Italien, Toscana – Yoga & ridning bland vingårdar och olivlundar

| 2020-05-09 |

En helt underbar vecka på en rustik gård utanför Florens där vi kombinerar yoga med ridning bland olivlundar och vingårdar. 

Yoga och ridning är en utmärkt kombination eftersom yogaklasserna bygger stabilitet, balans och mjukhet vilket är precis vad som behövs på hästryggen. Yogaklasserna leds av svenska Netti Arzt som vid sidan av sitt passionerade hästintresse är en väletablerad och välutbildad yogalärare.

Pris från:
SEK 10 100
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Gården har 6 rymliga rum med 2-4 bäddar. Grundpriset innebär flerbäddsrum. Dubbel- och enkelrum går att boka mot extra kostnad. WC/dusch delas mellan två rum.

Värdeförvaringsbox: Ja på kontoret.
A/C: Ja
Hårtork: Nej
Handduk och lakan: Ja
Kylskåp: Nej

Alla äter tillsammans, antingen inomhus eller på terrassen som har en fin utsikt över omgivningarna. Den goda maten är en variation av Toscanas goda husmanskost, och kocken gör allt för att tillfredsställa alla önskemål. Man serveras ofta olika typer av pastarätter, och bordet saknar aldrig olivolja eller ett gott vin.

Frukosten består normalt av kaffe, te, mjölk, yoghurt, müsli, färskt bröd, marmelad. 
Middagarna startar ofta med två olika pastarätter (t.ex. med broccoli eller tomater, oliver, persilja och olivolja) eller lasagne med pesto och tortellini med krämig sås. 
Sedan fortsätter man med kött, anka eller kyckling, serverad enligt Toscanas traditioner. Ofta serveras zucchini med morot och pepperoni med aubergines. 
Middagen avslutas med en hemgjord dessert. Man anpassar menyn efter de smaker och kryddor som säsongen erbjuder.

Om du önskar vegetariska måltider eller specialkost så är det inga problem, men vänligen informera InShape Travel i god tid innan avresa.

Gården

Gården

Gården har tagit emot ridgäster i 20 år, och har blivit välkänd både i Italien och andra länder för sina kvalitetshästar och erfarna guider. Franco är en skicklig guide och hästkarl med många års erfarenhet som hästtränare och ridinstruktör. Hästarna är välskolade och rids i westernstil. Gården är belägen mitt i typisk toscansk landsbygd med olivlundar, vingårdar och skogar som omger gamla gårdar, torn och slott. Gården är traditionell toscansk med en varm och avslappnad atmosfär.

Gården ger hästälskare en underbar miljö med sitt typiska stenhus omgivet av gröna ängar och vackra olivlundar från vilka man gör sin egen olivolja. Huset är ursprungligen ett vakttorn från 1100-talet och är inrett i en rustik stil. Atmosfären är varm, vänlig och avslappnad, långt ifrån ett formellt hotell.

Du ankommer på lördagen och bekantar dig med gården och hälsar på hästarna. Söndagen börjar med en lektion, så du och hästen får förståelse för varandra, och du får insikt hur Francos westerninriktade ridfilosofi fungerar. Dagen fortsätter med en uteritt i omgivningarna. 

Ridgruppernas storlek är 4-8 ryttare.

När man inte rider kan man slappna av med promenader i omgivningarna, gå ca 2,5 km till en swimmingpool (öppen normalt från slutet av maj till början av oktober) eller besöka Florens, Siena eller San Giminiano. För sådana besök rekommenderas hyrbil, men det är också möjligt att organisera med en taxi.

Yogaklasserna hålls på en enkel och rustik granngård som har ett bra och ljust rum med trägolv där det får plats 12 yogisar. Den ligger några minuters promenad från ditt boende.

Yoga med Netti Arzt

Yogaklasserna hålls på en enkel och rustik granngård som har ett bra och ljust rum med trägolv där det får plats 12 yogisar. Den ligger några minuters promenad från ditt boende. Där finns ingen yogautrustning så du måste ta med dig egen yogamatta och annat du behöver för din yogapraktik. Med tanke på att ni rider ca 2-3 timmar per dag så kommer det bli en yogaklass per dag, om inte gruppen kommer överens om annat på plats.

Om Netti Arzt: 

"Jag är förälskad i naturen, hästar och yoga, som också är min holistiska väg till hälsa. Yogan är min superkraft som gör mig till en bättre människa mentalt, emotionellt och fysiskt. Hästarna håller mig kvar på jorden och påminner mig om att vara närvarande, i ett med naturen.

Jag har praktiserat och studerat yoga i 15 år, och reser gärna land och rike runt för att hitta yogainspiration, gärna i kombination med häst. Jag är utbildad och certifierad av Yoga Alliance, och tog min grundutbildning som yogalärare på Yogayama (RYT-200h), Yogayama Personlig träning (50h) och Global Yoga Yin Yoga (50h) och därefter byggt på med utbildningar och workshops med många olika internationella och erkända lärare som bla. Kathryn Budig, Leslie Kaminoff, Shiva Rea, Tiffany Cruikshank, Johanna Andersson och Patrick Beach. Hästarna kom tidigt in i mitt liv och som många små tjejer är jag uppvuxen och fostrad i stallet, när jag var liten var jag orädd, och tävlade fälttävlan. I dag vill jag helst njuta av naturen och uppleva världen från hästryggen.

Yoga som träningsform mentalt och fysiskt hjälper mig att hålla mig i den balanserade form jag vill vara i. Med en fungerande kropp blir man en gladare person, med gladare tankar blir man en bättre medmänniska - allt hänger ihop.”If you can breath, you can practice yoga

Min passion för yoga är nyskapande och det färgar av sig på de klasserna som hålls före och efter ridningen. Yogan är anpassad för den moderna människan och för dig som ryttare under dagarna på hästryggen. Intentionen är att skapa en härlig balans och övertygelse om att vi ryttare - genom att bli medvetna, bygga upp styrka, stabilitet och mjukhet via yogan, kan komma närmre hästen. Yogan anpassas till gruppen och till individen genom modifieringar i positionerna.  Mitt motto är "Alla kan yoga, även de som tror att de inte kan” 

Under veckan kommer vi att jobba oss igenom energi hjulen i kroppen (charkan) och hur vi kopplar dessa till vårt dagliga liv. Vi kommer också att titta på specifika positioner som är viktiga för ryttare som core, balans, andningstekniker och kroppskontroll. Intentionen är att eliminera blockeringar i kroppen och i tanken."

Hästar & ridning

Hästar & ridning

Under denna vecka får du kombinera uteritter med grundläggande westernlektioner. Ridningen passar även nybörjare som då fokuseras mer på lektioner än uteritter beroende på lärarens bedömning.

- 12-timmars ridning /vecka
Du rider en grundläggande lektion på förmiddagen och rider ut på eftermiddagen, eller bara en 2-timmars uteritt beroende på din ridvana. Det går att boka extra ridtimmar på plats om du vill rida mer. Det kostar 18 EUR/timme och betalas på plats. På fredagen ger ni er iväg på en heldags ritt på 4-6 timmar med stopp för picknicklunch. Heldagsritten genomförs bara om vädret tillåter och det är tillräckligt med gäster som vill rida heldag. 

Om antalet ridtimmar totalt under veckan överstiger 12 timmar så betalas detta på plats. 

Det finns ca 30 hästar, de flesta är av italiensk härkomst (Maremma, Sardi). Alla är välskolade på gården. Hästarna är välbalanserade och lever naturligt utomhus i flock. Det finns lugna hästar för mindre erfarna ryttare och med livliga för de som så önskar. Man rider i westernsadlar och med lösa tyglar i westernstil.

Resefakta

Ingår i resans pris: 7 nätter i flerbäddsrum, 6 dagars ridning (totalt 12 timmar), 6 yogaklasser, helpension inkl. husets röda vin till maten. Dubbel- eller enkelrum går att boka mot extra kostnad som visas när du fyller i en bokningsförfrågan men innan du har registrerat någonting.

Ingår ej: Flyg, transfer, dryck utöver ovan nämda, lokal turistskatt (se nedan).

Resa: Flyg till Florens. Du kan boka flyg på egen hand, eller också hjälper vi gärna till, vår flygbokningsavgift är 300 SEK.
Boka inte flyg innan du fått information från oss om att göra det.

Transfer: Man tar sig till gården på följande sätt:

- Taxi: Boka i god tid hos InShape Travel och betala på plats.
Från Florens flygplats ca. 47 km.
Pris ca 100-120 EUR/väg för en bil för 1-3 personer.

- Tåg: Från Florence till Pontassieve (tåget fortsätter till slutdestinationen Arezzo eller Rom).
Taxitransfer från Pontassieve tågstation ca kl. 16.30 på lördagen, ca 45 EUR tur och retur/person. 

- Hyrbil: Om du vill utforska omgivningarna eller flyger till en annan flygplats rekommenderar vi hyrbil. 

Valuta: Euro

Kreditkort: Accepteras på gården, men låga belopp rekommenderas att betalas kontant.

Dricks: Inte förväntat.

Turistskatt: "Imposta di soggiorno" är på 6 EUR/vecka/person och måste betalas direkt på plats. Barn under 16 år behöver inte betala turistskatten.

WiFi: Ja

Eluttag: 220V, adapter finns att låna vid behov

Närmaste by: 1 km bort är en liten by med restauranger och puber, större stad 7 km bort. Det finns mycket sevärdheter i området och om man vill se dem är bil nödvändigt.

Pool: Ja, 2,5 km ifrån gården, ca 20-30 minuters promenad, den fina poolen ligger avskiljt och vackert och ägs av gården, öppen maj-september.

Övrigt:
Ridutrustning att låna: Hjälm, regnjacka.
Sadelväska tillgängligt: Ja
Specialkost: Informera vid bokning.
Yogautrustnng: Finns ej på plats, ta med egen yogamatta och annat du behöver för din yogapraktik

Väderstatistik

Höst och vår är det ca. +20-25°C. Även på vintern blir det ofta ca +20°C när solen skiner, men det kan även snöa. 

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Trygg resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid på grund av arrangörens insolvens. 
Läs mer >>

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2020-05-097Italien, Toscana – Yoga & ridning bland vingårdar och olivlundarSEK 10 100Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize