Indien, Goa – Yoga Bliss i paradiset med Lou Åberg

| 2020-01-09 |

Varmt välkommen på Lou Åbergs sjätte retreat i Indien. En retreat som fokuserar på återhämtning och kraft på en av de mest magiska platserna, Cola Beach i södra Goa.

Här bor vi helt strandnära och har den Indiska naturen runtomkring oss. Örnar seglar över oss och i havet är det inte ovanligt att skåda delfiner, naturen är oss helt nära. Gågator och massturism lyser med sin frånvaro.

Här vaknar vi till havets brus och gör morgonyoga i den intilliggande shalan. Vi får verkligen bada alla sinnen i den storslagna naturen.

I priset ingår två fina utflykter, en delfinutflykt och en utflykt till en kryddplantage och nationalpark.

Under den lediga tiden vill vi uppmuntra till inre reflektion, strandtid eller promenader i den omläggande naturen. 
 

Pris från:
SEK 13 850
Boka resa

Boende & mat

Boende & mat

Little Cove Yoga Holiday Retreat är en underbar liten yogaresort under kokospalmerna på Cola Beach alldeles vid stranden av Indiska oceanen. Här bor man i fina bungalows i enkel eller dubbelrum. Alla bungalows har spoltoalett och dusch.

Alla bungalows har mer eller mindre havsutsikt. Mot ett pristillägg kan man få en bungalow som är placerad precis vid stranden (se de två översta bilderna nedan). Närheten till hav, strand och natur gör denna retreat speciell, lugnet är fantastiskt och man kan kalla det ett paradis. Man lever nära naturen vilket bland annat innebär att man kan stöta på små snälla ödlor och andra småkryp både inom- och utomhus. 

Du blir servad organiska vegetariska indiska måltider (brunch och middag), och det finns alltid te, kaffe och rent vatten fritt att tillgå. Även speciell kost (såsom vegan och glutenfri) kan erbjudas om du säger till vid bokning. Ayurvedisk massage och behandlingar och även delfin- och fiske turer kan bokas på plats.

Little Cove Yoga Holiday Retreat var länge en dröm för yogin och ägaren, Mahendra Pardeshi. 2006 fick Pardeshi sitt diplom i Ashtanga Yoga och Naturopathy och efter sin examen fortsatte Pardeshi sina yogastudier i Rishikesh. Efter ett år på ashram tillbringade han sex år som lärare i yoga och naturläkemedel i de himalayanska städerna Ladakh och Manali. År 2007 öppnade han sin egen yogastudio, "Ashiward Yoga Studio" i den livliga strandstaden Palolem i Goa. I januari 2012 bestämde sig Pardeshi att försöka ge gästerna en lugnare yogaupplevelse och öppnade sitt retreat på Cola Beach.

Framröstad som den främsta yogaresorten i området på TripAdvisor har Little Cove Yoga Holiday Retreat blivit en mycket populär yogadestination i södra Goa. Med en ren, lugn, pittoresk strand, liten personalstyrka och ett begränsat antal gäster strävar man efter att erbjuda en intim och minnesvärd upplevelse som gör att gästerna återvänder.

Pardeshi, yogalärare och ägare, samarbetar med Dharmesh, den ständigt leende kocken och allt-i-allo-mannen, och med Govinda, mannen som bär många hattar samt två trevliga städare - Bharti och Shoba.

Retreatet är alkohol- och rökfritt.

Yogaklasser & din lärare

Yogaklasser & din lärare

Fokus under retreaten kommer ligga på att få återhämning och frid på Cola Beachs lugna strand.

Yogastilen är både flödande Hatha Vinyasayoga som vi gör på förmiddagarna, och mjukare inåtgående Yin- & Kundaliniyoga på eftermiddagarna. Klasserna är djupgående ur alla aspekter och vi hinner med både mer intensiv yogapraktik med alignments, teknik och kroppskännedom, samt flödande och lekfull vinyasa där vi yogar mer fritt. Det är bra om du har vissa baskunskaper i yoga men behöver varken vara supervig eller atlet för att deltaga.

Eftermiddagarna vigs åt lugn Yinyoga och Kundaliniyoga. Mycket tid läggs också på meditation, chanting och pranayama. För att  smälta och reflektera över alla upplevelser avrundar vi ibland dagarna med samtal/sharingcirkel. Du kommer också få ta del av föreläsningar om yogans historia, yoga-mytologi , filosofi och dynamiken mellan Shakti/Shiva och hur vi skapar ett kraftfullt och kreativt liv.I Hatha Vinyasa får du påminna dig om din egen inneboende styrka och dina möjligheter, samtidigt som du får möta utmaningar och kanske reflektera över ditt förhållningssätt. Detta blir också en inbjudan till att släppa taget och återhämta dig med yogans tekniker. Att andas och att både stå i kraft men ändå hitta vilan. Lekfullt, svettigt, dynamiskt och roligt. 

I yin-klasserna jobbar vi med kroppens parasympatiska nervsystem och meridianerna. En djup återhämtande metod som verkligen kan rena såväl de inre organen, som sinnet från överbelastning. Vilande, återhämtande och fridfullt.

Lou kommer även guida dig i olika djupavslappningar och meditationstekniker som får dig att gå ännu djupare in i din egen kraft och stillhet.

Lou Åberg är en omtyckt lärare som undervisat i 14 år. Hon bor och har sin bas på Gotland men undervisar även i Stockholm samt på yogaresor till Indien. Hon har rötterna i såväl Hatha, Kundalini som Vinyasayoga och kompletterar ofta sina klasser med den lugna Yinyogan. Lou inriktar sig mycket på kvinnans hälsa och hormonbalans i alla skeden i livet och har även kurser i sk. Yoginiyoga. Hon brinner för att stärka oss såväl på yogamattan som i livet. Lou är även en av lärarna på Inbalance Yogalärarutbildning där hon undervisar i Yogisk Mytologi, Mantras & Mudras betydelse. Lou skriver även en yogakrönika för tidningen Inspire och jobbar just nu på sin bok ”Yogini Yoga”.

Läs mer om Lou på www.yogabliss.se >>

Lou var veckans yogalärare i Allt om yoga i september 2016 >>
Artikel om Lous Indienresor >>
Artikel om Yogini Yoga >>

Program

Program

Dagligt schema (med reservation för ändringar på grund av lokala omständigheter):

07.00 Morgon-te
08.00 Morgonmeditation & flödande yoga
10.00 -11.00 Gemensam brunch
11.00 - 16.00 Fri tid till sol & bad, promenad, utflykt, vila & bara vara...
16.00 -18.00 Eftermiddagsyoga i stillhetens tecken 
18.30 - 20.00 Gemensam middag 

 

 

 

 


Om Goa

Goa är Indiens minsta delstad och ligger på sydvästra kusten och är välkänt för sina vackra stränder, goda kulinariska kök och besökare från hela världen. Här kan du trängas på marknader, shoppa eller leva ostörd som yogi på ensliga stränder. 

I södra Goa där Cola Beach ligger har turistnäringen inte kommit lika långt som i norra Goa, och stora hotellkomplex, högljudda partyn och gågator lyser med sin frånvaro. Den lugna och ljuvliga Cola Beach ligger strax norr om Agonda. På morgonen kan man ofta skåda delfiner lekandes i havet och överhuvudtaget får man känslan av att vara i paradiset. Det perfekta stället för en riktigt återhämtande retreat. Den 3 km långa Agonda Beach är ett naturskyddsområde pga att jättesköldpaddorna lägger ägg här, och här får bara låga byggnader finnas 

En kort resa med riksha eller taxi tar dig till Agonda som har en lång gata som följer stranden där det finns gott om shopping av t ex. tyger, kryddor, smycken, yogamattor, klangskålar och såklart kläder. Shopping är roligt i Indien och du ska alltid pruta!

Maten i södra Goa är otroligt kulinarisk och givetvis med ett stort utbud av vegetarisk mat samt seafood som fiskarna drar upp varje morgon. Här finns ett fantastiskt utbud för den som vill avnjuta det vegetariska indiska köket, samt mat från världens alla hörn.

I området finns gott om mindre hindutempel där man kan beskåda de indiska gudomarna, samt om man har lite tur får man vara med på en ceremoni. Vill man åka till norra Goa för att gå på de större marknaderna i Anjuna eller Chapora tar det ca 2 timmar med taxi. Man kan även åka båttur för att få en närmare titt på delfinerna, eller åka på en riktig djungelexpedition. Sådana utlfykter bokas och betalas på plats.

Resefakta

Ingår i priset: 
- Boende i delad bungalow med separata sängar, WC och dusch. Takfläkt, ej AC. Varmvatten finns vid begäran.
- Brunch och middag alla dagar (vegetariskt)
- Te, frukt och dricksvatten
- Alla yogaklasser enligt text ovan
- Flygplatstransfers 
- Två utflykter (delfinutflykt samt kryddplantage)

Ingår inte i priset:
- Flyg

Enkelrum: Kan bokas i mån av plats, det finns totalt 17 bungalows med 2 sängar i varje. Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delat dubbelrum om det är möjligt och om så önskas. Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg (priset ser du när du går vidare till bokningsförfrågan), men om du slutligen placeras i delad bungalow så tas enkelrumstillägget bort och återbetalas.

Resa: Flyg till Goa (GOI). Normalt flyger man ut från Sverige dagen innan, d v s 8 januari. Om du anländer till retreatet på morgon/förmiddag den 9 januari kan du få vänta till mitt på dagen på att få tillgång till din bungalow. Flyg kan du boka själv eller med vår hjälp, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. Boka inte flyg innan du fått besked från oss om att minimiantalet deltagare uppnått.
Qatar Airways har när detta skrivs (mars 2019) bra flyg som kostar ca 5000 SEK med avresa 8 januari 2020. 

Antalet deltagare: Minst 8 deltagare

Transfer: Grupptransfer på angivna datum tur och retur flygplatsen ingår i priset. Det tar ca 90 minuter från flygplatsen till retreatet. Om du landar tidigare än övriga i gruppen kan du få vänta in de övriga, och om ditt hemflyg avgår senare än övriga kan du få vänta på flygplatsen på din avgång vid hemresan. 

WiFi / mobiltäckning: WiFi finns gratis på retreatet, men räkna med lägre kapacitet än här hemma. Mobiltäckning finns normalt inte.

Pool: Finns ej, men Indiska oceanen är ljummen.

Yogautrustning: Yogamattor, block, bälten och bolsters finns att låna på plats men du är naturligtvis välkommen att ta med din egen matta om du vill, om inte annat för att det kan kännas mer hygieniskt.

Dricks: Förväntas ej på retreatet. På turistrestauranger är det normalt att man lägger ca 10% utöver räkningen för service. På mindre ställen är det normalt att ge lite dricks, men inte nödvändigtvis 10 %. 

Specialkost: Säg till vid bokning om du behöver någon form av specialkost.

Åldersgräns: I princip inte, men barn passar inte så bra på detta retreat.

El: 220 V, Europlug fungerar, d v s ingen adapter behövs för vanliga svenska stickproppar.

Valuta: Indiska Rupees (INR). 1 SEK = drygt 7 INR

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. E-visum kan sökas högst 30 dagar innan avresa. Ansök om e-visa här. Du kan också ansöka på traditionellt sätt på www.in.ckgs.se. OBS! Var ute i god tid om du väljer detta sätt, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

Kreditkort: Accepteras ej på retreatet, men ibland på restauranger och i större affärer. Retreatet tar emot kontanter i INR och GBP. Vi rekommenderar att ha lite rupees i kontanter för t ex dricks och småinköp. Växla hemma i Sverige eller ta ut på bankomat på flygplatsen eller på vägen därifrån. Det finns ganska gott om sådana. Närmaste bankomat finns annars i Palolem, ca 12 km i taxi från retreatet.

Övrigt: Daglig städning. Värdeskåp finns.

Klimatkompensation

Du kan enkelt klimatkompensera din resa direkt hos oss när du fyller i din bokning, och du ser där direkt vad det kostar. Vi samarbetar med svenska GoCLimateNeutral och beloppet går till att byta ut ved- och kolspisar till soldrivna spisar på kinesiska landsbygden i ett FN-certifierat klimatprojekt som har certifieringen Gold Standard. Om du vill dyka djupare i klimatkompensationen hittar du mer info här.

Resegaranti

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Paketreselagen vilket garanterar att du får tillbaka dina pengar om resan ställs in eller avbryts i förtid. En arrangör som säljer en resa utan att ha ställt resegaranti begår ett lagbrott.
Läs mer >>

Klimat


 

Datum & priser

DatumNätterResaPris från
2020-01-0910Indien, Goa – Yoga Bliss i paradiset med Lou ÅbergSEK 13 850Boka på förfrågan
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Cards Paynova logo
Powered by Travelize