Italien, Sicilien – Yogaboost

| 2020-10-17 |


Varmt välkommen till fantastiska Sicilien. Vi bor strax utanför den charmiga staden Cefalu med klippan La Rocca i bakgrunden och hela det turkosfärgade Medelhavet framför oss.

Utforska yogan från ett nytt perspektiv och transformeras inifrån och ut när vi under veckan kombinerar Core Strength Vinyasaklasser med Yoga Shred (en fusion mellan Yoga och HIIT) och mer vilsamma Yinyogaklasser. Boosta kropp och sinne med yoga, hav och det italienska köket! 

Hotellet ligger vackert beläget på Siciliens nordkust vid den vackra Caldura-bukten - en värld av klippor, små soldränkta bukter, strand och hav, nära den förtjusande lilla staden Cefalú. En underbar plats för en vecka fylld med yoga, sol och bad. Både luft och hav håller drygt 20 grader i oktober så här långt söderut i Medelhavet, och i solen känns det ännu varmare, underbart!

Program

Lys som den stjärna du är!

Möt dig själv på mattan precis så som du är! Tillsammans kommer vi röra oss och svettas i kreativa flöden som kickar igång förbränningen på ett fantastiskt sätt och låter dig landa ner i din kropp.  Släpp taget om det som håller dig fast, utforska vem du är när när du kliver upp på mattan utan krav och förväntningar. Tänd din inre låga och investera i den viktigaste relationen av dem alla. Den med dig själv. Tillåt dig själv att lysa som den stjärna du är!

Utforska yogan från ett nytt perspektiv och transformeras inifrån och ut när vi under veckan kombinerar Core Strength Vinyasaklasser med Yoga Shred (en fusion mellan Yoga och HIIT) och mer vilsamma Yinyogaklasser. Hitta ditt kreativa flöde på mattan och utanför! Boosta kropp och sinne med yoga, hav, det fantastiska italienska köket! 

Turboboosta din yogapraktik

Under veckan har vi planerat en serie klasser som både kommer att kicka igång din förbränning och att öka flödet i hela kroppen samtidigt som du får landa mjukt. Dag 2 erbjuds en workshop för dig som vill veta mer och jobba på detaljerna i din egen praktik. Yang balanseras med Yin och kroppen får ny energi!

Yogaformer under veckan

CSV Yoga® är en anatomiskt optimerad yoga, en ” boost" som du kan addera till din redan befintliga yogapraktik. Vi rör oss från grunden och upp i sköna flöden (vinyasa) där vi engagerar kroppen inifrån och ut genom fyra steg. Upptäck en ny styrka, frihet och stabilitet i kreativa vinyasaklasser.

Yoga Shred® är en fusion mellan CSV Yoga och Hiit (högintensiv intervallträning) Yoga Shred® bygger på yogarörelser som görs i Tabata intervaller med 20 sek högintensiv aktivitet och 10 sek vila där emellan, mellanrörelser, uppvärmning och stretch. Shredsen vävs lätt in under en yoga flow klass och du får alla fördelar med yogan i kombination med en pulshöjande praktik. Yoga Shred® är kul, svettigt och effektivt!

Yogadas Yinyoga är mjuk och skonsam för kroppen. Vi integrerar ett mjukt flöde med lite mer rörelse under klasserna i kombination med lite längre hållna positioner. Allt för att skapa en hållbar praktik.

Yogasal

Det finns två fina yogasalar på hotellet, den stora ligger precis vid poolen och den mindre i hotellbyggnaden. Vilken sal ni håller till i beror på gruppens storlek och vilken sal som eventuellt används av någon annan grupp.

Din lärare

Karin Thyr Eriksson är certifierad Core Strength Vinyasayoga-instruktör, RYT 500 och utbildad av grundaren Sadie Nardini. Hon är även yinyogainstruktör, musiker, artist, inspiratör och skapare av konceptet "Yoga för musiker". Dessutom bloggar hon för tidningen Yoga World och frilansar som skribent.

Karin erbjuder en modern approach på yoga som livsstil. Hennes inspirerande synsätt på livet utanför och på mattan ger ett nytt uppfriskande perspektiv på gamla mönster och traditioner. Tillsammans kommer vi röra oss, svettas, skratta och möta oss själva på mattan precis så som vi är utan att bli bedömda eller ifrågasatta. 

Core Strength Vinyasa Yoga är ett perspektiv på yoga, en booster som tar ditt yogautövande till en ny nivå och stärker dig från grunden och upp, inifrån och ut så att du kan tackla livets med och motgångar och stå stadigt i ditt eget unika uttryck. CSV Yoga stärker, skapar utrymme och frihet, transformerar och revolutionerar. Kom in och ur positionerna i ett nytt flöde med frihet och lätthet. Bygg från grunden och stå stadigt - grundad - i ditt unika uttryck i en stark kropp som håller. 

Boende & mat

Hotellet ligger vid en av de vackraste bukterna på Siciliens nordkust - "Calura" - vid den förtjusande lilla staden Cefalú som ligger i skuggan av ett mäktigt klippmassiv som kallas för Rocca, stadens symbol som är synlig på långt håll. På grund av det gynnsamma klimatet och den unika naturskönheten och konstskatterna hör staden till de turistiska "pärlorna" i den palermitanska provinsen. Förutom turismen har fiske och jordbruk stor betydelse för Cefalù.

Hotellet, som är trestjärnigt, har 72 rum (5 enkel- och 56 dubbelrum och 11 sviter) varav många har havsutsikt. Alla rum är smakfullt inredda i mediterran-stil och utrustade med dusch/WC, fön, telefon, satellit-teve och luftkonditionering/värme. I många dubbelrum står en dubbelsäng och en extrasäng. 

Det finns rum av olika storlekar men alla rum har balkong, inredningen är enkel och trevlig. Här kan du verkligen koppla av. Från rummen med havsutsikt (tillägg) kan du se långt ut över Medelhavet och den östra kustremsan i riktning mot Messina. Den andra mindre delen av rummen vetter mot den gröna sidan av ön, och några mot hotellets baksida.

I receptionen kan du boka utflykter, köpa bussbiljetter, hyra en bil, växla pengar med mera. 

Hotellet öppnades i början på 1960-talet och har nu varit i familjen Curcios ägo i över fyrtio år. Inte bara läget och den personliga atmosfären och det rika sport- och fritidsutbudet efterlämnar bestående intryck - det är framför allt den förstklassiga sicilianska och lokala maten som ger en oförglömlig vistelse.

Terrassen är en av de vackraste delarna på hotellet - bara 98 trappsteg skiljer dig från stranden. Det är en fantastisk utsikt över hav och kust österut från Cefalù i riktning mot Messina. Över 500 kvadratmeter står till förfogande för en långvarig frukost eller en "candle light dinner" en gång i veckan. Också baren ligger på detta plan där pianisten skämmer bort dig två till tre gånger i veckan med diskret musik. 

På hotellområdet hittar du restaurang, terrassbar med panorama, frukostrum, konferenssal, pianobar, swimmingpool, hotellstrand, tennis-, basketball- och liten fotbollsplan.

Strand & pool

Strand & pool

Det är bara ett stenkast från hotellrummet till havet. Där ligger en stor stenplattform med parasoller och vilstolar med den lilla strandbaren precis intill. På ena sidan av plattformen ligger den omtyckta sand- och kiselstensstranden. 

Badbukten med sina klippor är idealisk för snorkling och dykning - det är inte av en slump som hotellet har haft ett professionellt dykcentrum i över tio år (normalt stängt vintertid). 
Badmästaren Sergio skämmer bort dig med en drink eller kanske en glass vid strandbaren och har under lunchen också en del smårätter från köket i beredskap. Du kan låna surfpaddlar, och båtturer för sightseeing som går längs kusten startar härifrån. 

Lite stolta är man över sin stora sportsimbassäng som är utrustad med fem banor. Parasoller och vilstolar står till förfogande runt poolen utan extra kostnad. 

Allmän info

Vandra

Det finns många vackra vandringsleder runt om Cefalù. Hotellet står gärna till tjänst med att ge förslag till sevärda turer runt staden, och man har även en egen guide.

Kaféer och barer

En italiensk bar eller ett kafé kan inte jämföras med en lokal med samma namn på andra ställen i Europa. Italienaren älskar sin bar på många sätt: Även om han har ont om tid offrar han gärna några minuter för att dricka en snabb kopp kaffe. Kanske också äta en tugga torr, söt kaka och så försvinner han igen. Eller han har tid att sätta sig ner i den varma solen och diskutera med vänner och då naturligtvis dricka en kaffe. Om det är riktigt varmt och vår vän har gott om tid kommer han också säkert att njuta av en härlig "granita", en halvfrusen glass som är typisk för denna region. Och ännu en egenhet för italienska barer och kaféer: Allt som man konsumerar stående (al banco) är billigare än om man tar plats vid ett bord - extraservice och längre vägar kostar mer. 

Marknad 

Veckomarknaden i Cefalù äger under vintermånaderna rum varje lördag från kl 8.00 till 13.00 på strandpromenaden, Lungomare. Under högsäsongen äger marknaden rum vid samma tider ovanför stationen i Cefalù, ett sevärt spektakel med många prisbilliga fynd. Tillströmningen av ortsbor visar ofelbart rätta vägen till den äkta italienska marknaden. 

Mat och dryck 

För alla vänner av italiensk och i detta fall siciliansk mat finns det otaliga restauranger i alla kategorier. 

Vinkännare kommer att bli förtjusta i de underbara, torra vinerna på Sicilien; världsberömda namn som Donnafugata, Cusumano och Planeta producerar här sina viner som fått internationella utmärkelser. Alldeles i närheten av Cefalù, på vägen till Castelbuono, ligger avtagsvägen till vingodset Abbazia Santa Anastasia, som gjort sig känt internationellt och där du kan provsmaka viner. På talrika enotecas i Cefalu kan man provsmaka och köpa de delikata vinerna. Ett tips: Pröva vinet från Etna! 

Dricks

"Mancia", som dricks heter på italienska, är en viktig del i det dagliga turistlivet inom service och anses som mycket välkommen. På hotellet betalar man dricksen direkt till rumsstäderskan och hovmästaren. Ibland har hotellen en gemensam fond för dricksen och delar sedan upp den. Vid ett restaurangbesök är ca 10 procents påslag på notan vanligt. 

Läkare och första hjälpen 

Första Hjälpen på det statliga sjukhuset i Cefalù är kostnadsfri eller i nödfall kan du tillkalla en läkare via receptionen. Behandling av en läkare måste i regel betalas kontant. Se till att du efter behandlingen alltid får en detaljerad faktura som du kan skicka in till din sjukkassa resp din utlandssjukförsäkring för ersättning.

Taxi 

I Cefalù ligger taxistationen direkt vid stationen. Taxibilarna har inte någon taxameter, taxiföreningen har emellertid gjort upp fasta priser. Från stationen till hotellet kostar resan till exempel ca 10 EUR.

Resfakta

Ingår i resan:
- Boende 7 nätter
- Frukost och middag varje dag (ej middag ankomstdagen)
- Alla yogaklasser
- Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen (detta kan innebära att du får invänta andra resenärer eller att du får åka tdigare till flygplatsen på avresedagen)

Ingår ej:
- Flyg
- Luncher
- Middag ankomstdagen
- Andra utflykter och aktiviteter
- Deposit 20-40 EURO för yogautrustningen (sätts upp på rummets räkning och dras bort igen när man återlämnar utrustningen)

Resa: Flyg till Palermo (PMO). Du kan boka flyg själv online , men vi hjälper dig gärna om du vill. Vår flygbokningsavgift är 300 SEK per person. Boka inte flyg innan du fått information om att minimiantalet 12 deltagare är uppnått.
Läs aktuell information här vad som gäller för resor inom EU med tanke på pandemisituationen. Sidan uppdateras regelbundet.​​​​​​​

Transfer: Gemensam grupptransfer från och till flygplatsen ingår. När minimiantalet är uppnått och det är dags att boka flyg rekommenderar vi lämpliga flyg och därefter sätts transfertiden.

WiFi: Ja, finns på hela hotellet

Pool: Ja, öppen från tidig vår till sen höst dagligen 07.00-20.00. Ej uppvärmd. 

Yogautrustning: Yogamattor och övriga yogautrustning finns att låna på plats (mot deposit) men du är välkomen att ta med din egen om du vill.

Spa: Hotellet har inget spa men det finns under veckan möjlighet att boka massage. 

Dricks: Dricks förväntas inte men uppskattas. 

Specialkost: Inga problem att få specialkost i dom flesta fall, dock har dom ej möjlighet att servera vegansk kost. Meddela vid bokning.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 

El: Standard EU 2-pin plugg

Valuta: Euro

Kreditkort: Det går bra att betala med kreditkort. på hotellet.

Ensamresenärer: Vi försöker i möjligaste mån placera ensamresenärer i delat dubbelrum, men om det inte finns någon att dela rum med måste du kanske betala enkelrumstillägg. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid.
Läs mer >>

Klimat

Covid-19

Från och med den 30 juni 2020 är Italien ett av de länder dit UD inte avråder från att resa. Läs aktuell information på Sweden Abroad (eller i appen UDs Resklar).

Hotellet har vidtagit åtgärder enligt lokala föreskrifter för att minimera risken för virusspridning.

Datum & priser

DatumDagarResaPris från
2020-10-178Italien, Sicilien - Yogaboost med Karin Thyr Eriksson
500 SEK rabatt för bokningar från och med 2020-08-10
SEK 11 700Boka på förfrågan