Italien, Abruzzo - Strålande kvinna yogaretreat med Ellen Engvall

abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
yogaresa inshape travel italien
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga

Följ med på en underbar resa till en underbar plats i ett underbart land.

Det finns knappast ett bättre ställe att koppla bort vardagen och bara njuta av fullständig avkoppling och hämta ny energi än i denna vackra omgivning i den italienska regionen Abruzzo. 

Under veckan kommer vi ha yoga varje dag. Yogan är relativt lugn och introspektiv där vi lär oss att lyssna inåt och förstå kroppens signaler. Kursen leds av Ellen Engvall som har gedigen utbildning och erfarenhet av yoga anpassad för kvinnor. Veckan innehåller även fina utflykter till berg och hav så du får uppleva regionens bästa sidor.

Det nybyggda lilla hotellet är något alldeles speciellt, ett "semi-earth house" format i en båge, halvt inbyggt i en sluttning och helt osynligt från vägen. Modernt, bekvämt och samtidigt mysigt. Ljust med en fantastisk utsikt. Stora terasser och en stor swimmingpool. Under vinter och vår 2018 byggs en yogapaviljong invid poolen som planeras att stå klar till detta retreat. Det finns även ett fint inomhusrum för yoga och annan gruppträning.

 
Pris från:
SEK 12 450
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Värdpar är svenska Ingrid och Pelle som letade länge efter den perfekta platsen för att skapa sitt paradis. De välkomnar dig med värme, generositet och med kvalitet i allt.

Huset
Utsidan av hotellet domineras av den svepande fasaden inbyggd i backen, de stora fönstren som ger alla rum massor av ljus och två stora terrasser, där du man se ut över en lantlig dal med olivlundar och vingårdar med Adriatiska havet i bakgrunden (3-4 kilometer). Du kommer in i trädgården på taket av huset och när du går ner för trappan kommer bli förvånad över att hitta huset bakom dig och under fötterna.

Huset har två våningar och på den stora terrassen serveras frukost, lunch eller middag, varje dag om vädret tillåter. Terrassen fungerar också som en utomhuslounge. 

Till den närmaste byn Villalfonsina är det ca 1,5 kilometer. Närmaste stad heter Casalbordino, dit är det ca 35 minuters promenad. Det går även att få skjuts om det är något viktigt som du behöver. Till närmsta strand är det 10 minuter med bil. 

Åtta rum
Alla åtta rum är moderna och stilfulla och har egna badrum av hög klass i lite olika stil. De är alla på samma "terassvåning" och med olivlunden, poolområdet och dalen nedanför. Välj antingen dubbelsäng eller två enkelsängar. Rummen har golvvärme. Gemensamt kylskåp finns om du vill kyla något speciellt. Hårfönar finns att låna.

Måltider
Du serveras vällagade och smakfulla måltider baserad på i möjligaste mån lokala råvaror. Vegetarisk helpension ingår som ibland kompletteras med lokalt fångad fisk och/eller skaldjur för de som så önskar. Vatten och vin ingår vid lunch och middag. Vattnet här är gott och riskfritt att dricka direkt ur kranarna. Te och vatten finns fritt tillgängligt under hela dagarna. Vid utflykter ingår inte mat eller dryck.

Byggt för grupper och med en hemma-känsla
Den gemensamma våningen domineras av den stora matsalen och loungen. Målet har varit att skapa en familjär känsla där alla umgås och äter tillsammans. 

Hållbarhet, design och komfort
Ingrid och Pelle har försökt att konstruera ett miljövänligt hus och endast tillåta kompromisser när det gäller utformning eller komfort. Bara genom att bygga huset till hälften nedgrävt i marken dra man nytta av jordens svalka på sommaren och värme på vintern. Genom att göra detta har man undvikit luftkonditionering, något som de aldrig varit angelägna om. I stället har man installerat luft-värmeväxlare för att spara energi och ändå alltid hålla luften fräsch. Hela huset värms upp med golvvärme, så att du alltid får ett mysigt inomhusklimat.

Gym-/yogasal med utsikt
Från den 45 kvadratmeter stora gym- och yogasalen ser man ut över trädgårdens olivlund och morgnarnas soluppgång. Salen har utrustning för yoga / pilates / qigong (mattor, block, bälten, filtar, kuddar) och även för funktionell träning såsom fria vikter, kettlebells, pilatesbollar etc. Som i resten av huset är det golvvärme här.

Gratis tvättmaskiner
Här finns ett separat rum med tre tvättmaskiner som är gratis att använda inklusive ekologiskt tvättmedel. Visst är det skönt att kunna packa lite snålt.

Hälsa morgonsolen på toppen av huset
Ovanpå huset (på taket faktiskt) under olivträden, har man en vidsträckt utsikt över dalen, olivodlingar och med Adriatiska havet i bakgrunden. Här på gräset kan vara är ett fint ställe att hålla morgonklasser och meditationer vid soluppgången.

Förbättra din simteknik eller ta bara ett dopp
25 meters-poolen ger ovanligt bra möjligheter till motionssimning eller seriös simträning. Denna stora pool är byggd på grund av det faktum att Pelle är en före detta tävlingssimmare och OS-medaljör. Vill du förbättra din simteknik så fråga Pelle om några tips, han visar dig gärna. Men det går naturligtvis lika bra att bara plaska runt lite, leka och svalka av sig.

Trädgård
Känn dig hemma att strosa runt i trädgården. Det är en pågående process att utveckla den.

Program

Preliminärt dagsprogram: 
 

07.00-08.30 Yoga
09.00-10.00 Frukost
12.30-14.00 Lunch
17.00-18.00/18.30 Yoga
19.00 Middag

 

Dom dagar vi åker iväg på utflykter så har vi en timmes yoga på eftermiddagen, övriga dagar har vi 1.5 timmar även på eftermiddagen. Ingen yoga på ankomst- och avresedag. 

Utflykter

En tredjedel av Abruzzo består av nationalparker. Vi kommer att göra någon dagsutflykt för vandring vid havet eller i naturreservatet i bergen, och för de som vill även till någon närbelagen by/stad. Bara 20 minuter bort med bil ligger den pittoreska medeltidsstaden Vasto, som ligger vackert vid havet. Om det inte blir ont om tid kan vi hinna med besök till någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Yoga & din lärare

Strålande kvinna på alla plan

Mediyoga för hormonbalans är härlig livsbejakande yoga för vitalitet och kraft livet igenom. Hormonerna är nyckeln till vårt välbefinnande, de styr humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. Hormonerna spelar oss spratt i livets olika faser, är det inte PMS så kan det vara problem att bli gravid, eller klimakteriebesvär. Yogan är perfekt även vid ex minskad sexlust, sköldkörtelobalanser, utmattade binjurar eller andra hormonella obalanser. Under veckan kommer vi också tona in i hjärtats längtan och uttryck med sköna mediyogapass som öppnar upp för närmare kontakt med oss själva. 

Kvinnans välbefinnande ligger i fokus hos Ellen Engvall – leg sjuksköterska, barnmorska, lärare och terapeut i Mediyoga och gravidyoga, utbildad på Mediyogainstitutet. Även utblidad hormonyoga lärare för Dinah Rodrigues. GI-coach och reflexolog, lång klinisk erfarenhet av arbete med kvinnor. 

Ellen är idag utbildare i Stockholm på Mediyogainstruktörsutbildningarna och fördjupningskurserna i gravidyoga och hormonbalansyoga. Hon ger även kurser och individuell rådgivning vid infertilitet, graviditet och andra kvinnorelaterade besvär som PMS och klimakteriesymtom.  

 

Om Abruzzo

Om Abruzzo

Berg möter hav i den italienska regionen Abruzzo. Själva delar abruzzeserna in sitt landskap i tre nivåer – havet, kullarna och bergen, alla med olika kök, mentalitet och natur, trots omedelbar närhet till varandra. Det är svårt att förstå att Abruzzo inte hamnat i fokus för den breda turismen. Denna mellanitalienska region ligger på samma soliga, varma breddgrader som Rom och det tar bara ett par timmar att korsa halvön med bil eller buss över till östkusten. Bland regionens kullar framställs det traditionella vita Trebbiano-vinet och det röda Montepulciano.

För den som söker storslagna naturupplevelser är Abruzzo något alldeles speciellt, hela 30 procent av regionens yta lyder under naturskyddslagar. Regionen ligger i mellersta Italien, vätter ut mot Adriatiska havets sandstränder och stoltserar med spektakulära bergsmassiv i sitt inre, där topparna ofta når över 2.000 m . Där vildmarken inte dominerar är det genuina jordbruksbygder, och herdemarker. De huvudsakliga grödorna är vin, oliver och spannmål.  En lite udda men inte oviktig produkt är dessutom saffran. Badorter såväl som historiska centrum har en avspänd lugn karaktär. Vid kusten ligger regionens största stad, Pescara. Det är en hamnstad med fiskeflotta, turisthamn och färjetrafik mot bl a Kroatien, och som också har långa sandstränder. 

Vågorna skummar kring traboccon, den rangliga fiskebryggan som löper rakt ut i Adriatiska havet. Här är den hetaste platsen för en middagsträff där himmel möter hav. Traboccon, byggd på klipporna, är länken mellan land och hav. Den uppfanns av förfäderna som var fåraherdar så att de kunde fiska utan att behöva släppa markkontakten. Någon meny finns inte, det är kvällens rätt som gäller, fångsten man hittar i näten.

Klart är att utflyktsmöjligheterna är oändliga. Om man hyr bil kan man ge sig in bland kullarna. I saffransbyn Navelli färgas fälten lila när kryddan blommar. I konfektbyn Sulmona kantas huvudgatan av blomsterskulpturer av mandelgodis. Dessutom är vitlöken röd. Uppe i bergen ståtar många byar med stupande, vindlande gator.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende 7 nätter i delat dubbelrum med eget badrum
- Vegetarisk helpension inkl vatten eller vin till lunch och middag
- Grupptransfer från och till flygplatsen i Rom
- Yogaprogram enligt beskrivning
- Två utflykter med vandring vid havet och i bergen samt en utflykt i dom närliggande omgivningarna. Eventuellt fler utflykter beroende på gruppens önskemål.
- Fri tillgång till te och vatten

Ingår inte:
- Flygbiljett
- Måltider under utflykter
- På grund av det begränsade antalet rum på detta personliga boutique-hotell så är tillgången till enkelrum mycket begränsad.

Resa: Du flyger till Rom dit det finns många alternativ. Vi kan hjälpa dig boka ditt flyg (adm avg 300 SEK) om du inte själv vill göra det via vår online-bokning. Vi rekommenderar att du väntar med din flygbokning tills du har fått info från oss om att det är dags att boka flyg.

Ett alternativ är att flyga tilll Pescara. Det är närmare boendet (ca 45 minuter), men med sämre flygförbindelser från Skandinavien.

Transfer: Grupptransfer från Rom Fiumicino flygplats ingår i priset. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga. Motsvarande gäller vid hemresan. Det tar ca 2,5 timmar från flygplatsen till boendet.

Om inte grupptransfern från Rom passar dig så kan du hyra bil vilket går att göra via samma sida som flygbokningen ovan. Kontakta oss om du önskar vägbeskrivning. 

Transfer från Pescara ingår inte i priset men kan arrangeras, kontakta oss om du vill flyga till Pescara.

Minimiantal: 10 personer. Om minimiantalet mot förmodan inte skulle uppnås återbetalas allt som inbetalats till InShape Travel.

WiFi: Bra gratis WiFi finns men täckningen är dålig på vissa platser och i vissa rum.

Pool: Stor 25-meterspool öppen under vår, sommar och höst.

Yogautrustning: Yogamattor finns att låna, men ta gärna med din egen om du har. Det finns även bälten, block, kuddar och filtar.

Spa: Finns inte

Dricks: Förväntas inte på boendet, och ungefär som i Sverige på restauranter och kaféer.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Valuta: EUR

Kreditkort etc: Mindre affärer och kaféer accepterar ofta inte kreditkort, så vid utflykter kan kontanter behövas. Till närmaste bankomat är det ca 35 minuters promenad. Om det är något som behöver betalas på boendet behövs kontanter eller så går det bra med Swish. 

Elektricitet: Ingen adapter behövs, elkontakterna ser ut som i Skandinavien.

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-09-297Italien, Abruzzo - Strålande kvinna yogaretreat med Ellen EngvallSEK 12 450Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize