Skip to main content

Italien, Sicilien – Slow Flow Yinyoga Retreat med Lou Åberg

| 2021-10-09 |


Följ med på en vecka med fokus på ny energi genom utforskande av stillhet och mjuka energiflöden — Livsenergi – Prana – Chi.  Vi bor vid det turkosfärgade Medelhavet med gångavstånd till den charmiga staden Cefalu.

Yogaklasserna är underbart mjuka och innehåller i huvudsak Soft Hathayoga och Yinyoga och andningsövningar (pranyama) och meditation. Det här är en vecka där du verkligen kan njuta, dra ner tempot och bara vara.

Det finns även en tilläggsmodul du kan välja till där du kan fördjupa dig inom Yinyogan.

Hotellet ligger vackert beläget på Siciliens nordkust vid den vackra Caldura-bukten - en värld av klippor, små soldränkta bukter, strand och hav, nära den förtjusande lilla staden Cefalú. En underbar plats för en vecka fylld med yoga, sol och bad. Både luft och hav håller runt 20 grader i oktober/november så här långt söderut i Medelhavet, och i solen känns det ännu varmare, underbart!

Fritextsökning

Program

Planerat dagsschema:

07.30-07.50 Pranayama och morgonmeditation
07.50-08.00 Stillhet
08.00-09.45 Soft Hatha Flow
16.30-18.30 Yinyoga, avslutas med Restorative Yoga och/eller Yoga Nidra

 

Klassbeskrivning

Soft Hatha Flow: Här ges tid att verkligen landa in i olika positioner tryggt och stabilt, med närvarande andetag. Sittande, liggande och ståendes mjuka flöden, för ökad energi, styrka, flexibilitet och balans. Avslutas med skön balanserande savasana. Lugn och mjuk klass.

Yinyoga: "Stillness is a quality of just being". Yinyoga är en lugn och välgörande yogaform med fokus på kroppens bindväv och leder. Du guidas i att stilla kroppens muskler så att bindväven via avslappning stretchas på ett skonsamt vis. Positionerna är golvnära, stilla och lugna. Ofta är vi hjälpta av support av ex block och filt. Varje position hålls mellan 2-5 minuter.

Restorative Yoga: Restorative är en lugn, meditativ och terapeutisk yoga med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ. Du placerar kroppen i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa en skön avslappning, men som även ger en mjuk stretch i kroppens spända delar. Ofta stannar man lite längre i dessa positioner, ibland upp till 15 min.

Yoga Nidra: Yoga Nidra är en guidad avslappnande meditationsteknik. Nidran utförs liggandes i en bekväm position. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra erbjuder ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. 

Pranayama: Andningsövningar inom yoga. Metoden syftar till att reglera kroppens flöden av kroppens energi, som inom yogan benämns prata eller chi. 

Meditation: Samlingsnamn för olika tekniker för att träna sitt sinne och att låta tankeverksamheten vila en stund i stillhet.
 

Yogasal

Det finns två fina yogasalar på hotellet, den stora ligger precis vid poolen och den mindre i hotellbyggnaden. Vilken sal ni håller till i beror på gruppens storlek och vilken sal som eventuellt används av någon annan grupp. 

Tilläggsmodul Yinyoga

Om du skulle vilja fördjupa dig mer finns det möjlighet till ytterligare klasser med Yinyoga. Så om du är nyfiken på att lära dig mer om Yinyogans tradition, positioner, principer, då är detta något för dig. Både teori och praktik ingår.
 
Schema för yinyoga-modulen: 
Dag 1: 
Lektion och praktik yinyoga kl 11-12.30

Dag 2: 
Lektion och praktik yinyoga kl 11-12.30

Dag 3: 
Lektion och praktik yinyoga kl 11-12.30

Dag 4:
Lektion och praktik yinyoga kl 11-12.30
Lektion och praktik The Golden Seed kl 15-16

Dag 5:
Lektion och praktik yinyoga kl 11-12.30

Dag 6:
Lektion och praktik yinyoga kl 11-12.30
 
Det blir totalt 10 timmar extra undervisning i denna extra modul. Efter slutförd kurs (minst 90% av totala lektionstiden) får du ett kursintyg. 
Pris för hela yinyoga-modulen är 2300 SEK som betalas på plats till Lou kontant eller Swish. För att hela modulen ska genomföras krävs minst 8 deltagare. 
Du kan även boka enstaka Yinyoga-lektioner (i modulen) på plats för 420 SEK per lektion. 

Din lärare Lou Åberg

Bilderna är av Lou är inte från detta resmål.

Lou Åberg är en omtyckt lärare som undervisat i 14 år. Hon bor och har sin bas på Gotland men undervisar även i Stockholm samt på yogaresor till Indien. Hon har rötterna i såväl Hatha, Kundalini som Vinyasayoga och kompletterar ofta sina klasser med den lugna Yinyogan. Lou inriktar sig mycket på kvinnans hälsa och hormonbalans i alla skeden i livet och har även kurser i sk. Yoginiyoga. Hon brinner för att stärka oss såväl på yogamattan som i livet. Lou är även en av lärarna på Inbalance Yogalärarutbildning där hon undervisar i Yogisk Mytologi, Mantras & Mudras betydelse. Lou är också författare och skriver en yogakrönika för tidningen Inspire och gav 2020 ut boken ”Yogini Yoga”.

Lou driver yogastudion Loma Studio i Visby med inriktning på Hatha, Yin, Vinyasa samt Yin & Yang yoga. 

Läs mer om Lou på www.yogabliss.se >>

Lou var veckans yogalärare i Allt om yoga i september 2016 >>
Artikel om Lous Indienresor >>

 

Boende & mat

Hotellet ligger vid en av de vackraste bukterna på Siciliens nordkust - "Calura" - vid den förtjusande lilla staden Cefalú som ligger i skuggan av ett mäktigt klippmassiv som kallas för Rocca, stadens symbol som är synlig på långt håll. På grund av det gynnsamma klimatet och den unika naturskönheten och konstskatterna hör staden till de turistiska "pärlorna" i den palermitanska provinsen. Förutom turismen har fiske och jordbruk stor betydelse för Cefalù.

Hotellet, som är trestjärnigt, har 72 rum (5 enkel- och 56 dubbelrum och 11 sviter) varav många har havsutsikt. Alla rum är smakfullt inredda i mediterran-stil och utrustade med dusch/WC, fön, telefon, satellit-teve och luftkonditionering/värme. I många dubbelrum står en dubbelsäng och en extrasäng. 

Det finns rum av olika storlekar men alla rum har balkong, inredningen är enkel och trevlig. Här kan du verkligen koppla av. Från rummen med havsutsikt (tillägg) kan du se långt ut över Medelhavet och den östra kustremsan i riktning mot Messina. Den andra mindre delen av rummen vetter mot den gröna sidan av ön, och några mot hotellets baksida.

I receptionen kan du boka utflykter, köpa bussbiljetter, hyra en bil, växla pengar med mera. 

Hotellet öppnades i början på 1960-talet och har nu varit i familjen Curcios ägo i över fyrtio år. Inte bara läget och den personliga atmosfären och det rika sport- och fritidsutbudet efterlämnar bestående intryck - det är framför allt den förstklassiga sicilianska och lokala maten som ger en oförglömlig vistelse.

Terrassen är en av de vackraste delarna på hotellet - bara 98 trappsteg skiljer dig från stranden. Det är en fantastisk utsikt över hav och kust österut från Cefalù i riktning mot Messina. Över 500 kvadratmeter står till förfogande för en långvarig frukost eller en "candle light dinner" en gång i veckan. Också baren ligger på detta plan där pianisten skämmer bort dig två till tre gånger i veckan med diskret musik. 

På hotellområdet hittar du restaurang, terrassbar med panorama, frukostrum, konferenssal, pianobar, swimmingpool, hotellstrand, tennis-, basketball- och liten fotbollsplan.

Måltiderna intas på panoramaterrassen med direkt utsikt över kust och hav. Här dukas det upp en omfattande frukost, lunch och middag med levande ljus. Du blir bortskämd med sicilianska rätter och ett brett urval av lokala viner. Vegetariska alternativ finns.

Atmosfären på den stora panoramaterrassen i kombination med hotellets hjälpsamma personal lämnar ett långvarigt intryck. På sommaren kan du njuta av levande pianomusik två gånger i veckan.

Middagarna består av förrätt, en första och en andra varmrätt samt dessert.

Om du har speciella behov eller vill ha en annan meny än den som föreslås står personalen till ditt förfogande.

Strand & pool

Strand & pool

Det är bara ett stenkast från hotellrummet till havet. Där ligger en stor stenplattform med parasoller och vilstolar med den lilla strandbaren precis intill. På ena sidan av plattformen ligger den omtyckta sand- och kiselstensstranden. 

Badbukten med sina klippor är idealisk för snorkling och dykning - det är inte av en slump som hotellet har haft ett professionellt dykcentrum i över tio år (normalt stängt vintertid). 
Badmästaren Sergio skämmer bort dig med en drink eller kanske en glass vid strandbaren och har under lunchen också en del smårätter från köket i beredskap. Du kan låna surfpaddlar, och båtturer för sightseeing som går längs kusten startar härifrån. 

Lite stolta är man över sin stora sportsimbassäng som är utrustad med fem banor. Parasoller och vilstolar står till förfogande runt poolen utan extra kostnad. 

Omgivning

Vandra

Det finns många vackra vandringsleder runt om Cefalù. Hotellet står gärna till tjänst med att ge förslag till sevärda turer runt staden, och man har även en egen guide.

Kaféer och barer

En italiensk bar eller ett kafé kan inte jämföras med en lokal med samma namn på andra ställen i Europa. Italienaren älskar sin bar på många sätt: Även om han har ont om tid offrar han gärna några minuter för att dricka en snabb kopp kaffe. Kanske också äta en tugga torr, söt kaka och så försvinner han igen. Eller han har tid att sätta sig ner i den varma solen och diskutera med vänner och då naturligtvis dricka en kaffe. Om det är riktigt varmt och vår vän har gott om tid kommer han också säkert att njuta av en härlig "granita", en halvfrusen glass som är typisk för denna region. Och ännu en egenhet för italienska barer och kaféer: Allt som man konsumerar stående (al banco) är billigare än om man tar plats vid ett bord - extraservice och längre vägar kostar mer. 

Marknad 

Veckomarknaden i Cefalù äger under vintermånaderna rum varje lördag från kl 8.00 till 13.00 på strandpromenaden, Lungomare. Under högsäsongen äger marknaden rum vid samma tider ovanför stationen i Cefalù, ett sevärt spektakel med många prisbilliga fynd. Tillströmningen av ortsbor visar ofelbart rätta vägen till den äkta italienska marknaden. 

Mat och dryck 

För alla vänner av italiensk och i detta fall siciliansk mat finns det otaliga restauranger i alla kategorier. 

Vinkännare kommer att bli förtjusta i de underbara, torra vinerna på Sicilien; världsberömda namn som Donnafugata, Cusumano och Planeta producerar här sina viner som fått internationella utmärkelser. Alldeles i närheten av Cefalù, på vägen till Castelbuono, ligger avtagsvägen till vingodset Abbazia Santa Anastasia, som gjort sig känt internationellt och där du kan provsmaka viner. På talrika enotecas i Cefalu kan man provsmaka och köpa de delikata vinerna. Ett tips: Pröva vinet från Etna! 

Dricks

"Mancia", som dricks heter på italienska, är en viktig del i det dagliga turistlivet inom service och anses som mycket välkommen. På hotellet betalar man dricksen direkt till rumsstäderskan och hovmästaren. Ibland har hotellen en gemensam fond för dricksen och delar sedan upp den. Vid ett restaurangbesök är ca 10 procents påslag på notan vanligt. 

Läkare och första hjälpen 

Första Hjälpen på det statliga sjukhuset i Cefalù är kostnadsfri eller i nödfall kan du tillkalla en läkare via receptionen. Behandling av en läkare måste i regel betalas kontant. Se till att du efter behandlingen alltid får en detaljerad faktura som du kan skicka in till din sjukkassa resp din utlandssjukförsäkring för ersättning.

Taxi 

I Cefalù ligger taxistationen direkt vid stationen. Taxibilarna har inte någon taxameter, taxiföreningen har emellertid gjort upp fasta priser. Från stationen till hotellet kostar resan till exempel ca 10 EUR.

Resefakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter
- Frukost och middag varje dag (ej middag ankomstdagen)
- Ca 4 timmar yoga per dag, totalt ca 20 timmar (exkl. tilläggsmodulen)
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du får invänta andra resenärer eller att du får åka tidigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Middag ankomstdagen
- Andra utflykter och aktiviteter
- Deposit 20-40 EUR för yogautrustningen (sätts upp på rummets räkning och dras bort igen när man återlämnar utrustningen)

Resa: Flyg till Palermo (PMO). Du bokar ditt flyg själv, men boka inte innan du fått information om att minimiantalet deltagare är uppnått.

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. När minimiantalet är uppnått och det är dags att boka flyg rekommenderar vi lämpliga flyg och därefter sätts transfertiden.

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen från tidig vår till sen höst dagligen 07.00-20.00. Ej uppvärmd. 

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats (mot deposit) men du är välkommen att ta med din egen om du vill, om inte annat av hygienskäl.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka massage. 

Dricks: Dricks förväntas inte men uppskattas. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall, dock har dom ej möjlighet att servera vegansk kost. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort på hotellet.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och vidare till FN-certifierade klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimat

Covid-19

Det finns ingen avrådan från UD att resa till Italien. Om en sådan avrådan införs återbetalas allt som inbetalts till InShape Travel för resan.

Hotellet har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-10-098Italien, Sicilien – Slow Flow Yinyoga Release Retreat med Lou ÅbergSEK 11 850Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY