Skip to main content

Italien, Sicilien – Medi- & Holiyoga med Ullis Karlsson

| 2021-11-06 |
 

Varmt välkommen på en inre och yttre resa till fantastiska Sicilien med en gedigen kurs i Medicinsk yoga. . Vi bor nära berg, hav och natur som hjälper oss att helas och inspireras. 

Hotellet ligger vackert beläget på Siciliens nordkust vid den vackra Caldura-bukten - en värld av klippor, små soldränkta bukter, strand och hav, på gångavstånd från den förtjusande lilla staden Cefalú med gammal bebyggelse, vacker kyrka, kaféer med mera. En underbar plats för en vecka fylld med yoga, sol och bad.

Någon av dagarna ger vi oss kanske ut på en morgonpromenad till "La Rocca" och upplever den fantastiska utsikten.

Fritextsökning

Yoga & lärare

Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medicinsk yoga. Ullis Karlsson är utbildad hos Göran Boll på Institutet för Medicinsk Yoga. Dessutom är Ullis även holistisk yogalärare utbildad hos Ulrica Gulz. 
Den Medicinska yogan härstammar från Kundaliniyoga men har bitar av den traditionella indiska läkekonsten ayurveda och traditionell kinesisk medicin (TCM) invävt. Övningar i den Medicinska yogan utförs långsammare än i den traditionella Kundaliniyogan. Just detta gör att den passar även dig som har långvarig, kronisk smärta likväl som fysisk, psykisk och emotionell smärta.

Holistisk Yoga, en läkande, kraftfull och varsam yogaform som passar både kvinnor och män. I Holistisk Yoga är flera kraftfulla och Holistiska discipliner invävda bla: ayurveda, TCM ( traditionell kinesisk medicin ), röst och vibrationstekniker, flödesövningar, samt frigörande dans för att nämna några. Vila och Meditation ingår alltid.

Yogapassen på denna resan innehåller andning, positioner, vila samt meditation. Passen är lugna och inkännande och passar alla åldrar, även om du känner dig stel. Men de är även utmanande och du kan själv anpassa övningarna efter dina möjligheter och begränsningar. Målet med passen är att skapa inre harmoni och lugn, att väcka din inneboende kraft och att frigöra hinder och blockeringar för att skapa ett energiflöde i dig. 

Yogaklasserna hålls antingen inomhus eller i trädgården. Det finns två olika yogarum och vilket ni är i beror bl a på storleken på gruppen. 

Program/schema

Preliminärt program för veckan

- 6 nov: Ankomstdag

-7-12 nov:
• Morgonyoga ca kl 07.30-09.00:
• Frukost 
• Fri tid
• Kvällsyoga ca kl 17.30-19.00
• Middag 

- 13 nov: Avresedag, utcheckning senast kl 12.00 (senare kan vara möjligt beroende på hotellets bokningsläge).

Boende & mat

Hotellet ligger vid en av de vackraste bukterna på Siciliens nordkust - "Calura" - vid den förtjusande lilla staden Cefalú som ligger i skuggan av ett mäktigt klippmassiv som kallas för Rocca, stadens symbol som är synlig på långt håll. På grund av det gynnsamma klimatet och den unika naturskönheten och konstskatterna hör staden till de turistiska "pärlorna" i den palermitanska provinsen. Förutom turismen har fiske och jordbruk stor betydelse för Cefalù.

Hotellet, som är trestjärnigt, har 72 rum (5 enkel- och 56 dubbelrum och 11 sviter) varav många har havsutsikt. Alla rum är smakfullt inredda och utrustade med dusch/WC, fön, telefon, TV och luftkonditionering/värme. I många av dubbelrummen står en dubbelsäng och en extrasäng. 

Det finns rum av olika storlekar och med olika inredning men alla rum har balkong, inredningen är enkel och trevlig. Här kan du verkligen koppla av. Från rummen med havsutsikt (tillägg) kan du se långt ut över Medelhavet och den östra kustremsan i riktning mot Messina. 

I receptionen kan du boka utflykter, köpa bussbiljetter, hyra en bil, växla pengar med mera. 

Hotellet öppnades i början på 1960-talet och har nu varit i familjen Curcios ägo i över fyrtio år. Inte bara läget och den personliga atmosfären och det rika sport- och fritidsutbudet efterlämnar bestående intryck - det är framför allt den förstklassiga sicilianska och lokala maten som ger en oförglömlig vistelse.

Terrassen är en av de vackraste delarna på hotellet - bara 98 trappsteg skiljer dig från stranden. Det är en fantastisk utsikt över hav och kust österut från Cefalù i riktning mot Messina. Över 500 kvadratmeter står till förfogande för en långvarig frukost eller en "candle light dinner" en gång i veckan. Också baren ligger på detta plan där pianisten skämmer bort dig två till tre gånger i veckan med diskret musik. 

På hotellområdet hittar du restaurang, terrassbar med panorama, frukostrum, konferenssal, pianobar, swimmingpool, hotellstrand, tennis-, basketball- och liten fotbollsplan.

Strand & pool

Det är bara ett stenkast från hotellrummet till havet. Där ligger en 450 kvadratmeter stor stenplattform med parasoller och vilstolar med den lilla strandbaren precis intill. På ena sidan av plattformen ligger den omtyckta sand- och kiselstensstranden. 

Badbukten med sina klippor är idealisk för snorkling och dykning - det är inte av en slump som hotellet har haft ett professionellt dykcentrum i över tio år (normalt stängt jan-feb). 
Badmästaren Sergio skämmer bort dig med en drink eller kanske en glass vid strandbaren och har under lunchen också en del smårätter från köket i beredskap. Du kan låna surfpaddlar och båtturer för sightseeing som går längs kusten startar härifrån. 

Man är stolt över sin sportsimbassäng. Parasoller och vilstolar står till förfogande runt poolen utan extra kostnad. 

Allmän info om omgivningen

Vandra

På våren och hösten är den rätta tiden att vandra på Sicilien. Det finns många vackra vandringsleder runt om Cefalù. Hotellet står gärna till tjänst med att ge förslag till sevärda turer runt staden, och man har även en egen guide.

Kaféer och barer

En italiensk bar eller ett kafé kan inte jämföras med en lokal med samma namn på andra ställen i Europa. Italienaren älskar sin bar på många sätt: Även om han har ont om tid offrar han gärna några minuter för att dricka en snabb kopp kaffe. Kanske också äta en tugga torr, söt kaka och så försvinner han igen. Eller han har tid att sätta sig ner i den varma solen och diskutera med vänner och då naturligtvis dricka en kaffe. Om det är riktigt varmt och vår vän har gott om tid kommer han också säkert att njuta av en härlig "granita", en halvfrusen glass som är typisk för denna region. Och ännu en egenhet för italienska barer och kaféer: Allt som man konsumerar stående (al banco) är billigare än om man tar plats vid ett bord - extraservice och längre vägar kostar mer. 

Marknad 

Veckomarknaden i Cefalù äger under vintermånaderna rum varje lördag från kl 8.00 till 13.00 på strandpromenaden, Lungomare. Under högsäsongen äger marknaden rum vid samma tider ovanför stationen i Cefalù, ett sevärt spektakel med många prisbilliga fynd. Tillströmningen av ortsbor visar ofelbart rätta vägen till den äkta italienska marknaden. 

Mat och dryck 

För alla vänner av italiensk och i detta fall siciliansk mat finns det otaliga restauranger i alla kategorier. 

Vinkännare kommer att bli förtjusta i de underbara, torra vinerna på Sicilien; världsberömda namn som Donnafugata, Cusumano och Planeta producerar här sina viner som fått internationella utmärkelser. Alldeles i närheten av Cefalù, på vägen till Castelbuono, ligger avtagsvägen till vingodset Abbazia Santa Anastasia, som gjort sig känt internationellt och där du kan provsmaka viner. På talrika enotecas i Cefalu kan man provsmaka och köpa de delikata vinerna. Ett tips: Pröva vinet från Etna! 

Dricks

"Mancia", som dricks heter på italienska, är en viktig del i det dagliga turistlivet inom service och anses som mycket välkommen. På hotellet betalar man dricksen direkt till rumsstäderskan och hovmästaren. Ibland har hotellen en gemensam fond för dricksen och delar sedan upp den. Vid ett restaurangbesök är ca 10 procents påslag på notan vanligt. 

Läkare och första hjälpen 

Första Hjälpen på det statliga sjukhuset i Cefalù är kostnadsfri eller i nödfall kan du tillkalla en läkare via receptionen. Behandling av en läkare måste i regel betalas kontant. Se till att du efter behandlingen alltid får en detaljerad faktura som du kan skicka in till din sjukkassa resp din utlandssjukförsäkring för ersättning.

Taxi 

I Cefalù ligger taxistationen direkt vid stationen. Taxibilarna har inte någon taxameter, taxiföreningen har emellertid gjort upp fasta priser. Från stationen till hotellet kostar resan till exempel ca 10 EUR.

Resefakta

Ingår i resan:
- 8 dagar / 7 nätter
- Frukost och middag varje dag (ej middag ankomstdagen)
- Ca 18 timmar Medi- och Holiyoga med svensk instruktör
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du får invänta andra resenärer eller att du får åka tdigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Middag ankomstdagen
- Andra utflykter och aktiviteter
- Deposit 20-40 EURO för yogautrustningen (sätts upp på rummets räkning och dras bort igen när man återlämnar utrustningen)

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum om inget annat önskas, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske ändå betala enkelrumstillägg. 

Resa: Flyg till Palermo (PMO). Du bokar ditt flyg själv. 

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. När det är dags att boka flyg rekommenderar vi lämpliga flyg och därefter sätts transfertiden.

Minimiantal: 8 personer. Boka inte flyg innan du fått information om att minimiantalet deltagare är uppnått.

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen från tidig vår till sen höst dagligen 07.00-20.00. Ej uppvärmd. 

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats (mot deposit) men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka massage. 

Dricks: Dricks förväntas inte men uppskattas. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall dock har dom ej möjlighet att servera vegansk kost. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort. på hotellet.

Klimat

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2021-11-068Italien, Sicilien – Medi- & Holiyoga med Ullis KarlssonSEK 10 950Boka på förfrågan
Kontakta oss
Adress:
InShape Travel
Norra Catalinagränd 17
183 68 TÄBY