av yoga-asanas och pranayama, där ökad kroppskännedom, förbättrat yogautövande, att ha roligt och slappna av är några av målen. Yogaveckan vänder sig till både nybörjare och fortsättare. 

2 stycken 1 ½ timmes yogalektioner per dag, en lektion innan frukost och en lektion innan middagen. 

Här kan du läsa mer om yogan och Sofia: http://www.sattvayoga.se/

Utflykter

En tredjedel av Abruzzo består av nationalparker. Vi kommer att göra dagsutflykter för vandringar vid havet och i naturreservatet i bergen, och för de som vill även till en eller två närbelagda byar/städer. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltidsstaden Vasto, som ligger vackert vid havet. Vi försöker även hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Preliminärt dagsprogram: 
 

07.30-09.00 Yoga
09.15 Frukost
10.00-17.00 Fri tid för sol, pool, utflykter, lunch 
17.30-19.00 Yoga
19.15 Middag

 

Din kursledare Sofia Bergström

Yogalärare på resan är Sofia Bergström. Sofia är certifierad Patanjali Yoga Level III och har undervisat yoga sedan 2004. Sofia är en inspirerande och entusiastisk lärare som undervisar yoga på ett lättförståeligt och pedagogiskt vis. Sedan 2004 driver hon SattvaYoga i Umeå och Obbola.

För Sofia var mötet med yogan  ”kärlek vid första ögonkastet”. Efter, bland annat, många år av idrottande på hög nivå med en del fysiska besvär som följd, hittade hon tillbaka till ett fysiskt och mentalt välmående tack vare yogan.

Sofia studerade under en månad 2010 för familjen Iyengar på institutet i Pune, Indien och har regelbundet vidareutbildat sig för seniora lärare. Hon har Ali Dashti och Kate Beck som sina huvudlärare. Hon har även genomgått en treårig yoga-terapiutbildning i Danmark under ledning av Stephanie Quirk, en av världens främsta inom området.

Om Abruzzo

Berg möter hav i den italienska regionen Abruzzo. Själva delar abruzzeserna in sitt landskap i tre nivåer – havet, kullarna och bergen, alla med olika kök, mentalitet och natur, trots omedelbar närhet till varandra. Det är svårt att förstå att Abruzzo inte hamnat i fokus för den breda turismen. Denna mellanitalienska region ligger på samma soliga, varma breddgrader som Rom och det tar bara ett par timmar att korsa halvön med bil eller buss över till östkusten. Bland regionens kullar framställs det traditionella vita Trebbiano-vinet och det röda Montepulciano.

För den som söker storslagna naturupplevelser är Abruzzo något alldeles speciellt, hela 30 procent av regionens yta lyder under naturskyddslagar. Regionen ligger i mellersta Italien, vätter ut mot Adriatiska havets sandstränder och stoltserar med spektakulära bergsmassiv i sitt inre, där topparna ofta når över 2.000 m . Där vildmarken inte dominerar är det genuina jordbruksbygder, och herdemarker. De huvudsakliga grödorna är vin, oliver och spannmål.  En lite udda men inte oviktig produkt är dessutom saffran. Badorter såväl som historiska centrum har en avspänd lugn karaktär. Vid kusten ligger regionens största stad, Pescara. Det är en hamnstad med fiskeflotta, turisthamn och färjetrafik mot bl a Kroatien, och som också har långa sandstränder. 

Vågorna skummar kring traboccon, den rangliga fiskebryggan som löper rakt ut i Adriatiska havet. Här är den hetaste platsen för en middagsträff där himmel möter hav. Traboccon, byggd på klipporna, är länken mellan land och hav. Den uppfanns av förfäderna som var fåraherdar så att de kunde fiska utan att behöva släppa markkontakten. Någon meny finns inte, det är kvällens rätt som gäller, fångsten man hittar i näten.

Klart är att utflyktsmöjligheterna är oändliga. Om man hyr bil kan man ge sig in bland kullarna. I saffransbyn Navelli färgas fälten lila när kryddan blommar. I konfektbyn Sulmona kantas huvudgatan av blomsterskulpturer av mandelgodis. Dessutom är vitlöken röd. Uppe i bergen ståtar många byar med stupande, vindlande gator.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende i delat dubbelrum med eget badrum
- Vegetarisk helpension lunch och middag inkl vatten. Vin ingår till middagen för den som önskar(en utflyktslunch och en middag på restaurant ingår inte)
- Grupptransfer från Rom
- Yogaprogram enligt beskrivning ovan
- Två utflykter med vandring vid havet och i bergen. Eventuellt fler utflykter beroende på gruppens önskemål.
- Fri tillgång till te och vatten

Ingår inte:
- Flygbiljett
- En utflyktslunch och en middag på restaurant

Resa: Du flyger till Rom dit det finns många alternativ. Vi kan hjälpa dig boka ditt flyg (adm avg 300 SEK) om du inte själv vill göra det via vår online-bokning. Vi rekommenderar att du väntar med din flygbokning tills du har fått info från oss att minimiantalet deltagare för resan har nåtts.
Kontakta oss om du är intresserad av att resa med tåg.

Klimatkompensation: Hos oss kan du enkelt klimatkompensera din resa när du fyller i din resebokning. Läs mer om vår klimatkompensation här.

Transfer: Grupptransfer från Rom Fiumicino flygplats ingår i priset. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga. Motsvarande gäller vid hemresan. Det tar ca 2,5 timmar från flygplatsen till boendet.

Om inte grupptransfern från Rom passar dig så kan du hyra bil vilket går att göra via samma sida som flygbokningen ovan. Kontakta oss om du önskar vägbeskrivning. 

Minimiantal: 10 personer

WiFi: Bra gratis WiFi finns men täckningen är dålig på vissa platser och i vissa rum.

Pool: Stor 25-meterspool öppen under vår, sommar och höst. Ej uppvärmd mer än av solen.

Yogautrustning: Yogamattor finns att låna, men ta gärna med din egen om du har. Det finns även bälten, block, kuddar och filtar.

Spa: Finns inte

Dricks: Förväntas inte på boendet, och ungefär som i Sverige på restauranter och kaféer.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Valuta: EUR

Kreditkort etc: Mindre affärer och kaféer accepterar ofta inte kreditkort, så vid utflykter kan kontanter behövas. Till närmaste bankomat är det ca 35 minuters promenad. Eller också lånar du en cykel, det är gratis och ganska trevligt. Om det är något som behöver betalas på boendet behövs kontanter eller så går det bra med Swish eftersom Ingrid och Pelle är svenskar. 

Elektricitet: Ingen adapter behövs, elkontakterna ser ut som i Skandinavien.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. En arrangör som säljer en resa utan att ha ställt resegaranti begår ett lagbrott.
Läs mer >>

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2020-05-027Italien, Abruzzo – Iyengaryoga med Sofia Bergström bland italienska vingårdarSEK 12 950Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize