Spanien, Andalusien - Iyengaryoga i Torrox

På en privat gammal Cortijo i bergen nedanför Sierra de Almijara i södra Spanien ligger vårt retreat där du välkomnas av Mirka och hennes man Michael. Gården är renoverad men den ursprungliga rustika och varma atmosfären finns bevarad. Utsikten över dalen från terrassen är magnifik, i bakgrunden reser sig de majestätiska bergen. En vecka här ger dig en perfekt balans mellan yoga och tid att koppla av i vackra omgivningar. Yogaklasserna är utformade för att ge energi och att återställa. De bidrar till att öka vitaliteten och cirkulationen i hela kroppen och att stilla ditt sinne. Klasserna är små med maximalt 8 deltagare, så du kan få mycket uppmärksamhet och personliga råd från Mirka. 

Välj mellan vecka eller weekend. 

Läs synpunkter från deltagare

Yoga

Yoga

Yogaklasserna hålls i en vacker, luftig och välutrustad studio med trägolv och takfönster, eller utomhus på den stora terrassen med utsikt över bergen. 

Mirkas engagemang i yoga började som en utvidgning av hennes mycket tidiga intresse för österländska filosofier och alternativa terapier (akupunktur, shiatsu, aromaterapi och Ayurveda). Hon började sin kärleksaffär med yoga 1990 på Iyengar- institutet vid Maida Vale i London. Mirka studerade under välkända och etablerade lärare som Mira och Shyam Mehta, Sylvia Prescott och Jan Podebsky. Medan hon fortsatte med sin Iyengaryoga, gick hon på "vanliga" klasser med Geraldine Ross, Tusse Silberg och sedan med Rose Bell. Hennes nyfikenhet ledde henne till att utvidga sina kunskaper genom att träna andra former av yoga. Mirka studerade i flera år med Tim Cummins i norra London och under de följande åren har hon även studerat Tai Chi och pilates. 

Under dessa år fanns hela tiden dragningen till Iyengaryoga kvar hos henne. Hon började på en lärarutbildning på North London Iyengar Institute. Mirka undervisade i norra London, och undervisade också på Self Centre (yoga och behandlingar alternativa centrum) i Bury St Edmunds tills hon flyttade till Spanien 2010.

I sin undervisning koncentrerar hon sig på att ständigt förfina och korrigera asanas (ställningar) och att påverka precision och avkoppling i kroppshållningen. Under åren har Mirka utvecklat sin egen unika stil, djupt rotad i hennes Iyengar-utbildning med influenser från andra former av yoga.

 

Program

Dagligt schema (preliminärt)
8.00 - 9.30: Yogaklass med betoning på uppiggande och stimulerande positioner.
10.00 - 11.00: Frukost bestående av färsk frukt, flingor, olika bröd, lokal honung och sylt, yoghurt, ost och ägg.
11.00 - 17.30: Fritid. En lätt lunch kommer att finnas tillgängligt tidigt på eftermiddagen om det behövs.
17.30 - 19.00: Yogaklass med betoning på lugnande och avslappnande positioner samt andningsövningar.
20.00: Middag. En vällagad vegetarisk kvällsmåltid serveras baserad på färska och lokalproducerade råvaror. Färsk sallad, ost, oliver etc inkluderas också. 

Tiderna kan variera något sommartid.

Boende

Gården har en rymlig och ljus yogastudio (en f.d. konstnärs ateljé) och en sittgrupp i närheten. De tre sovrummen är belägna i samma byggnad. Det finns dessutom ett separat boende i ett eget hus, La Casita, på gården. I trädgården hittar du en mjukt formad mindre swimmingpool där du kan svalka dig.

- Sovrum 1 med 3 bäddar: Detta rymliga rum har utsikt över trädgården och den lilla dammen. 
- Sovrum 2 med 1 enkelsäng: Ett litet mysigt rum med sin egen utgång till trädgården. 
- Sovrum 3 med 2 bäddar: Ett stort rum med två separata sängar ligger på första våningen ovanför yogastudion. 
Dessa rum delar på två fräscha bad-/duschrum.

- La Casita, det separata huset, med 2-3 sovplatser: Denna består av ett kombinerat sov-och vardagsrum, pentry och duschrum. 

Omgivning & andra aktiviteter

Gården ligger mellan kuststaden Torrox och den pittoreska gamla staden Frigiliana, ca 50 minuter från Malaga flygplats. Den historiska staden Granada är bara en timme bort med bil.

Det finns fantastiska promenader i nationalparken en bit bort, man kan även promenera direkt från gården. Det finns underbara, långa småvägar omedelbart i anslutning till retreatet, som väntar på att utforskas. Du kan gå i timmar på dessa tysta vägar och stigar bland avokado, mandlar och olivplanteringar omgivna av andlös utsikt över bergen. Eller så kan du njuta av den vackra utsikten från hästryggen, det finns stall i närheten där vi kan ordna ridning. Det är inte heller långt med bil till en kuststräcka med orörda stränder som är klassad som nationalpark.

Du kan även beställa kroppsbehandlingar och terapier såsom:
- Thai massage
- Ayurvedisk massage
- Fysioterapi
- Reikiterapi
- Chakra-balansering
- Reflexologi 

Gården har även kontakt med ett lokalt företag som arrangerar turer med mountainbike, vandring eller jeep. 

Du har också obegränsad tillgång till yogastudion om du vill träna extra på egen hand.

Det finns ett antal intressanta och historiska platser att besöka i området. Nerja, en badort, ligger bara 20 minuter bort med bil. Det är en livlig stad med mängder av bra stränder, butiker, restauranger och nattliv. De berömda grottorna i Nerja ligger nära staden. Torrox Costa, med sina vidsträckta stränder är bara 15 minuter bort. 

Men du kan lika gärna bara ta det lugnt med en god bok, stänga av mobilen och njuta av en riktigt harmonisk vecka! 

Resefakta

Resväg: Flyg till Malaga.

Transfer: Antingen kan du ta en buss till Torrox (Torrox Pueblo), där du kan bli mött utan kostnad, eller också beställer du hämtning från flygplatsen (ca 50 EUR enkel resa). Om du väljer att åka buss ska du ta bussen från Malaga till Nerja, den brukar avgå en gång i timmen och tar ca 1 timme. Avstigningsplatsen i Torrox heter Torrox E (Estacion). Du bör kontakta retreatet och informera vilken tid bussen går om ni inte vet detta i förväg. Om du vill ha möjlighet att utforska omgivningarna på egen hand rekommenderar vi hyrbil.

Ankomst innan middagen 20.00 och avresa är endast på lördagar förutom för en lång weekend då ankomsten är på fredag och avresan på måndag. 

Ingår i resan: Vecka: 7 nätter i dubbelrum, frukost, lättare lunch och middag. 2 yogaklasser på söndag, måndag, tisdag, torsdag, fredag och på lördagsmorgonen är det ett pass. På onsdag är det inget kvällspass så att du kan ta en dag att utforska omgivningen.

- Weekend: 3 nätter i dubbelrum, frukost, lättare snacks och middag inkl dryck (även öl eller vin om så önskas). 2 yogaklasser på lördag och söndag, samt klasser på fredag kväll och måndag morgon som är frivilliga beroende på ankomst- och avresetider. 

Ingår ej: Flyg, transfer utflykter

Övrigt: Yogamattor finns att låna. 

 

Klimat

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize