Spanien, Andalusien - Iyengaryoga i Estepona med Sofia Bergström

En vecka full med yoga, sol, god mat och mycket glädje. Kursen hålls i en "oturistig" del av södra Spanien med utsikt över havet. Här råder en lugn atmosfär samtidigt som det bara är några minuters promenad till strandrestauranger, caféer och fantastiska nästan tomma stränder. En underbar plats för en vecka av vila, återhämtning och energipåfyllning! 

Kursen hålls på ett hotell i Estepona mittemellan Gibraltar och Puerto Banús, ca 80 km från Malaga. 

En perfekt resa för dig som vill kombinera yoga med fri tid för sol, bad, vandringar eller att bara vara!

Yoga & din lärare

Yoga

När Iyengaryoga utövas på ett korrekt sätt är den här yogaformen inte bara fysiskt utmanande utan även meditativ. Den är lämplig för både den otränade och den vältränade, den som har skador samt för den som vill ha en kraftfull yogaträning. Iyengaryoga lägger uppmärksamhet på detaljer, disciplin, fysisk hållning kombinerat med, medkänsla, lärande och förståelse. 

Klasserna under veckan kommer att ge deltagarna en fördjupad erfarenhet av yoga-asanas och pranayama, där ökad kroppskännedom, förbättrat yogautövande, att ha roligt och slappna av är några av målen. Yogaveckan vänder sig till både nybörjare och fortsättare. 

2 stycken 1 ½ timmes yogalektioner per dag, en lektion innan frukost och en lektion innan middagen. 

Här kan du läsa mer om yogan och Sofia: http://www.sattvayoga.se/

Din lärare
 

Yogalärare på resan är Sofia Bergström. Hon är certifierad Iyengaryogalärare  ”Junior Intermediate Level I”,  och har undervisat yoga sedan 2004. Sofia är en inspirerande och entusiastisk lärare som undervisar yoga på ett lättförståeligt och pedagogiskt vis. Sedan 2004 driver hon SattvaYoga i Umeå och Obbola.

För Sofia var mötet med yogan  ”kärlek vid första ögonkastet”. Efter, bland annat, många år av idrottande på hög nivå med en del fysiska besvär som följd, hittade hon tillbaka till ett fysiskt och mentalt välmående tack vare yogan.

Sofia studerade under en månad 2010 för familjen Iyengar på institutet i Pune, Indien och har regelbundet vidareutbildat sig för seniora lärare. Hon har Ali Dashti och Kate Beck som sina huvudlärare. Hon har även genomgått en treårig yoga-terapiutbildning i Danmark under ledning av Stephanie Quirk, en av världens främsta inom området.

Program

Preliminärt program för veckan

- 13 maj: Ankomstdag.

-14 maj - 19 maj
• Morgonyoga ca kl 07.30-09.00:
• Frukost 
• Fri tid
• Kvällsyoga ca kl 17.30-19.00
• Middag 

- 20 maj: Avresedag, utcheckning senast kl 12.00 (senare kan vara möjligt beroende på hotellets bokningsläge).

Boende & mat

Hotellet ni kommer att bo på heter Fuerte Estepona och ligger mellan Gibraltar och Puerto Banús ca 80 km från Malaga och bara ett stenkast från stranden. Hotellet har 210 rum alla med havs- eller bergsutsikt. Alla rum har AC, TV, WiFi, minibar och möjlighet att göra te och kaffe. På hotellet finns 4 pooler, varav en är bara för barn. Det finns ett spa, bastu, turkiska bad och jacuzzi. Det finns även tennisbana, volleybollplan och paddlingsmöjligheter. Hotellet har stora trädgårdar där man kan slappna av mellan yogaklasserna om man inte vill gå ner till stranden. 

Hotellet har tre restauranger och är kända för sin goda mat.  Frukost och middag ingår varje dag. Lunch ingår ej utan kan intas på någon av dom många restauranger eller café i närheten. 

Klimat

Resefakta

Resa: Flyg till Malaga. Vi rekommenderar att du avvaktar med att boka flyg tills dess att vi meddelat att minimiantalet för resan är uppnått. 

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår i resans pris. Detta innebär att du kan få invänta övriga resenärer om du ankommer tidigt. 

Minimiantalet för denna resa är uppnått och det går bra att boka flyg när du fått din faktura/bokningsbekräftelse från oss. Vi rekommenderar att man kommer med ett flyg som ankommer ca 15.00 och avreser med ett flyg som avgår ca 12.00, detta för att göra transfern så smidig som möjlig för alla deltagare. 

Ingår i resan: 7 nätter i delat dubbelrum (enkelrum mot tillägg, finns ingen att dela med tillkommer enkelrumstillägg), frukost och middag varje dag, alla yogaklasser, gemensam grupptransfer från och till flygplatsen i Malaga.

Ingår ej i resan: Flyg, luncher, övriga aktiviteter. 

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize