Indien, Goa - Klassisk & Yinyoga i Goa med Annica Dahlin

På en lugn del av Ashvem Beach i Goa, direkt på stranden, ligger retreatet omgivet av kokospalmer och frodig grönska. Det är en liten oas där man kan leva i ett behagligt lugn. Sparka av skorna och känn värmen från sanden mellan tårna, gå några få steg ner till det ljumma Arabiska havets (en del av Indiska oceanen) vattenbryn. Vakna till den glada fågelsången när den tropiska solen stiger, njut av solnedgången i havet och vaggas till sömns av ljudet av vågorna som bryter mot stranden.

Yogaresan innehåller två yogapass per dag innehållande yogapositioner, andningsövningar, djupavslappning och meditation. Vi kommer att varva klassisk yoga och meditation med Yinyoga. Passen är inkännande och passar alla åldrar – du kan själv anpassa övningarna efter dina möjligheter och begränsningar.

Retreatet består av 11 fina bambu-bungalows och 5 rum i välbyggda hus i portugisisk-goansk stil. Maten är utmärkt, atmosfären underbart avslappnad och personalen är serviceinriktad och har ett väldigt trevligt sätt. Den stora yogaplattformen, som har den yogautrustning man behöver, ligger på en liten kulle där oceanen skymtar genom grönskan. Många varianter av spa- och kroppsbehandlingar går att beställa i den lilla personliga spa-avdelningen.

Pris från:
SEK 12 300
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Retreatet ligger i norra Goa på Ashvem Beach som ligger utanför de största turiststråken. Här finns inga hotellkomplex och atmosfären är lugnare än de mer kommersialiserade områdena lite längre söderut närmare flygplatsen. Retreatet har jättefina yogafaciliteter och fint "eco-chic" boende och atmosfär. Maten är utmärkt och varierad och personalen är trevligare och mer engagerad än på många andra ställen på Ashvem Beach. Man kallar sig ett Eco Resort och försöker minimera sin miljöpåverkan. Byggnaderna är uppförda med miljön i åtanke med minimalt med betong, minsta möjliga markförändringar och ett lågt koldioxidavtryck.

Du bor några fotsteg från Arabiska havets ljumma vatten. Stranden är underbar och milslång åt båda hållen. Perfekt för långa eller korta promenader, morgon- eller kvällsyoga, jogging och bad förstås. Här och där finns små kaféer, restauranger och barer att slinka in på. 

Retretet har 11 st bungalows samt 5 rum i portugisisk-goaisk stil med en total kapacitet på 32 personer. Retreatet ligger direkt mot stranden och många bungalows och rum har fantastisk havsutsikt.

Bungalowsen är rymliga och har bekväma sängar med exklusiva madrasser, fint linne, värdeskåp, privat terass, WC och dusch med varmvatten (ganska ovanligt i Goa). Allt är rent och snyggt. Rummen är lite dyrare, alla är luftkonditionerade och även dom har privat terrass, WC och dusch.

Du kommer att njuta av närhet till de naturliga elementen och den fantastiska utsikten över Arabiska havet. 

 

Yoga & din lärare

Yoga & din lärare

Bilden visar yogaplattformen, men inte en klass med Annica.

Det finns en stor och jättefin yogashala med trägolv och delvis havsutsikt. Dessutom finns det lite mindre shala. Det finns block, filtar och kuddar på plats. Kanske har ni någon klass ute på stranden, sanden där är hård och jämn på vissa områden, och där man även kan få lite enkildhet. Även om det finns yogamattor att låna så kan du gärna ta med din egen matta om du har.

Din yogalärare heter Annica Dahlin som är utbildad bland annat i Klassisk yoga, Yinyoga, Mindfulness och meditation. Annica är en mycket omtyckt och eftertraktad yogainstruktör, coach och samtalsterapeut med flerårig erfarenhet av personlig utveckling. Hon håller kurser och föreläsningar runt om i Sverige och är grundare av varumärket Soil & Soul Sweden. 

Annica har ett stort och genuint intresse för personligutveckling, kost och mentalträning – för att skapa balans och glädje i vardagen.
- “Jag brinner för att se människor växa och bli sina bästa jag, få mer livsenergi och inre lugn”. 

Holistiskt tänkande är alltid Annicas utgångspunkt – där det finns plats för både kropp, själ och tanke. Du får under yogaresan konkreta verktyg för att finna balans i tillvaron för att själv skapa det liv du vill leva. Inspiration och tips hur du hittar ditt inre centrum – din källa till kreativitet, vilja och glädje.

Möjlighet att boka privata sessioner med Annica under resan finns. Bokas helst innan avfärd och ingår inte i priset. 

Yogaresan innehåller två yogapass per dag innehållande yogapositioner, andningsövningar, djupavslappning och meditation. Vi kommer att varva klassisk yoga och meditation med Yinyoga. Passen är inkännande och passar alla åldrar – du kan själv anpassa övningarna efter dina möjligheter och begränsningar. Målet med passen är att skapa harmoni, lugn och styrka samt att väcka din inneboende kraft. Vi frigör spänningar och blockeringar, så du blir mjukare i både kroppen och sinnet. Du får tillgång till mer energi, glädje, lust och kraft.

Du som vill kommer även att få prova på  energigivande och skön dansmeditation samt mindfulness-promenader.

Program

Program

Dagsprogram: 

07.00-08.30      Yoga
09.00 Frukost/Brunch
  Fri tid för sol, bad, egna aktiviteter, utflykter, lunch 
17.00-18.30 Yoga
19.00 Middag


Med reservation för smärre ändringar på grund av lokala omständigheter.

Klimat


 

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i delad bungalow med WC och dusch
- Brunch och middag alla dagar, naturligtvis fungerar det bra att vara vegetarian, det är ju Indien
- Alla yogaklasser enligt text ovan
- Flygplatstransfers 

Ingår inte i priset:
- Luncher
- Eventuella utflykter
- Flyg

Enkelrum: Kan bokas mot pristillägg i mån av plats. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delad dubbelbungalow om det är möjligt och om så önskas. Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan), men om du slutligen placeras i delad dubbelbungalow så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas.

Resa: Flyg till Goa (GOI). Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Boka inte flyg innan du fått besked från oss om att minimiantalet (8 deltagare) är uppnått.
Vi tycker det bästa flygalternativet är Finnair som när detta skrivs (sept 2017) kostar ca 7000 SEK med avresa 14 mars. (Qatar Airways är lite billigare men med mycket sämre tider.)
Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 

Antalet deltagare: Minst 8 deltagare.

Transfer: Grupptransfer på angivna datum tur och retur flygplatsen ingår i priset. Det tar ca 90 minuter från flygplatsen till boendet. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än övriga kan du få vänta på flygplatsen på din avgång vid hemresan. 

WiFi: Finns gratis på retreatet, men räkna med lägre kapacitet än här hemma.

Pool: Finns ej.

Yogautrustning: Yogamattor, block, bälten och bolsters finns att låna på plats men du är naturligtvis välkommen att ta med din egen matta om du vill.

Dricks: Förväntas ej på retreatet. På restauranger är det normalt att man lägger ca 10%. Även på mindre ställen är det normalt att ge lite dricks, men inte nödvändigtvis 10 %. Annars är begreppet "baksheesh" utbrett I Indien. Det innebär att man oftare betalar för att få nånting gjort än man betalar dricks. Om nånting till exempel har kommit bort, kan det snabbt dyka upp igen om man betalar "baksheesh".

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs för vanliga svenska elkontakter.

Valuta: Indiska Rupees (INR). 1 SEK = drygt 7 INR

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. OBS! Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. Ansök om visum på www.in.ckgs.se. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Kreditkort: Accepteras på retreatet, och ofta på restauranger och i större affärer. Vi rekommenderar att ha lite rupees i kontanter för t ex dricks och småinköp. Växla hemma i Sverige eller ta ut på bankomat på flygplatsen eller på vägen därifrån. Det finns ganska gott om sådana.

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2018-03-157Indien, Goa - Klassisk & Yinyoga i Goa med Annica DahlinSEK 12 300Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize