Skip to main content

Italien, Sydtyrolen – Vandring, Meditation och Wellness med Didi i Alperna

| 2023-06-10 |


Välkomna på en annorlunda resa där stort fokus ligger på meditationen. Vi kommer även att göra lugn och skön yoga, ha långa avslappningar, äta god vegetarisk mat, och vandra i helt otroligt vackra omgivningar i dom Dolomitiska alperna. Dessutom finns det ett härligt spa/wellness center på pensionatet där vi bor som man kan njuta av mellan vandringarna!

Det som kanske är mest spännande med den här resan är att vi kommer att upptäcka många av de inhemska sagor och historier som har fötts i denna del av alperna. Under veckan gör vi tre vandringar där Didi berättar sagor från bergen och byarna runt omkring och det blir som en upptäcksfärd i den syd-tyrolska kulturen. Vi studerar visa män och kvinnor som har bosatt sig i bergen och hittat sin andlighet och upplysning där. 

Mystiker, yogis, andliga mästare, visa män och kvinnor har alltid sökt sig till bergen. På ett berg kan man få perspektiv till livet, man kan reflektera, kanske rentav känna sig närmare något högre, något djupare inombords. Att vandra på höga berg kan ge en känsla av eufori och glädje och det finns dom som spontant brister ut i sång när dom blickar ut över den vackra utsikten från toppen av ett berg. 

Varje morgon och kväll blir det yoga och meditation tillsammans. Dagarna då vi inte vandrar kan man gå fina promenader i den vackra naturen runt huset, rida på hästar eller kanske ge sig på utflykt till Bolzano, besöka wellness centret eller bara vara. 

Fritextsökning

Om Didi, din lärare

Didi, som är yogalärare och gruppledare under veckan, har lång erfarenhet. Didi, som är svensk, är yoganunna och har dedikerat sitt liv till andlighet, välgörenhet och yoga. De senaste 15 åren har Didi bott runt om i världen i olika kulturer, bland annat Taiwan, Ryssland, Kalifornien, Malta, Borneo och Bali. Nu är hon tillbaka i Europa och delar med sig av erfarenheter och kunskap.

Det som intresserar Didi mest är den terapeutiska aspekten av yoga och hur den kan förändra en människas liv. Yoga är så mycket mer än bara dom fysiska övningarna vi gör och Didi brinner för att förmedla helheten i yoga och hur den kan påverka oss på djupet. 

Så under denna veckan är det helheten som ligger i fokus. Kombinationen av att bo enkelt, äta bra läkande mat, yoga, meditation, reflektion och vandringar samt gemenskap och härliga skratt ger oss en ny nivå av energi i livet där stora förändringar kan ske.

Som yogalärare har Didi många utbildningar bakom sig i bland annat mediyoga, yinyoga, Ananda Marga yoga, Viniyoga och terapeutisk yoga.

Hon har även en clown-utbildning och nuförtiden kallar hon sig en “kosmisk clown”. Innan Didi valde att viga sitt liv till yoganunna inom Ananda Marga utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och gör hennes kurser roliga och inspirerande. Många av deltagarna har uttryckt att dom känner sig trygga att bli ledda av Didi och kan därför slappna av ett snäpp djupare. Samt att dom upplever att resorna är fyllda av värme och kärlek.

  • - Ananda Marga Yoga och Meditationslärare genom Ananda Marga Pracharaka Samgha - 5 års intensivutbildning
  • - Certifierad Yogaterapeut för Kaoverii Kristine Weber hos Subtle Yoga YA E- 500RYT
  • - Certifierad Yogalärare genom Ananda Marga Yoga Teachers Training YA 200 RYT
  • - Diplomerad instruktör i MediYoga genom Institutet för Medicinsk Yoga Stockholm
  • - Certifierad Yinyogalärare för Sebastian och Murielle Pucelle hos With-Yin Yoga
  • - Certifierad Enneagram Coach I Köpenhamn

Artikel om Didi från 2018 i Göteborgsposten >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga för Dig >>


Artikel om Didi från 2016 i magasinet Yoga World>>


Boende & mat

Boende & mat

Boende

Denna resan ger oss ett djupdyk in i den mystiska aspekten av att leva och verka i bergen. Vi bor på ett superfint pensionat som ligger i dalen Val Badia i Sydtyrolen där du blickar upp på dom ståtliga bergen så fort du kliver utanför dörren.Pensionatet är fräscht och fint med trevliga rum och otroligt vackra berg och omgivningar.Du bor bekvämt och skönt i dubbelrum med eget badrum.Dessutom finns det en wellness avdelning med sauna, turkiskt bad, infraröd bastu, hydromassage pool och relax avdelning.

 

Resefakta

Ingår i priset:- 8 dagar / 7 nätter
- Boende imed vegetarisk helpension
- Innehållsrik yogakurs
- Tre lugna vandringar

Ingår inte:
- Resa

Resa: Flyg till Verona, därifrån går det tåg till Bruneck (ca 3,5 tim) där man kan bli hämtad. Man kan även flyga till Venedig eller Milano och ta tåg till Verona där man byter till direkttåget till Bruneck.
Här kan man boka tågbiljett: thetrainline.com
Man kan även hyra bil på flygplatserna.
Är man flera som reser tillsammans kan shuttleservice eller taxi vara ett rimligt alternativ, här är två siter där man kan boka detta: 
guestinfo.sanvigilio.com
taxibadia.it

Vill man åka tåg hela vägen från Sverige så är det möjligt, det tar ca 24 timmar från Stockholm till Berlin och ca 10 timmar från Berlin till Bruneck. Tider och priser finns att söka på thetrainline.com.

Vi rekommenderar att du väntar med din köpa biljetter tills du har fått info från oss om att minimiantalet deltagare är uppnått.

Minimiantal: 6 personer. Om resan ställs in på grund av för få deltagare återbetalas allt som inbetalats till InShape Travel för resan. (Kostnad för ev. avbeställningsskydd återbetalas ej.)

Tag med: Yogamatta, bra vandringskläder och -skor. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Avbeställningsskydd & Reseförsäkring

Har du rätt och komplett försäkringsskydd inför och under din resa? Gäller olycksfallsdelen i din hemförsäkring vid de aktiviteter som du kommer utföra under resan?

Vårt avbeställningsslydd och vår reseförsäkring ger dig den extra tryggheten.

Läs mer om Avbeställningsskydd >>

Läs mer om Reseförsäkring >>

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. 
Läs mer >>

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2023-06-108Italien, Sydtyrolen – Vandring, Meditation och Wellness med Didi i Alperna
Boka före 1 april med 1000 SEK rabatt!
SEK 10 900Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY