Indien, Goa - Medi- & Holiyoga med Ullis Karlsson

På en lugn del av Ashvem Beach i Goa, direkt på stranden, ligger retreatet omgivet av kokospalmer och frodig grönska. Det är en liten oas där man kan leva i ett behagligt lugn. Sparka av skorna och känn värmen från sanden mellan tårna, gå några få steg ner till det ljumma Arabiska havets (en del av Indiska oceanen) vattenbryn. Vakna till den glada fågelsången när den tropiska solen stiger, njut av solnedgången i havet och vaggas till sömns av ljudet av vågorna som bryter mot stranden.

Retreatet består av 11 fina bambu-bungalows och 5 rum i välbyggda hus i portugisisk-goansk stil. Maten är utmärkt, atmosfären underbart avslappnad och personalen är serviceinriktad och har ett väldigt trevligt sätt. Den stora yogaplattformen, som har den yogautrustning man behöver, ligger på en liten kulle där oceanen skymtar genom grönskan. Många varianter av spa- och kroppsbehandlingar går att beställa i den lilla personliga spa-avdelningen.

Boende & mat

Boende & mat

Retreatet ligger i norra Goa på Ashvem Beach som ligger utanför de största turiststråken. Här finns inga hotellkomplex och atmosfären är lugnare än de mer kommersialiserade områdena lite längre söderut närmare flygplatsen. Retreatet har jättefina yogafaciliteter och fint "eco-chic" boende och atmosfär. Maten är utmärkt och varierad och personalen är trevligare och mer engagerad än på många andra ställen på Ashvem Beach. Man kallar sig ett Eco Resort och försöker minimera sin miljöpåverkan. Byggnaderna är uppförda med miljön i åtanke med minimalt med betong, minsta möjliga markförändringar och ett lågt koldioxidavtryck.

Du bor några fotsteg från Arabiska havets ljumma vatten. Stranden är underbar och milslång åt båda hållen. Perfekt för långa eller korta promenader, morgon- eller kvällsyoga, jogging och bad förstås. Här och där finns små kaféer, restauranger och barer att slinka in på. 

Retretet har 11 st bungalows samt 5 rum i portugisisk-goaisk stil med en total kapacitet på 32 personer. Retreatet ligger direkt mot stranden och många bungalows och rum har fantastisk havsutsikt.

Bungalowsen är rymliga och har bekväma sängar med exklusiva madrasser, fint linne, värdeskåp, privat terass, WC och dusch med varmvatten (ganska ovanligt i Goa). Allt är rent och snyggt. Rummen är lite dyrare, alla är luftkonditionerade och även dom har privat terrass, WC och dusch.

Du kommer att njuta av närhet till de naturliga elementen och den fantastiska utsikten över Arabiska havet. 

 

Yoga & din lärare

Yoga & din lärare

Bilden visar yogaplattformen, men inte Medicinsk yoga.

Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medicinsk yoga. Ullis Karlsson är utbildad hos Göran Boll på Institutet för Medicinsk Yoga. Dessutom är Ullis även holistisk yogalärare utbildad hos Ulrica Gulz. 
Den Medicinska yogan härstammar från Kundaliniyoga men har bitar av den traditionella indiska läkekonsten ayurveda och traditionell kinesisk medicin (TCM) invävt. Övningar i den Medicinska yogan utförs långsammare än i den traditionella Kundaliniyogan. Just detta gör att den passar även dig som har långvarig, kronisk smärta likväl som fysisk, psykisk och emotionell smärta.

Holistisk Yoga, en läkande, kraftfull och varsam yogaform som passar både kvinnor och män. I Holistisk Yoga är flera kraftfulla och Holistiska discipliner invävda bla: ayurveda, TCM ( traditionell kinesisk medicin ), röst och vibrationstekniker, flödesövningar, samt frigörande dans för att nämna några. Vila och meditation ingår alltid.

Yogapassen på denna resan innehåller andning, positioner, vila samt meditation. Passen är lugna och inkännande och passar alla åldrar, även om du känner dig stel. Men de är även utmanande och du kan själv anpassa övningarna efter dina möjligheter och begränsningar. Målet med passen är att skapa inre harmoni och lugn, att väcka din inneboende kraft och att frigöra hinder och blockeringar för att skapa ett energiflöde i dig. 

 

Program

Program

Dagarna ser normalt ut ungefär så här:

07.00-08.30    Holiyoga för flöde, lugn och ro
09.00-10.00    Frukost
10.00-17.00    Fri tid (sol, bad, vila, promenader, utflykter etc)
17.00-18.30    Medicinsk yoga för balans och välbefinnande
19.00-20.00    Middag

Klimat


 

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i delad bungalow med WC och dusch
- Brunch och middag alla dagar, naturligtvis fungerar det bra att vara vegetarian, det är ju Indien
- Alla yogaklasser enligt text ovan
- Flygplatstransfers 

Ingår inte i priset:
- Luncher
- Eventuella utflykter
- Flyg

Enkelrum: Kan bokas mot pristillägg i mån av plats. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delad dubbelbungalow om det är möjligt och om så önskas. Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan), men om du slutligen placeras i delad dubbelbungalow så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas.

Resa: Flyg till Goa (GOI). Flyg kan du boka via vår onlinebokning. Boka inte flyg innan du fått besked från oss om att minimiantalet (8 deltagare) är uppnått.
Vi tycker det bästa flygalternativet är Finnair som när detta skrivs (aug 2017) kostar ca 6800 SEK med avresa 31 januari. Qatar Airways kan vara lite billigare men då blir flygtiderna mycket sämre.
Om du vill så kan vi hjälpa dig att boka, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. 

Antalet deltagare: Minst 8 deltagare.

Transfer: Grupptransfer på angivna datum tur och retur flygplatsen ingår i priset. Det tar ca 90 minuter från flygplatsen till boendet. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än övriga kan du få vänta på flygplatsen på din avgång vid hemresan. 

WiFi: Finns gratis på retreatet, men räkna med lägre kapacitet än här hemma.

Pool: Finns ej.

Yogautrustning: Yogamattor, block, bälten och bolsters finns att låna på plats men du är naturligtvis välkommen att ta med din egen matta om du vill.

Dricks: Förväntas ej på retreatet. På restauranger är det normalt att man lägger ca 10%. Även på mindre ställen är det normalt att ge lite dricks, men inte nödvändigtvis 10 %. Annars är begreppet "baksheesh" utbrett I Indien. Det innebär att man oftare betalar för att få nånting gjort än man betalar dricks. Om nånting till exempel har kommit bort, kan det snabbt dyka upp igen om man betalar "baksheesh".

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: Nej

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs för vanliga svenska elkontakter.

Valuta: Indiska Rupees (INR). 1 SEK = drygt 7 INR

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. OBS! Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. Ansök om visum på www.in.ckgs.se. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Kreditkort: Accepteras på retreatet, och ofta på restauranger och i större affärer. Vi rekommenderar att ha lite rupees i kontanter för t ex dricks och småinköp. Växla hemma i Sverige eller ta ut på bankomat på flygplatsen eller på vägen därifrån. Det finns ganska gott om sådana.

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize