Italien, Abruzzo – Yogaretreat med fokus på balans & välbefinnande med Annelie Alexander från Haninge Yogastudio

abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
yogaresa inshape travel italien
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga
abruzzo activities inshape travel yoga

Välkommen till en inspirerande vecka med fokus på yoga, hälsa och välbefinnande för både kropp och själ. Veckan kommer att innehålla olika former av yoga, god italiensk mat och storslagna naturupplevelser. Dagarna inleds med en lugn eller mer fysisk yogaklass. Eftermiddagarna bjuder på ytterligare yoga i form av en klass, workshop eller självmassage med Yoga Tune Up® bollar. Mellan yogaklasserna kan du välja ta det lugnt på terrassen, umgås vid poolen eller strosa runt i trädgården. Du kan också utforska närområdet till fots eller följa med på dagsutflykter till några av Abruzzos pärlor i bergen eller vid havet. 

Det finns knappast ett bättre ställe att koppla bort vardagen och bara njuta av fullständig avkoppling och hämta ny energi än i denna vackra omgivning i den italienska regionen Abruzzo. 

Det nybyggda lilla hotellet är något alldeles speciellt, ett "semi-earth house" format i en båge, halvt inbyggt i en sluttning och helt osynligt från vägen. Modernt, bekvämt och samtidigt mysigt. Ljust med en fantastisk utsikt. Stora terasser och en stor swimmingpool. Under vinter och vår 2018 byggs en yogapaviljong invid poolen som planeras att stå klar till detta retreat. Det finns även ett fint inomhusrum för yoga och annan gruppträning.

Pris från:
SEK 11 900
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Värdpar är svenska Ingrid och Pelle som letade länge efter den perfekta platsen för att skapa sitt paradis. De välkomnar dig med värme, generositet och med kvalitet i allt.

Huset
Utsidan av hotellet domineras av den svepande fasaden inbyggd i backen, de stora fönstren som ger alla rum massor av ljus och två stora terrasser, där du man se ut över en lantlig dal med olivlundar och vingårdar med Adriatiska havet i bakgrunden (3-4 kilometer). Du kommer in i trädgården på taket av huset och när du går ner för trappan kommer bli förvånad över att hitta huset bakom dig och under fötterna.

Huset har två våningar och på den stora terrassen serveras frukost, lunch eller middag, varje dag om vädret tillåter. Terrassen fungerar också som en utomhuslounge. 

Till den närmaste byn Villalfonsina är det ca 1,5 kilometer. Närmaste stad heter Casalbordino, dit är det ca 35 minuters promenad. Det går även att få skjuts om det är något viktigt som du behöver. Till närmsta strand är det 10 minuter med bil. 

Åtta rum
Alla åtta rum är moderna och stilfulla och har egna badrum av hög klass i lite olika stil. De är alla på samma "terassvåning" och med olivlunden, poolområdet och dalen nedanför. Välj antingen dubbelsäng eller två enkelsängar. Rummen har golvvärme. Gemensamt kylskåp finns om du vill kyla något speciellt. Hårfönar finns att låna.

Måltider
Du serveras vällagade och smakfulla måltider baserad på i möjligaste mån lokala råvaror. Vegetarisk helpension ingår som ibland kompletteras med lokalt fångad fisk och/eller skaldjur för de som så önskar. Vatten och vin ingår vid lunch och middag. Vattnet här är gott och riskfritt att dricka direkt ur kranarna. Te och vatten finns fritt tillgängligt under hela dagarna. Vid utflykter ingår inte mat eller dryck.

Byggt för grupper och med en hemma-känsla
Den gemensamma våningen domineras av den stora matsalen och loungen. Målet har varit att skapa en familjär känsla där alla umgås och äter tillsammans. 

Hållbarhet, design och komfort
Ingrid och Pelle har försökt att konstruera ett miljövänligt hus och endast tillåta kompromisser när det gäller utformning eller komfort. Bara genom att bygga huset till hälften nedgrävt i marken dra man nytta av jordens svalka på sommaren och värme på vintern. Genom att göra detta har man undvikit luftkonditionering, något som de aldrig varit angelägna om. I stället har man installerat luft-värmeväxlare för att spara energi och ändå alltid hålla luften fräsch. Hela huset värms upp med golvvärme, så att du alltid får ett mysigt inomhusklimat.

Gym-/yogasal med utsikt
Från den 45 kvadratmeter stora gym- och yogasalen ser man ut över trädgårdens olivlund och morgnarnas soluppgång. Salen har utrustning för yoga / pilates / qigong (mattor, block, bälten, filtar, kuddar) och även för funktionell träning såsom fria vikter, kettlebells, pilatesbollar etc. Som i resten av huset är det golvvärme här.

Gratis tvättmaskiner
Här finns ett separat rum med tre tvättmaskiner som är gratis att använda inklusive ekologiskt tvättmedel. Visst är det skönt att kunna packa lite snålt.

Hälsa morgonsolen på toppen av huset
Ovanpå huset (på taket faktiskt) under olivträden, har man en vidsträckt utsikt över dalen, olivodlingar och med Adriatiska havet i bakgrunden. Här på gräset kan vara är ett fint ställe att hålla morgonklasser och meditationer vid soluppgången.

Förbättra din simteknik eller ta bara ett dopp
25 meters-poolen ger ovanligt bra möjligheter till motionssimning eller seriös simträning. Denna stora pool är byggd på grund av det faktum att Pelle är en före detta tävlingssimmare och OS-medaljör. Vill du förbättra din simteknik så fråga Pelle om några tips, han visar dig gärna. Men det går naturligtvis lika bra att bara plaska runt lite, leka och svalka av sig.

Trädgård
Känn dig hemma att strosa runt i trädgården. Det är en pågående process att utveckla den.

Program

Yogaveckan i Abruzzo kommer att bjuda på en mix av Hathayoga, Vinyasa flow och Yoga Tune Up®, klasser som genom stående, sittande och liggande yogapositioner utmanar styrka, rörlighet och balans. Programmet innehåller också lugna Yinyogaklasser och skön självmassage med Yoga Tune Up® bollar som mjukar upp spända muskler och hjälper dig att varva ner. Under veckan kommer du även få njuta av god italiensk mat och storslagna naturupplevelser.

Dagarna inleds med en lugn eller mer fysisk yogaklass. Eftermiddagarna bjuder på ytterligare yoga i form av en klass, workshop eller självmassage med Yoga Tune Up® bollar. Mellan yogaklasserna kan du välja ta det lugnt på terrassen, umgås vid poolen eller strosa runt i trädgården. Du kan också utforska närområdet till fots eller följa med på dagsutflykter till några av Abruzzos pärlor i bergen eller vid havet. 

Resan är utformad för att passa alla nivåer, det vill säga både nybörjare och mer erfarna yogautövare. Innehållet och upplägget passar dig som vill unna dig en vecka med må-bra aktiviteter och upplevelser som ger dig en energi- och hälsoboost inför vinterhalvåret. Eftersom gruppens storlek är begränsad så finns det möjlighet att anpassa innehållet på eftermiddagsklasserna efter deltagarnas önskemål/behov.  

Preliminärt dagsprogram
 

Ankomstdag: ”välkomstsamling” innan middagen. 

Måndag-lördag: 

07.30-09.00 Yoga*
09.00-10.00 Frukost
10.00-16.30 Egen tid / Utflykter / Lunch
16.30-18.00 Yoga* / Självmassage / Yoga workshop
19.00 Middag


Avresedag: 60 min morgonyoga + frukost

*Hathayoga, Yoga Tune Up®, Vinyasa flow, Yinyoga

Utflykter

En tredjedel av Abruzzo består av nationalparker. Vi kommer att göra någon dagsutflykt för vandring vid havet eller i naturreservatet i bergen, och för de som vill även till någon närbelagen by/stad. Bara 20 minuter bort med bil ligger den pittoreska medeltidsstaden Vasto, som ligger vackert vid havet. Om det inte blir ont om tid kan vi hinna med besök till någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Om yogaläraren

Om yogaläraren

Annelie Alexander har över 20 års erfarenhet av att arbeta med träning och hälsa. I bagaget finns både en fil. kand. och en mastersexamen inom hälsovetenskap samt en rad olika yogalärarutbildningar. Annelie vill genom sina yogaklasser och workshops dela med sig av sina kunskaper om hur kroppen fungerar och vad den behöver för att må bra. Utgångspunkten för verksamheten är den egna yogastudion i Haninge strax söder om Stockholm, men Annelie leder också klasser runt om i landet och assisterar vid yogalärarutbildningar i både Europa och USA.

Yogaveckan i Abruzzo kommer att bjuda på en mix av Hathayoga, Vinyasa flow och Yoga Tune Up®, klasser som genom stående, sittande och liggande yogapositioner utmanar styrka, rörlighet och balans. Programmet innehåller också lugna Yinyogaklasser och skön självmassage med Yoga Tune Up® bollar som mjukar upp spända muskler och hjälper dig att varva ner.     

Om Abruzzo

Om Abruzzo

Berg möter hav i den italienska regionen Abruzzo. Själva delar abruzzeserna in sitt landskap i tre nivåer – havet, kullarna och bergen, alla med olika kök, mentalitet och natur, trots omedelbar närhet till varandra. Det är svårt att förstå att Abruzzo inte hamnat i fokus för den breda turismen. Denna mellanitalienska region ligger på samma soliga, varma breddgrader som Rom och det tar bara ett par timmar att korsa halvön med bil eller buss över till östkusten. Bland regionens kullar framställs det traditionella vita Trebbiano-vinet och det röda Montepulciano.

För den som söker storslagna naturupplevelser är Abruzzo något alldeles speciellt, hela 30 procent av regionens yta lyder under naturskyddslagar. Regionen ligger i mellersta Italien, vätter ut mot Adriatiska havets sandstränder och stoltserar med spektakulära bergsmassiv i sitt inre, där topparna ofta når över 2.000 m . Där vildmarken inte dominerar är det genuina jordbruksbygder, och herdemarker. De huvudsakliga grödorna är vin, oliver och spannmål.  En lite udda men inte oviktig produkt är dessutom saffran. Badorter såväl som historiska centrum har en avspänd lugn karaktär. Vid kusten ligger regionens största stad, Pescara. Det är en hamnstad med fiskeflotta, turisthamn och färjetrafik mot bl a Kroatien, och som också har långa sandstränder. 

Vågorna skummar kring traboccon, den rangliga fiskebryggan som löper rakt ut i Adriatiska havet. Här är den hetaste platsen för en middagsträff där himmel möter hav. Traboccon, byggd på klipporna, är länken mellan land och hav. Den uppfanns av förfäderna som var fåraherdar så att de kunde fiska utan att behöva släppa markkontakten. Någon meny finns inte, det är kvällens rätt som gäller, fångsten man hittar i näten.

Klart är att utflyktsmöjligheterna är oändliga. Om man hyr bil kan man ge sig in bland kullarna. I saffransbyn Navelli färgas fälten lila när kryddan blommar. I konfektbyn Sulmona kantas huvudgatan av blomsterskulpturer av mandelgodis. Dessutom är vitlöken röd. Uppe i bergen ståtar många byar med stupande, vindlande gator.

Resefakta

Ingår i priset:
- Boende 7 nätter i delat dubbelrum med eget badrum
- Vegetarisk helpension inkl vatten eller vin till lunch och middag
- Grupptransfer från och till flygplatsen i Rom
- Yogaprogram enligt beskrivning
- Två utflykter med vandring vid havet och i bergen samt en utflykt i dom närliggande omgivningarna. Eventuellt fler utflykter beroende på gruppens önskemål.
- Fri tillgång till te och vatten

Ingår inte:
- Flygbiljett
- Måltider under utflykter
- På grund av det begränsade antalet rum på detta personliga boutique-hotell så är tillgången till enkelrum mycket begränsad.

Resa: Du flyger till Rom dit det finns många alternativ. Det är lämpligt att boka ett flyg till Rom Fiumicino som ankommer på förmiddagen den 14 oktober, t ex Norwegian DY4355 som ankommer kl.10.45, och hemresan på förmiddagen eller runt lunch den 21 oktober. 
Vi kan hjälpa dig boka ditt flyg (adm avg 300 SEK) om du inte själv vill göra det.

Ett alternativ är att flyga tilll Pescara. Det är närmare boendet (ca 45 minuter), men med sämre flygförbindelser från Skandinavien. 

Transfer: Grupptransfer från Rom Fiumicino flygplats ingår i priset. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga. Motsvarande gäller vid hemresan. Det tar ca 2,5 timmar från flygplatsen till boendet.

Om inte grupptransfern från Rom passar dig så kan du hyra bil vilket går att göra via samma sida som flygbokningen ovan. Kontakta oss om du önskar vägbeskrivning. 

Transfer från Pescara ingår inte i priset men kan arrangeras, kontakta oss om du vill flyga till Pescara.

Minimiantal: Minimiantalet bokningar för resan har uppnåtts så det går bra att boka flyg omgående.

WiFi: Bra gratis WiFi finns men täckningen är dålig på vissa platser och i vissa rum.

Pool: Stor 25-meterspool öppen under vår, sommar och höst.

Yogautrustning: Yogamattor finns att låna, men ta gärna med din egen om du har. Det finns även bälten, block, kuddar och filtar.

Spa: Finns inte

Dricks: Förväntas inte på boendet, och ungefär som i Sverige på restauranter och kaféer.

Specialkost: Inga problem att få specialkost. Meddela vid bokning.

Valuta: EUR

Kreditkort etc: Mindre affärer och kaféer accepterar ofta inte kreditkort, så vid utflykter kan kontanter behövas. Till närmaste bankomat är det ca 35 minuters promenad. Om det är något som behöver betalas på boendet behövs kontanter eller så går det bra med Swish. 

Elektricitet: Ingen adapter behövs, elkontakterna ser ut som i Skandinavien.

Klimat

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-10-147Italien, Abruzzo - Yogaretreat med Annelie Alexander från Haninge YogastudioSEK 11 900Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize